Khavari: The era of commercial banking is over; state banks are the future.
Tästä Floridassa esitetyistä suunnitelmista Ellen Brown on kirjoitellut monia artikkeleita viime aikoina. Osavaltio Florida voisi kuvernööriehdokas Fahrid Khavarin mukaan perustaa oma pankkinsa ja näin rahoittaa omaa toimintaansa alhaisilla veroilla. Osa rahoituksesta voi myös tulla matalakorkoisista asuntolainoista. Katso esimerkkilaskelma videolla. Kaikki osapuolet voittavat, paitsi tarpeeton Wall Street joka näin joutuu pois vetämästä välistä.
Ellen Brown kommentoi Khavarin ideaa näin:A cornerstone of the economic plan is to create a Bank of the State of Florida. We will put the power of modern banking to work for the people of Florida, not for Wall Street.
Over the years, interest has been the biggest cost most families had. When you pay interest to the bank, that means less money for your family. Reducing interest costs can save a family hundreds of thousands of dollars.
The state could earn billions yearly on these loans, while saving hefty sums for consumers. It could also refinance its own debts and those of its municipal governments at very low interest rates. According to a German study, interest composes 30 percent to 50 percent of everything we buy. Slashing interest costs can make projects such as low-cost housing, alternative energy development, and infrastructure construction not only sustainable, but profitable for the state, while at the same time creating much-needed jobs.Flordan osavaltio siis voisi tienata miljardeja vuosittain tämänlaisilla lainoilla, ja samalla kuluttajat säästäisivät korkomenoissaan. Osavaltion pienemmät hallintoyksiköt (kunnat, kaupungit) voisivat korvata nykyiset kalliit pankkilainansa ja ottaa lainansa tältä osavaltion pankista. Saksalaisen tutkimuksen mukaan korkojen osuus kaikissa myyntihinnoissa on 30-50%. Tällä rahoitusmallilla voidaan toteuttaa kaikenlaista uutta ja fiksua ja samalla syntyy työpaikkoja joiden avulla lisää ostovoima (rahaa) saadaan jaettua väestölle.
Kysymys: Mikä estäisi kaikki EU-maita tekemästä samalla lailla?
Vastaus: Ainakin Lissabonin-sopimus ja Euroopan Keskuspankki..!
Ratkaisu1: Muutetaan Lissabonin-sopimus ja EKP:n säännöt ?
Kommentti: Tämä tuskin onnistuu koska pankeilla on liian paljon valtaa EU:ssa.
Ratkaisu2: Uhataan erota EU:sta ellei jäsenmaiden anneta toimia järkevästi oman väestönsä parhaaksi. Toteutetaan Floridan malli ja katsotaan mitä Bryssel tekee? Jos Bryssel uhkaa sanktioilla toteutetaan uhka ja erotaan. Suomen markka takaisin käyttöön. EU:sta eroamisella ei välttämättä ole itseisarvoa mutta koska EU estää meitä toimimasta järkevästi - muuta ratkaisua ei taida olla.
Khavari toteaa itse:
This is not magic, and it is not politics. It is simply common sense economics when we apply it to benefit ourselves, instead of worrying about the welfare of big banks and insurance companies.Tämä ei ole mitään taikaa tai politiikkaa vaan yksinkertaisesti maalaisjärjen käyttöä. Kun toimimme näin toimimme omaksi parhaaksemme, sen sijaan että kantaisimme huolta jättipankkien ja vakuutusyhtiöiden toimeentulosta.
*
Huomaa myös Khavarin vertailu sosialismin, kapitalismin ja hänen oman talousjärjestelmänsä "carefreeismin" välillä. http://zerocosteconomy.com/economic.html
Erityisesti pisti silmään se mihin hän talousmallillaan pyrkii eläkekkeiden suhteen. Suomessahan ministerit kilvan pyrkivät nostamaan eläkeikää. Khavari taas toteaa että eläkkeelle pitää voida siirtyä jo 50-vuoden iässä. (joku voisi vihjaista tästä malliministeri Käteiselle)
Everyone should be able to retire (from a financial standpoint) at age 50, unless they prefer to continue working for material gains or other goals.
6 kommenttia:
Talouselämä-lehden dollaria puolusteleva artikkeli kertoo miten vähän edes ns. ammattilaiset ymmärtää maailman menosta.
Tässä aika paljastava kappale:
"Kymmenen vuotta sitten varannoista runsaasta 70 prosenttia oli dollareissa, nyt runsaat 60 prosenttia. Mutta dollareina laskien varantotaaloja oli keskuspankkien holveissa kymmenen vuotta sitten vajaat tuhat miljardia, nyt kaksi ja puoli tuhatta miljardia. Se siitä dollarin hylkimisestä."
Keskuspankkien varannoista dollareita (60%): 2 500 000 000 000
Varannot yhteensä (100%): 4 200 000 000 000
Vertailuna Yhdysvaltain valtionvelka: 12 020 103 434 356
Ei kun toteutunaan tuo maailman lyhyin matka: tuumasta toimeen.
Luulisi, että kypsää väkeä jo löytyisi vai vieläkö halutaan lihottaa pankkeja?
Tuumasta toimeen, niin. Kuulostaa todella helpolta.
Voin silti vakuuttaa että se ei ole ihan niin helppoa.
Ja tänään voimaan astuva Lissabonin sopimus tekee talousdemokratian toteuttamisen entistä vaikeammaksi koska kaikkien entisten EU-kieltojen lisäksi Lissabon-EU kieltää Suomelta vielä "sitä" ja "tätä" ja vieläpä "tuota".
Uskon kuitenkin edelleen siihen että vielä joskus saamme kansan enemmistön tajuamaan että kansalliset etumme ja järkevän, kestävän talousjärjestelmän toteuttaminen vaatii irtaantumista EU-sudenpesästä.
Ja koska valtapuolueet eivät aja tätä agendaa tarvitaan talousdemokraattinen yhdistys ja tuleva puolue.
Tietysti on se Soinin liitto joka omista lähtökohdistaan pyrkii omiin päämääriinsä. Itsenäisyyspuolue on myös tekijä jonka merkitys tulee kasvamaan kun taloudelliset olosuhteet huononevat. Pienten homogeenisten samankielisten talousyksiköiden piirissä on helpompi luoda yhteishenkeä ja talvisotamieltä pankkien velkariistoa vastaan.
EU ei ole sellainen yksikkö. Suomi taas on.
Tehokkain tapa olisi varmaan saada mahdollismman monta vanhaa poliitikkoa vaihtamaan puoluetta samaan aikaan. Heillä olisi jo valmista äänestäjäpohjaa ja kontakteja.
Uskon myös että tuo olisi tehokkain tapa. Luulen jopa että noin tulee käymään koska kansanedustajien joukossa on jokunen joka on aidosti turhautunut koska ryhmäkuri ja koko touhun saamattomuus ahdistaa jo.
Keitä nämä sitten olisivat? Voi olla parasta ettei lähde arvailemaan julkisesti.Tästä voidaa keskustella töönlon kirjaston Mika Waltari- salissa lauantaina 12.12 klo 11-16 Suomen Talousdemokratia ry:n kokouksessa.
Kaikki ovat tervetulleita mutta olisi hieno tietää tulijoista etukäteen.
Ilmoittautumiset: talousdemokratia@gmail.com
Tilaa olisi peräti 80 henkilölle.
Niin Tomi,
Minulle ei nyt oikein leikkaa koska on yömyöhä. Olisitpa laittanut linkin tuhon artikkeliin.
Oletan että tarkoitat että toimittaja ei näytä tajunneen tuota dollar-carry-trade touhua jolla kaukidän vienti USA:han varmistetaan.
Valtaosa noista dollareistahan on Kiinan ja Japanin hallussa. Ilman tuota dollarikasvua kauppa ei olisi sujunut.
Lähetä kommentti