tiistai 30. kesäkuuta 2009

Web of Debt - flyers

Olen muutaman kerran mainostanut joitakin kirjoja, joita pidän talousdemokratian ajatusten, logiikan ja aatteen kannalta oleellisina: Clifford Hugh Douglas - Economic democracy ja Social Credit, Ellen Brown - Web of Debt, Michael Rowbotham - The Grip of Debt, Steven Zarlenga - The Lost Science of Money, Richard C. Cook - We Hold These Truths - The Hope for Monetary Reform,

Ellen Brownin suosittua kirjaa Web of Debt esitellään nyt uusilla lentolehtisillä. Mietin pitäisikö näistä muokata ja kääntää jotain iskevää suomalaisyleisölle - vaikkei kirja olekaan luettavissa suomeksi?

Onhan se kuitenkin niin että valtaosa suomalaisista ymmärtää englanti jonkin verran. Napsimani kuvat esitteestä ovat pieniä ja vaikeasti luettavissa. Voit klikata tästä niin näet lentolehtiset pdf-muodossa haluamasi kokoisina.



















Tunnustelukokous Tampereella 11.7 KLO 13 -16

Erilaisia mielipiteitä on esitetty mutta tällä erää olkoon Tampere tunnustelukokouksen paikkana.
Paikka: kirjaston kokoussali 2 . Ajankohta lauantai 11. heinäkuuta 2009, klo 13.00. (ajankohta muutettu koska kirjasto sulkee jo klo 16.00. Eli kokous kestäisi 13-16)

Ennakkoilmoittautumista on ehdoteltu - ja määräaikaakin. Perusteluna mm se että varattava kokoustila pitää osata mitoittaa tulijamäärän mukaan. (kokoustila on varattu ja sinne mahtuu 20+ henkilöä)

Kesätapaaminen-postauksen kommenteissa esitettiin myös ajatus ilmoittautumisesta sähköposti-osoitteeseen. Jostain syystä ehdotettu "talousdemokratia@gmail.com" oli varattu joten ilmoittautumiset voi lähettää osoitteeseen talousdemokratia.2009@gmail.com

Tällä erää kun siis vielä ei ole tietoa kuinka moni haluaa uhrata kesälauantai-iltapäivän tähän pyydetään siis ennakko-ilmoittautumisia mahdollisimman pian.

Mitä kokouksen ohjelmaan tulee niin tarkoitus on aluksi tunnustella millaista todellista tukea mahdollinen yhdityksen perustaminen saa? Tietysti suomalaisen talousdemokratian 2009 loppuvuoden päivitetty versio poliittisista tavoitteista on määrittelemättä. Ajatuksia on paljon - osa ristiriitaisia, osa monen mielestä utopistisia, osa riittämättömiä - osa joidekin mielestä sopimattomia tai muuten vain poliittisesti ns epäkorrekteja. Oli miten oli - näistä voi tuuletella vapaasti kokouspäivänä Tampereella. Kokousohjelmaehdotus on työn alla - siihen voi jokainen halukas vaikuttaa ehdotuksin.

Vielä se että ilmoittaumisen yhteydessä esitettiin ajatus yhteiskujeltuksista. En ole varma miten sellainen järjestyy koska harva meistä tuntee toisensa. Eräs mahdollisuus olisi se että kuljetusta haluava henkilö voisi tämän blogpostauksen kommenteissa tiedustella? Paluumatkan suhteen kuljetus järjestynee helpommin. Jos jollakulla on tähän liittyviä ideota niin kommentteihin, pliis.

maanantai 29. kesäkuuta 2009

Goldman Sachs - vedätysten ja huijausten maailmanmestari

Asioita tutkittaessa on ilmennyt että on hyvin todennäköistä ja jopa ilmeistä että 140-vuotta vanha amerikkalainen pankkiiritalo jolla on kytkyksiä Euroopan vanhan finanssiaristokratian rahaan - on pääosin omin päin ohjannut olosuhteita sellaisiksi että puhumme tänään finanssikriisistä. Alla olevan Rolling Stone magazine - artikkelin mukaan Goldman Sachs voidaan paikallistaa lähes kaikkien viime vuosisadan kuplien taustalla.

Huomaa artikkelin lopussa että jos ilmastomuutoshuijaus onnistuu ja maailma saadaan uskomaan hiilidioksiidivalheeseen Goldman Sachs kuvittelee pääsevänsä kiinni 1000 miljardin
rahapottiin - kun kaikki joutuvat maksamaan "hiilidioksiidipäästöoikeuksista". Vedätys on mitä ilmeisimmin ennätyksellinen rahastustemppu - jos se onnistuu.

Taibbi-Goldman-Sachs

Myös Max Keiser vahvistaa samoja käsityksiä alla olevalla videolla, missä 2008-2009 bail-out jupakasta käytetään ilmaisua "false-flag operaatio. False-flag on siinä mielessä paikallaan että jos Goldman Sachs itse aiheutti ongelman - Goldmanin entinen johtaja osoitti sormella väärää syytä kaikkeen - ja järjesti näin 700 miljardin potin Goldmanille, jota nyt ollaan jakamassa ennätyssuurina bonukseina vaikka firma Paulsonin mukaan oli liemessä.....(vaikkei oikeasti ollutkaan..) Puhallus-elokuva saisi mahtava jatko-osan...



"This was a controlled demolition that was sponsored by Goldman Sachs." "This was a false flag operation," "The American people were scared out of their wits due to the financially engineered financial collapse by Goldman..." Very striking analogies to 9/11!!

Suomalainen nwo-911 sivusto vuorostaan toteaa asiasta näin:
Max Keiser toteaa syksyn talousromahduksen olleen false flag -operaatio, jonka naruista veteli pankkiiriliike Goldman Sachs. Valtionvarainministerinä kriisin sattuessa oli Hank Paulson, sattumoisin Golman Sachsin entinen toimitusjohtaja. Paulson alkoikin lapioimaan rahaa mm. entiselle työnantajalleen. Obaman politiikka jatkaa samaa pankkiireja suosivaa latua.

keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Kesätapaaminen ?

Tässä istun sisällä vaikka aurinko paistaa. No, asiani on lyhyt.

Joissakin aikaisemmissa blogipostauksissa ja kommenteissa on mietitty sitä järjestyisikö jonkinlainen kunnon tapaaminen - jossain. Ei kai tässä muuten mitään todellista saada aikaiseksi.

Pitäisi mm pohtia erilaisia vaihtoehtoisia linjauksia mitä politiikkaan tulee. Talousdemokratian tavoitteita kun ei olla lopullisesti määritelty. Jonkinsorttinen yhdistyskin kai pitäisi perustaa. Yhdistys taas vaatii paperisotaa, kirjanpitoa ja hallintoa joka vie aikaa ja resursseja joltain. Jäsenmaksuja pukkaa.

Jonkinlaiset talousdemokratia- kotisivut myös. Löytyykö webmastereita tähän. Jossain vaiheessa talousdemokratia.fi domaini oli vielä vapaa. Ja onhan noita muitakin domaineja varattavissa.

Kerran pari on myös esitetty ideoita erilaisiksi tempauksiksi joilla yleisö saataisiin herätettyä. Aiotaanko jollain lailla olla esillä eduskuntavaaleissa 2011? Rahankeruuideoitakin tarvitaan - koska ilman sitä kahisevaa kukaan ei nosta sormeakaan. Ja kun kaikki maksaa. Tietysti talkoo- ja vapaaehtoistyöllä pääsee melko pitkälle.

Helsinkiä on ehdotettu paikaksi. Toisiakin vaihtoehtoja voisi olla. Mitä mieltä ollaan? Jos minulta kysytään niin täällä ihan naapurissakin olisi sellainen kokoustila kuin www.seikkailulaakso.fi - en tosin tiedä mitä velottaisivat 4-5 tunnin sessiosta jossain kabinetissa.

Mutta kaikki tietysti riippuu siitä montako ihmistä tulee? Jos määrä on pieni niin täälläkin missä itse asun olisi jonkin verran lääniä sekä ulkona että sisällä. Toisaalta liian pieni määrä olisi ehkä masentavaa. Pitäisikö asettaa jokin alaraja? Ja keiden kanssa - jos ollenkaan - yhteistyötä? 9-11 totuusliikkeen väen kanssa? Piraattipuolueen? Itsenäisyyspuolueen? Propellipäiden?

No, kunhan heitin ajatuksen ilmaan. Jotain tarttis tehdä - ja oikeasti. Kommentteja otetaan vastaan.

tiistai 23. kesäkuuta 2009

Ellen Brown: Keskuspankin lisäraha ei tuota inflaatiota

Hannu Yli-Karjanmaa kirjoittaa sivullaan, http://nwo.11syyskuu.net/ Ellen Brown´in uusimmasta artikkelista:

The Retreat of the Shadow Lenders, Why Deflation and not Inflation is the Order of the Day.

Ellen Brown tarkastelee talouden tilaa artikkelissaan ja toteaa, ettei pelkoa inflaatiosta ainakaan lyhyellä tähtäimellä ole. Syy on se, että vaikka FED on lähtenyt setelirahoittamaan ja kasvattamaan rahavarannon perustaa (M0, Monetary Base) räjähdysmäisesti, ei se aiheuta inflaatiota, sillä n. 98% rahavarannosta eli taloudessa kiertävästä rahasta syntyy tavallisissa liikepankeissa lainanannon kautta. Ja nykyisessä taloustilanteessa lainaaminen on kääntynyt laskuun, samoin rahavaranto. Rahan syntymekanismista nykyisessä velkaperustaisessa järjestelmässä voi lukea esim. wikipedian artikkelista.

maanantai 22. kesäkuuta 2009

HS: Kai Sadinmaa kirkon roolista yhteiskunnassa

Mainitsin aikaisemman blogipostauksen kommenteissa nähneeni juhannusaattoperjantain Hesarissa olleen artikkelin missä eräs rohkeampi pappi kehotti kirkkoa politisoitumaan.
Kuinka ollakaan artikkeli ilmestyi s-postilaatikkooni ystävällisen blogituttavan avituksella.
Tässä ensin tuttavan tekstiä:
"Jutussa Vuosaaren srk:n pastori Kai Sadinmaa suorastaan ojentaa yhteistyötä tarjoavan käden talousdemokratiaa ajaville. Olisi hauska tietää, mistä hän on saanut tämäntapaisen tartunnan. Jokin juttu hänestä kai on jo muuallakin ilmestynyt. Täytyy tsekata."
Kyseinen pappi on siis Vuosaaren seurakunnan pastori Kari Sadinmaa. Tässä ensin otsikko ja ihmeteltäväksenne muutama poiminta artikkelista:

"Kirkon on noustava riistokapitalismia vastaan" Pappien on lopetettava psykopaapatus ja saarnattava rohkeasti poliittista evankeliumia, kirjoittaa Kai Sadinmaa.
Kirkon on politisoiduttava. Pappien on lopetettava kristityn sisäiseen elämään keskittyvä psykopaapatus ja saarnattava rohkeasti poliittista evankeliumia. Piispojen pitää ottaa voimakkaammin kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin.

Kirkolliskokouksen ja koko kirkon johdon on aika keskittyä olennaiseen. Maapallon elämä on vakavasti uhattuna globaalin kapitalismin takia. Tämä totalitaarinen rahan ja vahvojen valtaa ajava järjestelmä on luonut heitteillejätön ja välinpitämättömyyden kulttuurin. Syntiä ei ole enää se, että teet väärin lähimmäistä kohtaan, vaan se, että haittaat voiton maksimointia, pääoman kasautumista harvoille ja valituille.

Voittoja ahnehtivan "kasinokirkon" sijaan kirkolliskokous ja kirkkohallitus voisivat luoda kirkolle oman "köyhien pankin", johon sijoitusvarat siirrettäisiin ja jota kirkon omat talousammattilaiset hoitaisivat. Tämä kansanpankki ei pelaisi globaaleilla markkinoilla vaan toimisi paikallisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti vastuullisella tavalla. Kansanpankin luominen olisi tunnustuksellinen teko, jossa kirkko valitsisi selkeästi Jumalan mammonan sijaan.

Jos Luther eläisi, hän tuomitsisi kirkon oikopäätä koronkiskonnasta ja mammonan palvonnasta.
Kannattaa muuten lukea HS-artikkelin jälkeen laitetut kommentit. Osa on sellaista tasoa että nousee mieleen ajatus että suuri osa suomalaisista ei ilmeisesti ansaitsisi mitään parempaa kuin se turhaa turhempi velkasoppa mihin ovat maansa ja itsensä sotkeneet.

Artikkelin lopussa tällainen:© Helsingin Sanomat, a Sanoma company - aineiston käyttö uuden palvelun osana kielletty. ( Koen että tämä blogipostaus lähinnä mainostaa Hesaria joten tuskin pahastuvat tästä/LÖ)

John Perkins in Iceland

Entinen "Economic hit man"- taloustorpeedo, John Perkins vieraili huhtikuussa Islannissa kertomassa näkemyksiään mm siitä miten rahahuolto pitäisi ratkaista ja miten suhtautua IMF:n saneluun.

Tässä linkki esitelmään
missä John Perkins paljastaa Equadorin uuden presidentin lähes talousdemokraattiset suunnitelmat maalleen. Equador lie ensimmäinen maa missä tämänlaista ollaan toteuttamassa:

-IMF:n pakotti maata luopumaan omasta valuutastaan ja siirtymään dollareihin seitsemän vuotta sitten. Tämä tuhosi Equadorin talouden. Islannin ei tulisi tehdä samaa virhettä.
-presidentti Rafael Correa kirjoitti uuden vallankumouksellisen perustuslain joka sai laajaa 69% tukea kansanäänestyksessä. Laissa mm luonnon eläimille annetaan oikeuksia.
-uusi oma raha suunnitteilla joka perustuu "tuotekoriin" - ja on koroton. (Valtion liikkeelle laskema?)
-Perkins suosittelee että islantilaiset vierailevat Equadorissa katsomassa sikäläisiä ratkaisuaan.
-sekä dollari tai euro olisivat tuhoisia ratkaisuja Islannille Perkinsin mukaan.
-moni maa on samassa veneessä Islannin kanssa - Perkins suosittelee näiden liittymistä yhteen riistokapitalismiavaltaa vastaan. Käytännössä yhteinen vihollinen on Wall Street, joka käyttää valtaa IMF:n ja Maailmapankin kautta.
-Kiinasta saisi edullista lainaa, eivätkä aseta velalliselle tuhoisia ehtoja kuten IMF tekee.
-Kiina olisi siis hyvä ja ystävällismielinen lainaaja verrattuna IMF:ään.

Tässä vielä linkki Perkinsin koko esitelmään jonka kahden osan kesto on toista tuntia.

Osa 1.

sunnuntai 21. kesäkuuta 2009

Iran vuorossa...?

Ensin Irak....ja sitten...?

Poiminta eräästä blogista:
The facts are… Iran isn’t attacking anyone. Lebanon isn’t attacking anyone. Palestine isn’t attacking anyone. Afghanistan wasn’t attacking anyone. Pakistan isn’t attacking anyone. Iraq was only attacking Kuwait the first time for slant drilling into their wells and because the U.S. State Department green-lighted the incursion in a double cross gesture, set up to go after them.




Psst..now the terrible Iranians Throw Babies From Their Incubators!

Jos USA keksii tekosyyn hyökätä Iraniin ja markkinoi sen kansalaisilleen tapansa mukaan valheilla niin siitä seuraisi hyvin laaja selkkaus. Toivotaan ettei niin käy. Kaikki merkit näyttävät kuitenkin siihen suuntaan että jotain on tekeillä. Öljylämmittäjät varautukoot pahimpaan tilaamalla talven öljyt nyt !

Muistakaamme mitä tapahtui 1953.... ja 1979.

lauantai 20. kesäkuuta 2009

Miten rahapuute vaikuttaa maailmaan ja sen ihmisiiin.

Sain linkin tällaiseen videoon joka välittää melko hyvää ja muutenkin talousdemokraattista viestiä. Tämän uuden videotouhun kotisivuna on http://www.desteni-money.net/index.htm



Tässä vielä toinen video y.m. saitilta. Hienoa kuulla nuorelta naiselta että jotain tarttis tehdä... rahajärjestelmän suhteen. Olisiko peräti venäläinen?

torstai 18. kesäkuuta 2009

Russia Today: Celente puhuu FED:ista

Obama on tunnetusti antamassa keskuspankille lisää valtaa ja valtuuksia. Tämän huomioi myös kotimainen olotila.net...mutta mitä tästä muutoksesta seuraa? Tuskin mitään hyvää....

Gerald Celente puhuu tässä hyvin kriittisesti Amerikan keskuspankin järjestelmällisestä tähänastisesta toiminnasta - toiminta jolla talouskriisi on varta vasten saatu aikaiseksi. Celenten mukaan lähes kaikki "suuret päätökset" mitä FED on tehnyt vuodesta 2000 eteenpäin ovat olleet kriisiä edistäviä. Ja nyt kaiken kukkuraiksi Obama´n hallinto Washingtonissa on yhdistynyt Wall Streeti´n - yksityisen rahavallan kanssa. Ns "Bailout Bubble" on Obama-FED-poppoon viimeisin temppu.



Tässä toinen video joka paljastaa sen miten totaalisen avuton kongressi on Fedin edessä.

Tällaisesta tulee tietysti mieleen EKP ja sen suhde EU-jäsenvaltioiden parlamentteihin. Parlamentit lienevät yhtä heikoilla EKP:n demokraatittoman kasvottoman vallan edessä, vai ?

tiistai 16. kesäkuuta 2009

Palautetta 3

Tässä tuoretta palautetta eräältä nuorelta asialle omistautuneelta:
Osallistuin viime lauantaina Vapaus valita toisin -foorumiin, jossa oli punavihreitä puolueita ja kansalaisjärjestöjä. Erkki Tuomioja esitti ainoana hieman talousdemokraattisia uudistuksia mm. Keynesin ehdottamaa bancor-reservivaluutan käyttämistä. Toin itse esille vaihtoehdon valtion menojen rahoittamiseksi velkavapaasti keskuspankista. Ehdotus sai aika ristiriitaisen vastaanoton. Vanhempi polvi tyrmäsi ehdotuksen täysin, mutta nuoremmassa polvessa oli paljonkin kiinnostuneita ja tietoisia ihmisiä. Vanhemmille aktiiveille näyttää olevan vaikeaa hyväksyä "uudenlaisia" keinoja talouspolitiikan hoitamiseksi.

Tuntuukin hyvin oudolta, ettei mikään poliittinen puolue ole nostanut tällaista talouspolitiikkaa laman aikana esille. Luulen sen johtuvan nimenomaan siitä, että puolueita hallitsee vanhemmat sukupolvet eikä nuorten sana pääse juurikaan esille.

Tästä syystä lähde ihmeessä ehdolle seuraaviin eduskuntavaaleihin! Nuorten piirissä luulisi löytyvän kannatusta aika paljon. Vaikka talousdemokraattinen puolue ei saisikaan paljoa kannatusta, mutta ainakin se herättäisi keskustelua ja haastaisi hallitsevia puolueita. Tämä keskustelu kai kuitenkin on tärkeintä, eikä itse talousdemokraattisen puolueen menestys. Keskustelun kautta myös valtapuolueiden politiikka voi muuttua talousdemokraattisempaan suuntaan.
Minun lyhyt kommenttini tähän: Kas kun en itse edes tiennyt että tuollainen foorumi järjestettiin. Olisi ollut kiva poiketa ihmettelemässä. Mitä tuohon eduskuntavaaliideaan tulee niin toki idea on ollut mielessä - mutta ei kai tässä yksin ihan kaikkeen riitä. Lisäksi pitäisi porukalla päättää mikä se lopullinen poliittinen linjaus olisi koskien pankkeja, korkoja, perustuloa ja ties mitä. Oikeaoppinen Douglas-"economic democracy" sisältää paljon muitakin elementtejä joista myös pitäisi hioa jotain tämän päivän suomalaiseen yhteiskuntaan sopivahkoa. Tietysti tässä tulee olemaan hyvin monta erilaista mielipidettä - ja mitä enemmän kokkeja sen hankalampi soppa. Tiedän että joillekin esim tuo tuhoisa korko on lähes raamatullisen pyhä vaikkei asianomaiset loppujen lopuksi taida ymmärtää mitä korko kaikenkaikkiaan tarkoittaa yhteiskunnalle ja sen kustannusrakenteelle.

Toinen asia on myös se keiden kanssa tässä voisi yhdistää voimansa? Itse ainakin koen että sekä kotimainen Zeitgeist-liike että kotimainen 9/11-totuusliike olisivat sopivia. Zeitgeistin rahaton yhteiskunta on jalo päämäärä mutta suora hyppäys sellaiseen ei liene soveliasta. Sitä sitten näkee minne päin kehitys osoittaa.
Itsenäisyyspuoluekin on sopivan kriittinen - ja koska IP ei sellaisenaan ole menestynyt erityisen hyvin kuin niin voisi olettaa että jonkinlainen laajempi "protestiyhteistyö" saattaisi kiinnostaa heikäläisiä. Olihan heidän piirissään myös EU-vaaliehdokas joka mainosti Money As Debt- videota.
Ruotsista Suomeen levinnyt Piraattipuolue-liike voisi myös olla sopiva yhteistyökumppani?

Mutta - katsotaan mitä keskustelua tämä postaus herättää. Ei tässä ole hirveesti aika aikailla jos halutaan jollain lailla mukaan 2011.

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Tosiasiat ovat tosiasioita vaikka ne kiellettäisiinkin

David Icke on laatinut ansiokkaan uuden artikkelin missä vielä kerran tuo julki asioita joille moni lukija varmaan mieluimmin sulkisi silmänsä.

Myös argentiinalainen Adrian Salbuchi, joka on esiintynyt useita kertaja tällä blogilla talous- ja NWO-aiheiseilla videoillaan, nostaa tällä kertaa z-kissan pöydälle. Hän toteaa itse että moni tietysti vetäytyy kuoreensa kun kuulee z-sanan. Mutta jos on rehellinen itselleen niin z-asiaa ei voi sivuuttaa.

Salbuchi - Zionism: A Key Factor in the New World Order Elite Power Network - Part 1/3



Part 1) http://www.youtube.com/watch?v=yy43zYo33Dg

Part 2) http://www.youtube.com/watch?v=MY6mq8rAqAQ

Part 3) http://www.youtube.com/watch?v=ppQNpl68RiM


Visit: www.asalbuchi.com.ar - Adrian Salbuchi's Web Site

Tästä aiheesta ei tietenkään saisi sanaakaan sanoa ellei varta vasten halua ongelmia. David Icke toteaa tähän että hän ei ole mukana kilpailemassa suosituimmasta henkilösta, vaan häntä kiinnostaa todellisuus, totuus ja rehellisyys. Se ettei yleinen mielipide tiedosta tätä ongelmaa ei häntä estä.
Adrian Salbuchi vuorostaan ei puolustele kannanottoaan vaan katsoo sionismin nivoituvan niin selvästi aiheeseen "uusi maailmanjärjestys" että jokaisen vastuullisen tulee osoittaa tätä tosiasiaa sormella.

Tässä vielä linkki Jeff Rense´n ja David Icke´n tuoreeseen radiokeskusteluun missä aiheena ensin on sikainfluenssa ja mahdolliset pakolliset rokotusohjelmat ja näiden seuraamukset länsimaissa.
Myöhemmin keskustelun aiheeksi nousee sionismi on ilmeistä usean länsmaan johdossa ja se miten äärisionismi nykyään jopa käyttää yli 400 ydinaseen kiristysvaltaa.

Eikä tätäkän tosiasiaa pidä sivuuttaa. Myös USA:n keskuspankkihistoria on varsin mielenkiintoinen.
Napoleon said: When a government is dependent for money upon the bankers, they and not the government leaders control the nation. This is because the hand that gives is above the hand that takes. Financiers are without patriotism and without decency.
Zionist Jews own and run the Federal Reserve Bank that the US government continually borrows from...and is in debt to.

perjantai 12. kesäkuuta 2009

Poliittisten liikkeiden huomio pikkutekijöissä ja sivuseikoissa

Haluan vielä filosofoida siitä miksi olen postannut tänne näitä pienten brittipuolueiden MEP-juttuja jotka alla näkyy viime viikon blogipostauksina.
Ensinnäkin, ainakin minusta, jokaisen on hyvä tietää minkälaisia uusia poliittisia liikkeitä on nousemassa valtaan täällä Euroopassa - vaikkakin Europarlamentin valta pidetäänkin lähes olemattomana.

Haluan myös osoittaa että osa siitä mikä pitkään on pidetty poliittisesti epäkorrektina on pikkuhiljaa muuttumassa soveliaaksi lausua ääneen joukkoviestintävälineiden edustajien mikrofonien edessä.
Lisäksi on hyvä huomata miten politiikan vanhat käsitteet "vasemmisto" ja "oikeisto" ovat riittämättömiä ja käymässä ahtaiksi nykyajan liikkeiden lokeroimisissa. Tarvitaan kokonaan uusia akseleita jotta puolueiden ja henkilöiden välisiä arvo- ja näkemyseroja saisi esiin.

Erityisesti haluan kiinnittää huomiota ajatukseen jonka mukaan esim alla olevissa brittivideoissa havaittava poliittinen into - tai pikemminkin kiihko, tavallaan voidaan nähdä yhteiskunnan velkaantumisen eli pysyvän rahanpulan seurauksena.

Ei kai kukaan runsauden sarven vaurastamassa yhteiskunnassa viitsisi osoittaa sormella sitä että muutama sata "maahanmuuttaa lusmuilee ja syö pöydästämme" ...tai että pakolaiset ovat elintasopakolaisia. (vrt Halla-aho)
Ei kai kukaan tällaisessa runsauden yhteiskunnassa viitsisi käyttäisi energiaansa rötösherrojen jahtaamiseen?
Brittiläisen BNP:n uusi meppi, Nick Griffin, tietää että monella kansalaisella on tiukkaa talouden kanssa ja hän kai tavallaan nyt hyödyntää tätä oman poliittisen uransa edistämiseen. Aikoo siis paljastaa brittikansakunnan vaurauden poliitikkoryöstäjät, jotka siis ovat syypäitä siihen että yhteiskunnan peruspalveluiden tila on nyt entistä huonompi.

Yltäkylläisyyden yhteiskunnassa kukaan ei ryöstelisi mummojen käsilaukkuja. Jos joku niin tekee niin syy on oikeasti valtiovallan. Valtion tulisi nimittäin huolehtisi siitä että kaikilla on ostovoimaa - tätä varten on jo kauan sitten keksitty ns perustulo (basic income). Syy siihen miksi se vielä ole toteutettu on mielestäni kaksijakoinen.
-Kuvitellaan edelleen että jonkinmoinen täystyöllisyys on edelleen mahdollinen vaikka kyse on täydellisestä utopiasta.
-Luova ajattelu tökkii kun on kyse rahasta ja sen oudosta syntyprosessista pankeissa. Tällä tarkoitan sanoa että luovan ajattelun myötä poliitikon tulisi nähdä että julkisyhteisöt tai yksinomaan valtiovalta voisi hyvinkin toimia kuten pankki - eli luoda rahaa tai luottoa kirjapitoviennillä mitä tahansa hyvää tarkoitusperää varten. Miksi kuvitellaan edelleen että vain julkisyhteisön luoma raha aiheuttaa inflaatiota? Eiköhän kyse ole pankkien propagandasta...


Mutta palatakseni otsikon teemaan - yleisilmiö on minusta selvä. Poliittiset yhdistykset - puolueet - ovat aina yrittäneet kilvan keksiä sopivia syyllisiä - tai kohteita - joita osoittaa sormella "syypäinä" jonkin määrätyn ajanjakson taloudelliseen kurjuuteen. Useimmin huomio kohdistetaan pikkutekijöihin tai sivuseikkoihin - ja päävihollinen sivuutetaan vallan.

Esimerkkejä sikin sokin: Marxilaiset aikanaan syyttivät kyläpatruunoita eli tuotantovälineiden omistajia - ja vaati kiinteistöt ja koneet yhteiseen sosiaaliseen omistukseen. 1970-luvun tehtailijat syyttivät vuorostaan ammattiliittoja työtehokadosta kun oltiin siirrytty lyhyeen 40 tuntiseen työviikkoon. 2000-luvulla Kokoomus oli yhtäkkiä olevinaan työväen puolue eli syytti siis laiskoja työttömiä ja päivänpaistattajia maan tilasta. Perussuomalaiset ja Itsenäisyyspuolue katsovat nyt EU:n vieneen maamme päätäntävallan ja vaurauden. SMP syytti 70-luvun SDP:n rötösherroja Finnvalcon kuvaputkitehdassotkuista. Nykyinen talouskriisi on yritetty laittaa köyhien sub-prime asuntolainavelallisten syyksi.

Mitä ajankohtaiseen Nick Griffin, BNP-selkkaukseen tulee - ihmettelen aina miksi yksikään uusi puolue ei osoita poliittista kiihkoa sitä rakennusta kohti missä lukee Bank of England? Miksi yksikään puolue ei osaa tai halua syyttää pankkeja paljon mistään? Miksi kukaan ei mainitse laajaa lähes totaalista velkaantumista ja sitä miten pankit luovat rahaa tyhjästä nykyisen taantuman todellisena syynä? Syövätkö poliitikot pankkien kädestä ?

Jos näitä todellisia syitä tuotaisiin julki huomattaisiin että kaikki kiihko erilailaisia mörköjä (esim. lusmuilevia maahanmuuttajia) vastaan on vailla pohjaa. Eiväthän ne ensinnäkään edes olisi täällä meillä jos heidän oman maansa talousasiat kuten peruspalvelut ja ruokahuolto olisivat kunnossa. Useimmin syyt pakolaisongelmaan ja taloudelliseen kurjuuteen löytyy sotilasvallankaappauksissa, sisällissodissa, talouspakotteissa tai kauppasaarroissa. Tällöin kannattaa etsiä syyllisiä näissä osoitteissa: USA - Israel - Englanti - Venäjä - Nato - IMF - Maailmanpankki. Ja näiden mainittujen julkisivujen takana toimii silmiinpistävän usein erilaiset kansainvälisen suurpankit kuten esim Goldmann Sachs ja J.P. Morgan. Tietysti näiden pankkien takaa löytyy sairaan ahneita ja vallanhimoisia ihmisyksilöitä ja sosiopaatteja jotka kuvittelevat perhe-etuoikeudekseen riistää kaikkkia muita ihmisiä vain siksi että ovat syntyneet yläluokkaiseen pankkiiriperheeseen ja vieläpä koulutettu ylimieliseksi äärikyynikoksi esim Harwardissa tai Oxfordissa.

Jos joku vielä ihmettelee mitä mahdan tarkoittaa niin kannattaa miettiä mitä esim. tapahtui Palestiinassa 1948, Iranissa ja Guatemalassa 1953, Chilessä ja Argentiinassa 1970-luvulla, Nicaraguassa 1980-luvulla, Jugoslaviassa 1990-luvun lopulla, Somaliassa 1990-luvun alussa, Sudan viime vuosina jne jne. Puhumattakaan Afrikan muista sotkuista missä kolmikko USA-Englanti-Israel asemyyntineen on sekaantunut lähes kaikkiin vallankaappauksiin ja sisällissotiin jotka ovat synnyttäneet pakolaisaaltoja Eurooppaan. IMF ja Maalmanpankki ovat kiitettävästi mukana jokaisessa sotkussa siirtämässä vaurautta pohjoisen pallonpuoliskon noin kymmenelle johtavalle pankkiirisuvuille.
Olen tässä tarkoituksella jättänyt Irakin ja Afganistanin sodat ja näiden seuraukset tarkastelun ulkopuolelle. Näiden aikaansaamat pakolaisvirrat ovat joidenkin mielestä ennennäkemättömät.
Kaiken kukkuraksi sotaa ollaan myös ohjaamassa Pakistaniin.

Miksi on niin että poliittisten liikkeiden suunnalta päävihollisten suhteen ollaan aina hiirenhiljaa samalla kun keskitetään äänestäjien huomio epäolennaisuuksiin, sivuseikkoihin ja pikkutekijöihin ? Kansallismielisyys on sopivissa määrin hyvä asia - mutta ylilyöntinä moukkamaista ahneutta, kitsautta ja kateellisuutta. Talousdemokratian myötä lähes kaikki sekä kiihkomielisten ja vähemmän kiihkomielisten poliittisten liikkeiden osoittamat epäkohdat olisivat poistettavissa. Selkokielelle siis jos sekä maailman että kansallisen vaurauden jakaminen tapahtuisi joko demokraattisten pelisääntöjen mukaan tai muokattuun perustuslakiin nojaten.

"Yksilön riittävä ostovoima" kuuluisi lisätä kansainvälisiin ihmisoikeussopimuksiin omaksi artiklakseen. Jokaisen YK:n jäsenvaltion tulisi taata kansalaisilleen tätä ostovoimaa ilman tulonsiirtoja suoraan julkisyhteisön valtuuttamana kirjanpitovientinä. Mahdollisille tilapäisille pakolaisille kuuluisi taata saman verran kuin maan omille kansalaisille. Siirretään se raha kenelle tahansa niin ennen pitkää se päätyy pankkijärjestelmään. Kenenkään kansalliskiihkoilijan ei tällaisen suhteen tarvitsisi olla ahdasmielisen tai kitsas. Otettakoon mallia vaikkapa luonnosta.

torstai 11. kesäkuuta 2009

Max Keiser: Greater Fool Theory

Tässä Max Keiser-videossa todetaan että mitä lamaan tulee- niin pahin on vasta edessä - vaikka monet isokenkäiset mm Valkoisen Talon Peter Orzag ja Maailmanpankin Robert B. Zoellick, antavat ymmärtää että homma on paranemaan päin. "Velka ei katoa mihinkään" - sanoo Keiserin haastattelun kohde.
Velka tosin kyllä voi kadota jos lähtisimme raamatunaikaista jubilee-periaatetta herättämään henkiin. Jubilee oli sitä että aina sopivin välein kaikki velat annettiin anteeksi jottei rahajärjestelmä romahtaisi. Wikipedia:
...the year of Jubilee is a special year for the remission of sins and universal pardon where debts are forgiven

Extract from " On the Edge " Max Keiser.

maanantai 8. kesäkuuta 2009

Itsenäisyyspuolue sai ennätyssaaliin! (Iso-Britannissa)
















UKIP leader Nigel Farage and Marta Andreasen celebrate being elected as MEPs for the party representing the South-East


Vasemmiston huono menestys näyttää olevan yleisilmiö niin Suomessa kuin Britanniassakin. Labour eli vallassa oleva työväenpuolue, joka voidaan nähdä paikallisena demaripuolueena on todella pohjalla tällä erää. Moni ennustaa Gordon Brownin pian jättävän paikkansa sekä puolueen johtajana että pääministerinä.

Ilmankos brittiläinen itsenäisyyspuolue UKIP (United Kingdom Independent Party) nousi vaaleissa toiseksi suurimmaksi saavuttaen peräti 17.4% kannatuksen. Tosin puolueen karismaattinen sanavalmis johtaja MEP Nigel Farage toteaa UKIP:in menestyksen johtuvan yksinkertaisesti siitä etteivät kansalaiset halua että Iso-Britanniaa koskevat lait säädetään jossain kaukaisessa Brysselissä. Faragen ohella myös kaunopuheinen MEP Daniel Hannan on puolueen näkyviä hahmoja.

Faragen mukaan Itsenäisyyspuolue haluaa ystävällisiä välejä ja vilkasta kauppaa Euroopan maihin mutta haluaa irti integraatiosta. Tällainen politiikka on siis suosiossa nykyisessä Iso-Briatanniassa.

"People vote for us because they agree with us. They agree with us that we should be friendly with Europe, trade with Europe, be good neighbours, but not have our laws made there.

"We have managed to move on from a result five years ago that was considered to be the high water mark. We are up on those elections. We have done extremely well. We have come second nationally. We are very happy people."

Suomessa taas meidän Itsenäisyyspuolue ei menestynyt erityisemmin. Kannatus jäi alle puoleen prosenttiin annetuista äänistä. Aika kehno tulos jos vertaa brittipuolueeseen. Ehkä tätä tosin ei pidä erityisemmin ihmetellä koska IP on kyllä pitänyt turhan matalaa profiilia. Ja se karismaattinen keulakuva on myrtsien asiallisten suomalaisten keskuudesta melko vaikea löytää.
Tiedä sitten - jos ohjelma on hyvä ja osuva - tarvitaanko silti äänekäs keulahahmo-ilveilijä elehtimään kameroiden eteen? Ehkä suomalaiset ovat niin tottuneita siihen että puheenjohtajat ovat näkyviä ja äänekkäitä? Onko niin että ilman tällaista puoluetta ei huomata? Kysyn tätä itseltäni ihan talousdemokratian mahdollisen puolueen suhteen? Onko se retoriikka edelleen niin tarpeen?

Tässä vielä esimerkki siitä miten myös brittiläistä itsenäisyyspuoluetta kaikin keinoin yritetään vetää lokaan: Wikipedia (joka tunnetusti ei ole kovin neutraali vaan sanoisiko että aina jos on kilpailevia kantoja niin Wiki aina edustaa sionismin kantaa) ilmoittaa itsenäisyypuolueesta näin:

Far-right parties

Some critics of UKIP claim links to racist groups. Aidan Rankin, co-author of the party's 2001 manifesto, was once involved with the Third Way, which was founded by former members of the National Front. Alistair McConnachie, a five-time UKIP candidate and National Executive member, was expelled from UKIP for his views on the Holocaust.


Yllätyksekseni myös skotlantilainen asiantunteva "monetary reform" aktivisti Alistair McConnaichie on saatu leimattua antisemiitiksi - aivan kuten talousdemokratian oppi-isä Clifford Hugh Douglas. McConnaichie on Wikipedian mukaan jopa erotettu puolueesta.
Mitä C.H.Douglasin kantoihin tulee niin jopa Michael Rowbotham mainitsee tästä varmuuden vuoksi ihan erityisesti kirjansa, The Grip of Death, loppusivuilla varmistaakseen ettei lukijat vuorostaan leimaisi vielä häntäkin juutalaisvastaikseksi - vain siksi että hän tuo julki Douglasin rahauudistuspolitiikkaa. Politiikkaa joka vuorenvarmasti ei ole sukuperintöpankkiirien mieleen.

Toisaalta onhan sekä Venäjän tsaari Aleksanteri II sekä suomalainen arvostettu historioitsija Zacharias Topeliuskin leimattu samalla adjektiivilla joten ehkä siihen kerhoon kannattaisikin pyrkiä jäseneksi.

No - taisin eksyä aiheesta. Pääviesti oli se että itsenäisyyspuolueiden kasvava tuki on varmaan kunnon kirvelevä piikki eurofederalistien selkänahassa. Sääli vaan ettei itsenäisyysliike saanut Suomessa paljonkaan tukea.

Tai ehkä se sai tukea - mutta ei Itsenäisyyspuolueen - vaan Soinin ja perussuomalaisten kautta..
hyvä niinkin.

Kansallismielinen Griffin pääsi parlamenttiin

Brittiläisen kansallispuolueen (BNP) MEP-ehdokas Nick Griffin - joka siis pääsi parlamenttiin pitää tässä kiitospuheensa valitsijoilleen. Hän on wikipedian mukaan aika hurja mies joka on joutunut oikeuden hampaisiin moneen otteeseen - pitkälti poliittisista syistä. Syistä jotka liittyvät mielipiteenvapauteen, sanavapauteen ja osaksi myös toisen maailmansodan aikaisten tapahtumien poliittisesti "vääriin" tulkintoihin.

Hän toteaa puheessaan muun muassa seuranneensa kymmeniä vuosia turhautuneena miten brittiläinen poliittinen elitti, täysin kansalaisista irrallaan, on ottanut oikeudekseen muuntaa hänen kotimaataan suuntaan joka ei sovi useimmille kansalaisille. Ja nyt kansa on tavallaan puhunut.
Päätösvaltaa on eliitin päätösten myötä pitkälti siirretty EU-byrokraateille, joita kukaan ei ole valinnut. Poliittinen eliitti on myös omin luvin muuntanut maan sosiaalipalvelut yksityisten yritysten "profitcentereiksi". Myöhemmin Griffin mainitsee eliitin säätäneen lakeja joilla ovat suojelleet itseään ja tehneet totuuden kertomisen rikolliseksi...hmm...

http://isupporttheresistance.blogspot.com/2009/06/victory-for-patriots-of-bnp.html





Wikipedian mukaan Griffin edustaa äärioikeistoa..mutta edustaa silti kolmatta vahtoehtoa:
Griffin helped to launch the International Third Position, a movement opposed to both capitalism and communism.
Outoa lokerointia. Minusta kuitenkin BNP taitaa olla eräänlainen kärkevä brittiläisversio perussuomalaisista koska on kriittinen maahanmuuttoa kohtaan? Ovatko perussuomalaiset äärioikeistoa? Minusta ei. Ehkä BNP on enemmän itsenäisyyspuolueen linjalla? Toisaalta ei. Kuten huomaatte on poliittisia suuntauksia löytyy joka lähtöön. Hassua muuten, muka äärioikeistolainen Nick Griffinin on omalla sivullaan mukana fasismia vastaan (United Against Fascism) ..mene ja tiedä, tässä meneet käsitteet sekaisin.

Oli miten oli - aika hurja mies tuo Griffin. Saapa nähdä syntyykö Strasbourgissa kipinöivää väittelyä vai kompastuuko Griffin pian kengännauhoihinsa ja joutuu junan alle..?

Poimin tämän aiheeksi lähinnä siksi että halusin osoittaa minkälaisia kukkia europarlamentissä on. En ota kantaa siihen onko Griffin "oikeassa" vaiko "väärässä".

Päivitys: Lokerointi jatkuu. Brittilehti Daily Mail vuorostaan pitää Nick Griffiniä neo-fasistina:

The far-Right British National Party will receive a £4million boost to its income after its European election breakthrough.

The neo-fascist party sent shockwaves through Westminster by winning two seats as voters turned their back on the political establishment.

BNP leader Nick Griffin won in the North-West and Andrew Brons snatched a seat from Labour in Yorkshire and the Humber after their vote collapsed.

Fasismin isä Mussolini muistaakseni taas katsoi että aito fasismi on corporatismia eli valtiovallan ja suuryritysten liitto kansalaisia vastaan. Tällaista corporatismi-fasismia näkee joka päivä Suomessakin. Käsitteet ovat todellakin sekaisin...

*

Päivitys: kaksi videopätkää

-Video missä Nick Griffin mm uhoaa paljastaa brittien kansallisomaisuuden ja sosiaalipalveluiden poliittiset yksityistäjät ja näiden kytkyt yritysmaailmaan.

Kysymys: Onko pyrkimys palauttaa yksityistettyä kansallisomaisuutta valtion haltuun nyt yhtäkkiä fasismia?
Minä kun luulin että fasismi oli lähinnä sitä että valtiovallan harvat edustajat yhdessä suuryritysten kanssa pyrkivät eliminoimaan kilpailua jolloin kuluttaja on häviäjä.

-Video missä Griffinin päälle hyökännyt ja kanamunien heittelyä järjestänyt UAF:n Martin Smith haastattelussa. Voimakkaita tunteita kuvioissa mukana. Politiikassa alkaa selvästi tapahtua.

keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Ne turhauttavat EU-vaalit
















So what do MEPs do when they get to Strasbourg - The European Parliament during a debate on the financial Crisis (eli mitä ne MEP:it sitten tekevät päästyään Strasbourgiin - tässä esimerkki finanssikriisin käsittelyn osallistumisinnosta)

EU-vaalimme ovat Intian parlamenttivaalien jälkeen maailman toiseksi suurimmat demokraattiset vaalit! Mutta - EVVK sanoo moni suomalainen, ja eurooppalainen - ja kaikella syyllä. Ja hei - onko meidän suomalaisten kannalta loppujen lopuksi mitään väliä kuka suomalainen siellä Strasbourgissa istuu? Minusta ei - ja löysin pari artikkelia jotka vahvistavat epäilyni.

1. European elections 2009: No wonder voters can't be bothered

Käytännössä Eurovaalien äänestystuloksella ei ole mitään merkitystä siihen miten Bryssel meitä hallinnoi, sanoo Christopher Booker.

Virtually nothing we can do in the European elections on Thursday will have any real influence in deciding how we are governed, says Christopher Booker.

Artikkeli jatkaa toteamalla että moni äänestää United Kingdom Independece Party´n ehdokasta ihan pelkästään protestimielessä - kun huomoi miten poliittinen "elittiluokka" on etäännyttänyt itsensä kansalaisista.
With 78 of 785 MEPs, Britain has only a tenth of the influence on anything that goes on in the European Parliament. And the vast majority of MEPs, including our own, are only really concerned with promoting the interests of the new supra-national government of which they are part.
In short, the result of this week's election will be virtually meaningless, apart from giving voters a chance to express outrage at how they have in effect been disfranchised by our increasingly corrupt political class. Many people will express their anger by shutting their eyes and voting for UKIP.
Saman logiikan mukaan moni suomalainen äänestäisi perussuomalaisia tuodakseen esiin syvän turhautumisensa.


2. Enthusiasm for EU turns to cynicism

Tässä artikkelissa Financial Times vuorostaan toteaa että eurointoilu on kääntymässä eurokyynisyydeksi.

Ranskassa kansalaisista enää 47% pitää EU-jäsenyyttä hyvänä asiana. Jossain vaiheessa, 1987 , väitetysti peräti 74% oli innostunut EU:sta.

The number of people who consider French membership of the EU a good thing has fallen from a peak of 74 per cent in 1987 to 47 per cent last year.

Moni katsoo EU-jäsenyyden aiheuttaneen alhaisia palkkoja ja huonontuneita sosiaalietuuksia.

Velkaa, velkaa ja lisää velkaa..vaikka rahasta ei voi olla pulaa.

Velkataakka vain kasvaa ja kasvaa - eikä yksikään poliitikko osaa ehdottaa mitään uutta tai pysyvää ratkaisua tähän. Ainoa mitä osataan ehdottaa on - lisää velkaa.
Lisäksi näyttää pitkälti siitä kuin että sama ongelma olisi levinnyt lähes kaikkialle maailmassa. Siispä kaikkialla säästetään, supistetaan toimintaa, lasketaan palvelua, ihmisiä turhaututetaan pitenevissa jonoissa, lapsia sullotaan lisää luokkahuoneisiin ja kuljetetaan kymmeniä kilometrejä kotoa edestakaisin uusiin jättikouluihin.
Samalla puhutaan jostain eläkepommista joka muka räjähtää käsiimme kun eläkeläisten osuus suuhteessa työssäkäyviin kasvaa.
Joistakin lakisääteisistä palveluista ei kuitenkaan voi luistaa. Poliitikkojen ratkaisu vanhusten ja sairaiden hoitovelvoitteeseen ja kasvavaan hoitajapulaan on niinkin luova kuin "filippiiniläisen tilapäistyövoiman" tuominen Suomeen. Maahanmuuttajahoitajia verottamalla Suomi siis saa osan tarvitsemastaan rahasta? Suomalaiset poliitikot käyttävät epätoivoisia maahanmuuttajia hyväksi koska näille edelleen kelpaa se raskas työ ja huonohko palkka josta suomalaiset kieltäytyvät? Tätä ei pidä tulkita minään ulkomaalaisvastasuutena - minusta vain koko ratkaisu on naurettava ja ontuu pahasti.

Kaikki yllä mainitut ongelmat ovat kuitenkin vain rahaongelmia. Ja mitä raha on ellei ihmisen oma tuotos jonka määrää ihminen voi itse säätää!
Ei raha siis ole sellaista mistä edes oikeasti voi olla puutetta - ellei sitten joku nimenomaan niin halua tai jotenkin hyödy yleisestä rahan puutteesta. (kuten pankit tekevät)

Jos raha taas olisi kultaa ja kullasta puutetta siksi että sitä ei enää löytyisi kaivoksista "puute" olisi edes jotenkin ymmärrettävä. Mutta näin ei ole ollut satoihin vuosiin.

Milloin poliitikot vihdoin tajauvat että jokainen valtio voi itse tuottaa kaikki tarvitsemansa rahat ilman velkaantumista tai yleensäkään pankkeja tai muita loismaisia välikäsiä....




Money As Debt II Promises Unleashed - eli entisen Money As Debt nettivideon ohella on nyt olemassa uusi kakkososa jonka voi tilata tekijältä Kanadasta. Käsittääkseni tämä uusi ei vielä löydy YouTubesta..?




Kiinnostava uusi löytö: http://cosmichours.blogspot.com/
When we have our new international economic system running we will stop paying all slavish loans and mortgages.

Bernard Lietaer: "
The prosperity of a country only depends of the amount of money that there is in circulation, in the times of the gold standard most people were poor because gold is scarce."

"Should be go back to the gold and silver standards? NEVER, this will be humanity's worst mistake in History. If there are poors now if we go back to that prehistoric currencies less than 1 per 1000 of the global population will have money, almost everybody would be instantly unemployed."

ANYBODY CAN CREATE MONEY, if we create a intelligent new money the only thing we have to do is to convince people to use it and abandon the capitalist money.