torstai 4. syyskuuta 2008

Sähkövoimaa meren aalloista ?

Tässä artikkelissa sanotaan että aaltojen ylös-alasliikkeitä voi valjastaa ja tuottaa sähköä. Useat isot kellukkeet nousevat vuorotellen samalla vuorotellen kiristäen vaijereita jotka pyörittävät sähkögeneraattoria. Yksinkertaista.

WaveReaper power transmitting wires and blocks transferring force to onshore generator

"Powertransmitting wires, and seafloor based blocks."

Masentavaa uutisessa tästä keksinnöstä on se että keksijä Stefan Nyström on kadonnut ja mahdollisesti murhattu. Tiedä sitten.


A man by the name of Stefan Nystrom invented a way to generate energy from ocean waves that he claims would cost 5% of what coal energy does.


15 to 300 Kw WaveReaper prototype schematic.

5 kommenttia:

Trump kirjoitti...

En nyt menis mitään salaliittoteorioita tästä rakentamaan.

Toki aaltoenergiaa ovat pohtineet muutkin, ja tiettävästi heitä ei ole tapettu :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Wave_power

Lars Osterman kirjoitti...

Niin on aina helpompi kuvitella ettei maailmassa tapahdu mitään pahaa ja ettei mafiaa ole...niinkö.

Oli miten oli - Benjamin Fulford sanoo mitä sanoo - kukaan muu ei väitä mitään. Joko mies on kadoksissa tai sitten ei. Se selviää varmaan joskus.

Silti jos vähänkin tuntee lähihistoriaa - ja esim Nikola Teslan kohtaloa niin en lainkaan ihmettelis jos tällainen lähes ilmainen energiantuotanto haluttaisiin pitää poissa markkinoilta.

ttl kirjoitti...

Kyllä todella innovatiiviset keksijät ymmärtääkseni joutuvat automaattisesti "mustapukuisten miesten" kanssa tekemisiin. Eli, jos keksit hyötysuhteeltaan merkittävästi paremman energiantuotantomenetelmän, niin ei ole sellaista mahdollisuutta, että patentoituasi sen voisit sitä kaikessa rauhassa kaupitella vapailla markkinoilla.

Tässä nimenomaisessa tapauksessa nyt kuitenkin on vielä täysin epäselvää se onko Stefan Nyström keksinyt yhtään mitään oleellista uutta, saati sitten "vapaan energian lähdettä". Aaltoenergiaa on tutkittu vuosikaudet. Kovin kummoista hyötysuhdetta ei kai toistaiseksi ole onnistuttu saamaan.

Lars Osterman kirjoitti...

Ehdin nyt katsella ne wikipedian aaltovoimajutut. Tämä eroaa kyllä niistä.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsalainen tuttuni tiesi mistä tuossa keksinnössä on kyse. Jopa selitti sen toimintaperiaatetta...
Asia ei ole uusi, olis vaan pala merenrantaa mutta kun asuu täällä "sydämailla"...
Myös talvi tuottaa täällä pohjolassa ongelmia...
Juttu on nyt niin että jos jotain arvokasta keksii niin asia on levitettävä mahdollisimman laajasti ja monen henkilön kautta samaan aikaan ja ILMAISEKSI!
Itsekkyyden aika..ei enään kiitos ! jakamisen aika tervetuloa ;)