tiistai 23. helmikuuta 2010

Rahakeskustelua asuntovaunussa eduskuntatalon edustalla

Äänessä Ville Iivarinen sisällä Marko Sihvosen asuntovaunussa. Lähdetietoja

Osa1. (katso tämä video YouTubesta)Osa 2. (katso tämä video YouTubesta)

11 kommenttia:

Lars Osterman kirjoitti...

jostain syystä minun näyttössäni näkyy kaksi valkoista kenttää sen sijaan että näkyisi videosyöttö. Missähän vika ?

Anonyymi kirjoitti...

Olipa hyvä keskustelu, järkimiehiä. Linkittäkää nyt hyvät ihmiset tuota jokapuolelle 24/7 !

Perkule, se on ilmaista eikä vaadi paljoa vaivaa.Otetaan 5 kaveria ja vaikka 15 eri linkkiä missa asiat tulee selviksi, ja sitten vaikka 2 viikon totaalikampanja jossa postataan kaikki mahdolliset forumit täyteen tietoa (15 valmiiksi tehtyä linkkiä), niin väitän että miljoonia Suomalaisia tulee informaation piiriin.

Ja siksi internet on niin vaarallinen nykyjärjestelmälle, käyttäkää sitä nyt perkule hyväksi ! (vielä kun se on mahdollista..)

Koska, vaarana on se, että tämä jää pienen piirin puuhasteluksi. Homma pitää nostaa nyt korkeammalle tasolle ja heti viivyttelemättä !

Ihmisillä pitää olla oikeaa tietoa mitä sulatella ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Muuten ihmiset eivät pysty tekemään päätöksiä !

Ei muuta kuin täysillä eteenpäin !

Anonyymi kirjoitti...

Yksityinen FRS (pankkiirien monopoli) on maailman ylin johtoelin.
Se hallitsee vuodesta 1913 paitsi amerikan presidentit republikaanien ja demokraattien kanssa myös kaikki muut maat ja johtajat omatekoisilla dollareilla ja koroilla.
Mitä sitten?
Ei ole sellaista instanssia mikä pystyisi niitä tuomitsemaan tai edes tutkimaan FRS kirjanpitoa. Se on ylitse muiden ja suljettu. Greenspan, Bernanke ja Walker vain naureskelevat Ron Paulille. Ja muulle maailmalle.
Mitä niille mahtavat Vanhanen tai Katainen?
Mukavaa kuitenkin nähdä suomalaisten heräävän keskusteluun.
Ville on terävä kaveri. Paljon sympaattisempi kuin Vanhanen, Katainen ja Stupido yhdessä.

ari kirjoitti...

Jees, hyvä meininki Ville.

Larsille, olisko joku codec-ongelma?

Lars Osterman kirjoitti...

En..tiedä mutta edelleen näkyy valkoinen kenttä videoruudun sijaan.Tätä on jatkunut jo jonkin aikaa. Mietin johtuisiko flashplayer päivityksestä..tai siis sen puutteesta. Päivitin - eikä auttanut sekään. Otan mielelläni neuvoja ja vihjeita vastaan.

Hilda K. kirjoitti...

Hieno, ihan liikuttavan hyvä dokumentti.
On jotenkin hirtehistä kohtalon ivaa, että tätä keskustelua käydään lainatussa asuntovaunussa, parkkisakkojen uhkaamana talvipakkasella, ulkotamineissa. Keskustelijat puolue-eliitin ulkopuolelta on soiteltu kokoon spontaanisti.
Eikä asia kaikille heillekään valkene. Jaahas, kyse vain rahasta, tuli kiireempää mieleen.
Joukosta muutama jää kuuntelemaan.

Voiko murjotumpaa asemaa totuus yhteiskunnassa saada.
Tämä harvinainen dokumentti säilyköön arkistoissa. Siihen on varmasti mukavaa vuosien päästä palata.
Kiitos Ville Iivarinen.

Anonyymi kirjoitti...

Minullakin FireFox-selain näyttää valkeita laatikoita videoiden kohdalla, mutta toisella selaimella (Safarilla) homma toimii. Kannattaa siis kokeilla muita selaimia!

Minä puolestani en ole päässyt tänään päivällä lainkaan bloggeriin muokkaamaan vanhoja blogikirjoituksiani.

Anonyymi kirjoitti...

olipa hyvä keskustelu. pistäkää linkkiä maailmalle !

Kaifas kirjoitti...

Ihan mielenkiintoista monologiaa, mutta jäin ihmettelemään muutamaa asiaa. Kuka oli sen käännetyn tekstin kirjoittaja? Joku Bryan Walker.. ja artikkeli "Sustainable economy"? Toinen huomautus näiden videoiden pääteemaan: kuinka pankit voivat joutua konkurssiin, jos ne voivat tehdä rahaa tyhjästä?
Sitten, tietääkseni Sveitsissä on edelleen Sveitsin frangi käytössä eikä niin kuin videolla mainitaan "Esimerkiksi Sveitsissä on ollut vaihtokauppa pyörittänyt sitä maata jo 80 vuotta."

Olen itsekin miettinyt esim. euron tulevaisuutta ja seurannut tiukasti tilannetta Kreikassa. Noh, onneksi olen jättämässä vähäksi aikaa EU:n ja siirtymässä elämään maailman toiseksi mahtavimmassa talousmahdissa :D

Anonyymi kirjoitti...

Sain niin hyvän kommentin, että haluan jakaa sen kanssanne:

Patriootti kommentoi:
27.2.2010 20.19
Nimimerkki ”Ajatteleva mies” on lausunut vesiasioista jo vuonna 2006 seuraavaa:

—–
Kuvailen nyt esimerkinomaisesti, kuinka useimmiten tavalliset työtätekevät (duunari, toimihenkilö, pomo , virkamies tms) ihmiset edistävät suurpääoman omaavan kapitalismin etua, omaa hyvinvointiaan heikentäen.

Lähtötilanteessa kaikki Suomen vesilaitokset ovat paikallisten kuntien omistuksessa. Veden ja jäteveden puhdistus sekä jakelu tuotetaan omakustannushintaan. Jos voittoa syntyy, ne tulevat verotuloina yhteisen hyvinvoinnin rakentamiseen, vaikkakin pitkässä juoksussa pyritään siihen, että vesi- ja jätevesimaksuilla katetaan kustannukset ja investoinnit, mutta ei tuoteta voittoa. Veden hinta pysyy kurissa, samoin jätevesimaksujen. Kaikki toiminnassa liikkuva raha ”pyörii” kotimaassa, jopa vielä omalla paikkakunnalla, hyödyttäen sitä ja sen elämää.

Sitten kapitalismin ääripään ideologian innoittamana poliitikot aina vasemmistoa myöden saadaan sumutetuksi ajatukseen, ettei tuo toiminta kuulu kunnan toimialaan ja vakuutetaan, että yksityinen firma hoitaisi tuota toimintaa tehokkaammin ja kuluttajille edullisemmin. Vesilaitoksia aletaan myydä yksityisille yrittäjille. Aluksi homma näyttää pelaavan lähes entiseen malliin, vesimaksut saattavat jopa hiukan halventua. Aikaa myöden kuitenkin toimitusvarmuus ja veden laatu heikkenevät, koska omistaja ei välitä investoida eikä panostaa kunnossapitoon tarpeeksi voittojensa maksimoimiseksi. Lisäksi hän samasta syystä ryhtyy hilaamaan hintoja ylöspäin, alalla kun ei paljon ole kilpailua, kukapa ryhtyisi rakentamaan kilpailevaa vesi- ja viemäriverkkoa

Kun yrittäjä on kupannut vesilaitostoiminnasta tarpeeksi rahaa ja kun suuret korjausinvestoinnit ovat laukeamassa käsiin, hän päättää ryhtyä elämään säästöillään ja sijoittaa ne muualle. Ränsistyneen vesilaitoksen hän myy vielä silti melkoisen hyvällä hinnalla kansainväliselle veden myyntiin, puhdistukseen ja jäteveden käsittelyyn erikoistuneelle kansainväliselle suuryritykselle, jonka bisnes ovat juuri vesilaitokset. Yrittäjä saa suomalaisesta laitoksesta huonossakin kunnossa hyvän hinnan, koska kansainvälinen toimija tietää Suomen hyvät vesivarannot ja yhä pahenevan vesipulan maailmalla. Tämä toimija ajaa maailmalle vesipörssiä, jossa hinnoiteltaisiin veden hinta, koska pörssissä ostaminen ja myyminen tapahtuu myös tulevaisuudella spekuloiden ja hinta irtoaa toiminnan realikustannuksista. Yrittäjä saa kansainväliseltä toimijalta siis melkoisen lisäpotin eläkepäivikseen, mutta toki kansainvälisen sijoittajan tarkoitus on saada ”investointinsa” takaisin voittojen kera.

jatkuu...

Anonyymi kirjoitti...

jatkuu:

Patriootti kommentoi:
27.2.2010 20.19
Nimimerkki ”Ajatteleva mies” on lausunut vesiasioista jo vuonna 2006 seuraavaa:Tämä sijoittaja toki kunnostaa vesilaitokset jälleen, mutta sen jälkeen on hintakin paljon korkeampi. Suomen maaperästä pumpattavasta aineesta joutuvat kuluttajat maksamaan huiman korkeaa hintaa. Vaihtoehtojakaan ei ole, koska vesiverkon alueella olevien talouksien on oltava liittyneenä lain mukaan vesi- ja viemäriverkkoon. Sen verran jää peruja kunnallisista laitoksista. Vettä ei ole pakko käyttää, mutta ”siirtomaksut” verkon ylläpitämiseksi kattavat jo puolet laskusta, tosiasiassa yksinään jo enemmän kuin omakustannuperiaatteella tuotettu kunnan vesi aikanaan kaikkinensa.

Tässä vaiheessa veden kokonaishinta on jo moninkertaiseen alkuperäiseen tuotantokustannuksiin perustuvaan verrattuna ja kansalaisella ei ole juuri vaihtoehtoja kuin maksaa. Myös kaupoissa myytävä vesi tulee samojen sijoittajien omistamien yritysten kautta. Veden hinta on moninkertainen tuotantokustannuksiin nähden ja vain murto-osa siitä saatavasta rahasta jää kotimaan ja alueen hyödyksi, lähinnä tuo tuotantokustannusten osuus, joka muodostuu paikallisten ihmisten toiminnasta ja työstä. 50-80% veden hinnasta menee tästä ikuisuuteen ulkomaisille sijoittajille muualle. Maksamme siis ulkomaille siitä, että pumppaamme ja puhdistamme itse omat vetemme ja jätevetemme, sekä ylläpidämme siinä tarvittavia laitoksia kunnossa.

Tuollaisen järjestelyn puolustaminen on täydellistä idiotismia, samoin kuin se, että asiat päästetään sille mallille.
—-

http://keskustelu.suomi24.fi/node/2910748
Sähkön olemme jo menettäneet pörssiyrityksille ja maksamme siitä riistohintaa.

________________

Marko Sihvonen päästettiin aamulla ”huostaanotosta” poliisilaitoksella.
Poliisilaitoksen ulkopuolella paikalle ilmestyi henkilö joka sanoi olevansa poliisi (nimeltään Aaltonen), töni Marko Sihvosta kysellen -Meneekö nyt paskat housuun, hä? ja ilmoitti samalla järjestävänsä Marko Sihvosen mielisairaalaan.

Milloinkahan itsekullekin sattuu kohdalle tällainen "Aaltonen"?

Riikka Söyring