maanantai 29. syyskuuta 2008

Kaavailtu roskapankkisopu ja Suomen uutisvälitys

Aamun radiouutiset kertovat että Yhdysvaltain kongressissa oltaisiin päästy sopimukseen liittyen kaavailtuun "roskapankkiin" ja että tarvitaan enää muodolliset äänestykset edustajainhuoneessa ja senaatissa tänään maanantaina 29.9-08. The Raw Story-saitilta löytyi linkki josta väitetysti pääsee katsomaan sopuratkaisun paperia. En itse saanut tätä auki. Tässä toinen linkki jota voi yrittää.

Ei sanan sanaa kotimaan uutisvälityksessä siitä että hyvin moni edustajahuoneen jäsen edelleen vastustaa hanketta henkeen ja vereen - eikä halkaistua sanaa siitä miksi ovat tätä mieltä.

Olen aiemmin laittanut linkit Mary Kapturin kahteen puheeseen todisteina tästä. Miksi Suomen uutismedia ei tuo näitä näkemyksiä julki uutisoinnissa? Miksi uutiset antavat meidän ymmärtää että asiasta vallitsisi jonkinlainen konsensus ?

Tänä aamuna löysin pari kolme videota lisää jotka välittävät meille aivan toisenlaisen kuvan tilanteeesta. Yhdessä demokraattien entinen presidenttiehdokas Dennis Kucinich (D-OH) sanoo että uusi sopupaketti ei tule saamaan riittävästi ääniä taakseen. Kucinich toteaa mm että
olis päästävä irti velkaperusteisesta rahajärjestelmästä:
Isn't it time for fundamental change in our debt-based monetary system, so we can free ourselves from the manipulation of the Federal Reserve and the banks?"
Toisessa pohjois-teksasilainen edustaja Michael Burgess jolla takanaan 820.000 äänestäjää teilaa sopupaketin toteamalla että hänet on suljettu pois neuvotteluista tavalla mikä ei edusta minkäänlaista demokraatiaa. Edustajia leimataan epäisänmaallisiksi jos uskalletaan olla pakettia vastaan. Hän kertoo ettei ole koskaan aiemmin ole saanut näin paljon yhteydenottoja äänestejiltää. Hän ehdottaa että neuvoteltu sopupaketti laitettaisiin esiin internetiin vuorokaudeksi kansalaisten nähtäväksi. [Päivitys: Hän mainitsee myös jotain " martial law". ]
(Kommenteista selviää että) : Martial law in congress means they will go ahead with the bill without votes.

It does not apply to any specific measure, but rather grants blanket authority.

http://rules-republicans.house.gov/ShortTopics/Read.aspx?id=220


Tässä vielä kerran Mary Kaptur äänessä. Onko joku nähnyt tämän nimen lehtien palstoilla Suomessa?Miksi uutisvälitys ei kerro meille mitään näistä tärkeistä puheenvuoroista ? Miksi uutisvälitys syöttää meille progandaa jonka mukaan pelastuspaketti on tarpeellinen ja eittämättä hyvä asia kaikille. Miksi uutiset eivät kerro miten sadat ja jälleen sadat asiantuntijat ovat tätä ratkaisua vastaan? Itse Federal Reserven Dallasin johtaja mukana vastustamassa pakettia.

Leviääkö kriisi Eurooppaan? Ron Paul ennusti että kriisistä tulee maailmanlaajuinen. Joku varmaan huomasi että brittihallitus oli "tuost noin ohimennen" jo kansallistanut uuden ison asuntolainoittajan - Bradford & Bingley:
Taxpayers left with toxic mortgage debt worth £41bn


Ruotsissa näkee nyt myös jonkinlaisia merkkejä siitä että pankeille valmistellaan hätäapua.
Valtiovarainministeri on kiirellisesti ehdottanut uutta 150 miljardin kruunun rahastoa. Mistä rahat tähän ? No myymällä valtion velkapapereita eli lisäämällä valtionvelkaa tietysti miten muuten. Tämän vaikutus Ruotsin valtionvelkaan on luokkaa +12%.

"Anders Borg låter staten låna upp 150 miljarder genom Riksgäldens utgivning av statsskuldväxlar och ökar på så sätt statsskulden med 150 miljarder. Dessa 150 miljarder satsar regeringen i en gigantisk investering i bostadsobligationer, dvs att lösa ut bankers och fonders lån till redan färdigbyggda bostäder."

Onko tästä voinut lukea Suomen uutisvälineissä ?

Entä olemmeko saanet tietää siitä miten tuhannet ihmiset Yhdysvalloissa osoittavat mieltään sopupakettia vastaan ?
Protests on Wall Street - what the news media isn't showing youProtests took place on Wall St. to protest the bail out plan - and the mainstream news media didn't even mention it.

Hundreds of protestors demonstrated agains the proposed $700 Billion bail out plan for the finance and banking industry, yet the national news media in America didn't even report it! Why not? It seems strange that this barely generated a gander from the big news outlets like ABC, CNN, CBS, NBC etc. all of whom have a presence in New York City. Despite having such a large protest event occurring in their backyard, the major news media chose not to tell the American people about it. I had to stumble upon this on the internet to find out about it. That's really indicative of the pathetic state of affairs in the U.S. media today.


Päivitys: Tässä brittiuutisia tilanteesta nyt ja siitä miten alkuperäistä ehdotusta on muutettu : http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article4842927.ece

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olet oikeassa. Todellisuuden vääristely on Suomen medioissa mittasuhteiltaan ällistyttävää. En jaksa uskoa että tiedonvälityksen ammattilaiset olisivat noin tietämättömiä asioiden todellisesta tilasta.

Saako muuten Suomen kielellä asiallista tietoa joltain saitilta (tämän lisäksi, tietysti)? Vinkkejä?

JussiR kirjoitti...

Jaa-a, Suomenkin uutisilla taitaa olla kohta aika uusia eilisiä itsestään selviä näkemyksiä paketin läpimenosta. Intrade ennustaa tällä hetkellä vain 14% todennäköisyyttä paketin hyväksynnälle. http://www.intrade.com/

Lars Osterman kirjoitti...

En oikein tiedä mistä suomeksi voisi lukea.
Voisit tietysti ainakin kaivella Kauppalehden keskusteluja ja ehkä Ilta-Sanomien ja Uuden Suomen keskusteluja myös. Suomi24 lie turha paikka koska siellä "kumisee vain tyhjiä tynnyreitä"...

Ja tietysti:

http://www.eskoseppanen.net/

Anonyymi kirjoitti...

Noniin nyt yleisradiokin joutui tipahtamaan maan pinnalle kun roskapankki ei mennytkään edustajain huoneessa läpi USA:n pörssitkin näyttävät olevan mukavassa +5% laskussa.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin Hesari ja Hbl myös maan pinnalla. Netti-Hesarissa iso hieno kuva päätösäänestyksestä numeroineen päivineen.

Samalla uutismedian sävy on "pettynyt" ikään kuin ei olisi mennyt niin kuin olisi pitänyt. Lehti on siis ajanut "markkinoiden" etua ja "apurahoja markkinoille".

Lehtimiestenkin pitäisi kuitenkin muistaa että markkinoilla on aina ne normaalit liiketoiminnan riskit. Joka pelaa bisneksellä saa tuntea pelin säännöt viimeistään nyt. En ymmärrä miksi on oltu niin kovasti tuon "bailoutin" puolesta.
Onko se kenties jonkinlainen tukholman-syndrooma oman (huonon?) arsenalratkaisumme puolustelua - jälkikäteen.

Muuten aika erikoista että nyt kaikki Suomen isokenkäiset joita eri medioissa etukäteen haastateltiin, saivat pahasti takkiinsa - eli olivat väärässä ja joutuvat nyt selittämään kantansa.

Voi muuten loppujen lopuksi olla että eräs Ron Paul saattoi vaikuttaa aika ratkaisevasti siihen miten tässä kävi.

Anonyymi kirjoitti...

Hetken piti miettiä miten tämä mekanismi toimii. Siis se että julkistetaan uutisia, joiden lopputulos ei ole selvillä. Eihän näin tehdä urheilutapahtumien osaltakaan. Näin toimitaan kenties siksi, että
a) ihminen on mielellään oikeassa ja saattaa muuttaa mielipidettään todennäköisimmän tuloksen puolelle säilyttääkseen kasvonsa
b) tietynlaiset mielipiteet luokitellaan haihatteluksi, ja ne rajataan "järkevän" keskustelun ulkopuolelle.
Poliittiset tarkoitusperät tällaisella viestinnällä jokatapauksessa on, ja siihen täytyy tulla muutos!

Lars Osterman kirjoitti...

Niin, tiedä sitten...kuuntelin juuri ETLA:n Sixten Korkmanin haastattelua missä hän viisasteli ja katsoi että "no.. eiköhän ne vielä tule järkiinsä. Siellä varmaan tehdään uusi versio pelastuspaketista ja se varmaan menee läpi".

Ikään kuin herra Korkman "tietäisi" mikä on parasta. Oliskohan peräti niin että oli sitten paulson-paketti ihan mitä tahansa niin AINA tällainen Korkman pitäisi sitä ainoana järkevänä ratkaisuna.

Korkman ei näytä lainkaan pohtivan niitä argumenttejä mitä eri mieltä olleet ovat tuoneet esiin. Mm Ron Paul "this would be unsustainable price fixing"..."it would destroy the dollar"..."it would increase inflation"...

Samalla voimme todeta että Keskuspankki FED on jo ennen tätä toivottua lisälainaoperaatiota tuottanut pelastuslainoina 700-800 miljardia uutta rahaa entisen rahakannan lisäksi..ilman että missään olisi tuotettu mitään uutta tarjontaa/arvoa tämän valtaisan rahakasan vastineeksi. Tämä jos mikään on inflaatiota kiihdyttävää.
Miksi Korkman ei tartu tähän ?

Korkman taitaa aina kumarrella sinne päin mistä globalistinen Bilderberg-tuuli puhaltaa.