Uusi dokumenttielokuva joka paljastaa sitä mitä Alan Greenspan, Robert Rubin, Larry Summers ja Timothy Geithner touhusivat 90-luvulla - ja mikä tavallan loi pohjan menneellä olevalle talousromahdukselle. Free market miehet oman oppinsa sokaisemina. Ahneutta vailla rajaa.
Nainen, Brooksley Born huomasi mitä oli tapahtumassa (johdannaiskupla) - yritti varoittaa Clintonin hallintoa, mutta savustettiin ulos pankkirien yhteisvoimin.
Stephen Zarlenga, American Monetary Institute:
FRONTLINE has produced a remarkable documentary titled "The Warning" which has aired on PBS Television across the nation and which will now force major changes in the Obama administration.
It documents how Sumners, Greenspan and Ruben attacked and blocked Mrs. Brooksley Born, who was in charge of the CFTC (Commodity Futures Trading Commission) when she warned of the derivatives danger in the mid 90s and heroically fought to regulate them. This is really HOT stuff and if the President is at all conscious, Sumners and Geithner will be driven from his administration! This brilliant presentation takes the problem that created the crisis back through the mentally challenged Greenspan, to its origin in his philosophical mentor, Ayn Rand.
A must see show. You can watch this highly recommended documentary at http://video.pbs.org/video/1302794657 OR google: frontline the warning for a more direct link.
tiistai 17. marraskuuta 2009
The Warning - Brooksley Born
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
4 kommenttia:
Totuuden lausumisesta
Pekka Ervast syksyllä 1931:"...Minusta - varsinkin tällaisena aikana kuin nykyään on - tuntuu, niinkuin ihmiset alkaisivat entistä selvemmin nähdä, että olemme antaneet järjettömyydelle liian paljon valtaa tämän maailman asioissa ja että voisimme ruveta kuuntelemaan vähän suuremmassa määrässä järjen, ja - sanokaamme - sydämen ja omantunnon ääntä.
Tuntuu aivan siltä, että ihmiset alkavat suurissakin valtakunnissa huomata, että jotakin on väärin, ja he kysyvät itseltään: mihin päin olemme menossa? Me voimme joutua siihen taloudelliseen umpikujaan mikä nyt on suurissa maissa. Ja voimme kysyä, mihin olemme oikeastaan joutuneet seuratessamme tätä kapitalistista maailmanoppia, onkohan tässä jotakin hassua?
Ihmiset pohtivat asioita ja koettavat niin paljon kuin mahdollista kiertää sitä kaikkein sisimmässään piilevää vakaumustaan ja tietoaan, mikä heillä on . Huomaamme, että he
pitävät kokouksia, eivätkä - paitsi joku harva silloin tällöin -lausu totuutta. Joskus voi joku noissa suurissa kansainvälisissä diplomaattien ja tiedemiesten kokouksissa sanoa:
minä en usko koko kapitalistiseen järjestelmään; se lähenee loppuaan. Mutta enimmäkseen koetetaan yhtämittaa etsiä vielä jotakin maailmanparannusta, ettei tarvitsisi luopua mistään periaatteista. Ja kuitenkin on huomattavissa, että ihmisissä, jotka istuvat kansojen etunenässä, alkaa kypsyä sisässään levoton tunne, että: "Ehkä emme
olekaan oikeassa nykyisissä periaatteissamme; meidän pitäisi ehkä vähän muuttaa periaatteitamme?" Eiköhän jokaisen ajattelevan valtiomiehen mielessä kuvastu kysymys:
"Miksikä ihmeessä meidän niin hirveästi täytyy pitää kiinni näistä oikeuksista ja niin sanotuista numeroista ja finanssilaskuista? Emmekö voisi tehdä jotakin suursiivousta?
Emmekö voisi yhtäkkiä päättää, että aletaan uusi elämä, unohdetaan ihmeelliset valtiovelat, jotka saattoivat meidät tähän tuskan kuiluun?..."
Pekka Ervast: Nykyisen ajan ongelma ja sen ratkaisu.
Helsingin esitelmiä syksyllä 1931.
Terveisin jaakko
Psykopaatithan jenkeissä kaikkea ohjaavat ja hallitsevat. Se on rikollisten miehittämä maa.
Ja tuntuu kuin meilläkin noita psykopaatteja olisi aivan liikaa johtotehtävissä kansaa huijaamassa.
Ydinkysymys on miten heidät saadaan aisoihin ja ylipäätää miten pidettyä pois politiikasta, jossa yhteinen etu tulisi ohjata.
Asiaa vaikeutta se, että heillä on niin kova vimma valtaan ja rahan saalistamiseen.
Moi,
The Money Fix on maanläheinen esitystapa rahajärjestelmän rajoittuneisuudesta, seurauksista ja vaihtoehdoista:
http://dotsub.com/view/38d7177f-869c-49 ... 95986de2f2
Tuo voi olla helppo sulattaa normi-ihmisille, koska siinä käytetään paljon myös tavallisten tallaajien mietteitä.
Alan suomentelemaan sitä tuolla dotSubissa. Tervetuloa mukaan. Mittaa pätkällä on 76 minuuttia, joten joku 10 tyyppiä ois kiva saada mukaan. Voipi aloittaa mistä kohtaa parhaaksi näkee. Mie yritän pureutua hankalimpiin kohtiin.
Kiitos jo etukäteen.
-Tomi
Voisko STP koostaa suomenkielisen Wikipedia-sivuston "fractional reserve" -järjestelmän toiminnasta kun sellaista ei vielä ole. Tai on kyllä tämä tynkä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Pankkij%C3%A4rjestelm%C3%A4
Saman voisi laittaa yhdistyksen sivuille. Törmäsin tähän haasteeseen kun yritin löytää mitä FRB on suomeks. Ilmeisesti tämä on suomen kielellä "vähimmäisvarantojärjestelmä" (minimum reserve system) johon siirryttiin 1.7.1993.
Tällä hetkellä vähimmäisvarantotalletus (capital reserve ratio) on Euroalueella 2%!!!
Eli nuo vanhat kymmenen prossan esimerkit joutaa romukoppaan. Ja huom! Tämä 2% vaaditaan vain alle 2 vuoden talletuksista (käyttötilit ja muut lyhytaikaiset lainat).
"The reserve base to which a zero reserve ratio is applied includes deposits of over 2 years, debt securities with an agreed maturity of over 2 years and repos. Each institution subject to minimum reserves is allowed to deduct a uniform lump-sum allowance (EUR 100,000) from its reserve requirement."
Eli lyhyesti:
vähimmäisvarantotalletus = lyhytaikaiset lainat - 100,000€
Kaiken muun saa luotottaa uudelleen.
Noissa lähteissä on mielenkiintoinen papru toi viimeinen - Fedin ja ECB:n vertailu. ECB vaikuttaa olevan vakaammalla ja läpinäkyvämmällä pohjalla kun se on kansallisten pankkien tytäryhtiö (joita se kuitenkin määrää). Suomen pankki on itsenäinen julkisoikeudellinen yhteisö, jota kontrolloidaan tarkasti. Eli kaiken pitäisi mennä säädösten mukaisesti, mutta tämä ei tietysti poista sitä, että järjestelmä itsessään on mätä.
Lähteitä suomeksi:
http://www.taloussanomat.fi/porssi/sanakirja/
http://www.bof.fi/fi/rahapolitiikka/rahapolitiikan_valineet/index.htm
http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1998/19980214
Lähteitä englanniksi:
http://www.ecb.int/home/glossary
http://www.bof.fi/en/tilastot/rahapolitiikan_valineet/kuvaus.htm
http://www.ruckriegel.org/papers/eurofed.pdf
Lähetä kommentti