maanantai 8. kesäkuuta 2009

Kansallismielinen Griffin pääsi parlamenttiin

Brittiläisen kansallispuolueen (BNP) MEP-ehdokas Nick Griffin - joka siis pääsi parlamenttiin pitää tässä kiitospuheensa valitsijoilleen. Hän on wikipedian mukaan aika hurja mies joka on joutunut oikeuden hampaisiin moneen otteeseen - pitkälti poliittisista syistä. Syistä jotka liittyvät mielipiteenvapauteen, sanavapauteen ja osaksi myös toisen maailmansodan aikaisten tapahtumien poliittisesti "vääriin" tulkintoihin.

Hän toteaa puheessaan muun muassa seuranneensa kymmeniä vuosia turhautuneena miten brittiläinen poliittinen elitti, täysin kansalaisista irrallaan, on ottanut oikeudekseen muuntaa hänen kotimaataan suuntaan joka ei sovi useimmille kansalaisille. Ja nyt kansa on tavallaan puhunut.
Päätösvaltaa on eliitin päätösten myötä pitkälti siirretty EU-byrokraateille, joita kukaan ei ole valinnut. Poliittinen eliitti on myös omin luvin muuntanut maan sosiaalipalvelut yksityisten yritysten "profitcentereiksi". Myöhemmin Griffin mainitsee eliitin säätäneen lakeja joilla ovat suojelleet itseään ja tehneet totuuden kertomisen rikolliseksi...hmm...

http://isupporttheresistance.blogspot.com/2009/06/victory-for-patriots-of-bnp.html

Wikipedian mukaan Griffin edustaa äärioikeistoa..mutta edustaa silti kolmatta vahtoehtoa:
Griffin helped to launch the International Third Position, a movement opposed to both capitalism and communism.
Outoa lokerointia. Minusta kuitenkin BNP taitaa olla eräänlainen kärkevä brittiläisversio perussuomalaisista koska on kriittinen maahanmuuttoa kohtaan? Ovatko perussuomalaiset äärioikeistoa? Minusta ei. Ehkä BNP on enemmän itsenäisyyspuolueen linjalla? Toisaalta ei. Kuten huomaatte on poliittisia suuntauksia löytyy joka lähtöön. Hassua muuten, muka äärioikeistolainen Nick Griffinin on omalla sivullaan mukana fasismia vastaan (United Against Fascism) ..mene ja tiedä, tässä meneet käsitteet sekaisin.

Oli miten oli - aika hurja mies tuo Griffin. Saapa nähdä syntyykö Strasbourgissa kipinöivää väittelyä vai kompastuuko Griffin pian kengännauhoihinsa ja joutuu junan alle..?

Poimin tämän aiheeksi lähinnä siksi että halusin osoittaa minkälaisia kukkia europarlamentissä on. En ota kantaa siihen onko Griffin "oikeassa" vaiko "väärässä".

Päivitys: Lokerointi jatkuu. Brittilehti Daily Mail vuorostaan pitää Nick Griffiniä neo-fasistina:

The far-Right British National Party will receive a £4million boost to its income after its European election breakthrough.

The neo-fascist party sent shockwaves through Westminster by winning two seats as voters turned their back on the political establishment.

BNP leader Nick Griffin won in the North-West and Andrew Brons snatched a seat from Labour in Yorkshire and the Humber after their vote collapsed.

Fasismin isä Mussolini muistaakseni taas katsoi että aito fasismi on corporatismia eli valtiovallan ja suuryritysten liitto kansalaisia vastaan. Tällaista corporatismi-fasismia näkee joka päivä Suomessakin. Käsitteet ovat todellakin sekaisin...

*

Päivitys: kaksi videopätkää

-Video missä Nick Griffin mm uhoaa paljastaa brittien kansallisomaisuuden ja sosiaalipalveluiden poliittiset yksityistäjät ja näiden kytkyt yritysmaailmaan.

Kysymys: Onko pyrkimys palauttaa yksityistettyä kansallisomaisuutta valtion haltuun nyt yhtäkkiä fasismia?
Minä kun luulin että fasismi oli lähinnä sitä että valtiovallan harvat edustajat yhdessä suuryritysten kanssa pyrkivät eliminoimaan kilpailua jolloin kuluttaja on häviäjä.

-Video missä Griffinin päälle hyökännyt ja kanamunien heittelyä järjestänyt UAF:n Martin Smith haastattelussa. Voimakkaita tunteita kuvioissa mukana. Politiikassa alkaa selvästi tapahtua.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

pitempi versio voittopuheesta löytyy täältä:

http://www.youtube.com/watch?v=YDrBWVN_doE

kovat lupaukset kaverilla kyllä on, lupaa ensitöikseen selvittää eu:n arkistoista miljoonien puntien katoamisen ja viedä todistusaineiston poliisille.....

uskomaton kaveri kyllä, kunnon piikki elitistien persuuksissa.

Anonyymi kirjoitti...

They smeared and slandered the BNP as evil, and they still won. TAKE THAT BNP HATERS!

samaa settii median puolelta nähtävissä täällä lintukodossa perussuomalaisia kohtaan mutta ei se mitään 2011 eduskuntavaaleissa rysähtää kunnolla.

Anonyymi kirjoitti...

Käsitteet sekoaa joskus. Vennamoa haukuttiin fasistiksi, kun hän halusi, että pidetään presidenttivaalit vuonna 1974.