torstai 18. syyskuuta 2008

Hyökkäys Iraniin talouskriisiin peittelemiseksi ?

Project Camelot-sivustolla CIA:n sisäpiiriläinen varoittaa että hyökkäyksestä Iraniin olisi jo päätetty. Israel väitetysti hyökkää ja USA tukee vain lentotankkauksilla. Näin yritetään saada uutiskamerat ja maailman huomio pois Yhdysvaltain talouskriisistä.
A source has just informed us that their alphabet agency contact has been deployed to the Middle East. In the words of the contact, war with Iran is now a "done deal". This contact had also said in a previous message that he was "too old for this shit".

Back in July, the contact stated that Israel will start it, and the US will back them, mainly with refueling. We have no further information to indicate whether this strategy is still current. Our source has asked for us all to pray for peace.

It is Camelot's view that an attack may be used to take the eyes of the world off the ongoing economic crash and on to the war scenario in a major effort to distract while things go downhill.

Toisaalta on jo ehditty todeta että Israel olisi aikonut käyttää georgialaisia lentokenttiä tähän uusimpaan tihutyöhänsä - mutta että Venäjän viimeaikaiset vastatoimet Georgiassa käytännössä ovat estäneet tämän. Venäjä on väitetysti saanut käsiinsä aikamoisen määrän papereita joista israelilaisten hyökkäysuunnitelmat selviää . Näin sanoo mm eräs Brian Harring.
Toisaalta taas leviää tietoa amerikkalaisten aikoneen käyttää näitä georgian lentokenttiä.
Samainen Harring on hiljan julkaissut tietoja joiden mukaan Saaakasvili olisi pyytämässä suoraa apua Israelilta:
Saakashvili is also asking Israel to occupy at least one air base and to station a significant number of bombing aircraft there to facilitate a planned attack on Iran or on Russian forces should they invade Georgian territory again
Samassa raportissa mainitaan Saakasvilin jopa vaatineen ydinpommeja. Muistutan myös siitä että Venäjä on varoittanut länttä (ja näin myös Israelia?) siitä että hyökkäys Iraniin on astumista Venäjän varpaille.

Vaikea tietää missä mennään. Jokainen varmaan kuitenkin tajuaa että läntiset uutislähteet eivät ainakaan saisi/voisi kertoisi mistään hyökkäyksestä etukäteen. Mediasota Irania vastaan on ollut käynnissä jo vuosia. Tässä Dick Cheneyn entinen avustaja arvoi ettei Iraniin hyökätä. Tarkoittaako tämä ehkä että sinne nimenomaan aiotaan hyökätä ?

Onko kaikki todellakin kiinni siitä että Iranin ei anneta rikastaa urania edes sähkötuotantoon ?
... the UN nuclear watchdog has confirmed that Iran enriches uranium-235 to a level of 3.7 percent - a rate consistent with the construction of a nuclear power plant. Nuclear arms production requires an enrichment level of above 90 percent.
Tätä nykyä Iranissa siis väitetysti joudutaan kytkemään sähköt pois useiksi tunneiksi sähköpulan johdosta. Venäjä on julkisesti auttanut Bushehrin ydinvoimalaitoksen rakentamisessa.
Iranin mukaan uranioksiidin rikastaminen lopetetaan 3,7 %:ssa - eikä mennä 90%:iin mikä olisi tarvis ydinpommia kehitettäessä. IAEA:n on sallittu olevan paikalla Iranissa - toisin kuin esim. Israelissa. Yhdysvaltain ja Iso-Britannian veto-oikeus turvallisuusneuvostossa on kuitenkin estänyt ketään vaatimasta Israelia tilille mitä todennäköisimmin jo sadoista ydinaseistaan.

Äskettäin uutisoitiin että USA on suostunut toimittamaan 1000 kpl ns GBU-39 bunker buster-pommeja Israeliiin.
Tietääkseni näissä on ns "köyhdytettyä uraania" mikä on aivan yhtä vaarallista elämälle kuin mikä tahansa muu uraani. Bunker-buster-pommin räjähtäessä uraanihiukkaspilvi leviää laajalle alueella - ja nimenomaan Iranin ulkopuolelle muutamassa päivässä, riippuen tuulista.Oli miten oli - en yhtään yllättyisi jos USA:ssa bushhallitus erilaisin sotatoimin todellakin yrittäisi ohjata, tällä erää jo hyvin tyytymättömien kansalaisten huomion pois talouskriisistä ja "isänmään ystävinä" yhtymään yhteistä uutta vihollista (Irania?) vastaan.

Tällainen kuitenkin vaatinee että jälleen tapahtuu jotain suurta pearl-harbour-tyyppistä mistä iranilaisia voisi syyttää. Jossain tekstissä ehdotettiin että USA räjäyttää oman sotalaivansa Persian Lahdella tai pukee omat erikoisjoukkonsa iranilaisiin univormuihin ja hyökkää omia kohti jossain sopivassa paikassa tv-kameroiden edessä. Näitä sanotaan false-flag höykkäyksiksi.
Monen mielestä 9-11 oli tällainen.

2 kommenttia:

Anonyymi lukija kirjoitti...

Mielenkiintoisia spekulaatioita, kuitenkin vain spekulaatioita.

Blogia parin kuukauden ajan seuranneena haluaisin esittää sellaisen toiveen, että kertoisit enemmän talousdemokratista ja vähemmän "foliohattu-uutisia".

Ymmärtääkseni koroton talous on käytössä jossain päin maailmaa. Voisitko kenties blogata vähän näistä oikean elämän kokemuksista ja niiden seurauksista.

Lars Osterman kirjoitti...

Kiitos kommentista. Tuohon totean heti aluksi että se mitä sinä tässä nimität, spekulaatioksi voidaan myös pitää varsin kohtuullisina asiantuntija-arvioina tulevasta. Puolesta ja vastaan. Kun YLE:n uutisissa otetaan jokin sotilas kommentoimaan jotain kriisiä - se on samalla lailla sitten spekulaatiota. Tässä minun spekulaatioissani ei kuitenkaan tarvitse olla poliittisesti korrekti enkä näin ollen mielistele ketään enkä seuraa kenenkään ennakko-ohjeita siitä mitä julkaisen tai jätän julkaisematta.

Toiseen toteamukseesi:

Koroton talous toteutuu jo nyt tavallaan mikrotaloudesa jokaisen ostaessa luottokortilla ja maksaen niin ettei ostoksesta synny korkoja.

Makrotaloudessa on monia lyhyempikestoisia esimerkkejä korottomasta taloudesta. Näistä olen kirjoitellut blogilla useasti aiemmin.
On 1700-luvun lopun Benjamin Franklinin Amerikka missä rahaa luotiin korottomasti. 1812-vuoden sota lopetti tämän.

On Guernsey saaren koroton raha 1800-luvun alussa.

On Abraham Lincolnin Amerikka 1862-1865 ja US Treasuryn omat korottomat greenbacks-dollarit 400 milj silloisen taalaan arvosta.

On Weimartasavallan jälkeinen Saksa 1933-1945 missä valtion korottomat työkuitit (setelit) nostivat Saksan täydellisestä kaaoksesta viidessä vuodessa Euroopan johtavaksi talousmahdiksi.

On JFK:n korottomat dollarisetelit 1962-63 joilla hän kiersi Federal Reserven setelimonopolin. Lyndon B Johnson lopetti tämän touhun saman tien kun pääsi valtaan.

On Kanada 1937-1974 missä Bank of Canada rahoitti infrastruktuurin rakentamista siten että korkotuotto
meni suoraan valtionbudjettiin vähentäen verotustarvetta.

On islamilainen luottojärjestelmä.

On JAK-banken Ruotsissa.

On LETS-paikallisraha millä tehdään palveluita ja saa ne kuitattua käyttämällä itse toisten
palveluita.

On Canadian Action Party joka ajaa uudistuksia Kanadaan.

On Money Reform Party joka tuo julki epäkohtia Englannissa.

On American Monetary Act joka on pitkään viilattu rahapoliittinen lakiehdotus romahduksen jälkeiselle Amerikalle.

On Richard C Cook ja Ellen Brown artikkeleineen ja konkreettisine ehduksineen.

On talousdemokratian isä - CH Douglas monine kirjoineen joissa esitellään korottoman talouden etuja.

On Margrit Kennedyn kirjat: yksi suomeksikin: Talous ilman korkoa ja inflaatiota.

**

Sitten on kokeiluja negatiivisellä korkolla: Wörgl, Itävalta 1933
Tämä meni niin hyvin että keskuspankki kielsi kokeilun koska se uhkasi pankin monopolia.Juttu nousi oikeusjärjestelmässä korkeimpaan oiketeen asti - mutta pankki voitti.