maanantai 16. marraskuuta 2009

Molyneux: Valtiovelka tarkoittaa että valtio on myynyt sinut ..tai oikeammin työpanoksesi.

Stefan Molyneux on oivaltanut että lisätessään valtiovelkaa valtionhallinto itse asiassa myy meitä ja meidän lapsiamme, työorjina ulkomaisille sijoittajille jotka odottavat saavansa jopa tuplasti takaisin - ja kaikki meidän ja jälkipolviemme selkänähasta. Näin siis ainakin nykyisen järjestelmän jatkaessa. Onhan se niin että ainoa keinoa lyhentää valtionvelkaa on keräämällä yhä tiukemman verotuksen keinoin meidän työmme tuoton ja siirtää kaikki kaapeleita pitkin Lontooseen, Pariisiin, Brysseliin tai Franfurtiin jne - yksityisten suurpankkien tileille.
It is not dollars, treasuries, bonds and debt that is being sold by your government.

It is you.



Videon käsikirjoitus tästä.


Nykyjärjestelmää voidaan muuttaa poliittisella enemmistö päätöksellä.

Eräs huomattavasti vaihtoehto olisi tämä: Talousdemokratian vaihtoehtoinen rahajärjestelmä on se että kansallisvaltiot palauttavat rahajärjestelmän hallinnan pankeilta itselleen. Rahajärjestelmä voidaan näin ns kansallistaa joko kerralla tai vaiheittain.

Tämä ei siis tarkoita pankkien kansallistamista tai niiden sosialisoimista - vaan pelkästään rahajärjestelmän kansallistamista.
Näin valtio- eli me kansalaiset voisimme maksaa kaikki valtion piikkiin otetut velat pois ilman mitään suurempia kohtuuttomia uhrauksia. Raha on kuitenkin vain rahaa - ja nykyisellään vain ihmisen kirjaamaan luottoa. Kirjaamalla tehtailtu voidaan kirjaamalla kuitata poiskin.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jätkä taitaa olla sama kuin Stefan Molyneux.


http://www.youtube.com/watch?v=P772Eb63qIY&feature=player_embedded

Lars Osterman kirjoitti...

Taitaapa joo...

;-)

Minä en henkilökohtaisesti kannata tai edes ymmärrä ihan jokaista Molineuxin esitystä. Hän jättää tuossa state-kritiikissä täysin huomiotta taustalla oleva oligarkia joka ohjaa tuota hänen "stateaan".

Talousdemokratia haluaa eroon tuosta finanssioligarkiasta jota Wall Street kuvastaa. Amerikka ilman Wall Streetiä olisi aivan toinen Amerikka. Molineuxilla lie jonkinlainen ongelma kun ei osaa nähdä edes kaikkia oleellisimpi tekijöitä kun moittii valtiota.

Se vaha perustuslaki pitää olla...ja sen pitää suojata kansalaisia mielivallasta.

Näin kirjoitin Talousdemokratia 2.0:n kohdassa 1.

Pasi J. Matilainen kirjoitti...

Lars, valtiot ovat työkaluja. Niiden pitäisi olla kansalaisten työkaluja yhteisten asioiden hoitamiseksi, mutta ne ovatkin hallitsijoiden työkaluja heidän omien etujensa ajamiseksi.

Jos siis valtioiden taustalla onkin finanssioligarkia, niin ilman valtioita oligarkeilla ei olisi mitään valtaa yli muiden, vaan he olisivat tavallisia ihmisiä siinä missä sinäkin. He eivät voisi käyttää valtioita työkalunaan kenenkään orjuuttamiseksi velkarahalla.

Jos taas valtion sijasta yritetään poistaa finanssioligarkia tai mikä tahansa muu valtiota hyväksikäyttävä taho, niin valtio jää vain odottamaan seuraavaa hyväksikäyttäjää. Talousdemokratian opit vieläpä vahvistaisivat valtiokoneistoa, mikä mahdollistaisi seuraavien oligarkkien entistä suuremman kansalaisten kyykytyksen.

Perustuslait puolestaan ovat vain paperia ja paperilla (oli se miten karkeaa tahansa) voi pyyhkiä takapuolensa, kuten esimerkiksi Yhdysvaltain perustuslailla on tehty.

Aikalailla samaa sarjaa tuon esittämäsi Molyneuxin videon kanssa on eräs hänen toinen videonsa, Statism is dead, pt. 3. Oli muuten jännä huomata, että esität blogissasi Molyneuxin kaltaisen "ääriliberaalin" videotuotantoa. :)