maanantai 23. maaliskuuta 2009

Relativemoney´s Blog

Jotain hyötyä Facebookista kerrankin. Sieltä löytyi kaveri, jolla vasta aloitettu blogi missä hän pohtii nykyisen velkaperusteisen rahajärjestelmämme muodostamia ongelmia. Eikä hän tyydy pelkästää nimeämään ongelmia, vaan on pohtinut erilaisia ratkaisuja millä pääsisimme eroon nykyriesasta. Muutama poiminta - ja käännös:


...Nykyinen talouskriisi..ja tulevatkin kriisit ovat johtuvia keskuspankeista ja "osittaisen kassavarannon pankkiluototuksesta". Media näyttää jättävän sitä tosiseikkaa huomiotta että
nimenomaan "osittaisen(fractional reserve banking) tai jopa olemattoman (zero reserve banking) kassavarannon mukainen luotonlaajennuskäytäntö" kiihdyttää maailmanlaajuista talouskasvua - yksinomaan velkojen jatkuvan kasvun kautta.

Raha on velkaa ja velka on rahaa...ja yksityisomisteinen pankkijärjestelmä luo lähes yksin uutta rahaa. Tämä johtaa maailmaan missä ylimääräisestä velasta ei enää pystytä huolehtimaan nykyisillä laskeneilla tulovirroilla. Viimeiset vuodet ennen kriisiä olivat hyvin oireellisia koska tuotanto ei enää kasvanut samaa tahtia kuin velkataakka. Velan kasvaessa viidellä yksiköllä tuotanto kasvoi enää yhdellä.

..osittaisen kassavarannon pankkitoiminta (Basel II/2007) on kuin tarpeeton vero joka rasittaa koko yhteiskuntaa.

..kirjoittajan ratkaisuesitys eliminoi keskuspankin ja nykyisen pankkijärjestelmän sellaisena kuin ne toimivat tänään. Valtiovarainministeriö ottaa hoitaakseen rahahuollon ja katsoo että rahaa on riittävästi jotta tavaroiden ja palveluiden vaihtaminen jatkuu sujuvasti. Uudet pankit voisivat ottaa vastaan kansalaisten ylimääräistä rahaa talletuksina ja välittää näitä eteenpäin sekä provisiopalkalla välittää valtiovarainministeriön fiatrahalainoja kansalaisille. Lainat olisivat korottomia mutta niihin liitettäisin eräänlainen vero. Kirjoittaja esittää peräti 120% veroa näille lainoille. Tästä valtio saisi tuloja - ja pankit 20-30%:n provisiosiivun.

Alternative to the monetary system or “the fractional reserves lending banking system”

Tässä originaaliteksti poimintoineen:
...Fractional Reserve Banking and central banking are the essence of the crisis today and… future crisis. The media carefully avoid to focus on the fact that the fractional reserve system promotes global growth through debt growth only. Money is debt and debt is money and….the banking system privately owned is… the main money creator. This leads to a world of excessive debt which simply… cannot be anymore be serviced by the overall disposable income. The last few years were very symptomatic since we had basically $5 of debt growth for $1 of GDP output!!!

...the fractional reserve banking system is an un-necessary tax on the whole society.

...My proposal basically eliminates the central bank and fractional reserves system as we have today.

We would just keep an “independent treasury or T” which would issue money as needed for the good functioning of trade and the broad economy. Banks or so called new banks would be able to accept deposits on behalf of T. and would make some “treasury loans” to their customers instead. This Treasuries loans could be done based on excess “unused” deposits or by fresh new money issued by T.

Tämä oli vasta alkua - jatkan tästä vielä. Lisäys 23.3 illalla : suomennos yllä.

4 kommenttia:

havainnoija kirjoitti...

Kannattaa lukea tämän päivän Hesarista Jorma "Bilderberg" Ollilan näkemys siitä, mikä maailman pelastaa. Jorma "European Round Table of Industrialists" Ollila ennustaa, että pohjoismainen kapitalismimalli on tulevaisuutta kaikkialla.

Tämä Ollilan näkemys on kuin suoraan Bilderberg-kokouksia tutkineiden Estulinin, Marssin ja Tuckerin kirjoista. Tietenkään Ollila ei kerro sitä, että tuossa uudessa uljaassa sosialismissa kaikkien muiden paitsi eliitin elämä on läpeensä kontrolloitua. Jos tanssit eliitin tanssia, voit töissä rehkien ansaita paikkasi järjestelmässä, mutta toisinajattelijoita ei suvaita.

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Ollila+Pohjoismainen+malli+on+kapitalismin+tulevaisuus/1135244530958

lautturi kirjoitti...

Heh, Ollilaa ei voi todellakaan ottaa vakavasti tavan ihmisen kaverina. Huvittaa tuo miehen puhe maailman parhaasta, äijä lepää tiukasti sisäpiirin leirissä.

Jos ei ole PeakOil -käsite tuttu, niin öljyfirman pomon mielestä se ei ole kovin tärkeä asia. Minkä pitäisi meitä tavan ihmisiä vähän huolettaa...

Omat sivuni energiasta ja taloudesta
http://www.samassaveneessa.info
painotus nyt 90% taloudessa (fraktionaalinen reservisysteemi, derivatiivit jne. selkokielellä) koska sen mukana menee myös energiapuoli. Tässä on pienille ihmisille tulossa melkoinen kakkasade monelta rintamalta...

Tervetuloa piipahtamaan.

Lars Osterman kirjoitti...

Teen linkit klikattaviksi:

ollila hesarissa

samassa veneessä

Lars Osterman kirjoitti...

En malta olla liittämättä näitä viisaita sanoja tähän:

"Banking and credit are too important a business
for citizens and politicians to be ignorant of. Upon its fair and
equitable administration rests the very existence and future of our society".

social credit blog