tiistai 30. kesäkuuta 2009

Tunnustelukokous Tampereella 11.7 KLO 13 -16

Erilaisia mielipiteitä on esitetty mutta tällä erää olkoon Tampere tunnustelukokouksen paikkana.
Paikka: kirjaston kokoussali 2 . Ajankohta lauantai 11. heinäkuuta 2009, klo 13.00. (ajankohta muutettu koska kirjasto sulkee jo klo 16.00. Eli kokous kestäisi 13-16)

Ennakkoilmoittautumista on ehdoteltu - ja määräaikaakin. Perusteluna mm se että varattava kokoustila pitää osata mitoittaa tulijamäärän mukaan. (kokoustila on varattu ja sinne mahtuu 20+ henkilöä)

Kesätapaaminen-postauksen kommenteissa esitettiin myös ajatus ilmoittautumisesta sähköposti-osoitteeseen. Jostain syystä ehdotettu "talousdemokratia@gmail.com" oli varattu joten ilmoittautumiset voi lähettää osoitteeseen talousdemokratia.2009@gmail.com

Tällä erää kun siis vielä ei ole tietoa kuinka moni haluaa uhrata kesälauantai-iltapäivän tähän pyydetään siis ennakko-ilmoittautumisia mahdollisimman pian.

Mitä kokouksen ohjelmaan tulee niin tarkoitus on aluksi tunnustella millaista todellista tukea mahdollinen yhdityksen perustaminen saa? Tietysti suomalaisen talousdemokratian 2009 loppuvuoden päivitetty versio poliittisista tavoitteista on määrittelemättä. Ajatuksia on paljon - osa ristiriitaisia, osa monen mielestä utopistisia, osa riittämättömiä - osa joidekin mielestä sopimattomia tai muuten vain poliittisesti ns epäkorrekteja. Oli miten oli - näistä voi tuuletella vapaasti kokouspäivänä Tampereella. Kokousohjelmaehdotus on työn alla - siihen voi jokainen halukas vaikuttaa ehdotuksin.

Vielä se että ilmoittaumisen yhteydessä esitettiin ajatus yhteiskujeltuksista. En ole varma miten sellainen järjestyy koska harva meistä tuntee toisensa. Eräs mahdollisuus olisi se että kuljetusta haluava henkilö voisi tämän blogpostauksen kommenteissa tiedustella? Paluumatkan suhteen kuljetus järjestynee helpommin. Jos jollakulla on tähän liittyviä ideota niin kommentteihin, pliis.

14 kommenttia:

Pate kirjoitti...

En ikävä kyllä pääse paikalle, mutta toivotan kaikille erittäin antoisaa kokousta! Toivottavasti tänne tulee kattava yhteenveto tapaamisen sisällöstä ja päätöksistä niin saadaan kunnon "jälkipelit" :)

Lars Osterman kirjoitti...

OK..sääli kun sinä olet yksi harvoja joka on lukenut kirjat. Voisit tietysti jättää A4-verran omia ajatuksiasi joita voisin lukea muille ääneen kokouksessa.

;-)

Välihuomautuksena totean että tällä erää ilmoittautuneita on peräti jo kolme.

Toivotaan että määrä ainakin kymmenkertaistuisi.

Gonzo kirjoitti...

Kyllä toivoisi osallistujaluvun tosiaan olevan kymmenissä. Tosin netissä lupailu on helppoa, mutta itse paikalle tuleminen onkin toinen juttu. Toivottasti mahdollisimman moni tulee!

Lars Osterman kirjoitti...

Tänään tuli kaksi lisää..eli nyt ollaan jo viidessä.

;-)

Olli kirjoitti...

Moi!
Onko Kuopiosta lähtijöitä, olisin mielelläni lähdössä kimppakyytiin?

Anonyymi kirjoitti...

Harmittaa suuresti kun asun Tampereella ja olisi ollut mukava osallistua mutta olen Helsingissä juuri tuolloin. Onnea kuitenkin tapaamiseen. -e

Anonyymi kirjoitti...

Olen eläkkeellä oleva lääkäri.
Hienoa, että jotkut jaksavat tehdä töitä maailman ehkä suurimman epäkohdan korjaamiseksi.
Jos olisin nuorempi, niin tulisin mukaan. Mutta olen jo liian vanha ja minun aikani on jo mennyt.
Seuraan silti blogia innolla kuten myös monia vastaavia nettisivuja, joilla maailmaa yritetään saada vapautettua pankkiirien ja talousrikollisten käsistä.
Toivon menestystä ja annan kaiken tukeni hankkeelle.
Hienoa, että Lars Österman tekee jaloa työtä humaanimman tulevaisuuden puolesta.

Lars Osterman kirjoitti...

Sunnuntai kelo kohta 12.00. Vain muutama lisäilmoittautuminen tullut.
Ollaan hädin tuskin kymmenen tällä erää.

Ehkä heinäkuun loma-aika vaikuttaa asiaan?

Vai onko se niin että poliittinen toiminta ei kiinnosta kovinkaan monia - vaikka asia onkin näin "tärkeä" ?

Minun puolestani voidaan pitää kyllä kokousta vaikkei enempää tulisikaan.
Onko joku jo nyt ilmoittautuneista eri mieltä?

Somerjoki kirjoitti...

Tulossa ollaan vaikka oltaisiin kahdestaan...
Tosin silloin voitaisiin tavata muualla kuin Tampereella..

Anonyymi kirjoitti...

En pääse tällä kertaa paikalle, mutta olen kiinnostunut auttamaan/osallistumaan jatkossa...

Anonyymi kirjoitti...

No aika vaikea täältä toiselta puolen Suomea lähteä näin lyhyellä varoitusajalla; itselläkin juuri menoa.

Lars Osterman kirjoitti...

No ilman muuta - ei kai lapista tai itärajalta tällaista pikkujuttua varten kannata lähteä reissaamaan.

Tarkoitus olisi kuitenkin syksyn ja talven aikana kiertää eri paikkakunnilla ns "maakunnissa".

Eli tiedoksi kaikille jotka haluavat järjestää tilaisuuden omalla paikkakunnallaan. Jos vain asiat ja pärstä kelpaa niin lähden minne tahansa puhumaan, kunhan edes ne matkakulut korvataan.

Pienen ovimaksun ja mahdollisesti vapaaehtoisen kolehdin avulla saanee bensarahat kasaan.

Jos saadaan se yhdistys pystyyn ja pikkuhiljaa ne 5000 kannattajakorttia niin eiköhän sitten myöskin järjestetä kaikenlaista paikallistoimintaa vähän siellä täällä - ei tässä muuten päästä eteenpäin.

Anonyymi kirjoitti...

Ihmisiä jää työttömäksi oikealta ja vasemmalta, kuplatalouden illuusio on murenemassa, kohta kukaan ei ole enää "voittajien" puolelle. Veikkaan talousdemokratialle kirkasta tulevaisuutta ja tulen tulevaisuudessa osallistumaan toimintaan. Kannattaa opiskella itsenäisesti nykyaikaisen pankkijärjestelmän mädännäisyyttä. Syksyn tulessa ihmiset alkavat kyselemään "miten tässä näin kävi vaikka hallitus ja media sanoivat että kaikki on hyvin?". Nukkuville "aikuisille" pitää silloin osata selittää kuin pikkulapsille jotka hierovat heränneitä silmiään että maailma ei olekkaan sellainen kuin he unissaan luulivat sen olevan. Mutta hyvä puoli on se että se voi olla paljon parempi kunhan vain ensin herää.

Lars Osterman kirjoitti...

klick

Tämän linkin avaamalla sivulla on alimpana uusin versio Money As Debt videosta.

Tekijä on tehnyt paljon muutoksia.
Kannattaa katsella se vaikkei se ole suomeksi. Se nimittäin on yritetty tehdä niin että sitä voi näyttää ala-asteen oppilaillekin...

Toivon että jokainen ainakin yrittäisi katsoa sen.

Jos katsot sen ymmärrät tämän:

1111.12 x 90 = 100.000

*

Viimeinen Anonyymi,

Työt vähenevät myös siksi koska suuri osa tuotannosta on turhaa päällekkäistuotantoa jota on dumpattu vientimaihin.

Joku viisas oli laskenut että vain noin 20% kaikista töistä on tarpeen. Joudumme pian tilanteeseen missä yhä useampi tajuaa että "8-16-maaorjuus" pitää irrottaa toimeentulosta.
Todennäköinen skenario on seuraava: Tarpeelliset työt pitää jakaa, työviikko lyhentää 2-3 päiväiseksi ja automatisointi viedä äärimmilleen. Jokaiselle kuuluu silti taata ostovoima ja toimeentulo perustulolla tai/ja hintasubventioilla. (Douglas)
Näin saadaan ihmiselämästä sellaista kuin sen oli tarkoitus olla. Ainoat jotka marisee tästä on pankkiirileiri sekä itse itseään muita parempina pitävät kauppamiehet ja keinottelijat.
Keinottelijat katsovat oikeudekseen siipeillä kuten pankki.