keskiviikko 23. huhtikuuta 2008

End of Nations: pitempi video Lissabonin sopimuksestaJokaisen EU-maan kansalaisen tulisi tietää tämä. Valitettavasti englanniksi...

21 kommenttia:

misterjukka kirjoitti...

seppäs esko on blogissaan selittänyt tän aivan selkosuomeksi, kahtokee sieltä.

Ukkonoa kirjoitti...

Saiskos linkin?

Lars Osterman kirjoitti...

klikkaa "

Anonyymi kirjoitti...

EU:han nyt on aivan syvältä, sehän selvä. EKP on, aivan samalla tavoin kuin FED:kin, kansainvälisten kusettajapankkiirien hallinnassa ja sitä kautta kaikki EU:n kansalaisetkin näppärästi orjuutettu korollisen rahan ansalla. Näistä asioista ei voi puhua muualla kuin Internetissä, koska Suomenkin media (köhö, köhö, etenkin Helsingin Sanomat, jonka toimittajat kävivät viime viikolla tekemässä vierailuja blogiini) on hyvin pitkälti näiden kansojenvälisten kusettajapankkiirien kätyreiden omistuksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Mites tuota, Lars, sellainen juttu, että olet muuten hyvä tyyppi mutta olet suomenruotsalainen. Ethän vain kannata pakkoruotsia?

Ukkonoa kirjoitti...

HTU sanoi...

"Mites tuota, Lars, sellainen juttu, että olet muuten hyvä tyyppi mutta olet suomenruotsalainen"

:D tossa on paras kommentti pitkään aikaan.

Tulostelin itse tuossa eu:n perustus lain... melkeen kolmesataa sivua tuli printterista.. onpahan vähän ilta luettavaa:D

Lars Osterman kirjoitti...

Minä kannatan itsensä sivistämistä kaikin mahdollisin keinoin. Kielten hallinta on tätä mitä suurimmassa määrin. Luen itse kirjoja neljällä kielellä.
Enkä voisi kuvitellakaan olevani monokultturinen, yksikielinen peräseinäjoen uuno jolle paikallinen kyläbaari on mualiman napa...
Svärrjen kielelle on käännetty paljon enemmän viisaita ajatuksia kuin suomen kielelle.
Esim rahauudistusliikkeen kaikkein paras 160 sivuinen pdf-kooste löytyy nimenomaan ruotsinkielellä.

klikkaa

Ukkonoa kirjoitti...

Lars Osterman sanoi...

" Minä kannatan itsensä sivistämistä kaikin mahdollisin keinoin. Kielten hallinta on tätä mitä suurimmassa määrin. Luen itse ..."

Mutta kysymys oli nimenomaan pakko ruotsista mikä on mielestäni täysin järjetön, ja kääntyy useissa tapauksissa tarkoitustaan vastaan. Ja tähän täytyy vielä lisätä että kun kerran suomi on virallisesti kolmikielinen maa niin miksi meillä ei ole pakko saamea? Saamea puhuvathan ovat suomen _oikeasti_ sorrettu vähemmistö joilta on ryöstetty kieli, kulttuuri ja maat..

Lars Osterman kirjoitti...

Minä taas olisin toivonut että meillä olisi ollut pakkovenäjääkin. On nimittäin olemassa tärkeitä kirjoja joita ei muille kielille ole käännetty.

"One of the last books by Alexander Solzchenitzin in very interesting.
It was to be published after his death but someone managed to print it in 1990 in a small number of copies.
(the book was too hot stuff to publish while he was still alive as it reveals jewish interests were behind the soviet revolutionists)

Here is the title of the book: Alexander Solzhenitsyn: "Evrei v SSSR i v budushei Rossii", 2001 (in Russian)

Israel Shamir writes as follows:
http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=323

http://www.thetruthseeker.co.uk/article.asp?ID=322

"Solzhenitsyn braved the Soviet regime, dared to write and publish the mammoth Archipelago Gulag, an indictment of the Soviet repression, but even he stalled and did not publish his research of the Protocols. He asked it to be published after his death only, but it was published and printed against his will in a small number of copies in 2001."

Anonyymi kirjoitti...


"Minä kannatan itsensä sivistämistä kaikin mahdollisin keinoin. Kielten hallinta on tätä mitä suurimmassa määrin."


Minun mielestäni taas on yleissivistyksen kannalta tärkeämpiäkin osa-alueita hallita kuin kielten osaaminen. Minkään tietyn yksittäisen kielen, kuten esimerkiksi juuri ruotsin, osaaminen ei kuitenkaan täytä yleissivistyksen kriteereitä.


"Luen itse kirjoja neljällä kielellä.
Enkä voisi kuvitellakaan olevani monokultturinen, yksikielinen peräseinäjoen uuno jolle paikallinen kyläbaari on mualiman napa..."


Taitaa mennä aika paljon nyt mustavalkoistamisen puolelle.


"Svärrjen kielelle on käännetty paljon enemmän viisaita ajatuksia kuin suomen kielelle."


Tuohon on vain oma mielipiteesi. Pitäydytäänpä faktoissa: ruotsi on ilmaisullisesti eräs maailman köyhimmistä kielistä.

Osaako tai kukaan muukaan kertoa ainoatakaan todellista "kaksikielisyyden rikkauden" ilmentymää. Olen kysellyt näitä mm. RKP:n kansanedustajilta saamatta vastausta. Itse tiedän muuten ainakin yhden vastaesimerkin: suomenruotsalaiset nuoret saivat kansainvälisissä oppimistuloksia mittaavissa PISA-testeissä suomenkielisiä heikommat pisteet.

ttl kirjoitti...

"Minä taas olisin toivonut että meillä olisi ollut pakkovenäjääkin. On nimittäin olemassa tärkeitä kirjoja joita ei muille kielille ole käännetty."

Vaikea käsittää, miten tämän virkkeen kirjoittaja voisi kannattaa Ron Paulia. Libertaristiseen ajatteluun kun kuuluu yksilönvapauden asettaminen kaiken muun edelle.

Suomen ongelmana ei ole pelkästään pakkoruotsi, vaan myös pakkoäidinkieli, pakkomatematiikka, pakkoliikunta, jne. Koko käsite 'oppivelvollisuus' loukkaa luonnollisia ihmisoikeuksia.

Anonyymi kirjoitti...


"Suomen ongelmana ei ole pelkästään pakkoruotsi, vaan myös pakkoäidinkieli, pakkomatematiikka, pakkoliikunta, jne. Koko käsite 'oppivelvollisuus' loukkaa luonnollisia ihmisoikeuksia."


Saanen luvan olla tuosta hieman eri mieltä sillä pakkoruotsin ja pakkomatematiikan ero on nimenomaan siinä, että matematiikkaa opetetaan likipitäen kaikissa maailman kouluissa eli kyseessä on yleissivistyksen kriteerit täyttävä universaali oppiaine. Pakkoruotsille on vaihtoehtoja, esim. juurikin mainittu venäjä, matematiikalle, äidinkielelle, biologialle etc. yksinkertaisesti ei.

ttl kirjoitti...

"Pakkoruotsille on vaihtoehtoja, esim. juurikin mainittu venäjä, matematiikalle, äidinkielelle, biologialle etc. yksinkertaisesti ei."

Harvoin törmää palstoilla noin vajavaiseen ymmärryskykyyn. Mutta kokeillaan vielä toisin sanoin ...

Ihmisen pakottaminen tekemään yleensä yhtään mitään on vapausrangaistukseen verrattava ihmisoikeusloukkaus. Opiskeleminen on työtä, ja työhön pakottaminen on orjuutta. Orjuus ei ole hyvä asia.

Anonyymi kirjoitti...


"Harvoin törmää palstoilla noin vajavaiseen ymmärryskykyyn. Mutta kokeillaan vielä toisin sanoin ..."


Missähän minä olen pakosta puhunut muuten kuin tietysti pakkoruotsin kohdalla? Jos ei ihminen ymmärrä lukemaansa, niin kokeillaan rautalankaa: eli jos haluaa itseään sivistää, niin matematiikalle ei osassa yleissivistystä ole vaihtoehtoja, kun taas ruotsia yksittäisenä kielenä ei voi pitää edes osana yleissivistystä. Jos olet suomenruotsalainen, niin nämä PISA-testien tulokset selittävät kyllä luetunymmärtämisongelmasi?

ttl kirjoitti...

"Missähän minä olen pakosta puhunut muuten kuin tietysti pakkoruotsin kohdalla?"

Annoit ymmärtää, että kannatat pakkomatematiikkaa, pakkoäidinkieltä ja pakkoliikuntaa. Eli kannatat oppivelvollisuuslakia, jolla ihmiset pakotetaan opiskelemaan näitä asioita, jopa vastoin tahtoaan.

Ainoa mistä haluat ihmiset vapauttaa on ruotsinkielen opiskeleminen.

Tämän blogin keskeisin teema on Ron Paul ja libertarismi. Libertaristiseen ajatteluun ei kuulu toisten ihmisten elämään puuttuminen, eikä varsinkaan heidän pakottaminen voimakeinoja käyttämällä (mihin lakipykälien valvominen viime kädessä perustuu).

"Jos olet suomenruotsalainen, niin nämä PISA-testien tulokset selittävät kyllä luetunymmärtämisongelmasi?"

Olen suomalainen ja suomenkielinen.

Anonyymi kirjoitti...


"Annoit ymmärtää, että kannatat pakkomatematiikkaa, pakkoäidinkieltä ja pakkoliikuntaa. Eli kannatat oppivelvollisuuslakia, jolla ihmiset pakotetaan opiskelemaan näitä asioita, jopa vastoin tahtoaan.

Ainoa mistä haluat ihmiset vapauttaa on ruotsinkielen opiskeleminen."


En suinkaan antanut mitään tuollaista ymmärtää, se oli omaa spekulaatiotasi. Mutta selitetään nyt vielä kerran, josko menisi jakeluun: matematiikan opiskelun vaatiminen osana oppivelvollisuutta on huomattavasti perustellumpaa kuin minkä tahansa yksittäisen kielen esimerkkinä pakkoruotsi.


"Olen suomalainen ja suomenkielinen."


Ymmärtämiskykysi mustavalkoisuudelle ei siis ole mitään ihan itsestän selvää syytä.

Lars Osterman kirjoitti...

Nyt on kyllä niin että moderaattori sanoo seis. Ihan kiva että keskustellaan mutta aiheessa tulisi pysyä. Ja tässä keskustelussa ei ole ollut minkäänlaista kytkyä otsikon aiheeseen.

HTU voisi miettiä mitä sana suvaitsevuus tarkoittaa.

Sopiva annos historian tuntemustakin olisi paikallaan.

Ilman Ruotsia Suomi olisi ollut osa Venäjää 1600-luvulla vimeistään. Harashoo!

Mitä tulee vapaaseen tahtoon niin kannattaa muistaa että jos laiskalta 14-17 vuotiaalta kysyy mitä itse haluaa oppia niin harvemmin siinä iässä vielä osataan ymmärtää mihin kaikkeen vielä joutuu elämänsä aikana.
Ruotsiin muutti yli 300.000 suomalaista töiden perään 1970-1980
eikä varmaan yksikään niistä kymmenen vuotta etukäteen voinut arvata mitä tuleman pitää. Tuhannet suomalaiset ovat myös eri tavoin Norjan öljy- ja kalateollisuudessa. Den Danske Bank osti Sampo Pankin. Nordian pääkonttori on Tukholmassa. Arla-Ingman. Cloetta-Fazer. Ahvenanmaa. Ruotsinlaivat ovat iso työllistäjä.
Suomesssa on yli 100 kuntaa tai kaupunkia missä edellytetään että sekä kunnan että valtion virkamiehet osaavat molempia kotimaisia.
Matkailualalla ja ihan jopa yksityisellä liikealalla kohtalainen ruotsinkielen taito on ehdoton edellytys työnsaantiin.

Kannattaa myös tajuta miten monia nuoria eri keinoin ja eri tahojen puolesta on manipuloitu ajattelemaan määrätyllä tavalla esim tässä kieliasiassa. Huono seura vaikuttaa.
Eli jos vastustaa ruotsinkieltä ei voi sanoa että se välttämättä olisi mikään oman "vapaan tahdon" ilmaisu.

Pohjola ja Skandinavia on meidän pihapiirimme ja on siksi luonnollista että päättäjämme pyrkivät varmistamaan että kansamme osaa kommunikoida lähialueiden asukkaiden kanssan edes hapuilevasti.

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
ukkonoa kirjoitti...

Mielestäni keskustelu on hieman kummalista olettaen että kaikki ovat libertaristejä.

Mitä laiskoihin nuoriin tulee niin vanhemmat päättävät heidän opiskelustaan. Se ei ole mielestäni kuulu valtiolle eikä muille.

En myöskään ymmärrä miten joku voi puolustaa pakko ruotsia tai pakko koulutusta. Varsinkin kun ottaa huomioon koulun propagandistisen funktion ja sen että suomessa valtiolla on lähes täydellinen monopoli koulutuksessa.

Anonyymi kirjoitti...


"Sopiva annos historian tuntemustakin olisi paikallaan.

Ilman Ruotsia Suomi olisi ollut osa Venäjää 1600-luvulla vimeistään. Harashoo!"


Ilman Venäjää Suomi olisi ollut Ruotsin siirtomaavaltana eli riistettävänä pitempääkin, liekö itsenäinen vieläkään.

Ruotsi soti viimeiseen suomalaiseen kuninkaittensa imperialistisissa ja verenhimoisissa ympäri Eurooppaa.

Eli Ruotsille emme mitään velkaa ole, päinvastoin.

Ruotsin kuninkaan vartiosotilaiden univormussa on yksi merkki hieman erillään muista. Tämän saa liittää muiden seuraksi vasta sitten kuin itäisimmätkin alueet (l. Suomi) on takaisin imperialistisen Ruotsin hallinnassa.

Kaikkihan me elämme tätä päivää, eli Suomen tarkoitus ei ole enää kouluttaa Ruotsille kielitaitoista orjatyövoimaa.

Jos lukiolaisen on osattava valita tarvitseeko pitkää matematiikkaa vai ei, osaa hän aivan samoin perustein päättää haluaako tai tarvitseeko pakkoruotsia.

Pihapiirillämme tai maantieteellisellä sijainnillamme ei ole mitään merkitystä: englanti on se tärkein kieli.

Lars Osterman kirjoitti...

Sanoin jo kerran että tämä ei ole "kieliriitelyblogi" missä levitellään
omia "totuuksia" asiasta.

Pyydän että pysyttäydytään asiassa.