maanantai 8. kesäkuuta 2009

Itsenäisyyspuolue sai ennätyssaaliin! (Iso-Britannissa)
















UKIP leader Nigel Farage and Marta Andreasen celebrate being elected as MEPs for the party representing the South-East


Vasemmiston huono menestys näyttää olevan yleisilmiö niin Suomessa kuin Britanniassakin. Labour eli vallassa oleva työväenpuolue, joka voidaan nähdä paikallisena demaripuolueena on todella pohjalla tällä erää. Moni ennustaa Gordon Brownin pian jättävän paikkansa sekä puolueen johtajana että pääministerinä.

Ilmankos brittiläinen itsenäisyyspuolue UKIP (United Kingdom Independent Party) nousi vaaleissa toiseksi suurimmaksi saavuttaen peräti 17.4% kannatuksen. Tosin puolueen karismaattinen sanavalmis johtaja MEP Nigel Farage toteaa UKIP:in menestyksen johtuvan yksinkertaisesti siitä etteivät kansalaiset halua että Iso-Britanniaa koskevat lait säädetään jossain kaukaisessa Brysselissä. Faragen ohella myös kaunopuheinen MEP Daniel Hannan on puolueen näkyviä hahmoja.

Faragen mukaan Itsenäisyyspuolue haluaa ystävällisiä välejä ja vilkasta kauppaa Euroopan maihin mutta haluaa irti integraatiosta. Tällainen politiikka on siis suosiossa nykyisessä Iso-Briatanniassa.

"People vote for us because they agree with us. They agree with us that we should be friendly with Europe, trade with Europe, be good neighbours, but not have our laws made there.

"We have managed to move on from a result five years ago that was considered to be the high water mark. We are up on those elections. We have done extremely well. We have come second nationally. We are very happy people."

Suomessa taas meidän Itsenäisyyspuolue ei menestynyt erityisemmin. Kannatus jäi alle puoleen prosenttiin annetuista äänistä. Aika kehno tulos jos vertaa brittipuolueeseen. Ehkä tätä tosin ei pidä erityisemmin ihmetellä koska IP on kyllä pitänyt turhan matalaa profiilia. Ja se karismaattinen keulakuva on myrtsien asiallisten suomalaisten keskuudesta melko vaikea löytää.
Tiedä sitten - jos ohjelma on hyvä ja osuva - tarvitaanko silti äänekäs keulahahmo-ilveilijä elehtimään kameroiden eteen? Ehkä suomalaiset ovat niin tottuneita siihen että puheenjohtajat ovat näkyviä ja äänekkäitä? Onko niin että ilman tällaista puoluetta ei huomata? Kysyn tätä itseltäni ihan talousdemokratian mahdollisen puolueen suhteen? Onko se retoriikka edelleen niin tarpeen?

Tässä vielä esimerkki siitä miten myös brittiläistä itsenäisyyspuoluetta kaikin keinoin yritetään vetää lokaan: Wikipedia (joka tunnetusti ei ole kovin neutraali vaan sanoisiko että aina jos on kilpailevia kantoja niin Wiki aina edustaa sionismin kantaa) ilmoittaa itsenäisyypuolueesta näin:

Far-right parties

Some critics of UKIP claim links to racist groups. Aidan Rankin, co-author of the party's 2001 manifesto, was once involved with the Third Way, which was founded by former members of the National Front. Alistair McConnachie, a five-time UKIP candidate and National Executive member, was expelled from UKIP for his views on the Holocaust.


Yllätyksekseni myös skotlantilainen asiantunteva "monetary reform" aktivisti Alistair McConnaichie on saatu leimattua antisemiitiksi - aivan kuten talousdemokratian oppi-isä Clifford Hugh Douglas. McConnaichie on Wikipedian mukaan jopa erotettu puolueesta.
Mitä C.H.Douglasin kantoihin tulee niin jopa Michael Rowbotham mainitsee tästä varmuuden vuoksi ihan erityisesti kirjansa, The Grip of Death, loppusivuilla varmistaakseen ettei lukijat vuorostaan leimaisi vielä häntäkin juutalaisvastaikseksi - vain siksi että hän tuo julki Douglasin rahauudistuspolitiikkaa. Politiikkaa joka vuorenvarmasti ei ole sukuperintöpankkiirien mieleen.

Toisaalta onhan sekä Venäjän tsaari Aleksanteri II sekä suomalainen arvostettu historioitsija Zacharias Topeliuskin leimattu samalla adjektiivilla joten ehkä siihen kerhoon kannattaisikin pyrkiä jäseneksi.

No - taisin eksyä aiheesta. Pääviesti oli se että itsenäisyyspuolueiden kasvava tuki on varmaan kunnon kirvelevä piikki eurofederalistien selkänahassa. Sääli vaan ettei itsenäisyysliike saanut Suomessa paljonkaan tukea.

Tai ehkä se sai tukea - mutta ei Itsenäisyyspuolueen - vaan Soinin ja perussuomalaisten kautta..
hyvä niinkin.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Laestadiolaisuus, vennamolaisuus , tannerilaisuus , skogilaisuus, halla-aholaisuus, jatka listaa. Kyllä johtajan mukaan liike joskus nimitetään, vastustajat käyttävät nimeä ensin haukkumanimenä.
Julkisuus vaatii yleensä veturin, kellokkaan, sillä nykyinen julkisuus on mitä suurimmassa määrin henkilöjulkisuutta. Se myy.
On suuri voitto asialle, jos sinua esimerkiksi Erkki Liikanen haukkuu Iltasanomissa.

Anonyymi kirjoitti...

Julkisuuden henkilön leimataan aina, se on maailman laki.
Topelius leimattiin satusedäksi ja hän sai kirjoitella sadun muotoon puettuja suomalaiskansallisia poliittisia kannanottoja.

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni tuo juutalaisuusasia on pelkkä eliitin savuverho jonka taakse he voivat kätkeytyä kritiikkiä vastaan. He ovat juutalaisia vain silloin kun se heidän tarkoitusperiinsä sopii. Siihen peliin on täysin hyödytöntä lähteä mukaan. Kun korporaatiomedia käyttää anti-semitismikorttia on se tietysti harkittu teko jolla järkevä keskustelu saadaan tukahdutettua ja valo suunnattaan jonnekin muualle kuin globalistien epäilyttäviin toimiin. Jos Jorma Ollilla johtaa yhtä maailman psykopaattisinta yritystä eli Shelliä niin olisi aika ikävää jos kaikki suomalaiset leimattaisiin Shellin ympäri maailmaa tekemien rikosten takia. Loppujen lopuksi hän on pelkkä hyvinpalkattu eliitin palkkasotilas globalistisessa ryöstymurhataloudessa. Jos tätä sirkusta jotkut pyörittävät niin kutsuttakoon niitä oikeilla nimillä -psykopaatit, narsistit ja sosiopaatit.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoista on se että jos Helsingin Sanomien kommenteihin laittaa sanan Bilderberg niin kommenttia ei julkaista. Koittakaa vaikka itse jos ette usko. Eläköön sananvapaus!

Anonyymi kirjoitti...

BNP:ssä on se ongelma että se on vähän sama kuin Suomi olisi Venäjän vallan alaisena (EU) ja jokin puolue taistelisi sen puolesta että palaisimme Ruotsin vallan alaiseksi (BNP). Eli EU-byrokratiaa vastaan Monarkian puolesta -Great Britain. What's the point?

Lars Osterman kirjoitti...

Viimeiseen Anonyymin kommenttiin toteaisin että minä ainakin olen ymmärtänyt asian niin että BNP haluaa irti Brysselin kasvottomien ei-valittujen sanelusta ja palauttaa koko lainsäädäntökoneisto ja kaikki määräysvalta takaisin Iso-Britanniaan. Se että siellä on monarkia on mielestäni sivuseikka. Onhan siellä silti jokseenkin demokraattiset vaalit vaikkakin maa on pitkään kärsinyt kaksipuoluejärjestelmästä missä näennäisesti eri puolueiden isokenkäiset silti veljeilevät keskenään Chatham Houseessa, erilaisissa hämärissä looseissa ja paikallisissa keskiviikkokerhoissa.

Kummatkin pääpuolueet lienevät aina olleet riippuvaisia Rothschildin ja näiden pankkien kampanjarahoituksesta.

BNP on minusta eräänlainen brittiversio SMP:stä joka mm haluaa rötösherrat tilille. Tosin BNP on rohkeampi ja uskaltaa myös osoittaa sormea kansainvälisen korkokiskonnan suuntaan.

Lisäksi kun vertaan noita kolmea mainitsemaasi valtiota; Suomi, Venäjä ja Ruotsi - niin missähän elintaso on korkein ja demokratia mahdollisesti pisimmällä? Ei ainakaan Suomessa eikä Venäjällä - joten ei kaikki Ruotsiin liittyvä välttäämättä ole huonoa.

Lisäksi moni unohtaa sen että ellei oltaisi oltu osa Ruotsin Suurvaltaa vuoteen 1809, niin täällä meillä aivan vuorenvarmasti puhuttaisiin venäjää tänään.

Lars Osterman kirjoitti...

Topelius oli omana elinaikanaan kaikkea muuta kuin satusetä. Hän oli toistakymmentä vuotta Helsingin Yliopiston historian laitoksen professori ja sen rehtori 1875-78. Lisäksi hän oli arvostettu ja ahkera poliittinen toimittaja Helsingfors Tidningar-lehdessä alk 1841.
Samoihin aikoihin Aleksanteri II ja Abraham Lincoln yhdessä taistelivat Rothschildin pankkia vastaan. Topelius näyttää olleen tästä hyvinkin tietoinen mikä selviää hänen kärkevistä artikkeleistaan. Osa niistä niin kärkeviä että hänet (nyt vasta myöhemmin poliittisen korrektisti)on leimattu juutalaisvastaiseksi. Mutta - eiköhän herra historianprofessori mahtanut tietää täsmälleen mistä puhui ja mikä oli maamme etujen mukaista - mikä ei.

Wiki:
Vuodesta 1841 Topelius oli Helsingfors Tidningar -lehden toimittaja. Lehti kohosi pian Suomen suosituimmaksi, ja Topelius oli kenties maan ensimmäinen täyspäiväinen toimittaja. Ruotsinkielisestä taustastaan huolimatta Topelius osasi erittäin hyvin suomea ja hän ajoi lehdellään itsenäisen, mutta kaksikielisen Suomen aatetta. Vuonna 1854 Topelius nimitettiin Helsingin yliopiston ylimääräisen professorin virkaan ja 1875 hänestä tuli yliopiston rehtori. Vuonna 1878 Topelius jäi eläkkeelle ja sai valtioneuvoksen arvonimen.

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymin jutun juju oli varmaankin, että hankittuaan satusedän maineen, Topelius saattoi kirjoitella poliittisia satujaan, joissa oli kansallinen tarkoitus. Satu oli ikään kuin salakirjoitusta, joka piti tulkita.

Anonyymi kirjoitti...

labourin ja toryn tukema uaf organisaatio
keskeytti bnp:n lehdistötilaisuuden eilen kananmunasateella, näkeepähän kansa nyt ketä oikeat fasistit ja sanvapauden vihaajat ovat.

lisää asiasta bnp:n nettisaitilla.

Anonyymi kirjoitti...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/8092132.stm

Anonyymi kirjoitti...

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/politics/8093259.stm

konservatiivit ja työväenpuolue yhdessä hyökkäykseen bnp:tä vastaan. Kuvottavaa touhua....

Lars Osterman kirjoitti...

Off topic: olen laittanut monia uusia artikkeleita Talousdemokratia Foorumiin. Tosin kaikki englanniksi.
Pääset kurkistamaan niitä blogisivun oikeassa reunassa olevasta linkistä. Foorumissa ei ole syntynyt paljon mitään keskustelua joten olen käyttänyt sitä lähinnä hyviä artikkeleita varten.

Jos joku jaksaa haluaa ja osaa niin arvostaisin vähän apua: Muutamasta pitäisi tehdä yhteenveto suomeksi.

Voit itse valita niistä jonkun.

Itse lähden nyt autotalliin töihin, moottoripyörää huoltamaan.
Kiva liata sormia välillä.