perjantai 4. huhtikuuta 2008

Ron Paul puhuu keskuspankin roolista tuhoajana



Huomaa miten aina niin kriittinen Glenn Beck itsekin tällä kertaa myöntää pitävänsä pankkilaitosta eräänlaisena salaliittona kansalaisia vastaan.
Ja - hepp - ensimmäistä kertaa kuulen Ron Paulin puhuvan keskuspankin "high power money´sta"
ja että liikepankkien "fractional reserve lending" on isompi ongelma kuin itse FED.
[hi-power money on rahaa jota pankit voivat ainakin kymmenkertaistaa - joissakin paikoin jopa 20 kertaistaa. Kymmenkertaistettu raha kasvaa sitten pankkijärjestelmässä vielä pikku hiljaa moninkertaiseksi. Esim. elokuvassa Money As Debt näytetään osuvasti miten reilu 1012 dollaria kasvaa 100.000 dollariksi]

4 kommenttia:

misterjukka kirjoitti...

Seppäs eskokin osaa kirjoittaa:

"Rahastojen pääomat ovat kansainvälisten rahasirkusjonglöörien palloja ja keiloja, joita sijoitetaan nopeiden voittojen toivossa osakkeisiin, osuuksiin, johdannaisiin, korkoihin, valuuttoihin, roskavelkakirjoihin, energiaan ja raaka-aineisiin. Rahastojen sairas tehtävä on tyhjentää terveet yhtiöt irtonaisesta rahasta. Postilaatikkonsa ne vievät veroparatiiseihin."

linkissä:
http://www.eskoseppanen.net/index.php?option=com_content&task=view&id=414&Itemid=93

Lars Osterman kirjoitti...

Sulla on liian pitkä nimi linkille. Se ei näy tässä.

Mutta joo - luin juuri eilen siitä miten hedge-rahastoista 8202 kpl 9600:sta on postilaatikkofirmoina Cayman Islands saarilla.

Ja miten pankit siirtämällä varoja näille näiden kautta ottavat hurjia riskejä yrittäessään rahastaa maailmalla.

www.webofdebt.com/

Anonyymi kirjoitti...

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/IMFn+Strauss-Kahn+pelastaisi+rahoitusmarkkinat+veronmaksajien+rahalla/1135235376561

suht huolestuttava uutinen.

Lars Osterman kirjoitti...

(tässä HS-juttu uteliaille)

IMF:n Strauss-Kahn pelastaisi rahoitusmarkkinat veronmaksajien rahalla

Julkaistu: 7.4.2008 11:04

Jyri Raivio

helsingin sanomat
IMF:n Strauss-Kahn pelastaisi rahoitusmarkkinat veronmaksajien rahalla
Dominique Strauss-Kahn

Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n ranskalainen toimitusjohtaja Dominique Strauss-Kahn pelastaisi vaikeuksiin joutuneet kansainväliset jättipankit ja samalla koko kansainvälisen rahoitusjärjestelmän tarvittaessa veronmaksajien rahoilla.

Strauss-Kahn esitti brittilehti Financial Timesin haastattelussa, että eri maiden hallitukset sopisivat globaalitasolla tukitoimenpiteistä, jotka muodostaisivat rahoitusjärjestelmän "kolmannen puolustuslinjan".

Kaksi ensimmäistä puolustuslinjaa ovat hallitusten kalupakkiin aina kuuluvat finanssi- ja rahapolitiikka. Edellinen tarkoittaa valtioiden budjettipolitiikkaa, jota muotoillaan valtiovarainministeriöissä, jälkimmäinen korkoja, joista päättävät enemmän tai vähemmän itsenäiset keskuspankit.

Strauss-Kahnin kolmas puolustuslinja on hyvin kiistanalainen. Monet kriitikot ovat sitä mieltä, että veronmaksajien avoin valtakirja houkuttelisi pankkiirit entistäkin riskialttiimpaan toimintaan. Siinä voitot korjaisivat pankkien omistajat kun taas tappiot jäisivät veronmaksajien hoidettaviksi.

Yhdysvalloissa tätä periaatetta on karsastettu ainakin puhetasolla jo pitkään. Käytännön tasolla mieli kuitenkin muuttui, kun maan viidenneksi suurin investointipankki Bear Stearns uhkasi kaatua konkurssiin.

Pankki pelastettiin keskuspankin Fedin toimesta eli veronmaksajien rahoilla. Niitä on käytetty kuilun partaalla häälyneiden yksityisten rahalaitosten pelastamiseen myös Britanniassa ja Saksassa.

Strauss-Kahnin mielestä tarve hallitusten peliin puuttumiseen on voimakkaasti kasvamassa eikä vain rahoitusmarkkinakriisin alkuperämaassa Yhdysvalloissa. "Tämä on maailmanlaajuinen kriisi", Strauss-Kahn sanoi ja kutsui "täysin harhaanjohtavaksi" teoriaa, jonka mukaan ongelmat rajoittuisivat vain Yhdysvaltoihin.

IMF:n toimitusjohtaja ei haastattelussa kertonut, kuinka hänen kaipaamansa koordinoitu tukioperaatio toteutettaisiin ja kuka sitä koordinoisi. Asiasta puhuttaneen paljon IMF:n ja sen sisarorganisaation Maailmanpankin kokouksissa, jotka tuovat molempien päämajakaupunkiin Washingtoniin tämän viikon lopulla finanssimaailman todellisen kuohukerman.

Samassa yhteydessä pidetään kuuden rikkaan teollisuusmaan ja Italian G7-ryhmän valtiovarainministerien ja keskuspankkiirien kokous. G7:n rahkeet tuskin riittävät pyörittämään asiansa sössineiden pankkiirien maailmanlaajuista tukirahastoa.

Siihen ei hevin pystyisi myöskään Strauss-Kahnin johtama IMF. Sillä on omat, taloudelliset ongelmansa, joista huolimatta sen olisi syytä valmistautua pääasiallisen "tuotteensa" eli vaikeuksiin joutuneiden jäsenmaiden talousavun kysynnän elpymiseen. IMF:n rahanjakoluukulle voi jälleen tulla tungosta, jos rahoituskriisi johtaa maailmantalouden kasvaviin ongelmiin.