keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Kesätapaaminen ?

Tässä istun sisällä vaikka aurinko paistaa. No, asiani on lyhyt.

Joissakin aikaisemmissa blogipostauksissa ja kommenteissa on mietitty sitä järjestyisikö jonkinlainen kunnon tapaaminen - jossain. Ei kai tässä muuten mitään todellista saada aikaiseksi.

Pitäisi mm pohtia erilaisia vaihtoehtoisia linjauksia mitä politiikkaan tulee. Talousdemokratian tavoitteita kun ei olla lopullisesti määritelty. Jonkinsorttinen yhdistyskin kai pitäisi perustaa. Yhdistys taas vaatii paperisotaa, kirjanpitoa ja hallintoa joka vie aikaa ja resursseja joltain. Jäsenmaksuja pukkaa.

Jonkinlaiset talousdemokratia- kotisivut myös. Löytyykö webmastereita tähän. Jossain vaiheessa talousdemokratia.fi domaini oli vielä vapaa. Ja onhan noita muitakin domaineja varattavissa.

Kerran pari on myös esitetty ideoita erilaisiksi tempauksiksi joilla yleisö saataisiin herätettyä. Aiotaanko jollain lailla olla esillä eduskuntavaaleissa 2011? Rahankeruuideoitakin tarvitaan - koska ilman sitä kahisevaa kukaan ei nosta sormeakaan. Ja kun kaikki maksaa. Tietysti talkoo- ja vapaaehtoistyöllä pääsee melko pitkälle.

Helsinkiä on ehdotettu paikaksi. Toisiakin vaihtoehtoja voisi olla. Mitä mieltä ollaan? Jos minulta kysytään niin täällä ihan naapurissakin olisi sellainen kokoustila kuin www.seikkailulaakso.fi - en tosin tiedä mitä velottaisivat 4-5 tunnin sessiosta jossain kabinetissa.

Mutta kaikki tietysti riippuu siitä montako ihmistä tulee? Jos määrä on pieni niin täälläkin missä itse asun olisi jonkin verran lääniä sekä ulkona että sisällä. Toisaalta liian pieni määrä olisi ehkä masentavaa. Pitäisikö asettaa jokin alaraja? Ja keiden kanssa - jos ollenkaan - yhteistyötä? 9-11 totuusliikkeen väen kanssa? Piraattipuolueen? Itsenäisyyspuolueen? Propellipäiden?

No, kunhan heitin ajatuksen ilmaan. Jotain tarttis tehdä - ja oikeasti. Kommentteja otetaan vastaan.

29 kommenttia:

Gonzo kirjoitti...

Mukana ollaan. Mutta ehdotan tapaamispaikaksi Tamperetta. Miksi? Tampere on mielestäni sopivan keskellä Suomea, kun taas Helsinkiin matkaavalla vaasa-, jyväskylä- tai miksei myös oululaisella tulisi matkaa vähän liiaksi. Itse saavun paikalle sijainnista riippumatta.

Mielestäni puolueen nimi tulisi myös olla yksi kysymys. Suomen talousdemokraattinen puolue on erittäin poistyöntävän kuuloinen. Nopea ehdotukseni olisi suora lainaus kanadalaiselta kanssa-ajattelijoilta; Suomen Action Puolue. ;D Huonoa ideaa ei ole, on vain huonoja ideoijioita.

Zeitgeist-liikeestä saisimme varmasti tukijoita/yhteistyökumppaneita ja ei-palkkaa-haluavia auttajia. Uskoisin. Piraattipuolueeseen voisi pontentiaalisesti omaksua talousdemokratian opit ajettaviksi asioikseen. Nuorten piirissä uskon Piraattipuolueen keräävän suuren äänisaalin, kuten se jo Ruotsissa teki.

Gonzo kirjoitti...

Mahdollisista yhteistyökumppaneista vielä sen verran, että zeitgeist-liike ja itsenäisyys puolue ovat keskenään ristiriidassa armeija -kysymyksen kanssa. Itse olen samaa mieltä zeitgeist-ajattelun kanssa: Armeija on nykyisellään vanhentunut instituutio, joka estää ihmiskunnan kehitystä. Jälleen kerran kuljemme Ruotsin vanavedessä, mutta yleinen asevelvollisuus on poistettava.

Ehdotan myös, että Meidän puolueemme (haluan sanoa meidän, koska haluan osoittaa ettei Lasse oo tässä veneessä yksin) ajaisi perustulon käyttöönottoa.

Jussi K kirjoitti...

Juu parempi olosi aloittaa neuvonpidon joiden pohjalta saataisiin jonkun sortin ohjelma jota pystyisi sitten esittelemään muille eri väyliä pitkin.

KMS on tuskin tyrkyttämässä euroja mutta ei tämä saa olla rahasta kiinni. Kyllä moni alkaa jo olla valmis radikaaliin muutokseen tässä systeemissä joka palvoo rahaa eikä ihmistä vaikka nykypuolueet niin toitottavat.

Tietysti olisi parasta saada kaikki mahdolliset tahot yhteistyöhön ja kuka ties vaikka joku nykypoliitikkokin lämpenisi asialle, kuten ehkä M15, Soini epäilyttää mutta persuista luulisi löytyvän porukkaa joka lämpenisi talousdemokratialle.

Eilen oli Keijo Korhonen ykkösaamun haastattelussa. Meinas siinä S. Kilpelän pasmat mennä sekaisin kun K.K. sanoi EU:n olevan humpuukia ja jatkoi samaa rataa haastattelun läpi :)

Tomi kirjoitti...

Olen alustavasti kiinnostunut tulemaan kokoustamaan. Riippuu tietysti milloin ja missä kokous pidetään. Helsinki on ehkä parhaiden kulkuyhteyksien päässä.

Somerjoki kirjoitti...

Somero kuittaa..

Ehdota rohkeasti jotakin päivää tapaamiselle..

Vaikkapa sinun luonasi, jos näyttää siltä että porukkaa tulee liikaa niin paikka vuokralle
sieltä mikä sopii enemmistölle..

Rahat osallistujilta etukäteen tietysti...

Naamatusten tapaaminen on paras tapa saada selville minkälaisia ihmisiä asia kiinnostaa ja mitä muita intressejä heillä on...

Itelleni käy koko etelä-Suomi...
Ehdotan jotakin viikonloppua sillä
kesälläkin töitä tekeviä riittää..

Lauri kirjoitti...

Osallistuisin mielelläni ko.kokoontumiseen mikäli vain aikataulu antaa myöden. Turusta lähdössä, ehdotuksia ajankohdalle odotellaan...

Ebe kirjoitti...

Tampere tai Helsinki kainne vaihtoehdot. Turha kai tuollaisten yksittäisten asioiden takia, kuten armeijakysymys, antaa häiritä tärkeitä - kansanvallan omaa rahaa.

Anonyymi kirjoitti...

No itse ehdottaisin Tamperetta. Sijainti "keskellä" ja myös siitä syystä kun se ei ole Helsinki. ;)

Lisäksi Suomen Manchesteria pidetään täkäläisittäin hippiäisten ja yliopistokommunistien puolustamana linnakkeena, joten kaikenlaisten herrainkerhojen juoksupoikien ja real life trollien on vaikeampi soluttautua pilaamaan tapaaminen jo pelkän vieraskenttä-haitan vuoksi.

Mutta asiaan: roheesti päivämäärä pian lukkoon, niin voidaan kartoittaa osallistujamäärää ja sitä venuen kokoa. Tietysti jonkinlainen maalaismiljöö hyvien kulkuyhteyksien päässä olisi siitä hyvä, että jos sisätilat eivät riitä niin voidaan siirtää kokoontuminen ulkosalle luontevasti. Kaupungissa jos porukkaa saapuisikin odotettua enemmän se tarkoittaisi siirtymistä johonkin porttikongiin, pubiin tai hyvällä lykyllä läheiseen puistoon.

-J

Anonyymi kirjoitti...

Otin oikeudeksi selvittää kokoustiloja Tampereelta ja halvimmaksi osoittautui (luonnollisesti) kirjastojen kokoustilat. tässä linkki: http://www.tampere.fi/kirjasto/salit.htm

Rautatie asemalta pääkirjastolle ja Sampolan kirjastolle n. 500m matka ja mielelläni tulen vaikka oppaaksi. Miltäs Tampere kuulostaa? Ajankohdalla ei väliä, kunhan ei jää vain puhe asteelle. Takarajaksi voisi asettaa 31.8 kuluvaa vuotta. Kyseessähän on kesätapaaminen :)

Jussi K kirjoitti...

Valtakunnassa sentään jotain uutta. Satu Hassi nostanut ainakin kissan hännän pöydälle. Kiire tulis talousdemokratian kanssa jos tulis ennenaikaiset vaalit tosin pääkanisteri tuskin haluaa luopua virastaan kovin helpolla mutta tämä vaalirahasoppa tulee kuin tilauksesta (joka tuli yllättäen ja pyytämättä) avittamaan jotta suuremmat massat saadaan mukaan liikkeeseen, joten parempi mitä pikemmin asiat saataisiin rullaamaan...kyllä peruskansa ymmärtää jo asioiden jaman.

Anonyymi kirjoitti...

Tampereen pääkirjasto kuulostaa hyvältä paikalta kokoontua. Tampere on sinällään reilu paikka pitää kokouksia, koska se sijaitsee keskellä Suomea. Omalla kohdallani sinne on matkaa noin 150 km ja Helsingistä tulevilla ei juurikaan enempää.

Pasi T kirjoitti...

Voisin melko varmasti tulla paikalle ainakin kuunteluoppilaaksi. Helsinki tai Tampere olisivat sopivimmat paikat, mutta kai sitä kauemmaskin voi lähteä.

Lars Osterman kirjoitti...

Olkoon sitten Tampere ja Kirjasto.

Olisko lauantai 11.7 sopiva? Vai onko se liian aikaisin?

Somerjoki kirjoitti...

Käy mainiosti !!!!

Anonyymi kirjoitti...

Ehkä hiukan turhan aikaisin. Aikaa n. 2 viikkoa ja pitäisi saada yhteyttä yhteyistyökumppaneihin. 11.7 On myös tammerfestien loppuhuipentuma, joka saattaa vaikuttaa tapaamiseen osallistujiin.

Ehdotan siitä seuraavaa viikonloppua eli lauantai 18.7. Voin tehdä pienet "tiedustelukäynnit" ja selvittää kumpi keskustan kirjastoista sopisi paremmin.

Somerjoki kirjoitti...

Ajatuksia tapaamiseen..

RAHAN ARVON TULEE PERUSTUA IHMISEN ARVOON. Ei siis hänen tekemiinsä palveluksiin vaan siihen että hän on olemassa ja siksi arvokas.

Ihminen joka arvostaa (ja rakastaa) itseään ja muita on valmis antamaan itselleen ja muille vain parasta...

Nykyisestä velkaan perustuvasta rahoitus järjestelmästä tulisi luopua ja korvata se suvereenin valtion itsensä luomaan velattomaan ja korottomaan rahaan.

Tätä rahaa käytettäisiin valtion ja kansalaisten MUKAVAAN ylläpitoon ja kehittämiseen.

Nykyisestä sietämättömästä eläkejärjestemästä voitaisiin luopua.
Myös Kelan ja sosiaalihuollon toimenkuvia tulisi muuttaa...

Kansalaisille maksettaisiin kansalais-palkkaa perustuen ihmis-arvoon.

Verotuksesta voitaisiin luopua kokonaan.

Jotta em. toimet olisivat
mahdollisia vaatisi se että kaikenlaisista kansallista suvereeniutta rikkovista kansainvälisitä sopimuksista tulisi hankkiutua eroon....

Suomen tulisi kehittää itseänsä
riippumattomaksi perusasioiden kuten energian ja ruuan suhteen...
Tällöin kansainvälisen kaupan ja kulttuurin vaihdon taakkana ei olisi kenenkään hyväksikäyttö..

Minkäänlaisen hyväksyttävän demokratian toimimiseen missään vaaditaan suvereenejä yksilöitä joita ei voi hallita.....
Toisin sanoen alistaa, kiristää, orjuuttaa tai pelotella.

Saattaa ehkä vaikuttaa nykyihmisen mielestä vieraalta.
Onhan yhteiskuntien menneet auktoriteetit menestyksekkäästi jauhaneet viime vuosituhannet että olemme pieniä ja mitättömiä siis kyvyttömiä päättämään omasta elämästämme.

Toimiminen oman inspiraation ja intohimon pohjalta on tärkeää ihmiselle, se on mielekkään elämän
kaava.
Siispä niille meistä joille
talousdemokratian ajatukset on "mielen paloa" on välttämätöntä
kokoontua ja pauhata ilosanomaa.

On aika antaa uusia ideoita veljillemme ja siskoillemme "ajukoppiin" muhimaan..
Miten he siihen resonoivat on sitten heidän asiansa.

Kaikkea hyvää toivoen..
S.

Anonyymi kirjoitti...

Kirjasto on hyvä idea.

11.7 ei ole mielestäni liian aikaisin, mutta se on pian. Halutaanko promota kokoousta kuitenkin hieman pitempään, jotta myös blogia satunnaisesti/ensi kertaa lukevat ehtivät hoksata? Ja toisekseen, se on nelipäiväisen Tammerfestin viimeinen päivä, josta en ole varma olisiko se etu vai haitta... siis osallistujamäärää ajatellen.

Miltä tällainen kuulostaisi: A) 11.7 B) 18.7 C) 25.7 tai D) Elokuu, jokainen kiinnostunut voisi ilmoittaa tänne heidän mielestään parhaan kokoustamispäivän, ja myös seuraavaksi parhaan, ja seurattaisiin tilannetta vaikka tuonne 30.6 tiistai yöhön asti, ja sitten kattellaan mihin ajankohtaan saadaan parhaiten osallistujia.

Elokuulle sitä mielestäni ei kuitenkaan kannata lykätä. Itse ehdottaisin BC.

Saa muokata vapaasti ;)

-J

Lars Osterman kirjoitti...

Kesä on aina täynnä kaikenlaista jippoa ja kisaa. Tamperepäivät ei voi määrätä istutaanko 4-5 tunniksi kokoushuoneeseen miettimään miten tästä eteenpäin.
Seuraavanakin viikonloppuna on kuitenkin jotain vastaavaa jippoa jossain muualla missä jonkun toisen pitää olla mukana.

Enkä ollut tarkoittanut että vielä tähän kokoukseen olisi kutsuttu mahdollisia yhteistyökumppaneita, vaan että tässä kokouksessa mietittäisiin keitä yleensä voisi ajatella yhteistyökumppaneiksi.

Tämä olisi sellainen tunnusteleva ensikokous. Ja on tietenkin mahdotonta että ajankohta sopisi kaikille.
Pidetään sitten lisää uusia isompia kokouksia myöhemmin.

Asiasta kolmanteen: yksi tuttu uudistusmielinen kokee puolueen liberaalit.fi oikeaksi itselleen.
Onko joko kurkistellut sinne?
Se mitä itse näin ja koin ei juurikaan saanut luustoni resonoimaan...eli lähinnä sokeaa free market lumoa. Ja se paljon puhuttu Adam Smithin käsi - "The invisible hand" on itse asiassa vain finanssioligarkkien itsekäs ahne ojentava käsi jolla rohmuavat vaurautta kaikilta muilta.

Jussi K kirjoitti...

Olisiko hyvä jollain tavalla pikaisesti ikään kuin kerätä ennakkoilmoittautumisia jossa myös mieluisin ajankohta tulisi selville ja mahdollisuus ehkä halutessaan järjestää yhteiskyytejä tai muuten vaan matkata kimpassa kuka mistäkin suunnasta niin siinä matkan aikanakin vois vaihdella ajatuksia?

Somerjoen peesissä...

Vaikka nämä taloudemokratian ajatukset voivat joistakin kuulostaa utopistisilta niin luulisi, että sivisty- ja koulutustaso on nykypäivänä sitä luokkaa suomessa, että jos asiaa oikeasti tarkastelee niin ei tämän pitäisi olla mahdotonta toteuttaa näitä muutoksia. Jotkut sopimukset sun muut voi olla pieniä hidasteita mutta eivät liene estä muutosta.

Vaikka itse en ole liialla koulutuksella höystetty niin on todella hämmentävää ajatella miten tällaista orjuuttavaa, alistavaa ja oman onnen järjestelmää kukaan haluaisi pitää pystyssä. Sanotaan että Suomi on vauras maa mutta se vauraus ei taida jakautua kovin hyvällä tavalla.

Tutkimus ja kehitys tulisi valjastaa yhteisen edun taakse. Kyllä osaamista luulisi olevan tänä päivänä sen verran paljon, että periaatteessa aika monet tarpeellisista asioista voitaisiin tuottaa ihan itse ja panostaa laatuun joka tuottaa "ikuisia" tuotteita nykyisten kertakäyttövempeleiden sijaan.

Monia muitakin asioita tulisi ajatella uudelta kannalta ...

Anonyymi kirjoitti...

Joo, kannatettava ajatus. Jotain tosiaan pitäisi tehdä ja pian. Mukana ollaan. Minusta Helsinki sopivin kokoontumispaikka ... hyvien kulkuyhteyksien vuoksi.

Gonzo kirjoitti...

Lyödäänkö näillä puheilla 11.7 lukkoon?

Mun mielestä/puolesta kyllä!

Anonyymi kirjoitti...

Tulisin mielelläni mutta Helsinki olisi henkilökohtaisesti parempi. Voihan kokouksia pitää eri paikoissa eri porukallakin ja koota ajatukset yhteen tällä sivustolla.

Anonyymi kirjoitti...

11.7 Kyllä!!!

-J

ttl kirjoitti...

Asiasta kolmanteen: yksi tuttu uudistusmielinen kokee puolueen liberaalit.fi oikeaksi itselleen. Onko joko kurkistellut sinne?

Liberaalit ry. on tietysti aatteellisesti selväjärkisin puolue Suomen puoluekentällä. Ongelma on vain siinä, että puolue edustaa niin vesittynyttä liberalismia kuin mahdollista -- jonkinaista suomettunutta liberalismia.

Sen sijaan, että he ajaisivat tuloveron lakkauttamista, tyyli on enemmänkin sitä, että olisiko mitenkään mahdollista, että niitä veroja voisi edes hieman alentaa (tai edes lopettaa niiden korottaminen). Hyvinvointivaltion alasajon sijaan he puhuvat jostain palveluseteleistä. Puolue ei myöskään esitä EU:sta eroamista tai rahajärjestelmän vapauttamista kilpailulle, tms.

...eli lähinnä sokeaa free market lumoa.

Kunpa olisikin. Sellaisen puolueen jäseneksi minä liittyisin oitis.

Jos meillä tällä hetkellä on eduskunnassa seitsemän sosiaalidemokraattista puoluetta, niin Liberaalit ry:tä voisi kuvata niin, että se on piirun verran vähemmän sosialistinen kuin nuo muut, mutta Nolanin kartalla se asettuu silti kokolailla samaan rypäkseen kaikkien muiden suomalaisten puolueiden kanssa.

Suomi kaipaisi nyt kipeästi todellista ääriliberaalista puoluetta. Meitä on paljon, jotka emme tällä hetkellä voi äänestää muuta kuin tyhjää siitä syystä, että kannattamiamme arvoja edustavaa puoluetta ei kartalta yksinkertaisesti löydy. Tai sitten joudumme äänestämään nenästä kiinni pidellen Perussuomalaisia tms. vain siksi, että he ovat edes jostain yhdestä asiasta oikeaa mieltä.

Lars Osterman kirjoitti...

Olkoon nyt tämä ensimmäinen "kokeilutapaaminen" Tampereella ja lauantaina 11.heinäkuuta ja vaikkapa klo 14.00. Arviolta 3-4 tuntia riittänee.

Jos asia etenee niin kuin olisi toivottavaa niin eiköhän jatkoistuntoja järjesty vähän siellä täällä - ja vuorenvarmasti seuraava on Helsingissä.

Ongelma on tällä hetkellä se, että esim minä, en tiedä ollenkaan kuinka monta voisi ilmestyä.
10? 20? 30? 50? 100?

Kokoustilaa on vaikea tilata ennen kuin tietää montako tulee...

Mahdollinen jakoaineistokin pitää osata kopioida oikealle määrälle henkilöitä.

Jussi kirjoitti...

Pelkkä ehdotus: talousdemokratia@gmail.com

halukkaat voi ilmoittautua halutessaan katsomallaan tavalla ja kenties ilmaista mistä tulee ja niin päin pois jos haluu vaikka matkata porukalla.

Mukana ollaan.

Gonzo kirjoitti...

Kannattaisi tehdä uusi postaus tohon tapaamiseen liittyen, pistää aika ja paikka siihen ja pyytää jokaiselta osallistujalta sähköpostilla vahvistus saapumisestaan tiettyyn päivämäärään mennessä.

Somerjoki kirjoitti...

Tampere ok, tulossa ollaan..

Pohdittavaa..

Maailmassa riittää epäkohtia (jonkun mielestä). Tarvitseeko kaikkia ryhtyä korjaamaan kenties perustettavan puolueen/liikkeen kautta..?

Pate kirjoitti...

Hienostihan tämäkin asia on lähtenyt rullaamaan!

Itse ehdottaisin tapaamispäiväksi heinäkuun loppua tai elokuun alkua, jotta em. järjestelyt ehtisi hoitaa ja ihmiset ehtisivät varata aikaa kalentereistaan tuolle ajankohdalle. Itse en pääse 11.7. tapaamiseen, mutta sopivaa ajankohtaa kaikille on tietysti mahdotonta järjestää.