perjantai 5. joulukuuta 2008

Crash Course chapter 20

Huomasin vasta tänään että Chris Martenson oli saanut Crash Course (taloudellisen romahduksen valmennuskurssinsa) viimeisenkin kappaleen valmiiksi. Suosittelen että sinäkin katsot sen.

Jatkuva talouskasvuvaatimus ja ehtyvät luonnonvarat nuodostavat mahdottoman yhtälön - eli tilanteen missä on todennäköistä että tulevaisuus ei ole ekstrapoloitavissa lähimenneisyyden mallin mukaan. Tulevaisuus on siis täynnä epävarmuustekijöitä. Kysymys on nyt - valmistaudummeko yleensä jotenkin tähän ? Ja kannattaako jollain lailla valmistautua - menemättä liiallisuuksiin?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kuulu tähän keskusteluun, mutta ihan vaan tiedoksi (Ei tarvitse julkaista jos siltä tuntuu). Kirjoitin eilen Hesarin pääkirjoituksesta seuraavan kommentin heidän nettisivuille osoitteeseen http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/EUn+uudistussopimus++kulkee+taas+eteenp%C3%A4in/HS20081205SI1MA012gk:

"Olisiko mahdollista saada vihdoinkin selkeäsanainen selvitys siitä, mitä tämä EU:n perustuslaki pitää sisällään? Pahat kielet ovat kertoneet, että sopimus on laadittu niin kryptiseen muotoon, että sitä on mahdollista tulkita hyvinkin mielivaltaisesti. Tiesivätkö suomalaiset kansanedustajat mitä puolsivat? Asia on sen verran tärkeä, että kansanäänestys olisi ollut paikallaan."

Kommentti julkaistiin, mutta nyt se on poistettu. Heh, taisin osua johonkin. Lopetan Hesarin tilauksen ens viikolla.

Anonyymi kirjoitti...

kuka haluaa listaa, mitä
kaiken varalle esimerkiksi kolmen kuukauden kulutukseen
...tässä olisi;

kaakaota
kahvia
suklaa
maitojauhetta
sokeria
suolaa
kauraryynejä
jauhoja
kuivahiivaa
kuivamuonaa

veden desinfiointitabletteja
vauvan vaippoja
naisille terveyssiteet
kampitoiminen radio
tulitikkuja, kirves, puukko, retkilapio ja kalastustarvikkeita
rahaa sekä seteleinä että kolikoina