tiistai 24. marraskuuta 2009

Päivän annos talousdemokratiaa

Pankkeja on pääomitettu ja syötetty täyteen muilta pankeilta lainattua ilmaista lahjarahaa. Talous on silti kehnommassa tilanteessa. Miksi näin?

Tässä Ellen Brown huomauttaa siitä että vaikka moni "sound money-intoilija" huutaa hyperinflation-hyperinflation niin Yhdysvalloissa itse asiassa om valtaisa käteisen rahan vajaus. Kaikki Fedin tyhjästä luodut tuhannet miljardit siis eivät likimainkaan korvaa kaikkea muuta rahamarkkinoilta kadonnutta, poistunutta ja poistettua rahaa. Tämä voi olla vaikea ymmärtää - erityisesti jos on kuunnellut liikaa Peter Schiffin ja Ron Paulin jatkuvia varoituksia. Asiat ovat siis tasan toisin päin - ns hintadeflaatio uhkaa koska kansalaisten käsissä rahaa on liian vähän. Japanin talousongelmien kehnoa elvytysmallia ollaan nyt toistamassa myös USA:ssa vaikka se on osoittautunut umpikujaksi.


Ellen Brown: LESSONS FROM THE JAPANESE:
TIME TO STOP BORROWING MONEY AND START PRINTING IT


http://www.webofdebt.com/articles/lesson_japanese.php

“We are completely dependent on the commercial Banks. Someone has to borrow every dollar we have in circulation, cash or credit. If the Banks create ample synthetic money we are prosperous; if not, we starve. We are absolutely without a permanent money system. When one gets a complete grasp of the picture, the tragic absurdity of our hopeless position is almost incredible, but there it is. It is the most important subject intelligent persons can investigate and reflect upon.”

--Robert H. Hemphill, Credit Manager of the Federal Reserve Bank of Atlanta, 1934

Richard C. Cook: The Economic Crisis and What Must be Done

http://www.richardccook.com/2009/11/23/economic-crisis-what-must-be-done/

Ben Dyson interviewed in Chicago about Monetary reform:Katso täältä myös muita haastatteluja. Mm Bill Abram, Jamie Walton, Bob Poteat jne..

http://www.monetary.org/ConferenceInterviews.html

Päivitys: löysin hienon pikakurssin jossa käsitellään nykyistä velkaperusteista rahajärjestelmää ja sen tuhoisaa vaikutusta yhteikuntaan aiheuttaen epävaikaita oloja, turhia menetyksiä ja konkursseja sekä inflaatiota. Lisäksi käsitellään velatonta valtiollista rahajärjestelmä ja sitä miten tämä toimisi. Niin, ja tuskin kenellekään tulee yllätyksenä se että kurssi on englanniksi ja käsittelee lähinnä amerikkalaista taloutta ja rahajärjestelmää.

http://www.economicstability.org/joes-monetary-literacy-course

Osa 1. Joe Bongiovanni asiantuntijana...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin, hyvä kai se on "elvyttää" pankkeja, kun kaikki raha valuu sieltä casino-talouden mustaanaukkoon.

Lars Osterman kirjoitti...

Tässä lisäannos talousdemokratiaa:

http://www.guardian.org.nz//

Uuseelantilainen talousdemokraattinen puolue ja tämän jäsenlehti Guardian. Katsokaa ihmeessä uusinta numeroa..eli 57.http://www.democrats.org.nz/