keskiviikko 10. helmikuuta 2010

STL

Vähän yllättävää tällainen. Tietääkseni kukaan sieltä ei ole ollut yhteydessä meikäläiseen eikä Suomen Talousdemokratia ry ole myöskään saanut postia. Kukahan lie asialla....yrittääkö joku kenties omia talousdemokratian itselleen..hmm.


http://tulevaisuuspuolue.blogspot.com/












Lainaus:

2) Talous takaisin haltuun!

Emme halua enää tulevaisuudessa valita eduskuntaan ihmisiä selittelemää, miksi asioita ei voida tehdä. Taloudellinen valta on saatava takaisin halinnon piiriin. Tämä ei tarkoita siirtymistä keskusjohtoiseen suunnitelmatalouteen, vaan totaalista rahareformia.

Talouskasvu syntyy nykyisessä pankkijohtoisessa rahataloudesta velasta. Velkaa otetaan pääasiassa yksityisiltä liikepankeilta, joilla ei lainarahaa todellisuudessa ole olemassakaan. Tällöin syntyy tilanne, että mitä suurempi rahamäärä liikenteessä on, sitä suurempi on kansantalouden velkataakka. Varallisuus on todellisuudessa negatiivinen. Tämä järjenvastainen järjestelmä on tullut tiensä päähän: yksityisten liikepankkien luototus on lopetettava ja valtion aloitettava julkinen luototus kustantaakseen omat menonsa velattomasti ja ilman suhdannevaihteluita.

Rahareformi vaatii, että Suomen on erottava rahaliitto EMU:sta ja palattava takaisin omaan rahaan. Keskuspankiksi on otettava Eduskunnan hallussa oleva Suomen Pankki, jonka rahapoliittinen valta on näin poliittisilla päättäjillä.

28 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yritin etsiä lisää tietoa kyseisestä liitosta, muttei sitä löynyt. Tässä vaiheessa alkaa "hälytyskellot" soimaan ... arvelisin kyseessä olevan joidenkuiden talousdemokratiaa vastustavien vastaisku, jotta mielemme harhautuisi askartelemaan epäoleellisten asioiden parissa ja yrittäisivät tällä tavoin saada "pasmamme" sekaisin ja aiheuttaa huomattavaa haittaa ja häiriötä oman aatteemme toteutumisen estämiseksi. Mielenkiintoista ...

Anonyymi kirjoitti...

Lähtökohtaisesti suhtautuisin suopeasti kaikkiin samanhenkisiin liittoutumiin; onhan vain positiivista, jos muitakin aktiivisia löytyy. Tuohon kyseiseen linkkiin en ota kantaa, mutta ensiasenteena mustasukkaisuus omasta liikkeestä ei liene se hedelmällisin.

Lars Osterman kirjoitti...

Hetkinen, ei kai tässä kukaa tietääkseni ole "mustasukkainen".

Kysymys on lähinnä siitä että käsittäkseni minä olen blogillani määritellyt talousdemokratian ja kun tällaisia näkee nousee ajatus että joku saattaa pyrkiä määrittelemään sen eri tavoin.

Lisäksi jos tuolla porukalla on puhtaat jauhot pussissaan olettaisi niiden olevan yhteydessä tänne päin.

Mitä muuten yhteistyöhön tulee niin minähän olen kaikkein eniten peräänkuuluttanut mahdollisimman laajaa rintamaa.

Kannattaisi hieman perehtyä taustoihin ennen kuin anonyyminä rohkenee heittää jotain lonkalta.

Anonyymi kirjoitti...

Liiallinen hajonta samanhenkisyydestä huolimatta, ei välttämättä ole valtavan positiivinenkaan asia, päinvastoin. Se saattaa tuottaa talousdemokratian hienolle aatteelle lopulta myös haittaa. Samankaltaisen maailmankuvan omaavien ihmisten pitäisi ennemminkin yhdistyä, sillä ainoastaan tällä tavoin saamme vahvuutta taistella oikeudenmukaisuuden puolesta vääryyttä ja pahuutta vastaan ja kuvittelisin talousdemokratiaa tukevien ihmisten olevan myös tietyllä tapaa keskivertoa henkisempiä ja intellektuellimpia ihmisiä, joiden ajattelutapaa johtaa ihmiskeskeisyys, kuitenkin tavalla, että yksilön etu ei nouse korkeammalle, kuin yhteisöjen yhteinen etu.

Anonyymi kirjoitti...

Iisisti pojjaat, katsotaan nyt ketä tuon uuden kuvion takana on. Talouden tila on uskomattoman laajan joukon tiedossa, ja kansalaiset ovat oikeasti alkaneet heräämään "talviunesta".

Yhteinen vihollinen on keskuspankkiirit, jotka hallitsevat valuuttaamme, ja jotka velkakorolla ryöstävät ilmaiseksi kansaamme, poliitikkojen tuella.

Tämän pitää muuttua, ja se millä termeillä sitä kutsutaan on aivan sama meille, pääasia on että asiat saadaan muutettua. Lars on ehdottomasti etujoukoissa, ja TD ympärille on hyvä lähteä luomaan pohjaa.

Edellisissä viesteissa totesin minkälainen strategia tarvitaan puolueen lentoon nostamiseksi, ja henkilövalinnat ovat TODELLA tärkeitä asioita - karismaa, kovaa fakta tietoa, supliikkia, ja ennenkaikkea terävää älyä vaaditaan.

Meitä on pieni joukko taloudellisesti riippumattomia henkilöitä, ja olemme valmiita satsaamaan tähän. Ja uskon että hyvin moni muukin on valmis lähtemään talkoisiin mukaan.

Lars, kiitos vielä sivusta, pidetään kaasu pohjassa ja täysiä eteenpäin !

Anonyymi kirjoitti...

Muistakaa rummuttaa jokapuolella, keskustelupalstoilla ym... FAKTOJA PÖYTÄÄN TYLYSTI JA SUORAAN PÄIN NAAMAA.

NYT EI OLE AIKA OLLA HILJAA, VAAN TIETOA PITÄÄ LEVITTÄÄ HYVISSÄ AJOIN ENNEN EDUSKUNTAVAALEJA.
SE ON ENSIMMÄINEN MAHDOLLISUUS !

STL kirjoitti...

Pyydämme anteeksi, jos olemme aiheuttaneet jonkinlaista häiriötä ottaessamme käyttöön lanseeraamanne käsitteen "talousdemokratia". Ei ole salaisuus, että olemme hakeneet innoitusta juuri tästä nimenomaisesta blogista ja sen sisältämistä linkeistä.

Olemme kuitenkin tulleet siihen tulokseen, että rahareformi ja tavoiteohjelmassamme esitetyt asiat ovat keskeinen osa sitä muutosta, johon haluaisimme pyrkiä. Vain pankkien vallan murskaaminen voi olla tie dynaamiseen, aidosti vapaaseen ja hyvinvoivaan yhteiskuntaan.

Mikäli haluatte, voimme lakata käyttämästä käsitettä "talousdemokratia" ja korvata sen jollain toisella termillä.

Ja epäilijöille tiedoksi: emme ole mitään pellejä. Olemme ryhmä nykypolitiikkaan pettyneitä yhteiskunnallisia ajattelijoita, jotka pohtivat ääneen sitä, millainen olisi sellainen muutosvoima, joka kääntäisi tämän kehityksen suunnan kohti parempaa - siis todellinen tulevaisuuden liike. Blogimme tarkoitus on koputella kepillä jäätä tällaisen liikkeen todellisesta tarpeesta ja ajatustemme suosiosta.

Lars Osterman kirjoitti...

Ongelma on lähinnä siinä että talousdemokratia pitäisi määritellä niin että tiedetään mitä termillä tarkoitetaan.

Asia olisi pitänyt hoitaa jo aikoja sitten. Minun olisi pitänyt.

Talousdemokratia pitäisi mitä pikimmiten määritellä Wikipediassa suomeksi.

Talousdemokratia pitäisi olla eräänlainen sateenvarjo jonka alaisuuteen kuuluisi ainakin seuraavat pääkohdat.

1. C.H. Douglasin Economic Democracy ja Social Credit -filosofia on talousdemokratian lähtökohta.Tähän kuului "National Dividend" eli perustulo ja "compensated price" hintatukijärjestelmä jolla kuluttajahintoja saadaan pysymään kurissa.

2. Velkaperusteisen rahajärjestelmän kriittinen tarkastelu ja korvaaminen julkisella velattomalla pysyvällä rahalla.

3. Talouskasvuvaatimuksen kriittinen tarkastelu ja kyseenalaistaminen. Emme tarvitse uutta Nokiaa.

4. Korkomenettelyn kriittinen tarkastelu ja kyseenalaistaminen. Hinnoissa yli puolet on korkoa.

5. Julkinen pankkitoiminta. Valtiotasolla, maakuntatasolla, kuntayhtymätasolla, kaupunkitasolla.

6. Perustuloon siirtyminen. Sopiva taso lie 1000 euroa/kk ja lapsista 500.

7. Sopivaa protektionismia (Globalisoinnin, EU:n ja monikansallisten yritysten lobbauksen vaikutusvallan vastustaminen. Pieni on kaunista)

+Zeitgeist liikkeen "rahaton talous"- ajatusten soveltaminen Suomen oloihin pitemmässä juoksussa.

Ehkä muutakin....palataan asiaan.

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys STL:lle!

Jos kerrot hakeneesi/hakeneenne innoitusta juuri tästä nimenomaisesta blogista ja sen aatteellisesta ideasta ja agendasta, miksi haluat/haluatte perustaa samankaltaisista lähtökohdista ja perusajatuksista kumpuavan uuden puolueen, sensijaan, että yhdistyisitte talousdemokratian (sen alkuperäisen) aatteen takana olevien ihmisten kanssa? Eikö juuri yhtenäisyydessä piile voima?

Lars Osterman kirjoitti...

Omalta osaltani toteaisin että STL:n blogia lukemalla saa mielikuvan että se pyrkii olemaan jonkinlainen "hybridi" Vihreästä Liitosta, Suomen Talousdemokratiasta, Muutos 2011:sta ja Itsenäisyyspuolueesta.

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan kukaan ei vain harjoittaisi nyt "hajota ja hallitse" politiikkaa - jolla saadaan tehokkaasti pienet pohjimmiltaan samaa asiaa ajavat ryhmittymät kinastelemaan keskenään, jolloin niiden energia kuluu tähän rajankäyntiin eikä oikeisiin, niiden perustehtävää edistäviin hankkeisiin. Joukossa olisi voimaa! Yhdistykää kaikki talousdemokratiaa kannattavat samaan joukkoon, niin minäkin liityn jäseneksi!

terv. vielä toistaiseksi anonyymi

Lars Osterman kirjoitti...

Minä olen itse alusta asti pyrkinyt rakentamaan "Yhteistä Talousdemokratian Rintamaa" pankkipuolueita vastaan.

Olen yrittänyt luoda suhteita ja myös henkilökohtaisesti tutustunut joihinkin pienpuolueiden edustajiin mm Itsenäisyyspuolue, Köyhien Asialla rp.

On totta että Suomessa on pian liikaa pieniä yhdenasianpuolueita jotka hajoittavat nykytilaan tyytymättömien mahdolliset äänet.

Vaaliliitto voi olla yksi ratkaisu.

Anonyymi kirjoitti...

"Kunhan kukaan ei vain harjoittaisi nyt "hajota ja hallitse" politiikkaa - jolla saadaan tehokkaasti pienet pohjimmiltaan samaa asiaa ajavat ryhmittymät kinastelemaan keskenään, jolloin niiden energia kuluu tähän rajankäyntiin eikä oikeisiin, niiden perustehtävää edistäviin hankkeisiin. Joukossa olisi voimaa! Yhdistykää kaikki talousdemokratiaa kannattavat samaan joukkoon, niin minäkin liityn jäseneksi!"

Anonyymille tiedoksi, että sitä odotellessa voit toki liittyä jäseneksi nytkin :) ... miksi asettaa tämänkaltaisia ehtoja ja "tekosyitäkin" olla kenties liittymättä johonkin, minkä kuitenkin mahdollisesti kokee tärkeäksi ja tarkoituksenmukaiseksi yhteiskunnan tervehdyttämisen kannalta. Sitä voi toimia myös itse esimerkinä muille, eikä odottaa sitä ennenkaikkea ensin muilta. Eikö vain?

Anonyymi kirjoitti...

...asiasta toiseen...

Östermanin fanittama historioitsija Eustace Mullins on siirtynyt ajasta ikuisuuteen.

Lars Osterman kirjoitti...

Korjaisin tuota sarkasmiasi toteamalla että maailmassa lienee satoja tuhansia valisteuneita ihmisiä jotka arvostavat Eustace Mullinsia - tosin tässä maassa (takapajulassa) tällaiset ovat susia harvemmassa.

Tässä varsin syvällinen analyysi Mullinsin elämäntyöstä

kaminski interview

Tässä laaja aineisto Mullinsista

On myös esitetty että Mullins olisi kuollut myrkytykseen.

Jon Irwin taisi olla viimeinen joka sai häneltä haastattelun tallennettua:

http://gnosticmedia.podomatic.com/

Mene alas sivun keskelle podcastiin numero 45 ja 46. Huomaa myös 57.

Demokratiaa, ei salaliittoteoriaa kirjoitti...

Tässä Östermanin talousdemokratiaporukassa on mielestäni raistteena vahva salaliittopainotus. Ei tarvitse pitkälle lukea tuota oikean laidan linkkikokoelmaa niin tulee liskomiehiä sun muuta bluebeamhologrammiufohyökkäystä vastaan.

Vaihtoehto ilman näin villejä juttuja olisi kiva. Jos sieltä sitten pysyisivät poissa ne juutalaisten salaliitoista meuhkaajatkin...

Lars Osterman kirjoitti...

Aivan. Sinunlaisesti marisijat voivatkin minun puolestani pysyä jossain toisessa leirissä. Valitse ihmeessä jokin poliittisesti korrekti ja salonkikelpoinen. Niitä riittää.

Valitse sellainen joka tuputtaa maailman suurvaltojen geopolitiikkaa sattumanvaraisena tapahtumaketjuan - ilman minkäänlaista etukäteissuunnitelmaa.

Tässä mallia sinulle:

"tuli sota"
"tuli talouskriisi"
"tuli pankkikriisi"
"tuli 9/11"
"tuli sikainfluenssarokotuspakko"
"tuli ilmastonmuutos"
"tuli maailmanhallitus"
"tuli Iranin sota"

Samalla kuin yrität asettaa David Icken naurunlaiseksi hyväksyt karvoineen kaikkineen kaikkea muuta vielä hullumpaa - "näkymättömän miehen joka asuu pilvissä" kuten George Carlin sen ilmaisi.

Joillekin todellisuus on liian iso pala haukattavaksi.

Lars Osterman kirjoitti...

Muistutan vielä siitakin että tuoreimpien mielipidetutkimusten mukaan peräti 42% amerikkalaisista uskoo että syyskuun 11. tapahtumat 2001 olivat salaliiton tekosia.

Lähes puolet äänestäjistä - ainakin teoriassa - saattaisi siis mitä ilmeisimmin äänestää puoluetta joka rohkenee esittää tämän mielipiteen julkisesti.

Joissakin euroopan maissa vain 6% väestöstä suostui ottamaan valtovallan suositteleman sikainfluenssarokotuksen. Puolue joka rohkenee olle eri mieltä kuin THL, valtavirtalehdistö ja eduskunnan enemmistö voisi tässäkin asiassa saada aikamoista tukea äänestäjiltä - riippumatta siitä että joku tietämätön sinisilmäinen viranomaisuskovainen puolihörhö leimaisikin tämän WHO-pandemia6-sikainfluenssarokotusskandaalin salaliittoteoriaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Salaliittoja on ollut olemassa jo vuosisatojen ajan, ne eivät vain ihmisten tavallisessa arjessa näy ja juuri siksi niiden olemassaoloa ei tunnisteta, eikä ehkäpä myöskään tunnusteta.

Sanotaan että kaikki totuus käy läpi 3 vaihetta;

1. Kieltäminen; ei varmasti ole totta.

2. Voimakas vastustus; herjataan viestintuojaa eikä tutkita itse viestiä.

3. Laajalle levinnyt yleinen hyväksyntä jokapäiväisenä arkitietona.

On myös helppo leimata valtavirrasta poikkeavat ajatukset salaliittohörhöilyksi, koska oma ymmärrys ei riitä käsittämään ja käsittelemään tämänkaltaisia kokonaisuuksia. Myös silloin, kun oma argumentointikyky ei riitä todistamaan mitään päinvastaistakaan, on helppo vesittää toisen/toisten puheet salaliittohörhöilyksi. Tämänkaltaisilla heitoilla ihminen osoittaa mielestäni kuitenkin vain oman, henkisen pienuutensa.

Lars Osterman kirjoitti...

Kaikki eivät ole yhtä optimistisia mitä muutokseen tulee - tai sen savuttamiseen.


Jordan Maxwell Project Camelot haastattelun lopussa:


JM: I categorically say No. I do not believe there is any reasonable evidence of anything of hope for America or for the world. That’s my personal opinion. I think that the light at the end of the tunnel is a train coming.

There’s no doubt in my mind, for myself. I do not believe America or the world at large is going to be able to extricate itself out of this situation. No. I do not believe it’s possible.

And the reason why is because the people are too stupid. They’re too ill-informed, ignorant, ill-informed, un-read, self-centered, egotistical, materialistic, and down-right stupid. And they don’t care. Basically speaking, people don’t care.

Ludwig von Mises in one of these books, the great European economist, Ludwig von Mises said -- and he’s right-on as far as I’m concerned -- he said that in every age and in every country, the people of every nation have always supported a dictator. The people have always supported a dictator and they always will.

There’s never been a time in the history of the human race that you can show me where the people of a nation rose up and demanded their freedom, liberty, and justice for all, not even in America. Ninety-seven percent of the male population in America at the time of the American Revolution did nothing. Only 3 percent took up arms against the British masters and gave us a modicum of freedom. But happily that will never happen again. America is finished.


Toivotaan että Maxwell olisi väärässä....

Lars Osterman kirjoitti...

Bonuksena tämä:

http://lampuri.fi/salaliittofaktaintro.htm

Aineistoa kannattaa selailla vaikkei haluaisi uskoakaan muuta kuin sitä mitä Hesari ja YLE-uutiset syöttää.

Kysymys: Ovatko Janne Virkkunen (HS) ja Atte Jääskeläinen (YLE) osallistuneet Bilderberg Group´in kokouksiin?

Vastaus: Kyllä ovat.

Kysymys:Uskotko että tämä on vaikuttanut heidän journalistiseen linjaansa?

Vastaus: kerro sinä...

Hilda K. kirjoitti...

Onkohan STL:n tapauksessa kyse jonkinnäköisestä toimeksiannosta?

Ohjelmajulistusta voisi eritellä enemmänkin, sanottakoon vain, että se pysyttelee täysin irti omakohtaisesta oivalluksen tunteesta, joka toisi tekstiin uskottavuutta.
Asiaperusta leijuu pintapuolisessa ja ylimalkaisessa.
Kohderyhmään näyttäisivät kuuluvat vähiten koulutetut ja heikoimmin valistuneet.
Yliopistojen tai korkeakoulutuksen tilaa ei mainita missään, siksi mm. sana "sivistys" hyppää silmille.
Salaliittoilmiön kulahtanut, tahallinen väärinkäsittäminen toimii tunnisteena tietyntyypppiseen tekijätahoon. Vieläkö näitä riittää.

Juu, Lasse. Nämä maksetut rappakaljat on pian juotu.
Vain ne, joilla on jotakin todellista annettavaa, jaksavat juosta koko maratonin -- ja säilyttävät vetovoimansa.
Netti on armoton ja paljastava väline. On jaksettava joka päivä, ja tyhjyys näkyy heti läpi.

Lassen blogille on vain meriittiä, että sen sisältöjä vaivaudutaan tällaisilla hankkeilla väärinkäsittämään.

Anonyymi kirjoitti...

Olen Hilda K:n kanssa täysin samaa mieltä ja sitä tässä yrittänyt ensimmäisessä anonyymina kirjoitetussa tämän ketjun viestissä ja muutamissa muissa viestittää. Itsellä heräsi heti hälytyskellot soimaan ja se paheni siinä vaiheessa, kun lueskelin "STL:n" blogia ... nyt se siis on alkanut - pikkujaskarien häirintä - jonka pääasiallisena tarkoituksena saada talousdemokraatit vähintäänkin kyseenalaiseksi yhdistykseksi leimaamalla mm. salaliittohörhöiksi ja haitata kaikin tavoin toimintaamme, jottemme saisi ääntämme kuuluviin, emmekä kansan tukea ajatustemme ja aatteemme taakse.

Meidät on siis noteerattu ja luokiteltu valta- ja rahaeliitille uhkatekijäksi, joka pitää eliminoida mahdollisimman nopeaan pois, jotta tiettyjen tahojen elämä ei häiriintyisi ja he saisivat porskuttaa eteenpäin entiseen malliin.

Toivottavasti olen väärässä. Pahoin kuitenkin pelkään, etten ole.

- Mervi M. Utria -

Anonyymi kirjoitti...

"Anonyymille tiedoksi, että sitä odotellessa voit toki liittyä jäseneksi nytkin :) ... miksi asettaa tämänkaltaisia ehtoja ja "tekosyitäkin" olla kenties liittymättä johonkin, minkä kuitenkin mahdollisesti kokee tärkeäksi ja tarkoituksenmukaiseksi yhteiskunnan tervehdyttämisen kannalta."

En itse asiassa tarkoittanut, että se olisi varsinaisesti ehto liittymiselleni mukaan. Toivon vain, kuten Lars, että tälle liikkeelle saataisiin laaja pohja. Kuulette minusta vielä ennemmin tai myöhemmin.

Anonyymi kirjoitti...

"42% amerikkalaisista uskoo että syyskuun 11. tapahtumat 2001 olivat salaliiton tekosia."

Öö... Mitähän ne muut 58% sitten uskoo? Että Taliban haki luvan lentokoneille/räjähteille ja ilmoitti asiasta etukäteen? Aika yllärinähän tuo näytti tulevan. :)

Tomi Astikainen kirjoitti...

Tuosta suorasta demokratiasta:

Tiesittekö että jos 2% kuntalaisista vaatii jotain niin kunnanvaltuuston on käsiteltävä asia 6 kk:n kuluessa. Esimerkiks Joensuun kokoisessa kunnassa tuo on vain 950 ihmistä, eli noin 10 kerrostalollista tai 1 Facebook-yhteisö.

Lakiin on säädetty tavat, joilla kunnan erityisesti pitää pyrkiä edistämään osallistumista (Kuntalain pykälä 27§.):

1) valitsemalla palvelujen käyttäjien edustajia kunnan toimielimiin;

2) järjestämällä kunnan osa-aluetta koskevaa hallintoa;

3) tiedottamalla kunnan asioista ja järjestämällä kuulemistilaisuuksia;

4) selvittämällä asukkaiden mielipiteitä ennen päätöksentekoa;

5) järjestämällä yhteistyötä kunnan tehtävien hoitamisessa;

6) avustamalla asukkaiden oma-aloitteista asioiden hoitoa, valmistelua ja suunnittelua; sekä

7) järjestämällä kunnallisia kansanäänestyksiä.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1995/19950365

Montako kunnallista kansanäänestystä muistatte?

Ihmiset ei tiedä heillä jo olevasta vallasta, eivätkä siksi käytä sitä.

Lars Osterman kirjoitti...

Ne loput 58% kai sitten pitävät Bush-hallinnon selityksiä uskottavina - mitä ne sitten lienevätkin. Salaliittoteoriahan tämäkin, eikö vain. Mitään ei ole todistettu, ketään 9/11-terroristiksi väitettyä ei ole tavoitettu. Silti on aloitettu kaksi sotaa missä on tapettu 200-300.000 ihmistä ja levitetty tuhansia tonneja DU-uraania maaperään, vesistöihin ja ilmakehään tulevien sukupolvien riesaksi. Ja me laitamme kaikki hammastahnamme kiltisti muovipusseihin lentoasemilla ja suostumme pian perstähystykseenkin.

Uskon itse että tuo että 58% muka edelleen uskoo hallituksen teoriaa oikeaksi on liian suuri - todellisuudessa luku lie pienempi.

Monni kirjoitti...

STL tekee ohilyönnin nimen omaan siinä, ettei siellä kukaan esiinny omalla nimellään ja - kuten näissäkin kommenteissa on tullut ilmi - teksti on sisällöstään huolimatta masentavaa luettavaa. Ihan kuin jonkin oikean poliitikon kirjoittamaa. ;)
Mutta tällaisen anonyymin liikkeen voi nähdä joka tapauksessa vain positiivisena asiana: Meidät on huomattu ja aatteella on kannatusta.
Pitää keskittyä omaan juttuun ja sen eteenpäinviemiseen, jätetään STL spekutus joillekin muille.

Ja noi "salaliittoteorialinkit" (Ei pitäisi puhua teorioista. Salaliittoja on ollut aina ja tulee aina olemaan.) viestittävät rivien välissä nimenomaan sitä demokraattista aatetta mitä tässä itse ainakin edustan. Kaikesta pitää saada puhua avoimesti, on kuulijan itsensä vastuulla mitä asioita uskoo ja mitä ei.