tiistai 1. huhtikuuta 2008

Alexander Stubb - eurointoilija ja pyrkyri ?

Uutisissa on jo ehditty esitettää että MEP Alexander Stubb olisi mahdollinen hyvä seuraaja Ilkka Kanervalle. Mutta mitä tämän mustapukuisen, solakan, kokovartalokuvissa itseään esittelevän isohampaisen joka-anopin-ihanne-vävyn (eurovaaleissa esitetty kuvaus) hymyn taakse oikein kätkeytyy? Monet pitää häntä mukavana veikkona ja mies on ilman muuta pätevää sorttia.

Tapasin Stubbin eräissä häissä vajaat kymmen vuotta sitten ja olen tämän jälkeen mielenkiinnolla seurannut hänen julkisia kannanottojaan.

Tässä on voinut huomata yhtä ja toista mitä voisi luokitella huolestuttavaksi, epäilyttäväksi ja jopa Suomen edun ja suomalaisten etujen vastaisena. Stubbin eurovaalikampanja pisti silmään koska sen budjetti oli suhteellisen valtaisa ja näkyvä verattuna moniin muihin. Olisi mielenkiintoista tietää mitkä tahot sitä rahoittivat? Lopputulos huikeat 115.000 ääntä.

Alexander Stubb näyttäisi olevan kaikkein suorapuheisin ellei jopa julkein maamme äärifederalisteista. Mies on siis kaikista EU-liittovaltiota kannattavista suomalaisista ehkä kaikkein radikaalein ja innokkain.
Federalistit pyrkivät muuttamaan nykyiset kansallisvaltiot hahmoteltujen euroopan yhdysvaltojen osavaltioiksi elitistisen EU-politbyroon alaisuuteen.

Stubb liikkuu Brysselissä kuin kala vedessä koska puhuu saksaa ja ranskaa sujuvasti. Hän on nimittäin opiskellut ja työskennyt Englannissa, Ranskassa ja muutenkin likkunut Keski-Eurooppalaisissa elittiyliopistopiireissä ennen kuin lähti mukaan politiikkaan.
Tällä erää mies tuntuu melko aivopestyltä mitä EU-integraaatioon tulee ja oli niin totaalisen innokas euroilija jo vuosia sitten että jopa kelpasi EU-komission Romano Prodin neuvonantajaksi. Stubbin vaimo on brittiläinen juristi.

Stubbin kanta Natoon on yhtä lailla äärimmäisen myönteinen:
"Minä olen kannattanut Suomen NATO-jäsenyyttä 1990-luvun alusta asti. Näkemykseni mukaan NATO-jäsenyys olisi luonteva osa Suomen integroitumista Eurooppaan. Liittokunnan ulkopuolelle jättäytymällä syrjäydymme keskeisestä itseämme ja lähiympäristöämme koskevasta päätöksenteosta."
Häntä voisi tavallaan pitää eurooppalaisena neokonservatiivina. Stubbin näkemykset ovat mielestäni hyvin kaukana suomen kansan mielipiteistä vaikka osa kansasta (kokoomuslaiset?) hänet parlamenttiin äänestikin.
Olen havainnut hänessä selvää ylimielisyyttä mitä kansanäänestyksiin ja kansan mielipiteisiin muutenkin tulee. Ylikansallista EU-perustuslakia hän kannatti jo vuosia sitten ja ilmaisi pettymyksensä kun Ranskassa ja Hollannissa sitä ei hyväksytty.
"Ranskan ja Hollannin kansanäänestykset ajoivatkin perustuslain ja koko EU:n kriisiin. Kevään 2005 kansanäänestykset eivät jättäneet varaa selittelyille. Ranska ja Alankomaat eivät voineet viedä samaa sopimusta uuteen äänestykseen. Jotain piti tehdä."
Minusta ei ole epäilystäkään siitä että Stubb on ison luokan besserwisseri joka todellakin kuvittelee tietävänsä että ylikansallinen EU-liittovaltio on meille kaikille paras ratkaisu.

Epäilen kuitenkin että hänellä on melko kunnianhimoisia suunnitelmia oman itsensä varalle ja että hänen poliittisten kannanottojensa taustalla on pyrkimys esittää juuri sitä mitä hän tietää että taustalla olevat harmaat eminenssit ja valtaeliitti haluaa kuulla. Hänen vallanhalulleen sopisi mitä mainioimmin päästä "ikeksi iken paikalle".
Suomen ulkoministerin ominaisuudessa hän voisi mainiosti toteuttaa omaa euroagendaansa ja osoittaa tarkkaileville valtapiireille että tässä on uusi "Tony Blair".

Loppukaneetti: Radiouutisissa kerrottiin juuri että asia on varma: uusi ulkoministeri on Alexander Stubb !

11 kommenttia:

Vesa kirjoitti...

"Pepsodent-malli karkasi mainoskuvauksista ja päätyi ulkoministerin virkaan"
Eläköön suomi sai erittäin asiantuntevan ja edustavan ulkoministerin.
Itkeäkkö vai nauraa.
"kosmetologini on luotettavin poliittinen neuvonantaja"

"Huomaathan varmasti, että valkaisin hampaani eilen"

Valitettavasti myönnän olevani osasyyllinen, itsehän menin häntä äänestämään. Seuraava ääni menee Seppäselle.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin edustuksellisessa demokratiassa jokaisen äänestäjän on saatava äänestää sitä ehdokasta jota pitää parhaana mahdollisena edustamaan juuri "minua itseään".

En usko että kovinkaan moni suomalainen ajattelee yhtä suoraviivaisesti integraatiota kuten e.m. Stubb. Alexander Stubbin Euroopassa Suomen EU-komissio- ja Natokriittisyys lie vertailtavissa häiriköivään adhd-oppilaaseen jota tarvii taltuttaa.

Uutisten mukaan Stubb kuitenkin lupaa olla hallituksen linjalla vaikka itse onkin haukka.

;-)

JanusFIN kirjoitti...

Seppänen ikävä kyllä ilmoitti että "enemmistön diktatuuri" riittää hänelle, eikä astu enää ehdolle.

Ymmärrän häntä, mutta kuitenkin... Kaksi kertaa on saanut ääneni, vaikka vasemmistolaista ei minusta saisi tekemälläkään, jos sillä ny mitään merkitystä olisikaan.

Stubb on kerta kaikkiaan sellainen mies että jos toinen vastaan tulisi... Luoja! HÄN Uusi ulkoministeri... Kun luin Hesarin uutisen olin revetä kirouksiin.

Onneksi olen ulkomailla, ja on helppoa ajatella jotain muuta.

Anonyymi kirjoitti...

On kyllä lipevä kaveri tämä Stubbi. NATO ja EU intoilu on järkyttävää.

JussiR kirjoitti...

Seksi ja naiset on yleisin poliitikkojen kiristyskeino ennen fyysistä uhkailua. Joku ei ilmeisestikkään ole pitänyt Kanervasta.. Onko kellään mitään tietoa Kanervan lähiaikaisista poliittisista toimista (itse en valitettavasti ole Suomen politiikkaa kerennyt kovin tiiviisti viime aikoina seuraamaan)? Oikeasti, ketä helvettiä kiinnostaa että se on lähetelly tekstiviestejä jollekkin täysi-ikäiselle naiselle? Eihän se ole edes naimisissa! Säälittävää että Suomessakin on päädytty tähän.

Anonyymi kirjoitti...

Njaa, ehkä tää Kanervan juttu oli vaan kätevä temppu, millä siirtää huomio pois Lindenistä.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin yksi ystäväni huomautti tässä että Kanervan jupakka näyttää tehtaillun jotta kansa ei kiinnittäisi huomiota siihen miten EU-perustuslaki "Lissabonin-sopimus" runnottiin läpi ja sitoo nyt meitä.
Liittovaltiollistaminen eteni kilometrikaupalla ja meikäläiset vouhotti Kanservan tekstareista....

Eli - harhautusoperaatio !?

Anonyymi kirjoitti...

hauskoja Stubb-shoppeiluja

Lasse Pitkäniemi kirjoitti...

täytyy häveten myöntää, että menin äänestämään Stubbia viime eurovaaleissa, koska hän oli vaalikoneiden mukaan kaikkein liberaalein. Tosin tällöin vielä kannatin EU:ta ja federalismia jota nykyään vastustan. Noh, tämä kaikki on mennyttä, varmaa on, ettei Stubb saa ääntäni toista kertaa, ellei hän tee 180-asteen käännöstä federaatiointoilustaan...

Lars Osterman kirjoitti...

Kiva kuulla että sinäkin jo noin nuorena olet ehtinyt kääntää kelkkasi noinkin radikaalisti. ;-)

Odotappa kun olet 45+ niin kun katsot taakse niin huomaat aika monta vastaavaa tempausta...

Ellei muuta niin Stubbin myötä ei tarvitse kuulla sitä suomelaisille niin tyypillistä tankero-mongerrusta.

Muistan aina kun minua hävetti kun aikanaan jouduin kuuntelemaan ministeri Jermu Lainetta
kerran Houstonissa vapaa-sataman avajaisissa joskus 1985.

Lasse Pitkäniemi kirjoitti...

Hah :D. No, jos tarkkaan miettii, niin olen viimeisen 3wee aikana kääntänyt kelkkani radikaalisti EU:n lisäksi myös koskien Irakin sotaa (jota aluksi kannatin), demokratiaa (jota kannatan yhä, mutta jonka toimivuuden suhteen olen nykyään hyvin hyvin skeptinen) ja keskuspankkia (kannatin aluksi Friedmanin ratkaisua, johon en nykyään enää luota). Tosin en usko että tämän jälkeen kelkka juuri kääntyy. Muistan lukeneeni että ennen 25wee ikää ihmisen kelkka voi periaatteessa kääntyä vaikka joka päivä, mutta tämän jälkeen kaikki oleelliset mielipiteet mm. uskonnosta ja politiikasta pysyvät kutakuinkin samana (tietysti joillakin tämä kella kääntyy radikaalisti vielä myöhemmällä iällä mutta se on harvinaista). Ja minähän olen jo täyttänyt 25 :P...