tiistai 23. joulukuuta 2008

Where is MY bailout

Eli suomeksi: Missä minun osuuteni pelastusspaketista. Varsin oikeutettu kysymys - erityisesti nyt kun finanssijärjestelmälle sysätyt sadat ellei tuhannet miljardit (USA, Eurooppa) eivät näy tuottavan mitään hyötyä meille kansalaisille. Ehkä päättäjät pikkuhiljaa tajuavat että oikea ratkaisu onkin kohtuullinen kansallisosinko jokaiselle - kutsuttakoon se vaikkapan perustuloksi. Kateellisten suomalaisten olisi aika tajuta että tällainen ratkaisu on kansantaloudellisesti oikeutettu koska se paikkaa aukkoa yhteisessä ostovoimassamme - oikeudenmukaisella tavalla. Jokaiselle siis tonni/kk ilman kysymyksiä - työllisille, työttömille, kotiäideille, opiskelijoille, eläkeläisille. Suurin osan tästä kulkeutuu heti julkisen sektorin käyttöön veroina. Tämän kuviteltua inflatoorista vaikusta on turha kritisoida etukäteen - ensin kokeillaan sitten katsotaan. Ja kaikkea voi muuttaa jos ongelmia ilmaantuu.

Pankkijärjestelmä on luonut ja luo edelleen omin luvin huomattavasti enemmän velkaperusteista luottoa ilman että kukaan viisastelija moittii järjestelmää inflatooriseksi.


1 kommentti:

misterjukka kirjoitti...

Niinpä niin, tämäkin linkki tukee käsityksiä siitä miten suurpääoma on luotu tyhjästä ja miksi:

>>Federal Reservesin - valtionpankkimme (yksityinen ja juutalaisten omistuksessa) kautta, korotamme tililuottoa, jonka luomme tyhjästä kaikille paikallispankeille, jotka ovat jäsenpankkeja. Ne vuorostaan korottavat tililuottoa teollisuudelle. Näin tehdessämme teemme enemmän kuin Jumala, sillä kaikki rikkautemme luodaan tyhjästä! Tällä oletetulla pääomalla saatamme teollisuuden, hallinnon ja työväen velkaantumaan meille, mikä velka vain kasvaa eikä koskaan lopu. Tämän alituisen lisäluoton välityksellä saamme hallinnon kiistelemään työväen kanssa, niin etteivät ne koskaan yhdisty hyökätäkseen kimppuumme ja aloittaakseen velkavapaata teollisuusutopiaa.
<<

yllä oleva on pätkä haastattelusta jonka voitte itse lukea, kun maailman valtias rehentelee omistuksillaan:

http://www.iamthewitness.com/books/Walter.White/Harold.Wallace.Rosenthal.htm