keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

20.000 kävijää

Totean että 20.000 kävijän raja on ohitettu. En oikeasti edes tiedä onko se suhteessa paljon vai vähän blogimaailmassa - mutta minusta se tuntuu melko isolta luvulta. Aloittaessani tämän mielessäni pyöri lähinnä tuoda julki tietoa siitä miten talousjärjestelmämme on pielessä. Tämä on osoitettavissa matemaattisesti ja järjellisesti alkaen 1920-luvun CH Douglasista tämän päivän Ellen Browniin. Tietysti on myös "tiedettä" näistä asioista - vaikka voidaankin nähdä että tiedemaailmassa selvästi vältetään katsomasta näitä asioita suurennuslasin alla.

Vaikka jokainen tämän blogin kävijä ei sitä vielä tiedäkään niin maasta riippuen tänään 95-98% kaikesta rahasta on velkaa eli pankkilainaa. Vielä kohtuuttomampi on tilanne maissa missä keskuspankki on yksityisissä käsissä kuten USA:ssa missä vielä jopa seteliraha on sama kuin velkakuitti. Jokainen Federal Reserve Note (seteli) on kuitti samansuuruisesta velasta keskuspankille.
Kongressiedustaja Ron Paul joka pyrki/pyrkii republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi toi perustellusti julki miksi loismainen suuri epäkohta nimeltä Federal Reserve System pitää lopettaa ja korvata uudella laillista valtiovaltaa edustavalla pankilla. Tästä syystä ja monesta muustakin katsoin aiheelliseksi lähteä mukaan maailmanlaajuisiin Ron Pau-tukijoukkoihin.
Ja blogin pääteemaksi nousi syksyllä 2007 Ron Paulin kampanja. Pääsyy oli se ettei missään muualla ei korkean profiilin poliitikko tuonut julki vastaavaa kritiikkiä pankkilaitosta kohtaan.
Canadian Action Party ja sen puheenjohtaja Constance Fogal vie toki asian huomattavasti pidemmälle kuin Ron Paul - mutta pienen kanadalaisen oppositiopuoleen huomioarvo ei ole järin suuri. Silti Canadian Action Party ajaa talousmallia joka muuttaisi asioita huomattavasti parempaan suuntaan. Suomeen tarvitaan samankaltainen todellinen oppositiopuolue.

Salomoninsaarten pääministeri Manasse Sogavare edustaa paikallista Social Credit puoluetta - eli puoluetta joka kannattaa CH Douglasin ajatuksia kansalaisosingosta ja korottomasta julkisesta rahanluonnista tavalla joka ei aiheuta inflaatiota. Moisen pikkuvaltion johtohahmon politiittiset tavoitteet ovat hyvin poikkeuksellisia. Sogavaren yhteiskuntafilosofia nykymenoon nähden on hyvin radikaalia - mutta media ei huomioi asiaa millään lailla vaikka moinen lähtökohta "voisi pelastaa koko maailman"...

Ron Paul on joutunut taka-alalle McCainin ollessa parrasvaloissa. Tästä riippumatta tämä blogi seuraa tilannetta ja pyrkii tuomaan julki kaikkea oleellista mitä Yhdysvaltain vaalirumban taustalla tapahtuu. On vielä niitä jotka toivovat että McCain-skandaali vie häneltä uskottavuuden jolloin Ron Paul voisi astua eteen ja viedä ehdokkuuden. Itse en pidä tätä skenaariota kovinkaan todennäköisenä vaikka tiedänkin että McCainistä liikkuu kaikenlaisia huhuja.
Tämän blogin juttuja on monasti yhdistetty libertarismiin. Osaksi niin mutta ei kaikessa. Minusta libertarismi on ääriliike jonka ajatuksista löytyy toivottomant vanhantavia, hiomattomia teesejä. Niistä on useimmat vailla empiiristä kokemuspohjaa. Paluu villiin länteen ei ole sitä mitä itse kannatan. En halua iso-veli-valvoo poliisivaltiotakaan. Enkä mitään globalisaatiotakaan.

Valtiomiesten tulisi olla valistuneita, viisaita, kansan asialla, riippumattomia ja immuuneja yksityistahojen taloudellisia tukiaisia ja mahdollisia uhkia vastaan. Valtion tulisi edistää kansalaisten etuja eikä pelata pankkien pussiin kuten tänään näyttää olevan tilanne.
Ykstyisomisteisen rahoitusvallan lobbaajia ja edustajia ei valtiovallan ohjaimiin kuulu päästää.

Kirveellä on siis vielä paljon töitä. Eli blogi jatkaa entiseen malliin ja olen kiitollinen kaikista kävijöistä ja kommenteista.
Tavoitteena on parempi maailma - tai ainakin muutama askel siihen suuntaan.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Vielä kohtuuttomampi on tilanne maissa missä keskuspankki on yksityisissä käsissä kuten USA:ssa missä vielä jopa seteliraha on sama kuin velkakuitti."

Hmm, onko ECB:n tilanne mitenkään erilainen Federal Resevistä? Yksitinen(hän?) sekin on ja ei kai euroakaan ole sidottu mihinkään arvometalliin. Harmi kun näitä asioita on helpompi tutkia usan järjestelmän kautta, josta on on paljon enemmän (englannin kielisiä) kirjotuksia netissä, ja sitten itse euroopan tuntemus jää hunommaks..

Lars Osterman kirjoitti...

Ymmärtääkseni eurosetelit ovat EKP:n ja sen paikalliskonttorien kuten Suomen Pankin liikkeellelaskemia ja hallinoimia eikä niihin liity mitään samankaltaista velkaa kuin USA:ssa.
Toisaalta jos olisikin niin että eurooppalaiset liikepankit omistaisivat EKP:n silloin tilanne olisi kuin USA:ssa. Minulla ainakaan ei ole näyttöä sille että EKP ei olisi kansallisten valtionpankkien yhteisomistuksessa. Minne EKP:n liiketoiminnan todennäköinen roima ylijäämä
suuntautuu?
"Arvometallikytkyn" väitetty hyöty ja turva ei ole kuin illuusio.

Anonyymi kirjoitti...

Jatka samaan malliin. Blogia on mukava seurata.

Kee kirjoitti...

Ihan hyvä blogi jota olen seurannut jo pitkään. Mielestäni voisit tosin jättää noista salaliittoteorioista jauhamisen jättää vähemmälle koska ne syövät mielestäni aika rajusti blogisi uskottavuutta

Lasse Pitkäniemi kirjoitti...

Voitko kertoa mistä näet sen paljonko blogilla on lukijoita? Löytyykö se jostain bloggerista vai käytätkö jotain erillistä ohjelmaa?

Lars Osterman kirjoitti...

Se mikä sinun mielestäsi on salaliittoteoria, on monien asioista paremmin perillä olevista, silkkaa faktaa. Miksi Kee olettaa "että hallitukset (esim USA:n) aina kertovat totuuden".
Katso Kee esim. Canadian Action Partyn ohjelmaa ja nettisivuja.
Ainakin näin jos Kee salaliitoilla tarkoittaa esim 9/11, NWO, rokotus, fluroriidi ja muita esille tuomiani
tosiasiallisia olosuhteita mistä aivan liian harva on perillä.

Lasse P:

Onhan tuossa se kävijälaskuri joka nyt näyttää jotain 20300 - se lienee ohjelmoitu niin ettei se ota kahdesti samaa IP-osoitetta joten ainakin IP-osoitteiden mukaan yli 20.000. Todellisista lukijoista en tiedä..onhan täällä myös erilaisia viranomaisia nyrpistelmässä neniään vaikkeivät mitään kirjoitakaan. Tämä laskuri oli ilmainen ja niitä löytyy netistä monenlaisia.

Voisin rahalla hankkia sellaisenkin laskurin mistä näkisi jokaisen IP-osoitteen ja sen mukaan voisin selvittää täsmälleen kuka on käynyt ja mistä. Tuttavani Ruotsissa löysi kaiken maailman viranomaisvirastoja kävijöiden IP-osoiterekisterissä.

Kee kirjoitti...

Viranomaiset voivat käydä ihan omalla vapaa-ajallaankin lukemassa erilaisia blogeja netissä TÖISSÄ, että se ei merkkaa yhtikäs mitään jos jonkun viranomaisyhteisön ip osoitteita näkyy IP osoitelistassa.

Salaliittoteoariat ovat huuhaata ja ajantuhlausta. Väittäväthän monet ihmiset uskomushoitojen toimivan, uskovat jeesukseen jne. Sama homma näiden salaliittoteorioiden kanssa.