perjantai 20. maaliskuuta 2009

Porvoon Valtiopäivät 1809

Tänä vuonna on tasan 200 vuotta siitä kun Venäjä vei Ruotsilta kahdeksan itäisintä maakuntaa. Näistä tuli Suomen Suur-Ruhtinaskunta. Valtiopäiviä asian tiimoilta käytiin Porvoossa maaliskuusta kesäkuuhun 1809. Merkkivuoden johdosta Porvoossa järjestetän kaikenlaista pientä ohjelmaa. Kaupunki on myös painattanut A4:n aiheesta, näitä on mm jaettu kouluihin. Selaillessani esitettä huomioni kiinnittyi muutamaan tekstiriviin.

Porvooseen saapui 135 valtiomiestä...he kokoontuivat tekemään maan tulevaisuuteen liittyviä ehdotuksia Keisarille. Tärkeimmät asiat koskivat autonomisen Suomen hallinnon perustamista, rahalaitosta...verotusjärjestelmää ja Suomen armeijaa.
Olisi varsin mielenkiintoista selvittää mitä nämä valtiomiehet mahtoivat ehdottivat Keisarille, mitä rahalaitokseen tulee. Ajatellen sitä mitä tänään tiedämme rahan historiallisesta velkakytkystä olisi mielenkiintoista tietää muuttuiko Suomen finanssipoliittinen tilanne paremmaksi kuin mitä se oli Ruotsin vallan aikana? Muuttuiko se radikaalisti kentiesi?

Ainakin Suomen Pankin ensiversio " Waihetus-, Laina- ja Depositioni-Contori" perustettiin Turkuun Keisarin käskystä 1811. Tässä lainaus Wikistä:

Suomen Pankki (ruots. Finlands Bank) on Suomen keskuspankki ja jäsenenä Euroopan keskuspankin valvomassa Euroopan keskuspankkijärjestelmässä (EKPJ). Suomen Pankin perusti vuonna 1811 keisari Aleksanteri I Porvoon valtiopäivien esityksestä Turkuun nimellä Waihetus-, Laina- ja Depositioni-Contori. Pankki siirrettiin Helsinkiin 1819. Suomen Pankki on maailman neljänneksi vanhin keskuspankki, joskin toimintansa alkuvaiheissa sillä ei juuri ollut keskuspankin toimenkuvaan kuuluvia tehtäviä. Keskuspankin piirteitä toivat vuoden 1840 raharealisaatio, Suomen markan ottaminen käyttöön 1860–1865 ja liikepankkien perustaminen 1800-luvun jälkipuoliskolla.
Tällä erää en itse tiedä tämän enempää aiheesta - mutta katsotaan mitä tietoja löytyy.

Lisäys 20.3: Muistelen että erään Mika Arolan väitöskirja, mistä oli puhetta aiemmassa postauksessa, sisältää tietoja Suomen valtiovelasta ja sen kehityksestä 1863 - 1938.
(Suomen markka otettiin käyttöön 1860-1865)
Y.m väitöskirjassa on lyhyt yhteenveto siitä mitä Ruotsin kauden loppuminen tarkoitti Suomelle,
(ktso s. 3) eli mm sitä että Ruotsista eriytetty Suomi oli nyt kelvollinen lainaamaan omissa nimissään. Suomella oli siis nyt pääsy kansainvälisille pääomamarkkinoille.

Arolan paperista selviää mm myös se, että Suomen Suur-Ruhtinaskunnan hallinto ensimmäistä kertaa vasta 1862, pääsi lainaamaan suuren rahasumman Venäjän ulkopuolelta. Luoton myönsi kukas muu kuin itse M.A. von Rothschild & Söhne:ltä, Frankfurtista. (ktso s 5) Laina tarvittiin maan infrastruktuurin kehittämiseen. Väitöskirjassa Arola esittää mielipiteenään että Suomi kehittyi pikkuhiljaa agraariyhteiskunnasta nuoreksi teollisuusmaaksi pitkälti valtiolainojen avulla. [Tekisi kyllä mieli kysyä Arolalta eikö olisi ollut vieläkin hienompaa jos Suomi olisi luonut nuo tarvitsemansa rahat ihan itse - velkaantumatta Rothschildeille.]

Mutta - lainarahalla tehtiin tietysti paljon hyvää. Saimaan Kanava rakennettiin 1845-1856, ensimmäinen rautatie avattiin 1862 ja rautatieverkostoa laajennettiin myöhemmin lainarahalla Riihimäki - Pietari, 1868-1870.

Eräs mielenkiintoinen kohta Arolan paperissa koskee nälkävuottaa 1867. (s. 11)
An emergency loan in 1867 could be raised after prolonged and very intense negotiations with Carl von Rothschild in Germany...(..)...if the Rothschilds reject Finlands loan proposal, the senate shoudl turn to the financial markets in England.

Arolan paperissa sana Rothschild löytyy peräti viisi kertaa - mikä osoittaa että Suomesta oli, valtiopäivien 1809- jälkeen, tullut uusi kiitollinen lypsylehmä finanssieliitille.

Arolan aineisto ei mainitse paljon mitään kaudesta 1809-1862. Tämä pitää kaivella muualta.
Jatkoa siis seuraa - jos jotain löytyy.

Päivitys: Löysin videon joka kertoo paljon Rothschildien suuresta vallasta. Se nimittäin jatkuu edelleen tänään ja asia pidetään visusti poissa julkisuudesta. Videon mukaan Rothschildien omaisuus on luokkaa 500.000 miljardia. Vertailuna voisi todeta että suurjulkkis rikas Warren Buffet on 50 miljardin mies. Bill Gates on samaa luokkaa.


Lähde:
Criminal Rothschilds

4 kommenttia:

Bäcklund kirjoitti...

Askarruttaa henkilökohtainen ja osin tunteenomainen suhtautumisesi juutalaiseen Rothschild-sukuun. Toki tämä on kuriositeetti, mutta se heikentää pyrkimystä tieteelliseen lopputulemaan päätelmissä. On vaarana, että "tunnejämähtäminen" lisääntyy ja suoristaa polut.

Olen kevyesti raapinut autonomian ajan ulkosuhteita ja vaikuttaa, siis korostan vaikuttaa, että Rothschild-suvun silloinen media-näkyvyys, eurooppalainen juutalaisen eliitin verkosto ja kontaktin saatavuus, sekä uskottu "tavarantoimittajan" luotettavuus tekivät valinnasta suhteellisen helpon. Toisaalta ymmärrys omien pääomien muodostamisesta ja niiden käytöstä ei liene ollut riittävää.

Lars Osterman kirjoitti...

Vai askarruttaa moinen herra Bäcklundia? Ja

Herra Bäcklundin kannattaisi ehkä perehtyä Rothschildien koottuihin tekemisiin kautta vuosisatojen.

Kannattaisi aloittaa ihan alusta ja selvitellä mistä kaikki alkoi ja miten lainaaminen valtioille 30-40% korkoa vastaan alkoi tuottaa niin hyvin että Rothschildit eivät voineet vastustaa houkutusta ruveta itse aktviisesti rakentamaan kriisipesäkkeitä ja lainaamaan molemmille kriisin osapuolelle.

Herra Bäcklund ei varmaan usko, mutta varsin monen krisin jäljet johtavat Rothschildille.

Minulla ei nyt ole aikaa eikä halua lähteä luennoimaan tästä aihesta kovinkaan paljon koska jokainen joka haluaa löytää tietoa Rothschildien systemaattisesta pahantyöstä - löytää niitä.
Lupaan kuitenkin, että sopivan hetken tullen, kirjoitan tästä vielä ennen kesää pitkän postauksen.

Muutama avainsana sikin sokin ihan lonkalta uteliaille: Mayer Amshel Bauer, Frankfurt, Bayerische Illuminati, Ranskan Vallankumous 1779, Waterloo, kultakauppa, kullan hinnan määritys, Balfour Declaration, Coningsby, vuoden 1812 sota (USA), De Beers, Oppenheimer, Sisällissota 1862-1865(USA), Kejsari Aleksanteri II:n tuki Lincolnille, John Wilkes Booth, Lincolnin murha, Sionismi, Palestiina, Bolshevik Revolution, Romanovin perheen murhaaminen, Victor Rothschild, I.Maailmansota, Versailles 1919, Weimar Tasavallan tahallinen tuhoaminen,
Reichsbank (yksityinen), Adolf Schicklgruber, Kolmannen Valtakunnan nousu ja tuho, Trotsky, Protocols of Zion, Venäjän-Japanin sota 1904-05, Young Turks, Tel Aviv Supreme Court(rakennus), Knesset, Mosssad, Dallas 1963, Vietnamin sota, Veroparatiisit, BIS Basel, nazi gold, czeck gold, Valtiolainat, kaikkien valtioiden velkaannuttaminen, Solchenitzyn, Dostojevsky, Zacharias Topelius,Al Gore, Shell, Uraanikauppa, Queen Elizabeth, russian oligarchs takeover of state assets financed by Rothschilds, N.M. Rothschild & sons, Rotschild assets are 400-500 trillion, Jorma Ollila, Khodorkovsky transferred Yukos Oil control to Jacob Rothschild, Global Warming Swindle, hiilidioksiidipäästöt, päästöoikeuskauppa.... lista on loputon. (ja tuo lista tosiaankin ei ollut aikajärjestyksessä eikä mutenkaan mitenkään systemaattinen vaan suoraan lonkalta)

Jokainen joka aiheeseen perehtyy joutuu huomaamaan että toista samanlaista pahuuden pesää ei maailmanhistoria tunne. Vihjailu tunteisiin on täysin oikein ja kohdallaan. Jokainen jolla normaali moraalikäsitys yhtyy näihin tunteisiin.

Mutta - kuten olen aiemmin kirjoittanut: jänisten ja kettujen käsitys oikeasta ja väärästä, rikoksesta ja moraalista ei koskaan voi olla sama.

Rohkeneko olettaa että herra Bäcklund ehkä tässä Rothschildien riistovaltiolainojen apologistina lähinnä haluaa ymmärtää kettuja?

Minä katsos taas koen vahvaa empatiaa meitä miljardeja jäniksiä kohtaan. Katson ja koen että meidän ei kuulu olla kenenkään taloudellisia orjia - vaan vapaita toteuttamaan itseämme ilman että vahingoitamme muita.

Katson myös valtiomiestemme ja poliittisten edustajiemme velvollisuudeksi ja tehtäväksi hoitaa kansakunnan talousasiat mahdollisimman hyvin. Tähän ei kuulu vapaaehtoinen tai tietämätön osallistuminen Rothschildien eikä muiden riistofinanssin edustajien velkaleikkipeliin.

Bäcklund kirjoitti...

Kun nyt ivalliseen sävyyn vastaat ja herroittelet, niin en voi kuin valittaa vastaustasi. Toki ymmärsin, että asia on sinulle tärkeä ja kipeäkin ilmeisesti.
Avarakatseisuuteesi ja objektiivisuuteesi jää kuitenkin katkeruutesi (tunteittesi) taakse. Sinulla on siihen oikeus. Mutta siihen moni juttusi kaatuu.

Missä kohdin, herra Österman, minä komentissani puhuin hyväksyvästi Rothschild-sukujen toimista? En missään!
Mitä tulee ymmärtämiseen, niin käsitykseni on, että sekä kettuja, että jäniksiä tulee ymmärtää historian kehityskuluissa, hyväksyminen on eri juttu. Siis oletuksesi tavallasi tulkiten on väärä.

Herra Österman, aiheesta ei osaltani enempää. Jokaisella olkoon rauha tykönään.

Lars Osterman kirjoitti...

Eli lunta tupaan. Hyvä ettei kaikki sentään kiitoksia jakele.

Niin, selitän asian näin: Myös minua on herroiteltu useaan otteeseen ja siispä itsekin joskus lankean herroittelemaan. Tosin Aragon taisi vetää herneen nenään kun en suostunut julkaisemaan hänen kommenttinsa missä hän mm luokittelee minut saksalaismieliseksi (tuntematta minua ollenkaan). En nimittäin ole saksalaismielinen vaan olen yleisesti vain oikeudenmukaisuuden puolella ja rikoksia vastaan. Erityisesti sellaisia joita on onnistuttu peittelemään.

Niin - ja edelleen Bäcklund sanoo minua ivalliseksi. Ehkä itse koin että Bäcklund vähätteli sanomisiani puhumalla tunteellisuudesta vaikka valtionvelkainstituutio, kansainvälinen riistokapitalismi ja velkarahatalous ovat mitä ratkaisevimpia kysymyksiä meidän suomalaisten ja koko ihmiskunnan hyvinvoinnin ja selviämisen kannalta.

Koin siis ehkä Bäcklundin kritiikin hieman loukkaavana.

Bäcklundin totesi:

Rothschild-suvun silloinen media-näkyvyys, eurooppalainen juutalaisen eliitin verkosto ja kontaktin saatavuus, sekä uskottu "tavarantoimittajan" luotettavuus tekivät valinnasta suhteellisen helpon. Toisaalta ymmärrys omien pääomien muodostamisesta ja niiden käytöstä ei liene ollut riittävää.

-Minusta tuossa oli peiteltyä apologismia.
-Tulkitsin tuon Rothschildin korkokiskontalainojen hyväksymisenä.
-"media-näkyvyys" kuulostaa myönteiseltä minun korvissani.
-"uskottu tavarantoimittajan luotettavuus" on myös melko myönteinen ilmaisu.

Mitä kettuihin ja jäniksiin tulee niin se ehkä oli eräänlainen sisäpiirin juttu, joka olisi pitänyt selittää. Kyse oli yksinkertaisesti kahdesta vastakkaisesta elämänfilosofiasta ja siitä miten ne eivät koskaan voi kohdata - tai päästä sopuun keskenään.

Minusta Bäcklund epäsuorasti puolusti sekä Rothschildeja lainaajina sekä suomalaisia jotka lainasivat heiltä.

Mitä tulee siihen mitä tiedettiin tai ei tiedetty pääomien syntymisestä niin saanen epäillä.
Kannattaa lukea maamme tunnetuimman historian professorin ja historioitsijan, Zacharias Topeliuksen teos Tähtien Turvatit (1886-1887). Kirja kertoo hyvinkin yksityiskohtaisesti miten Rothschildien tapaiset rahanlainaaajat toimivat jo 1600-luvulla. Jos kerran jopa Topelius tiesi tästä toiminnasta niin rohkenen epäillä että myös Suur-Ruhtinaskunnan talousjohto oli tietoinen samoista asioista.

Tähtien Turvatit on Topeliuksen viimeinen ja minun mielestäni tärkein kirja. Se julkaistiin tietysti ruotsinkielisenä ja onkin tunnetumpi nimellä Stjärnornas Lyckobarn.

Otsikko on mikä on mutta kirjasta selviää paljon mielenkiintoisia tosiasioita siitä miten erilaisten mahdollisten sotien osapuolia usutettiin toistensa kimppuun nimenomaan rahalainaajien toimesta.
Topelius vielä vartavasten kirjan alussa toteaakin että kirjan "pahis"
Ruben Zevi oli yhtä mahtava kuin Rothschild 100-150 vuotta myöhemmin. (huom Z. Topelius ei ole vielä saanut antisemiitin leiman - mutta kai sekin aika vielä tulee)

Bäcklund voi hyvinkin olla oikeassa siinä että koen suurta turhautumista siinä ettei näistä epävirallisista valtioiden valta- ja riippuvuussuhteista mitä rahoitukseen tulee ei ole mukana missään historiankirjoituksessa.

Vasta 40+ iässä sain itse pikkuhiljaa selville MIKSI erilaisia selittämättömiä asioita historiassa oli tapahtunut. Vanha ohje "Follow the money" toimi edelleen.

Lopuksi toteaisin että maatamme 400-500 miljardilla velkamarkalla rankaissut 1990-luvun pankkikriisi oli kansainvälisen rahavallan tahallinen vihamielinen toimenpide jolla monet nimettömät takapirut rikastuivat kymmenillä miljardeilla. Me suomalset taas jouduimme velkavankeuteeen, monet menettivät kaiken, moni avioero ja itsemurha johtui tästä. Suomi ei ole tästä vieläkään selvinnyt. Laskin että olemme maksaneet 63-64 mrd euroa valtiovelan korkoina 1990-2008.
(Ja kaikki tieten tahtoen ja vapaaehtoisesti jos tulkitsen Bäcklundin oikein.)

Ja nyt 2008-2009 sitten kansainvälinen rahavalta on tekemässä vielä isompaa maailmanlaajuista rahastustempausta
jolla vievät ihmisten säästöt, eläkkeet ja kodit - tuhoavat perheitä ja ihmisiä. Sadat miljoonat kärsivät jo nyt - ja parin vuoden päästä vielä useampi.

Olen itse 100% varma että näiden yllä mainittujen "kriisien" takapiruina on Rothschildin kansainväliset rahapiirit. Voiko kukaan edes kuvitella mitään pahempaa pahuuden pesäkettä? Rothschild peittoaa James Bond-elokuvien tosipahikset menne tullen 6-0.

Ugh olen puhunut!

*hymy*