perjantai 12. joulukuuta 2008

Ron Paul - The Fed ja autoteollisuus

Ron Paul ei halua että autoteollisuutta tuetaan - se kuulemma vain pitkittää kriisiä. Tähän edustajainhuone ei kuitenkaan taipunut vaan äänesti puolesta.

Samalla RP moittii keskuspankkia ja sen tuhansien miljardien rahainjektioita joiden seurantaan ja tarkastamiseen millään USA:n valtion elimillä ei ole vaikutusvaltaa. Melko oikeutettua kritiikkiä. Kumma vaan ettei han saa tukea muilta edustajainhuoneessa.

Paul said that the Fed’s creation of over $8 trillion dollars in obligations was outside the audit of Congress.

They create this money and when the Fed chairman comes before our committee we ask, where did you dispose of this $2 trillion dollars that you’ve created recently, he says well it’s not your business, he doesn’t even have to tell usexclaimed Paul, adding that the Federal Reserve was out of control.

“We’re dealing only with finding victims, we cannot get rid of the debt,” said Paul, adding that the cause of the bubbles was the result of monetary policy dictated by the Federal Reserve system.





Tämän päivän radiouutisten mukaan senaatti on kuitenkin pysäyttänyt autoteollisuuden tukipaketin vaikka kyseessä oli loppujen lopuksi aika vähän rahaa - 14 miljardia. Vähän ainakin kun tämän suhteuttaa pankkijärjestelmän saamiin tuhansiin miljardeihin. Mutta kysymys on kai siitä onko autoteollisuus maksanut senaattoreille kampanja-avustuksia. Pankkilaitokset ovat suurimmat lahjoittajat - kuten olivat nyt myös Obaman kampanjassa.

Esitän salaliittoteorian: autoteollisuus halutaan ajaa konkurssiin. Se ei kuitenkaan tarkoita että autoteollisuus katoaisi tai että työpaikat katoaisivat - vaan se tarkoittaa että näin konkurssimenettelyn kautta se on kaapattavissa halvalla. Konkurssin myötä velat kuoletetaan - toiminta jatkuu - palkkataso neuvotellaan alemmaksi. Kilpailukyky paranee. Nykyiset omistajat vain menettävät omistuksensa ja valtansa. Uudet omistajat saavat osaamista ja omaisuutta pilkkahintaan.

Kenellä on tähän mahdollisuuksia? Pankkilaitoksen pääomistajien ja johtajien samaa uskonlahkoa edustavilla ystävillä on ainakin sitä - ja vieläpä korottomasti vanhan perinteen mukaan. Eli esitän että autoteollisuuden kaappaa uusi ryhmä omistajia - tai että näin on suunniteltu. Voi olla yksi historia suurimpia julkisia ryöstöjä.
Onhan finanssikriisi tähänkin asti käytännössä merkinnyt sitä että osan - ja vain "valikoidun osan" annetaan haukata pienet pois markkinoilta.

Arvostettu finanssiguru Jim Rogers moittii investointipankkien pelastamista toteamalla että kaikki suurpankin ovat oikeasti selvitystilassa. Hän jatkaa hokemalla että normaalisti pätevät ja varovaiset tahot pärjää ja ostaa pois epäpätevät riskinottajat - mutta tässä tapahtuu päin vastoin: Veroanmaksajan rahalla tuetaan epäpätevien riskinottajien surkeita investointeja ja nyt epäpätevien annetaan ostaa pätevät tahot pois markkinoilta.
What is outrageous economically and is outrageous morally is that normally in times like this, people who are competent and who saw it coming and who kept their powder dry go and take over the assets from the incompetent," he said. "What's happening this time is that the government is taking the assets from the competent people and giving them to the incompetent people and saying, now you can compete with the competent people. It is horrible economics.



Päivitys: Tässä vuorostaan Dennis Kucinich kertoo oman näkemyksensä miksi autoteollisuutta tulisi tukea:

Ei kommentteja: