Douglasin kunniaksi nimesin blogin hänen "economic democracy"- käsitteensa mukaan (taloudelliseksi demokratiaksi eli) talousdemokratiaksi. Todettuani että talousdemokratialla on vastavoimanaan kaikki nykyiset valtapuolueet katsoin järkevämmäksi yrittää rakentaa uutta puoluetta kuin muokata vanhaa. Kaikki nykypuolueet kun tuntuvat olevan pankkipuolueita.
In a lecture, "Money: An Historical Survey," delivered in 1936 at Ashridge Park, Douglas declared:
The history of money is one long unbroken history of fraud, and this power of money-creation by the banks is the final chapter. In brief; the creation of money, once performed by the producer of wealth, then by the custodian of wealth, who fraudulently issued more paper than the wealth he guarded, has passed to a set of people who neither produce, nor own, nor guard wealth, but are merely bookkeepers ...
I find it incredible that a stable society can persist founded on the most colossal lucrative fraud that has ever been perpetrated on society . . .
If we hypocritically claim that the employment system is a moral system and that man must be kept at work rather than choose work, we are sealing the doom of this civilization.
Sama suomeksi: Rahan historia on pitkä katkematon kertomus petoksesta, ja tämä pankkien rahanluontivalta on sen viimeinen kappale. Lyhyesti: rahantehtailu, joka aluksi oli vaurauden tuottajilla, sitten vaurauden valvojilla, jotka petoksellisesti laskivat liikkeelle enemmän paperirahaa kuin mitä oli valvottavana, on siirtynyt ihmisryhmälle jotka eivät tuota mitään, eivät omista mitään, eivät valvo vaurautta vaan ovat pelkkiä kirjanpitäjiä...[pankit tänään]
Pidän uskomattomana sitä että vakaa yhteiskunta voi jatkaa kun sen perusteena on kaikkein valtavin, röyhkein, tuottoisin petos jonka armoille yhteiskunta koskaan on joutunut...
Jos me todellakin tekopyhästi jeesustellen väitämme että palkka-ansiojärjestelmä on moraalinen
järjestelmä ja että ihmistä ennemmin tulee pakottaa työhön kuin aintaa hänen itse valita tekeekö työtä vai ei, sinetöimme näin koko nykyisen sivilisaation kohtalon.
Tuota voisi lyhentää vielä toteamalla että Douglasin määrittelemä ihanteellinen tila yhteiskunnassa, eli talousdemokratia saavutetaan kolmessa vaiheessa.
1. Paljastamalla kansalaisille pankkien moraaliton rahantehtailukoneisto sellaisena valtavana loisena kuin se todellisuudessa on, velkaannuttaen kaikkia, ahmien vaurauttamme itselleen ja välittäen sen eteenpäin omassa sisäpiirissään
2. Osoittamalla että yhteiskunta voi itse hoitaa rahahuoltonsa, eli luoda ja laskea liikkeelle rahaa ilman lainaa, ilman minkäänlaista velkaa ja korkoja. Suurin osa valtiokoneiston perimistä veroista ja maksuista ovat näin ollen myös aikansa elänyt osa vanhakantaista pankkivelkarahan riistojärjestelmää.
3. Todistamalla että perustulo on kestävän kehityksen ratkaisu ja oikeudenmukaisin ostovoiman jakoperuste sekä että täystyöllisyyden illuusion mukainen työansiotulo on peruuttamattomasti aikansa elänyt tapa riittävän ostovoiman jakamiselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti