tiistai 23. joulukuuta 2008

Eric Encina ja päästöoikeuskauppa

Eric Encina on filippiiniläinen älykkö jonka nettitekstejä mm PROUT-piiressä olen jonkin aikaa seuraillut. Hän osoittaa usein kansainvälisiä koronkiskureita sormella ja osoittaa että melkein kaikki kolmannen maailman ongelmat ovat oikeastaan lähtöisin pohjoisen pallonpuoliskon pankkiirien ahneesta finanssipolitiikasta. Esimerkkinä tämä kirjoitus missä hän pohtii miksi Filippiineillä on pula ruoasta:
So our Filipino people are starving. The debt money system is the major culprit and responsible for this worsening mess in the country. DEBT free money creation and the restoration to organic farming from the debt-free finance of the government are of the solutions to prevent hunger. Globalization and debt-fuelled economy are driving us crazy and hungry. THERE IS NO POINT TO PAY THE DEBTS TO IMF AND WB BOTH INTEREST AND THE CAPITAL. The country has paid more than too much. Better to kill us before doing that. - Eric Encina

Yleensä Eric on oikealla ja hyvällä asialla. Tiedä sitten onko hän edelleen hyvällä asialla kun kirjoittaa:
Monetary reform proposals must be considered by world leaders, economists and even church leaders to educate peoples, form a strong public opinion and demand for immediate change, like for example, for the allocation of emission rights through Contraction and Convergence, GLOBAL MONETARY REFORM - the creation of A NEW INTERNATIONAL CURRENCY debt and interest free, etc
Eli suomeksi, Eric Encina kirjoittaa että raha- ja finanssipoliittisia uudistuksia tarvitaan nyt kipeästi. Maailman johtajia, ekonomisteja ja jopa kirkollisia tahoja halutaan mukaan miettimään uusia linjauksia jotta saataisiin aikaiseksi julkinen vastarinta joka vaatii muutosta rahan synnyttämisen nykykäytäntöihin. Eric viittaa aiottuun "hiilidioksiidipäästöoikeuskauppaan" ja ehdottelee tässä jopa uutta maailmanlaajuista velatonta ja korotonta valuuttaa.

Itse sanoisin että - ehkei nyt sentään näin pitkälle tarvitse mennä. Eiköhän kaikki maailman kansat ja kansakunnat ihan hyvin voi pitää omat valuuttansa jotka muodostavat osan jokaisen omaa kulttuuriperinnettä. Ei tässä välttämättä tarvita mitään megalomaanista globaalia ratkaisua vaikka kaikissa maissa halutaankin eroon velkaperusteisesta kotivaluutasta.

Epäilen lisäksi että tuo päästökauppa on pelkkä kulissi - tai siis tavallaan "päästöongelma" on paisuteltu median avulla ja kun yleisö nielee syötin ja vaatii että jotain tarvitsee tehdä - siihen on päytälaatikossa heti valmis ratkaisu. (Hegelin synteesi)

Tämä ratkaisu lisää kaikkien valtioiden velkaantumista, maailman kansalaisten ahdinkoa sekä siirtää valtaa epämääräisille epädemokraattisesti kootuille tahoille.

Näin herrat pankkiirit ovat sen sunnitelleetkin. Päästökaupalla saadaan "vapaaehtoisesti" kasvatettua teollisuusmaiden velkaa, kehitysmaat pysymään ryöstettävinä kehitysmaina - ja kaikki rahamuotoiset "päästöoikeuksien siirrot" tarkoittavat heidän pankkeilleen niin ahnehdittua "lisäpääomittamista". Tämä vuorostaan takaa pankkiireille huomattavia mahdollisuuksia vuodattaa ihmiskunnalta uusia korkovirtoja heidän valtakeskuksiinsa. Ja tämä kaikki muka "hyvän asian" puolesta.

Ei kommentteja: