keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Ne turhauttavat EU-vaalit
















So what do MEPs do when they get to Strasbourg - The European Parliament during a debate on the financial Crisis (eli mitä ne MEP:it sitten tekevät päästyään Strasbourgiin - tässä esimerkki finanssikriisin käsittelyn osallistumisinnosta)

EU-vaalimme ovat Intian parlamenttivaalien jälkeen maailman toiseksi suurimmat demokraattiset vaalit! Mutta - EVVK sanoo moni suomalainen, ja eurooppalainen - ja kaikella syyllä. Ja hei - onko meidän suomalaisten kannalta loppujen lopuksi mitään väliä kuka suomalainen siellä Strasbourgissa istuu? Minusta ei - ja löysin pari artikkelia jotka vahvistavat epäilyni.

1. European elections 2009: No wonder voters can't be bothered

Käytännössä Eurovaalien äänestystuloksella ei ole mitään merkitystä siihen miten Bryssel meitä hallinnoi, sanoo Christopher Booker.

Virtually nothing we can do in the European elections on Thursday will have any real influence in deciding how we are governed, says Christopher Booker.

Artikkeli jatkaa toteamalla että moni äänestää United Kingdom Independece Party´n ehdokasta ihan pelkästään protestimielessä - kun huomoi miten poliittinen "elittiluokka" on etäännyttänyt itsensä kansalaisista.
With 78 of 785 MEPs, Britain has only a tenth of the influence on anything that goes on in the European Parliament. And the vast majority of MEPs, including our own, are only really concerned with promoting the interests of the new supra-national government of which they are part.
In short, the result of this week's election will be virtually meaningless, apart from giving voters a chance to express outrage at how they have in effect been disfranchised by our increasingly corrupt political class. Many people will express their anger by shutting their eyes and voting for UKIP.
Saman logiikan mukaan moni suomalainen äänestäisi perussuomalaisia tuodakseen esiin syvän turhautumisensa.


2. Enthusiasm for EU turns to cynicism

Tässä artikkelissa Financial Times vuorostaan toteaa että eurointoilu on kääntymässä eurokyynisyydeksi.

Ranskassa kansalaisista enää 47% pitää EU-jäsenyyttä hyvänä asiana. Jossain vaiheessa, 1987 , väitetysti peräti 74% oli innostunut EU:sta.

The number of people who consider French membership of the EU a good thing has fallen from a peak of 74 per cent in 1987 to 47 per cent last year.

Moni katsoo EU-jäsenyyden aiheuttaneen alhaisia palkkoja ja huonontuneita sosiaalietuuksia.

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Paitsi että tällä kertaa äänestin IPUa.

btw. Web of Debt tuli tänään postissa. Ensimmäisen osion luin yhdeltä istumalta; tärkein kirja mitä olen lukunut ikinä.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin tietysti Itsenäisyyspuolue. En edes muistanut että niitäkin on. Tai no - ainakin sen että niilläkin saattaa olla eurovaaliehdokkaita....

Juu se kirja on aika hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

IPU:lle ääni myös täältä, tälläinen eu:n lipun symbolismistä kertova sivu löytyi netin syövereistä

http://web.archive.org/web/20060221233404/www.thekeffs.freeserve.co.uk/EU_Flag_Page_1.htm

Anonyymi kirjoitti...

Turhautuminen aiheutuu ehkä siitä, että EU on hallinnollisesti jotakuinkin Neuvostoliiton kopio.
Onkohan eurodemokratia jo oma demokratian alalajinsa, naapurimaassahan on johdettu demokratia. Sopiihan tuo EU:n systeemin nimeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jos blogilla on tuhat reipasta lukijaa jotka kaikki keräävät viisi ääntä niin silloin puolueen rekisteröinti ei todellakaan olisi mikään ongelma. Oman nimen lisäksi jokainen tarvitsisi ainoastaan neljä nimeä. Seuraaviin eduskuntavaaleihin olisi pystyssä jo uuden karhea Suomen Talousdemokraattinen Puolue ja hyvällä tuurilla meistä muutama voisi olla eduskunnassa esittämässä erittäin kiperiä kysymyksiä Bilderberg-Jyrkille ja Matille.

Ezekiel Walters kirjoitti...

^mukana ollaan

Anonyymi kirjoitti...

Kumpi on itsenäisempi, Armenia vai Suomi?
Armenia kuuluu Itsenäisten valtioiden yhteisöön eli IVY:öön.
Suomi kuuluu Euroopan yhteisöön eli EU:iin.
Onko olemassa IVY-parlamenttia?
( vaikeita nuo lyhenteiden sijamuodot )
Äjahti näin vaalien aikana mieleen.

duke nukem kirjoitti...

Daniel Hannan: Stop ignoring the No votes

Anonyymi kirjoitti...

http://www.vaalikone.fi/euro2009/naytaehdokas/Markku+Henneken/10/4852/12443528176642094

http://kone4.zef.fi/euvaalikone/listaa.php?nid=156&s=f4onch4qbvs7mfbbbrsha7fa01

Tuollainen ehdokas on olemassa.

Anonyymi kirjoitti...

Mediassa kirjoitellaan EU-vaaleista sitä mitä saa levitykseen. Kirjoitukset pitää sopia " median laulukuoron" lauluvihkoon.
Onko se vitsi, että hesarissa mainitaan Janne Virkkunen IPI:n puheenjohtajaksi, hän on osallistunut sananvapauspalkinnon myöntämiseen. HS 7.6. 2009

Jiri Keronen kirjoitti...

Erilaisten EU-nyrpeiden puolueiden esiinmarssi ympäri Euroopan ja Ruotsin Piraattipuolueen kaltaisten demokratian, kansalaisvaikuttamisen ja erityisesti uuden Internet-meediumin esille tuomien oikeasti uudenlaisten ideoiden menestyminen osoittavat koko Euroopan poliittisen kentän elävän murroksessa. Eliitti ja eurofiilit yrittävät epätoivoisesti vastata tähän ja pitää kiinni murenevasta systeemistä turvautumalla alhaiseen ja likaiseen peliin, kuten Lissabonin sopimuksen kanssa tehdään.

Elämme poikkeuksellisen mielenkiintoisia aikoja.

Lars Osterman kirjoitti...

Jiri,

Olen tehnyt saman havainnon. Elämme jännittäviä aikoja siitä huolimatta että valtavirtameida yrittää marginalisoida eriävät mielipiteet.

Ja mitä EU-parlamenttivaaleihin tulee: Miksi ei kukaan laske kuinka pieni osa äänestäjistä itse asiassa tukee koko EU-instituutiota?

40% suomalaisista äänesti ja vain se pieni osa kaikista suomalaisista jotka äänestivät Kokoomusta, Keskustaa, Demareita, Vihreitä tai RKP:tä ovat tavallaan puolesta.

Kaikki muut tavallaan vastaan, kai?

Esim Kokoomuksella on tuskin mitään syytä juhlia jotain väitettyä isoimman puolueen asemaa. Jos 23.7% äänistä meni kokoomukselle sehän tarkottaa että vain 9,4% suomalaisista katsoi aiheelliseksi äänestää kokoomusta.
0.237 x 0.4

Tämän logiikan mukaan alle 30% äänioikeutetuista antoi tukensa EU-liittolvatiokehitystä ajaville valtavirtapuolueille. (Kok,Kesk,SD,Vihr,RKP)

Toivotaan että irlantilaiset kaatavat Lissabonin vielä kertaalleen ja että Vaclav Klaus pitää puoliaan viisastelijoita vastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Barosolle ei ole kaiketi löytynyt vastaehdokasta, vähissä ne oli Breznevinkin paikalle pyrkivät hänen olessa voimissaan.
Millainen tämä EU:n kansankomissaarien johtajan valintamenettely oikein on?
Onko se verrattavissa paavin valintamenettelyyn, salaa ja "näin meidän kesken".

Anonyymi kirjoitti...

Mistäs päin vaalitarkkailijat lähtee Irlantiin?