tiistai 16. kesäkuuta 2009

Palautetta 3

Tässä tuoretta palautetta eräältä nuorelta asialle omistautuneelta:
Osallistuin viime lauantaina Vapaus valita toisin -foorumiin, jossa oli punavihreitä puolueita ja kansalaisjärjestöjä. Erkki Tuomioja esitti ainoana hieman talousdemokraattisia uudistuksia mm. Keynesin ehdottamaa bancor-reservivaluutan käyttämistä. Toin itse esille vaihtoehdon valtion menojen rahoittamiseksi velkavapaasti keskuspankista. Ehdotus sai aika ristiriitaisen vastaanoton. Vanhempi polvi tyrmäsi ehdotuksen täysin, mutta nuoremmassa polvessa oli paljonkin kiinnostuneita ja tietoisia ihmisiä. Vanhemmille aktiiveille näyttää olevan vaikeaa hyväksyä "uudenlaisia" keinoja talouspolitiikan hoitamiseksi.

Tuntuukin hyvin oudolta, ettei mikään poliittinen puolue ole nostanut tällaista talouspolitiikkaa laman aikana esille. Luulen sen johtuvan nimenomaan siitä, että puolueita hallitsee vanhemmat sukupolvet eikä nuorten sana pääse juurikaan esille.

Tästä syystä lähde ihmeessä ehdolle seuraaviin eduskuntavaaleihin! Nuorten piirissä luulisi löytyvän kannatusta aika paljon. Vaikka talousdemokraattinen puolue ei saisikaan paljoa kannatusta, mutta ainakin se herättäisi keskustelua ja haastaisi hallitsevia puolueita. Tämä keskustelu kai kuitenkin on tärkeintä, eikä itse talousdemokraattisen puolueen menestys. Keskustelun kautta myös valtapuolueiden politiikka voi muuttua talousdemokraattisempaan suuntaan.
Minun lyhyt kommenttini tähän: Kas kun en itse edes tiennyt että tuollainen foorumi järjestettiin. Olisi ollut kiva poiketa ihmettelemässä. Mitä tuohon eduskuntavaaliideaan tulee niin toki idea on ollut mielessä - mutta ei kai tässä yksin ihan kaikkeen riitä. Lisäksi pitäisi porukalla päättää mikä se lopullinen poliittinen linjaus olisi koskien pankkeja, korkoja, perustuloa ja ties mitä. Oikeaoppinen Douglas-"economic democracy" sisältää paljon muitakin elementtejä joista myös pitäisi hioa jotain tämän päivän suomalaiseen yhteiskuntaan sopivahkoa. Tietysti tässä tulee olemaan hyvin monta erilaista mielipidettä - ja mitä enemmän kokkeja sen hankalampi soppa. Tiedän että joillekin esim tuo tuhoisa korko on lähes raamatullisen pyhä vaikkei asianomaiset loppujen lopuksi taida ymmärtää mitä korko kaikenkaikkiaan tarkoittaa yhteiskunnalle ja sen kustannusrakenteelle.

Toinen asia on myös se keiden kanssa tässä voisi yhdistää voimansa? Itse ainakin koen että sekä kotimainen Zeitgeist-liike että kotimainen 9/11-totuusliike olisivat sopivia. Zeitgeistin rahaton yhteiskunta on jalo päämäärä mutta suora hyppäys sellaiseen ei liene soveliasta. Sitä sitten näkee minne päin kehitys osoittaa.
Itsenäisyyspuoluekin on sopivan kriittinen - ja koska IP ei sellaisenaan ole menestynyt erityisen hyvin kuin niin voisi olettaa että jonkinlainen laajempi "protestiyhteistyö" saattaisi kiinnostaa heikäläisiä. Olihan heidän piirissään myös EU-vaaliehdokas joka mainosti Money As Debt- videota.
Ruotsista Suomeen levinnyt Piraattipuolue-liike voisi myös olla sopiva yhteistyökumppani?

Mutta - katsotaan mitä keskustelua tämä postaus herättää. Ei tässä ole hirveesti aika aikailla jos halutaan jollain lailla mukaan 2011.

23 kommenttia:

Pate kirjoitti...

Kiitos palautteen julkaisemisesta. Luulisi vasemmistonkin jo ymmärtävän täydellisen vaalitappion jälkeen vaihtoehtoisen talouspolitiikan olevan mahdollista. Tähän mennessä kun opposition talouspolitiikka on keskittynyt inisemään, että velkaa olisi otettava hieman Kataisen ehdotusta enemmän.

Nuo muut liikkeet kuulostavat ainakin minun korvaani erittäin hyvin sopivilta. Varsinkin seuraaviin vaaleihin Piraattipuolueelle voisi tätä kautta olla tarjolla hyvinkin makoisa talouspoliittinen agenda, johon he varmasti voisivat samaistua.

Kannatan tämän poliittisen toiminnan keskustelun eriyttämistä jonnekin muualle kuin blogimerkintöihin. Sivu voi toki olla sama, mutta blogimerkintöinä tämä keskustelu tuntuu hajautuvan minne sattuu kun uudempia postauksia tulee. Mielellään myös jonkinlainen tapaaminen olisi paikallaan, jossa voisi vapaammin keskustella asioista ja tätä kautta myös konkretisoida tulevaa toimintaa. Itse olen ainakin ilomielin mukana!

Lars Osterman kirjoitti...

Onhan tuossa tuo Talousdemokratia Keskustelufoorumi mutta sinne ei syntynyt mitään juttua joten rupesin keräämään sinne artikkeleita eli käyttämään sitä tärkeiden artikkeleiden varastopaikkana.

Muuten tuo vasemmisto - oikeisto jako joutaisi romukoppaan. Monet ihmiset nimittäin yhdistävät vasemmistoon kaikenlaista ihmis- ja vapausvihamielistä sosialismin kehityshistoriasta alkaen: marxismia, leninismiä ja stalinismia ja omaa monijakoista äärivasemmistolaisuuttamme. Työväestöäkään ei enää juuri ole. On vain ihmisiä joilla eri tason koulutustaustaa sekä joko ahneutta ja pyrkyriluonnetta tai näiden puutetta.

Varsinaisen vasemmiston kantava ajatus on kai aina ollut tuotantovälineiden sosiaalinen omistus, porrastettu tulovero ja jonkinlainen keskuspankki á la gosbank.

Talousdemokratia ajaa aikalailla toisenlaista mallia missä päähuomio on nykyisen yksityisen talous-, pankki- ja rahavallan demokratisoinnissa ja "sosialisoinnissa". Talousdemokratia edustaa vanhaa jaloa pyrkimystä taloudelliseen vapautumiseen kansainvälisestä korkoriistosta. Talousdemokratia ei havittele tuotantotekijöitä vaan haluaa että yhteiskunnan tuotantotekijät jäävät osaaviin käsiin. Talousdemokratia tekee kaikenlaisen pienyrittäjyyden, kotiteollisuuden ja maatalouden pyörittämisen taloudellisesti kannattavammaksi. Tässä on siis aineksia kaikilta poliittisilta suuntauksilta.

Anonyymi kirjoitti...

Hei. Oletko seurannut Juha Mäki-ketelän puoluehanketta? Uskoisin että löytäisitte yhteisen sävelen pienen ajatustenvaihdon jälkeen. Lisäksi uskoisin sinun voivan tuoda sopivaa henkeä ko. puolueeseen. Ymmärtääkseni moni puolueen perustamiseen liittyvä taho seuraa blogiasi mielenkiinnolla.

Lars Osterman kirjoitti...

Nin lähinnä lehdessä jutun siitä että jotain on tekeillä. Mutta tuon porukan "suuri puolueohjelma" oli tosi pettymys.

-Järkevämpää maahanmuuttopolitiikkaa
-Suora sveitsiläistyyppinen demokratia - ja sitten jokin kolmas kohta joka ei nyt tule mieleen.

Mitä uutta ja iskevää tuossa on? Miten tuollaisella parannetaan maailmaa? Käsittääkseni ihmiset nimenomaan haluavat kansanedustajia siksi etteivät millään jaksa, ehdi tai edes osaa paneutua joka asiaan. Pitäisikö jokaisen kansalaisen painaa jotain JAA tai EI nappia joka pikku asiassa? Kaikkihan on kiinni siitä mitä tietoa asianosaisella jostain asiasta on ja missä valossa ja missä hengessä se tieto on levitetty. Tieto on valtaa - ja tietämättömyys on mielivaltaa.

Minusta meillä ei ole varsinaista ulkomaalaisongelmaa - vaan meillä, kuten kaikilla mailla on poliittista velkarahateatteria.

Mihinkään ei ole rahaa ellei sitä veroteta kansalta tai lainata korkoa vastaan pankilta. Tällaiseen pankkilobbaajien aikaansaamaan velkarahajärjestelmään ei tarvitse enää suostua vaan se voidaan muuttaa - ja kas melkein kaikki sosiaaliset ongelmat katoavat saman tien.

Siis missä Mäki-Ketelän pihvi..?

Anonyymi kirjoitti...

Olen pitkän aikaa seurannut tätä blogiasi, mutta en ole koskaan aikaisemmin kommentoinut tänne mitään. Nyt kuitenkin päätin lopettaa hiljaisuuteni ja tuoda esille myös oman kantani. Olen ehdottomasti samaa mieltä aikaisempien kommentoijien kanssa tuosta puoluuen ja jonkinlaisen järjestäytyneen liikkeen perustamisesta. Näkisin, että tällaiselle liikehdinnälle olisi paljonkin kysyntää nykyisinä aikoina varsinkin, kun suurin osa nuorista ihmisistä ovat valinneet 'poliittisen hiljaisuuden', äänestämisen sijaan. Kuulun itse myös kyseiseen ryhmään, koska en näe nykyisten- ja vallalla olevien puolueiden poliittisessaohjelmassa tai paradigmassa juurikaan mitään, minkä kanssa 'resonoida'. Olen myös loppuun asti kyllästynyt kaikenlaiseen typerään vasen vs. oikea vastakkainasetteluun, ainakin silloin, kun se keskittyy aivan vääränlaisiin pointteihin, lisäksi olen huomannut sen olevan hyödytöntä suurimmaksi osaksi. Nykyiset linjaukset tulisivat lähteä aivan eri lähtöpisteistä, ja juuri tällaista ajattelua olen aistinut kirjoituksissasi.

Hyvänä lisänä tulee myös se, että olet innokaasti seurannut myös vaihtoehtoisia informaationlähteitä, jotka monissa muissa yhteyksissä leimattaisiin suoraan disinformaatioksi ja sekopäisiksi hourailuiksi esim. Alex Jones, David Icke, Daniel Estulin jne.

Jussi K kirjoitti...

Täytyy taas laittaa kommenttia kun ajatus talousdemokratiasta kipinöi sen verrän komeasti ainakin itsessäni.
Aikaa ei tosiaan kannata enää kovin paljon tuhlailla kun se aika juoksee aika kovaa. Kuten Pate listasi mahdollisia kumppaneita tässä liikkeessä niin tosiaan nyt pitäisi myös meidän "heränneiden" koota voimamme yhteen koska muuten tässä uhkaa käydä niin, että syntyy suuri joukko puolueita kuten tähänkin saakka ja taas äänet menee pääasiassa noille vanhoille pääpuolueille. Tähän on tultava loppu koska muuten ei todellista muutosta tule.
Nyt siis täytyy löytyä ne yhteiset sävelet joiden voimalla tämä muutos saadaan liikkeelle. Monilla foorumeilla ja blogimerkinnöillä on samanhenkisiä mutta se ei saa jäädä enää vain marginaali touhuksi. Joten nyt ideoimaan jonkun sortin ohjelmaa/periaatteita mitä lähdemme levittämään. Luulen että suuri joukko ihmisia kannattaa esim talousdemokratian teesejä joita Lars on listannut mutta silti tuntuu, että turhan monella ihmisellä on nykypäivänä aika suuri kynnys äänestää jotain uutta/pientä puoluettä. Tähän sopii kommenttina, että tätä juuri suuret puolueet koko ajan puhuvat, että äänestämällä suuria äänenne vaikuttaa enemmän. Mitähän silla Matti ja Maija meikäläisen äänellä on oikeasti merkitystä ja mitä tämä demokratia suomessakin on?
Politiikka tuntuu olevan täynnä kähmintää ja näennäistä rahojen laittamista vähän sinne ja vähän tänne. Miksi tällaista velka ja verorahoitukseen perustuvaa systeemiä täytyy pitää yllä. On tosi surullista katsoa esim nwo.11syyskuu.net sivulta video Kanadan kehityksestä. Moni muukin asia alkaa hämmästyttää sitä enemmän mitä enemmän silmät avautuvat näkemään asioita. Jos seuraa mediaa ja päättäjiä niin tuntuu tosiaan siltä, että tämä on ainoa vaihtoehto ja meidän täytyy vain olla mukana tässä kurjistuvassa menossa kunnes mahdollinen nousukausi tulee ja silloin kaikkien suomalaisten pitäisi olla taas etujoukoissa ja toivotaan että syntyy uusi Nokian kaltainen suuryritys jonka avulla saadaan veroja valtion kassaan. Mikä meidät pakottaa tekemään turhaa työtä vain työn itsensä takia, pääasia että palkka juoksee! Jos mainuttu perustulo toteutuisi niin se uskoakseni hoitaisi kerralla monta asiaa parempaan kuntoon. Ainainen huoli toimeentulosta olisi mennyttä, turhat paperinpyöritykset ja anomukset voisi unohtaa. Sen lisäksi tietysti olisi mahdollista tehdä työtä joka ei olisi vastenmielistä tai turhauttavaa. Pienimuotoinen yrittäminen olisi myös kannattavampaa kun tuotteita ei tarvitsisi hinnoitella korkeiksi maksujen, verojen ja elämisen kustannusten vuoksi. Valtiona osoittaisimme tarpeeksi varoja ja aivoja kehittämään hyödyllisiä tuotteita jotka vähentävät nykyisen kaltaisen energian kulutusta, parantavat elämän laatua, ympäristön pilaaminen kuriin ja tehdään kestävämpiä tuotteita jolloin myös jätemäärät vähenevät - onko tämä ihan utopiaa? No ei kai kunhan enemmistö voisi lopettaa omaan napaan tuijottamisen niin kaikilla olisi parempi olla ja elää positiivisemmassa suomessa ja muuallakin.
Mitenkäs saataisiin vettä myllyyn?? Nyt on pakko laittaa hihat heilumaan...

Anonyymi kirjoitti...

Luulen että L.Ö on tuottanut liian paljon poliittisesti tuhoisaa materiaalia liittyen juutalaisiin noin yleisesti, että minkäänlainen menestys olisi mahdollista. Tämä siis sanottuna ihan ilman naureskelua. Jos on samaa mieltä L.Ö:n kanssa voi asian ajatella vaikka niin, että siionisti-media tuhoaa kaikki tälläisten kommentien esittäjät ja jos on vähän vähemmän paranoidi voi ajatella että niin vaan käy kun höyryää juutalaisista. Toimittajat nimittäin äärettömän yksinkertaisina tyyppeinä pitävät sellaisia tyyppejä helposti hämyinä natseina.

Ja juu Lars, kyllä meillä on ulkomaalaisongelma täällä. Kuten olet varmaan huomannut, on tarpeeksi hankalaa saada suomalaiset epäilemään rahapolitiikan holtittomuutta ongelmien lähteenä. Koitappa tehdä valistusta sitten kun 20% kansasta puhuu joko somalia tai persiaa ja käy matalan intensiteetin sotaa palomiehiä vastaan jotka yrittävät sammuttaa palavia lähiöitä (a la Malmö). Lisäksi toi 3.maailman porukka käy vielä kalliimmaksi kuin liikepankkien rahanluontioikeus kun virta Suomeen jatkuu muutaman vuoden tällä syötöllä Juutalaisvastaisuus voi upota tossa porukassa ihan kivasti tosin;)

Lars Osterman kirjoitti...

Niin - minun puolestani kuka tahansa saa koska vain lähteä ajamaan haluamiaan asioita - talousdemokratian ajatuksiakin - ihan vapaasti. Minä voin hyvin pysytellä poissa. Kunhan kirjoittelen itseni lämpimäksi.

Mutta sen sanon että se joka tieten tahtoen vaikenee tai hyssyttelee "kettulan" tuhoisan maailmanvalloituspolitiikan suhteen tekee älyllisen huorin eikä varmaankaan pääse Pyhän Pietarin vartion ohi kun aika koittaa. Paras vaan valmistautua siihen että pikahissi vie sinne missä ikuisesti varpaita polttaa. Sinne missä valehtelevat toimittajat ja petokselliset päätoimittajat kituvat kitumistaan.

Näin - kuvannollisesti sanottuna.

Adrian Salbuchi sanoi sen hyvin - samoin David Icke edellisen blogipostauksen linkeissä: joko elämme valheessa tai sitten panostamme totuuteen.

Myös Sören Kierkegaard totesi: Se on joko tai - totuus tai valhe? Välimaastoa ei ole.

Anonyymi kirjoitti...

Talousdemokraattisen Puolueen mainoslause:

Tulovero pois ja kansalaispalkka kaikille!
(Ihmisten reaktio: "Mitä? Ei voi olla mahdollista." Tämän jälkeen he voivat alkaa selvittään miten tämä on mahdollista puolueemme Internet-sivuilta ja ikivanha vasen-oikea illuusio alkaa murenemaan.)

Tuloveron kerääminen on olemassa keskupankkien takia. Valtio lainaa tarvitsemansa eurot obligaatioita vastaan ja joutuu ne korkojen kanssa maksamaan takaisin verotuloista. Joko keskuspankin (Suomen Pankin, EKP:n) tulee lainata eurot korottomasti tai keskuspankkijärjestelmä on lakkautettava ja valtion luotava itse oma rahansa. Inflaation voi pitää valtio kurissa aivan yhtä hyvin kuin keskupankkikin. Tällöin myös kansalaispalkka (kansalaisten luototus, osinkojako) on mahdollinen kaikille saman suuruisesti. Kansalaispalkan tulee olla tarpeeksi suora välittömien tarpeiden kuten ruoka- ja asumiskustannusten maksamiseen. Rahaa poistetaan kierrosta sopivassa suhteessa inflaation välttämiseksi. Toki myös euron käyttö on sallittua, mutta se pitää ymmärtää yksityisenä "monopolirahana". Näin myös tuloverosta voidaan luopua tarpeettomana koska valtio voi luoda tarvitsemansa rahat itse. Jos valtio tarvitsee euroja ulkomaankauppaan sitä voidaan kerätä joko arvonlisäverona ulkomaalaisista tuotteista tai muun keinoin. Lamasta päästään nopeasti koska valtiosta tulee ainakin väliaikaisesti suuri työnantaja koska se ei ole riipuvainen lainasta. Pikkuhiljaa myös yksityisyrittäminen pääsee takaisin jaloilleen. Valtion omaa valuuttaa ei vaihdeta tai levitetä rajojen ulkopuolelle vaan ne vaihdetaan ensin euroihin. Tällöin pientä paikallisvaluuttaa vastaan on vaikea hyökätä keinottelijoiden toimesta.

Anonyymi kirjoitti...

Olisi hyvä saada porukkaan joku Sionismia vastustava juutalainen sekä maahanmuuttajapohjainen henkilö joka voisi selittää suurelle yleisölle Talousdemokraattisesta näkökulmasta maahanmuuttoon liittyviä syitä ja seurauksia (kuten miten länsimainen oligarkia aiheuttaa sotia, tuhoja ja korruptiota ympäri maailmaa rohmutessaan raaka-aineita ja täten tuhoaa kyseisten maiden yhteiskuntarauhan ja pakottaa ihmiset pakolaisksi ym.). Valtavirtamedian olisi tällöin vaikea lokeroida puolue ääripäähörhöiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Maahanmuuttohan on lähinnä seuraus eikä syy. Mielestäni Talousdemokraatit menevät sinne minne muut puolueet ja protestipuolueet eivät uskalla mennä eli tuomme valoa syihin. Cause and effect.

Anonyymi kirjoitti...

Kansan Uutisten keskustelupalstallakin on joitakin kommentteja Fiat-rahasta eli Seppäsen minittämästä höttörahasta.
Puolueen perustaminen?
Vaaliliittoon jonkun valmiin puoleen kanssa pyrkiminen?
Olisi keino päästä mediajulkisuuteen, muuthan teilaisivat kuitenkin.
Frank Sinatran motto: "Ei sen väliä mitä puhutaan kunhan puhutaan"
Omaakin asiaa saa sitten väliin heittää.

Anonyymi kirjoitti...

No, ensimmäinen askel olisi varmaan jonkun virallisen yhdistyksen perustaminen; Talousdemokratia ry. tjsp.

Pate kirjoitti...

Käsittääkseni Larsin näkemys vasemmiston ajatuksesta tuotantovälineiden sosiaalisena omistuksena on vanhanaikainen jo vasemmiston sisälläkin. Vasemmisto pyrkii vaalitappioiden seurauksena kovasti uudistumaan ja tässä olisi mielestäni tilaa vaihtoehtoiselle talousdemokraattiselle talouspolitiikalle vasemmiston ideapulaa ruokkimaan.

En tarkoita, etteikö talousdemokratia voi ylittää muita puoluerajoja, vaan vasemmiston voi olla helpompi samaistua talousdemokraattiseen ajatukseen sen ihmismyönteisen lähestymistavan takia. Oikeiston voi puolestaan olla helpompi samaistua vaikkapa sen taloudelliseen järkevyyteen. Tärkeintä lienee minkäänlaisen muutoksen vuoksi on etsiä niitä yhdistäviä tekijöitä, eikä erottelevia.

Lars Osterman kirjoitti...

Tietysti se mitä totesin vasemmistosta oli vanhanaikainen käsitys - niin kuin itsekin annoin ymmärtää.Mutta tästä se kaikki silti lähti. Mainittava asia siis jota ei tule unohtaa.Myös väkivalta ja holtiton tappaminen oli huomattava osa alkuperäistä vasemmistoaatetta.
Oma sisällissotamme muistuttaa tästä.
Vasemmistolla on lisäksi koko 1900-luvun maailmanlaajuinen kansanmurhalikapyykkinsä vielä pesemättä. Sekin että sionistinen pankkirieliitti rahoitti koko toimintaa on myös vaiettu tosiasia. (josta on voitava keskustella)

Tällä halusin vain osoittaa että sana "vasemmisto" pitää sisällään paljon muuta kuin se mitä tänään tarkoitetaan. Vasemmisto on tänään joidenkin mielestä lähinnä miljoonan jäsenen lakkouhalla pelaavan AY-liikkeen valtaväline jolla väitetysti pyritään oikeudenmukaisempaan vauraudenjakoon tiukan porrastetun verotuksen ja tulonsiirtojen kautta.
Mutta onko oikeudenmukaisuutta havitteleva vasemmisto koskaan uskaltautunut sen todellisen "riistokapitalismin emähämähäkin" eli pankkijärjestelmän kimppuun?

Pate kirjoitti...

Yritetään usuttaa tämä uusi vasemmisto sen kimppuun :)

Leppoisaa juhannusta!

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni myös "kristittyinä" itseään pitävät olisivat potentiaalinen Talousdemokraattien äänestäjäkunta. Jeesus poliittis- historiallisena henkilönä kävi nimenomaan rahanvaihtajien ja pankkiirien kimppuun. On naurettavaa että nämä ns. kristityt eivät puhu eikä pukahda nykyisestä "saatannallisesta" rahajärjestelmästä.

Jussi K kirjoitti...

Periaatteessa kai uskikset voisivat kannattaa talousdemokratian aatetta mutta ovatko he edes tietoisia näistä vaihtoehtoisista näkemyksistä.

Tortaina oli taas monenmoista ekonomistia ja pankki-ihmistä äänessä radiossa (ylen puhe) ja kaikki länkyttivät sitä samaa kuin yhdestä suusta. Mitä hyötyä näistä eräänlaisista ennustajista on?

Taistelu pankkijärjestelman perusteelliseksi uusimiseksi kohtaa vastarintaa koska RAHA ja koko tämä nykysysteemi on eräänlainen USKONTO jonka oikeellisuutta tai olemassaoloa ei saisi kyseenalaistaa.

Lars Osterman kirjoitti...

Pate,

En vastusta ajatusta - lähinnä yritin osoittaa että sanaan "vasemmisto" sisältyy historiallista painolastia joka koetaan kielteisenä.

Lisäksi kun C.H. Douglas aikanaan 1920-luvulla esitteli käsitteensä "Economic Democracy" ja "Social Credit" maailmalle - ne olivat nimenomaan tarkoitettuja vetoina sosialismia vastaan. Tästä syystä on melkoisen paradoksaalista että pääosin vasemmisto edustaisi tätä ajattelua tänään.

Oli miten oli - minusta on hienoa että monet nuoret ovat huomanneet talousdemokratian mahdollisuudet.
Ja ne kaikkein vastuullisimmat nuoret löytyvät vasemmistoleiristä.

Kokoomus taas näyttää olevan maamme innokkain velkarahoituspuolue. Velkarahoitus on tietysti epäsuoraa pankkitukea. Kataisen ns "elvytys" on piilotulonsiirtoa valtiolta pankeille. Ja Katainen suunnittelee että kansalaiset maksavat tämän elvytyspelleilyn seuraavina vuosikymmeninä korotettuina veroina - "koska mitään muuta keinoa ei muka ole".

Kataisen logiikkaa: Velkaantuminen elvytystä. Lisävelkaantuminen lisäelvytystä.

(anna mun kaikki kestää)

**

On totta että kristilliset piirit olivat vahvasti Douglasin takana alusta asti - ja ovat edelleen talousdemokratian ajatusten takana.

Tästä esimerkkinä tämä:

Welcome to the website of the
Christian Council for Monetary Justice
enquiring deeply into the nature of Jubilee and Structural Justice


Lisää:

Proposals

THE CHRISTIAN COUNCIL FOR MONETARY JUSTICE

We believe that:

* Money for social infrastructure, trade and services should be issued by elected national, and possibly in some instances a local government only, in amount appropriate to the goods and productive capacity which it represents.
* The money supply should be used to develop and spread ownership of the various forms of productive (and the associated purchasing) capacity to everyone in society.
* Such money should be interest-free but for the genuine cost of administration.
* Bank loans should be limited to the actual assets held by banks, i.e., the present and practice of banks ‘lending’ say 10 times their holdings should end.
* The national debt, local council debts and many debts of firms and of persons are ‘phoney’ to the degree that they relate to money created as above out of nothing by institutions which have gathered a private a monopoly of credit creation.
* If the banks have a monopoly of credit and want more back than they create, in consequences of charging interest, they ask the impossible, so that the public ‘debt’ grows continually.
* The computerised ‘Global Money-Market’ has acquired a momentum of its own, yet it is irrational and is damaging to the poorer nations that it exploits on our behalf, as has become glaringly apparent in 2008.

Anonyymi kirjoitti...

Tuota tuota.
Lars älä mene lankaan.
Kenelläkään ei ole mahdollista muutta järjestelmää sisältä päin. Varsinkaan sen ehdoilla.
Jokainen uusi puolue, joka saa tarpeeksi kannatusta korruptoidaan tavalla tai toisella olemassa olevan järjestelmän ylläpitämiseen.
Kuten Perussuomalaisille on käymässä.
Eli. Älä perusta puoluetta. Älä mene politiikkaan.
Tällä hetkellä tärkeintä on kertoa ihmisille, että on olemassa toisellainen todellisuus ja tulevaisuus.
Ehkä sitten kun asiat ovat menneet tarpeeksi kurjiksi ihmiset suostuvat ajattelemaan vaihtoehtoa.
Mutta tähän menee vielä kaksikymmentä vuotta.

Nimi: Markku Ruotsalainen kirjoitti...

Todella mielenkiintoisia kommentteja. Vasemmiston kriisi uudistaa väkisin koko puolueen sisällöllistä ja toiminnallista ohjelmaa. Miten sitten näitten uusien toimijoiden näkemykset sitten saavat jalansijaa puolueiden sisällä onkin sitten toinen juttu.

Äänestysaktiivisuuden hiipuminen ja niidenkin vähäisten äänestäjien siirtyminen esim. perussuomalaisten leiriin on osoitus siitä, että uutta näkemystä kaivataan.

Minulle on ollut voimakkaana ajatuksena talousdemokraattisen(linjan) mukaisesti juuri tämä pankkiirien aikaansaama höttörahan jakelu ja ns reaalielämästä poisajetun voittojen jakelu, sekä koron(kiskonta). En myöskään allekirjoita ihmisen aikaansaamaa ilmastonmuutosta, jota nyt ajetaan voimalla läpi. Näen geologisen historian kertovan, että maapallomme on mennyt lämpimien ja kylmien kausien läpi, joskus jopa suhteellisen nopeallakin aikavälillä.

Se että ihmisellä on vaikutuksensa alueellisesti ja paikallisesti luonnon tuhoamisessa on selviö. Mutta tämä uusiluonnonsuojelujärjestelmä alkaa elämään omaa direktiivielämää, jolla rakennetaan uutta lainsäädännöllä suojeltua viherpörssikapitalismia.

Mutta toivossa on hyvä elää sanoi jo lapamato aikoinaan. Eli jos aktiisia toimijoita löytyy, niin jotain muutosta voitaisiin saada aikaan. Mutta niinkuin tässä joku totesikin, että toiminta jää pieneksi häiveeksi jos se ei löydä vaikutuskanavaansa yli nykyisten järjestelmien.

Anonyymi kirjoitti...

Hei kommentoijille ja Larsille.
Tämä on varmasti tuttua, mutta silti tärkeää ruohonjuuritason todellisuutta, josta olisi ehkä kiinnostavaa vaihtaa muutama sana:
Ajatus siitä, että valtiot vapautuisivat velkaantumisesta, kansainvälisestä korkoriistosta ja kaikesta mikä niistä seuraa, on tavallisen kansalaisen korviin niin mullistavaa, että sitä on vaikea heti edes ymmärtää. Konventiona on, ettei tämän kaltaisista vaihtoehdosta edes puhuta julkisesti.
Jos näistä asioista erehtyy mainitsemaan (korkeasti koulutetussa tai vähemmän oppia saaneessa) tuttavapiirissään, ottaa ison riskin. Puhujaa pidetään arkielämän todellisuudesta huolestuttavalla tavalla loitontuneena: "Miksi murehdit asioita, joille et voi tehdä mitään?"
Suhtautuminen voi olla korvien sulkemista, puheenaiheen vaihtamista, ahdistavaa pilkallisuutta, sääliä tai järkyttynyttä yritystä ymmärtää.
Haluaisin kuulla, miten blogin kommentoijat tällaisesta lähimmäishuomiosta selviytyvät.
Ystävä- ja lähipiirin totaali vaihtaminen ei tule kyseeseen. Olan kohautus ja paksumman nahan kasvattaminen on kokeiltu.
Outoa, ilahduttavaa toivoa on kuitenkin elämään tullut - nooh, ehkä myös jonkin verran yksinäisyyttä.
Silti -- kaunista keskikesän juhlaa!

Lars Osterman kirjoitti...

Kaksi asiaa:

1. Tässä linkki Kansan Uutisten keskustelupalstan mielenkiintoiseen keskusteluun:

fiatrahaa ja hötörahaa

2. Huomasitteko että juhannuksen - eli viime perjantain Hesarissa oli juttu siitä että eräs pappi vaatii kirkkoa ottamaan kantaa poliittisesti rahavaltaa ja riistokapitalismia vastaan.

En tiedä löytyykö juttu Hesarin nettiversiosta.