keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Maaliskuisia pohdintoja hiihtoladulta

Blogi näyttää jo rikkoneen 75.000 kävijän rajan. Ajattelin kirjoittaa muutaman sanan siitä mitä älynväläyksiä itse tulin keksineeksi sukset jalassa.

Jos kerran Vanhanen niin miksen minäkin. Vanhanen sai väitetysti "älynväläyksensä" nostaa suomalaisten eläkeikää jollakin hiihtoladulla. Myös minulle nousi outoja ajatuksia ajatuksia päähän, viime sunnuntai-iltapäivänä hiihtäessäni parisen tuntia Emäsalon läntisiä rantoja pitkin. Kun kilometrikaupalla sauvoo rantajäillä eikä seurana ole muuta juttuseuraa kuin uskollinen Molly-koira, niin mieli pallottelee aika monen ajatuksen kanssa. Näistä muutama jopa jäi mieleen pitemmäksi aikaa.

Ensinnäkin mielessäni pyöri tuo EU-perussopimus, ns "Lissabonin sopimus" - kaikkine piilosisältöineen - muutoksineen perusoikeuksiimme ja lisättyine valtaoikeuksineen viranomaisille. Näistä tosiasioista tuskin monikaan perustuslain puolesta äänestänyt suomalainen kansanedustaja on tietoinen. Meidän onneksemme, irlantilaiset vuorostaan taitavat pitkälti olla tietoisia näistä asioista - samoin tchekkipresidentti Vaclav Klaus.
(Päivitys: ilmeisesti Saksassakin ollaan tietoisia siitä että Lisabonin sopimus rikkoo saksalaista perustuslakia. Tässä linkki mielenkiintoiseen artikkeliin joka ehkä luo uutta toivoa. Ja miten on mahdollista ettei Suomessa ole noussut vastaavaa hälyä. Onhan se 99% varmaa että tuo eduskuntamme jo hyväksymä Lissabonin sopimus myös rikkoo suomalaista perustuslakia, vai mitä ?)

Mietin miten suomalaiset kansanedustajat yleensä ovat voineet äänestää perustuslain puolesta - vaikkeivät tiedä sen sisällöstä? Olemmeko me suomalaiset muita tyhmempiä - vai johtuuko moinen typerä äänestystulos siitä että hallituspuolueiden edustajat sokeasti äänestivät hallituksen ehdotuksen puolesta? Tästä seuraa jatkokysymyksenä se että tiesikö hallitus minkä puolesta propagoi vai luotettinko taas vain sokeasti Brysseliin?

Kysyn myös itseltäni - tiedettiinkö sitten hallituksen piirissä Lissabonin sopimuksen piilosisällöstä? Jos tiedettiin, niin miksi sitten tällaista runnottiin läpi?

Onko hallitukselle ehkä annettu jotain salaista lähitulevaisuuteen liittyvää tietoa - joka antaisi aihetta tällaiseen käyttäytymiseen ?

Voisiko olla niin että "finanssikriisiin" liittyy jotain todennäköisiä mellakkaskenarioita joihin vetoamalla EU:n ministerineuvosto ja komissio katsoo perussopimuksen kiireelliseksi ja kaikkien jäsenmaiden hallitusten runnovan sopimuksen läpi väen väkisin? Onhan Yhdysvalloissa tihkunut tietoja eräästä kongressin salaisesta kokouksesta, joka pidettiin maaliskuussa 2008.
Kokoushan oli Yhdysvaltian kongressin historiassa vasta neljäs salainen kokous. Eli jos kerran Amerikassa niin miksei Euroopassakin.

Onhan ennustettu että "finanssikriisi" tulee iskemään huomattavasti rajummin Eurooppaan kuin Yhdysvaltoihin, johtuen siitä että Euroopassa pankkien ns "vivutukset" ovat huomattavan paljon suurempia. Tässä eräs näkemys:
-Arvopaperistaminen (ja vivutus) oli turbomoottori pankkien voittojen kasvulle. Tuotekehittelyn ansiosta rahaa satoi kuin mannaa taivaasta ja syntyi kuin neitseellisesti tyhjästä, mutta ei kuitenkaan pyhästä vaan pahasta hengestä.
Kysyn siis itseltäni olisiko siis niin että sisäpiiriläiset EU:ssä tietää että taloustilanne tulee menemään niin hunningolle että Europpan eri maiden kansalaisten tyytymättömyys pian tulee saamaan ennen näkemättömiä mittasuhteita?
Tästäkö syystä järjestysviranomaisille piilosysätään Lissabonin sopimuksen mukaisia lisävaltuuksia ? Tästäkö syystä kansalaisia katsotaan tarpeen vangita jopa yhdeksäksi kuukaudeksi ilman syytettä tai todisteita? Odotetaanko siis Eurooppaankin mellakoita, kauppojen ryöstelyä ja muuta samankaltaista.
Onhan tällaista jo tavallaan ehditty kokea Kreikassa ja pienessä mittakaavassa Islannissa. Johdannaiskuplan puhjetessa ja finanssikriisin levitessä ja syventyessä 2009-2010 mitä tahansa lie mahdollista.

Mieleeni tuli myös: Oliko poliisin tahallinen ja törkeä Smash Asem-mielenosoituksen välintulo, pientä etukäteisharjoittelua? Ministeritkin kai sitten samalla harjoittelivat sitä miten viranomaisten röyhkeitä tempauksia kylmästi aina vaan tuetaan - vaikka jokaisen oikeustaju sanoo ihan muuta.

Entäs tämä: Onko meneillään oleva aselakien tiukentaminen myös osa tätä samaa? Hegelin dialektiikkamallin mukaan voimme kysyä itseltämme - oliko tämä se mitä alunperin haluttiin toteuttaa? Olivatko kouluampumiset siis tarkkaan harkittu laskelmoitu keino saada kansa vaatimaan joidenkin oikeuksiensa menettämistä? Spekulaatiota toki - mutta silti mahdollista. Olivatko siis Jokelan ja Kauhajoen ampujat jotenkin "ohjelmoitu" toteuttamaan tekojaan? Erilaiset vähemmän tunnetut "mind control-tekniikat" mahdollistavat tällaista. Tiedän tiedän - "salaliittoteorioita" lukija hekottaa itsekseen. Mutta mutta - jos otat selvää siitä mitä tänään tiedetään esim Robert Kennedyn murhaajasta Sirhan Sirhan niin ääni muuttuu kellossa. Tai selvitä mitä tiedetääni John Lennonia ampuneesta Mark Chapman´ista. Tai muistele elokuvaa nimeltä "The Manchurian Candidate".

USA:ssa tehdyistä julkkismurhista on runsaat 30 vuotta, joten tekniikka on kehittynyt ja erityisesti kännykän kehittelyn myötä on väitetysti hyvin mahdollista vaikuttaa halutun kohteen käyttäytymiseen. Eli suomeksi sanottunaa saada joku tekemään jotain sellaista mitä ei muuten tekisi - ja lopulta lopettamaan itsensä?

Puhumattakaan siitä miten hypnoosin avulla meihin jokaiseen voidaan vaikuttaa. Aihe on todella laaja, jos tätä aluetta lähtee penkomaan kannattaa eritysiesti lukea mitä eräästa pahamaineisesta brittiläisestä instituutiosta sanotaan - katso Tavistock Institute.

No oli miten oli - jos itse olisin kouluampujan vanhemman asemassa olisi hyvin kiitollinen jos selviäisi että lapseni hirmutekoon liittyisikin erilaisia"mind control"-temppuja - ja että lapseni ei ollutkaan simmissään paha.
Huomaa: En sano että suomalaisiin kouluampumisiin välttämättä liittyisi "mind control" tekniikoita - vaan, se mitä sanon on että meidän pitäisi olla tietoisia siitä että tällainenkin selitys on mahdollinen.
Huomaa myös että netti suorastaan vilisee tietoja joiden mukaan erilaiset masennusläkkeet kuten Prozac ja Ritalin - myös osaltaan voivat aiheuttaa selittämättömiä agressiotiloja kohteessa. Näin kohde - potilas - tavallaan voidaan katsoa olevan kemiallisen "mind control"-tekniikan uhri. Äläkä kuvittele etteikö lääketeollisuus olisi ollut tietoinen näistä sivuoireista.

Lopuksi: Väitän että eufemistisesti "finanssikriisiksi" nimetty taloudellinen ongelmatila tulee syventymään ja tilanne pahenemaan - ja jatkumaan vielä pitkään. Lyndon LaRouche katsoo omassa eilisessä kirjoituksessaan myös että tilanteen vakavuus on ennennäkemätön. Vastaavaa saa kuulemma etsiä 1400-luvulta asti.
We're at a point in history, the like of which has not been seen in Europe since the 14th-Century New Dark Age. And one of the problems we face in the world today, is precisely that: that there is no one living today, or for several generations in the past, who has any inkling whatsoever, of the event which grips the entire planet at this moment.
Toivotaan toki että LaRouche on väärässä - ja ehkä olisis syytä toivoa että myös omatkin älynväläykseni yllä menivät ns hankeen. Myönnän että minulla on vilkas mielikuvitus....

Päivitys: tässä video missä mm kerrotaan Ritalin-lääkkeen kytkystä väkivaltaan ja mahdollisesti kouluampumisiin.David Icke:

'Several European countries have restricted gun laws in the wake of school massacres, gang violence and other gun-related crimes:

-Finland announced plans Wednesday to impose stricter restrictions on firearms, including raising the minimum age for handgun ownership from 15 to 20. The proposal was prompted by two school massacres within a year in which lone gunmen opened fire on classmates and teachers.
-Germany, where a gunman killed at least 11 people Wednesday, raised the legal age for owning recreational firearms from 18 to 21 following a 2002 shooting in Erfurt that killed 16 people, including 12 teachers.'

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ritalin ei ole masennuslääke.
terveisin, ADHD

Lars Osterman kirjoitti...

Ritaliinia nimenomaan määrätään nuorille masennukseen vaikka ehkei se löytyisikään jokaisesta masennuslääkelistasta - ja vaikka sitä muuhunkin käytettäisiin - esim adhd, add tai...
(kai sinä luit linkin?)

Viimeistään tänään kuulin radiosta kun valiteltiin sitä ettei nuorille ole psykiatrisia palveluita vaan että näille tuputetaan kaiken maailman kemikaaleja joiden vaikutuksesta on ristiriitaista tietoa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei.

Olen lukenut sinun blogiasi jo tovin ja täytyy myöntää, että olen koukussa. Olet ahkera bloggaaja ja taitava käyttämään blogin suomia mahdollisuuksia. Valitan mahdollisia kirjoitusvirheitä, sillä toinen käteni on käyttökelvoton joitain kuukausia.

Tämä mahdollinen brainwash- ajatus koulusurmista on käynyt minunkin mielessäni koiran kanssa lenkkeillessä. Lähestyn asiaa siltä kannalta, että varsinkin auvisesta saamieni tietojen perusteella hän ei juurikaan eronnut minusta nuorempana kuin "masennuksensa" osalta. Olen miettinyt pääni puhki sitä mikä saa niin samanoloisen miehen tappamaan randomina ihmisiä. Miksi kaksi korkeintaan netissä toisensa tavannutta kundia päätyvät samaan tulokseen ja samaan suunnitelmaan? Heidän on täytynyt uskoa tekevänsä jotain suurta läheistensä puolesta, tms. Miten ihmeessä kukaan saa käännettyä tällaisen suureksi kohtaloksi. Ja kun tapauksia oli 2 ja ulkomailla useampia. Aselain näkökulmasta toinen tuli kuin tilattuna.... kuka tilasi?

Olen seurannut silmä kovana tätä viimeaikaista monikulttuurikeskustelua, internetsensuurin levittämistä lapsipornoa tekosyynä käyttäen, jne. Olemme vapauksinemme aika ahtaalla tässä näennäisdemokratiassa.

Oletko muuten lukenut ikinä Isaac Asimovia? Itse luin vekarana kaikki asimovin tieteisromaanit läpi ja pidin niitä hauskana mielikuvituksena. Eräänä päivänä vuosikymmen myöhemmin sain omituisen ajatuksen siitä, että jos scifi ei olisikaan humpuukia vaan tapa kertoa asioita suuren yleisön ymmärtämättä. Samalla kirkastui ajatus toisesta säätiöstä eu:ssa. Matrix meni vielä loppumattomine symboleineen pahentamaan tätä ajatusta scifin ideasta.

Kiitos blogistasi. Tilaisuuden tullen kerron tästä aina muillekin.

insinoori1 gmail

JLT kirjoitti...

Mietiskelin tässä, että mitähän
kaikkea "parapsykologisen sodankäynnin" alueelta löytyy
tekniikkaa ja mind-control -sovelluksia kansanjoukkojen rauhallisina pitämisessä mahdollisessa laajamittaisessa mellakkatilanteessa ? .. käsittääkseni ainakin Neuvostoliiton aikoihin näitä asioita tutkittiin ja kehiteltiin siellä ihan vakavissaan. No, Neuvostoliitto on historiaa.


Maailmantilanne

EU, U.S.A ja Venäjä -
missä mennään ja kuka määrää?

On kysyttävä, että kehittyvätkö siellä - ja täällä Suomessa - asiat eteenpäin yhteistyöllä ja yhteisökeskeisesti parhaalla mahdollisella tavalla.

Yhteistyöterveisin.

Anonyymi kirjoitti...

Hiukan samantyyppisiä ajatuksia on pyörinyt mielessä.

Tuolla pari englanninkielistä artikkelia Lissabonin sopimuksesta Saksan vinkkelistä:

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,606952,00.html

http://www.spiegel.de/international/germany/0,1518,606693,00.html

Anonyymi kirjoitti...

Hei ! Kiitos blogistasi! Kirjoitat paljon asiaa ! Mielestäni hyvin asiallisesti ! Kun kirjoitit jokelan ja kauhajoen koulusurmista niin on paljon niitä ihmisiä jotka eivät usko viralliseen tarinaan kuulun myös itse heihin.Jos sinua kiinostaa niin voit lukea muittenkin tuntemuksia ks. asiasta. Gooleta: Kauhajoki-dokkari.Se menee Suomi24 keskustelu sivulle.Kaikkea hyvää sinulle !

tappernakke kirjoitti...

MIelenkiintoista pohdiskelua mutta tuo koulusurmien mindcontrol mietintö on aivan liian kaukaa haettu. Suomi on niin pieni maa, ettei sen sisäisillä tapahtumilla ole vaikutusta EU:n kehitys-suuntaan, eli tämmöisiä tapauksia ei täällä tarvi järjestää. Suomessa on myös valtavasti metsästys-aseita ja jos niitä aletaan lainvoimalla kerätä, on syytä olla huolissaan.

KS kirjoitti...

Minä olen sitä mieltä, että poliisi päästi Matti Saaren ehkäpä jopa tahallaan vapaaksi tekemään koulumurhansa, jotta saisivat lisää valtaoikeuksia.

Myöhemmin kerrottiin, että "poliisi esti uuden kouluiskun", mutta mitään tietoa tekijöistä, paikasta, metodista tai mistään muustakaan ei sitten ollut ilmoitettavana. Tämä johtuu siitä, ettei mitään uutta kouluiskua ollut olemassakaan.

Koko hommassa näyttää olleen kyse siitä, että poliisi voi kertoa typerän internetvalvontansa tehonneen itse tekemänsä virheen paikkona.

Ei poliisia kiinnosta estää rikoksia. Ei poliisilla ole valtuuksia tehdä mitään, ennen kuin rikos on tapahtunut.

Ei poliisi ole ihmisten ystävä tai palvelija. Poliisi ajaa järjestelmän etua ja tekee tasan tarkkaan mitä esimies käskee.

Samaan tapaan Suomea ajetaan hyvin hienovaraisin keinoin NATO:on. Ensin luovuttiin jalkaväkimiinoista (edullisin maanpuolustuskeino), jotka korvatiin kallein, tehottomin rypäleasein, jotka vanhenevat. Tämän jälkeen kieltäydytään rypäleasekiellosta.

Tämän homman pointtina tuntuu taas olevan puolustusvoimien tahallinen kallistaminen - valtiolla ei kohta ole varaa puolustaa itseään.

Toki on selvää, ettei Suomen armeijalla ole mitään virkaa. Suomen armeija on säälittävä vitsi, ja kapiaiset itsekin myöntävät sen (Suomen puolustusstrategiana on torjuntavoitto materiaalituhon jatkeena). Silti on kummallista, että eduskunnan tietyt elementit (etunenässä Kokoomus) ajavat Suomea NATO:on kuin käärmettä pyssyyn. Omistamissaan sanomalehdissä he julkaisevat tietyin väliajoin "gallupeja", joissa tutkaillaan suomalaisten NATO-kantaa. Sitä ei vain kerrota, että kyseessä on tiedonkeruu ja tunnustelu.

Mitäs jos Hesari joku päivä vain kirjoittaisi, että suurin osa suomalaisista haluaa NATO:on? Kaikkihan sen uskoisivat ja syyttäisivät naapureitaan. Oikeutus liitymiselle olisi valmis. Kukaan ei tekisi mitään. Vastalauseille ei olisi perusteita - olisihan Jyrki-boylla ja hänen isännillään kansa mukamas takanaan.

Medialla on hämmästyttävä valta puupäisen väestön ajatteluun.

Ikävä totuus on, että 99 prosenttia ihmisistä uskoo ihan tasan tarkkaan sen, mitä heidän johtajansa heille kertovat. Minkäänlaista kyseenalaistamista tai perustelua ei vaadita.

Tämä täyttää järjestäytyneen uskonnon merkit prikulleen.

Suomalaiset ovat sen verran sinisilmäisiä, että uskovat todella kaikkien demokraattisesti valittujen (demokratia se vasta säälittävä vitsi onkin) poliitikkojen olevan epäitsekkäitä kansan etujen puolustajia.

Eduskunta on puolillaan pelkkiä lahjottuja, korruptoituneita houkkia, jotka ajavat lähinnä omaa ja/tai rikkaiden kaveriensa etua.

Suomi ei ole poikkeus maailman korruptiokartalla. Miksi ihmeessä se olisi? Suomalaiset poliitikot ovat ihmisiä aivan kuten kaikki muutkin. Ihminen on lahjottavissa, ja jokainen vallanhaluinen ihminen on perusluonteeltaan itsekäs.

On ikävää tajuta, että käytännössä kaikki, mitä meille on opetettu, on ollut systemaattista valehtelua ja koulimista pelkäksi työläiseksi tai sotilaaksi muurahaiskeolle, jota johtavat muutamat häikäilemättömät ja käsittämättömän itsekkäät - ts. pahat - yksilöt. Mikään valtio ei ole poikkeus. Mikään uskonto ei ole poikkeus.

Joka ikinen niistä on valtarakenne. Joka ikinen niistä haluaa, että ihmiset tottelevat niiden määräämiä sääntöjä. Sanktiot ovat ainoa variantti.

Rehellisesti ja epäitsekkäästi toimivilla ihmisillä ja järjestöillä ei ole koskaan mitään salattavaa. Miksipä olisi? Mutta miksi joillakin tahoilla tuntuu salattavaa sitten olevan niin paljon (valtiot, pankit, kirkot yms.)?

Tätä ei voi kukaan objektiivisesti maailmaa tarkasteleva ihminen kiistää.

Tätä ihmiset eivät halua kuulla, mutta todellista maailmaa ei voi kieltää. Totuus sattuu, mutta kipu on joskus tarpeen.

Ei maailmankaikkeutta tai maapalloa kiinnosta vähääkään ihmisten lait tai naurettavat yritykset kontrolloida kaikkea. Se on säälittävä harha, ja meidän pitäisi alkaa hiljalleen tajuamaan se.

Raha on pelkkää harhaa, kuten myös valtiot. Ne ovat olemassa pelkästään meidän kalloissamme. Isänmaata ei ole, se kaikki on pelkkää orjuuttajien propagandaa. Suomen valtio myytiin vähän aikaa sitten EU-nimiselle liittovaltiolle, joka nyt natisee liitoksissaan ja kaatuu kohta omaan typeryyteensä. Suomi sijaitsee 2 biljoonaa vuotta vanhalla maaperällä. Jos joku luulee, että tätä maata kiinnostaa se, minkälaiset typerykset sen päällä tällä hetkellä kävelevät ja minkänimisen valtion kuvittelevat maan olevan, niin voi voi.

Todellinen, luonnollinen ihminen on jotain aivan muuta kuin annettu nimi ja sosiaaliturvatunnus ja työpaikka ja itseinho.

Yksi perustotuus on se, että jotakin oli olemassa a priori. Kaikki, mitä me teemme on a posteriori. Mittaaja tulee mitattavan kohteen jälkeen. Havainnoija on olemassa havainnoitavan kohteen jälkeen.

Tätä eivät tiedemiehet halua itselleen myöntää, ja tätä seikkaa ovat uskonnot käyttäneet väestönhallintaan vuosituhansia.

Onneksi jotkut ovat jo tämän tajunneet.

Useimmat eivät.

Vielä.

PS. Ritalin on amfetamiinijohdannainen. Lapset pirikoukkuun vaan, sillä se ADHD talttuu (ADHD on myös yksi huono vitsi - varjelkoon että joku ei sopeudu joukkoon ja käyttäydy kuten muut duunarimuurahaiset).

Anonyymi kirjoitti...

"Matrix meni vielä loppumattomine symboleineen pahentamaan tätä ajatusta scifin ideasta."

Eikä siinä kaikki. Alex Jonesin mukaan pähkähullu eliitti on todellakin suunnitellut että ihmiset laitettaisiin näihin kasvukammiohin, mikä Matrixissa vastaa todellisuutta.

Lars Osterman kirjoitti...

Tässä tuore kooste tähänastisesta mellakoinnista EU:n alueella:

Prison Of Nations


Jo moni ehkä katsoi eilistä ajankohtaishjelmaa Latviasta.

Lars Osterman kirjoitti...

tappernakke,

Jokainen joka elää pelkkien kotimaisten lehtitietojen varassa ajattelee juuri noin.

Mutta ei hätää - olet samaa mieltä kuin suuri enemmistö.

Enemmistö kuvittelee myös että pankit vain lainaavat tallettajiensa rahoja...

Lars Osterman kirjoitti...

KS,

Sinullakin on vilkas mielikuvitus.

Hyvä niin. Todellisuus voi joskus olla tarua hurjempi.

Se mikä kuitenkin on varmaa on se että lähes kaikkialla länsimaissa näyttää olevan jonkinlainen propagandakampanja jolla ollaan keräämässä aseita pois yksityishenkilöiltä viittaamalla kaiken maailman tekaistuihin syihin.

Kumma kyllä Sveitsin mallia ei juuri mainita: Sveitsissä jokaisella varusmiespalvelun tehneellä on oma rynnäkkökivääri kotona kaapissa.

Silti Sveitsissä ei tapahdu paljon mitään aseiden väärinkäyttöä - ainakaan ei uutisten mukaan.
Miksi tästä ei puhuta ? Vastaus: siksi ettei se sovi sovittuun politiikkaan.

Toteamus: jos nykyinen politiikka olisi oikea pitäisi voida osoittaa että sveitsiläiset miehet käyttävät aseitaan väärin - näin ei ole - joten politiikka on tekaistu ja perustuu valheeseen.

Lars Osterman kirjoitti...

Kimmolta artikkelivihje liittyen tähän:

PLEASE DON'T RIOT

The global economic collapse is designed to trigger a stream of 'benefits' to the Illuminati agenda. One, as I have said from the start, is to use this as an excuse to impose a global economic dictatorship controlled by a world central bank. But there are many other 'solutions' and connected 'benefits' that are planned to be exploited and we need to be streetwise to them.

The one I want to emphasise here is the need to stay calm and react peacefully to what is happening. This is not easy when there is so much stress and fear around with regard to the economic present and 'future', but we need to do it all the same or we will walk straight into a massive trap that has been set for us.

Let's get this straight: They want you to riot in response to the unfolding economic catastrophe and we are already seeing people falling for this.


Why would the authorities want people to riot? Readers of my books over the years will see the answer immediately. They want an excuse to bring in a fully-fledged Police State all over the world and people who riot in their desperation (instigated invariably by agent-provocateurs) are just the excuse they are looking for.

Be very, very aware of anyone who starts rioting, or encourages others to do so, amid peaceful demonstrations. Who are they and why are they doing this when it is handing all the aces to the system to impose a Police State? They are either stupid or agents of that State.

Anonyymi kirjoitti...

"Ritaliinia nimenomaan määrätään nuorille masennukseen."

Tämä ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Linkissä on virheellisesti listattu Ritalin SSRI-lääkkeisiin.

ADHD

Anonyymi kirjoitti...

Jep.

ADHD johtuu aivojen matalasta aktiivisuustasosta ("tarkkaavaisuushäiriö), jota monet ADHD-henkilöt kompensoivat ajoittaisella tai jatkuvalla hyperaktiivisuudella. Kaikki ADHD-henkilöt eivät tosiaan ole hyperaktiivisia, monet voivat olla vain hajamielisiä ja poissaolevia. Ritalin on stimulantti, joka nostaa aivojen aktiivisuustasoa ja poistaa näin tarkkaavaisuushäiriöt ja hyperaktiivisuuden.

Sinällään Ritalinilla ja masennuslääkkeillä ei ole mitään tekemistä keskenään. Ritalin (ja sen depot-versio Concerta) on stimulantti joka vaikuttaa ADHD-tapauksissa paradoksaalisesti rauhoittavasti. Masennuslääkkeet taas lisäävät aivojen serotoniinipitoisuutta estämällä serotoniinin takaisinottoa.

Ja kouluampumisissa on ollut kyse nimenomaan serotoniinisalpaajista, ei ADHD-lääkkeistä.

Tämä vaan selvitykseksi, kun ADHD:sta on paljon todella ristiriitaista tietoa. Joidenkin mielestä ylidiagnosoitu ja ylimedikalisoitu sairaus, toisten mielestä ei sairaus ollenkaan, kolmansien mukaan psykiatreja on äärimmäisen hyvin vaikeaa saada ottamaan koko ADHD:ta vakavasti.

Itse söisin ihan mielelläni Ritalinia, mutta kun se aiheutti hirvittävän nousun verenpaineessa ja pulssissa, niin eipä sitä voi popsia. Tuollaiset sivuvaikutukset ovat muuten hyvin yleisiä. Tätä melko tappavaa sivuvaikutusta lukuunottamatta se kyllä toimi varsinaisiin ADHD-oireisiin mainiosti, kun söin sitä muutama vuosi sitten.

Terveisin
Yksi ADD-tapaus

Lars Osterman kirjoitti...

Kärsivällisyyteni on koetuksella.

Kommentit rönsyilevät merkityksettömistä pikkuasioista - voi hyvin olla että (patentoitu, kemiallinen myrkyllinen valmiste nimeltään "Ritalin" ei luokiteltaisikaan masennuslääkkeeksi vaain joksikin toiseksi - mutta tämä on vailla merkitystä.

Se millä ON merkistystä on se että Prozac Ritalin ja monet muut myrkylliset kemilliset valmisteet, joilla nuorison erilaisia todellisia ja keksittyjä mielenoireita " hoidetaan" - liittyvät mitä suurimmassa määrin väkivaltatekoihin etupäässä paljon julkisuutta saaneisiin koulusurmiin.

Se millä ON meritystä on että Ritalin liittyy ilmiselvästi koulusurmiin - riippumatta siitä millaisiin vaivoihin tai oireisiin sitä ollaan määräävinään julkisesti.

SCHOOL SHOOTINGS

The school nurse is not a psychologist; likewise few parents can afford to have their child psychologically evaluated, even if they have the foresight to identify problems early on. Consequently, to say that Ritalin and other psychotropic medications are over-prescribed would be a serious understatement.

...

Every school shooting has had one or more suspects mentally imbalanced due to psychotropic medications at the time of the shooting. The Jonesboro kids were on Ritalin, Kip Kinkel was fried too, and Eric Harris had Luvox (a powerful drug often prescribed for obsessive-compulsive disorder) in his brain, according to the autopsy. Harris, after lying on his Marine Corps application (wanted to fight in Kosovo) was rejected April 15 when the Marine recruiter interviewed his family and found out about the prescription drug’s.

...

Between 1990 and 1995, use of methylphenidate more than doubled, according to a 1996 study at Johns Hopkins University. By mid-1995, it found, nearly 3 percent of American children and youths, or about 2.5 million, were taking it. And that number appears to have kept rising, so that by now, it may have hit 3.75 million, according to a rough estimate by Dr. Lawrence Diller, author of "Running on Ritalin" (Bantam, 1998).

...


"I think they give out more psychotropic medication than a psych hospital did when I did psych," she said. "Not just Ritalin but heavy-duty psychiatric medications." From NYT Jan. 28, 1999

...

Many of these kids have been on prescription medications from the day they first enter school and even earlier, literally their entire lives. Not only that but the schools and doctors alter and increases the drugs as they get older and more tolerant switching from Ritalin to Prozac to Luvox etc
...

Summary of important factors contributing to school shootings and other deadly violence often overlooked:

1.

Very large schools have more problems than small one due to the alienation factor and because of the greater personal distance between faculty and students.
2.

Pyschotropic drugs (like Ritalin) factor into most of the junior and senior high school cases but medical records are notoriously difficult to obtain to link all of them one way or the other.

3.

The school shooters nearly always have an inability to grasp the gravity of their drastic actions, that of their own situation or the repercussions that follow.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitoksia Lars,

Jälkimmäinen linkkisi oli huomattavasti parempi.
Suomen tilanne metyylifenidaattien käytössä poikkeaa kuitenkin paljon amerikkalaisesta. Meillä on tässä asiassa erittäin tarkasti hoidettu valvonta, eikä meillä näitä lääkkeitä voi määrätä peruspsykiatri, saatikka sitten yleislääkäri, puhumattakaan sairaanhoitajasta. Aikuisella iälläni lääkkeen käyttämisen aloittaneena olen perehtynyt näihin asioihin huolella.

Kouluampumisia ei voida selittää millään yksittäisellä tekijällä, vaan kyseessä on aina monien asioiden summa, aivan kuten jälkimmäisessä linkissäkin asia hyvin tuodaan esiin. Jos kiinnostusta koulusurmista tehtyyn tutkimukseen riittää, siihen voi tutustua täällä:
http://www.fbi.gov/publications/school/school2.pdf

Yhteiskunnan medikalisoitumisessa olen kanssasi samoilla linjoilla, enkä pidä nykyistä kehitystä hyvänä.

"Kärsivällisyyteni on koetuksella."

Tähän lauseeseen olet saanut kiteytetyksi erittäin tärkeän asian liittyen yhteiskunnan medikalisoitumiseen. Todellinen syy lasten stimulanttien käyttöön löytyy ainoastaan katsomalla peiliin. Erilaisuutta ei siedetä.

Kärsivällisyyteni on koetuksella!
Terveisiä opettajalle,
ADHD

Anonyymi kirjoitti...

Osterman: Sveitsin mallissa lienee ongelmana se, että kun niitä kansanäänestyksiä pidetään usein niin myös äänestysprosentit tuppaavat jäämään pieneksi.

Ehkä meidän pitäisi siirtyä enemmän demokraattiseen sentralismiin kuten neuvostojärjestelmässä. Ei kuitenkaan mitään yksipuoluejärjestelmää, sillä se tuhoaa koko idean.

Lars Osterman kirjoitti...

Minä en ole vaatinut Sveitsin kansanäänestysmallia tänne meille.
Viittaukseni Sveitsiin liittyi siihen että Sveitsissä jokaisella varusmiespalvelun tehneellä on rynnäkkökivääri kotonaan. Tämä ei ole ollut ongelma - miksi siis aseet pitää kokea ongelmina täällä Suomessa.

*

Asiasta kolmanteen:

'From the facts that were known yesterday, it was already apparent that the shooter, Tim Kretschmer, was either on psychiatric medications or withdrawing from them. His behavior and choice of targets (including a worker at a psychiatric medical school) pointed strongly towards his use of antidepressant drugs, which are known to cause violent thoughts and behavior.

Behind the scenes, I already knew from an industry source that Kretschmer had undergone psychiatric "treatment," but I could not name that source and thus chose not to publish that fact until it could be further corroborated.

But today, the Associated Press confirms it. In a story widely published across the 'net'.'


lue lisää

Blaming the guns, but not the chemical child abusers?

Germany, much like America, is reacting to this great tragedy in precisely the wrong way, banning guns instead of banning the chemical child abuse ("psychiatric treatment") by psychiatrists who bear the real responsibility for these acts of violence in the first place.

Anonyymi kirjoitti...

no hei vaan, olen tässä ajatellut asioita vähän suuremmalla skaalalla, ja tullut johtopäätökseen, että tää koko juttu taitaa ollakin vain valtiollisen hallinnon keino vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen. Siis annetaan rikollisille elementeille mahdollisuus ja jopa keinoja järkyttää tämänhetkistä toimivaa yhteiskuntaa, jotta saataisiin purettua lukkoja joilla vapaata ihmistä ja hänen toimintaansa vaikuttavia asioita pystytään säätelemään. Kaiken takana on tietenkin raha. Rikollisjärjestöjen annetaan toimia (samalla kun niitä mukamas valvotaan, onhan noita keinoja tarkempaankin toimintaan, mutta kun ne ei ole laillisia (vielä), ja lisäksi annetaan niille vielä mahdollisuuksia ja tietoja), niin siinä samassa yritetään saada yleinen mielipide tällaista toimintaa vastaan. Tämä vain jotta saataisiin mahdollisuus lisätä valtion valvonnan osuutta yksilön toiminnan ja ajatuksien osalta. Kun yhteiskunnan kokema uhka rikollisista järjestöistä ylittää tietyn rajan, niin valtiovallalle annetaan yleinen suostumus toimia välittämättä yksilön oikeuksista, tai koskemattomuudesta itsenäiseen ajatteluun, tai jopa ajaudutaan ulkopuoliseen ajatusten hallintaan. Onko tämä rikollisten toimintaa, vai valtiollisten järjestöjen suunnittelemaa kansan johtamista välittämättä yksilön oikeuksista?