lauantai 28. kesäkuuta 2008

Blogeille ennakkosensuuria kehitteillä

Huomasin tämän saunalahti wtc 9/11 sivulla. Hienoa että Hannu Yli-Karjanmaa seuraa asioita. Ruotsissa tämä on myös ollut esillä mutta se on joutunut uuden teletiedustelulain ns "FRA-lain" varjoon. Kannattaa mennä Hannun sivulle ja lukea koko juttu - ja myös Hesarin päätoimittajan vuodatus blogeista.

EU harkitsee blogeille ennakkosensuuria. Euroopan parlamentin kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan hyväksymä mietintö suosittelee blogeille kirjoittajan rekisteröintiä, luokittelua sekä sisältöä koskevaa laatumerkintää, joiden hallinnoinnista vastaisi erityinen media-asiamies.

Hannu toteaa vielä itse kommentissaan: "Blogeista näyttää tulleen eliitille päänsärky. Ne levittävät kuulemma pahantahtoisesti disinformaatiota."

6 kommenttia:

Sami Holmström kirjoitti...

Piraattiliiton sivuilla on asiasta pitkä keskustelu. Siellä joku vasuri (Anna Mikkola) ainakin väitti, että tämä jupakka on ihan aiheetonta metelöintiö koska "Mietintöluonnoksen kansilehdestä löytyy merkintä (INI), own initiative, joka tarkoittaa että kyseessä on oma-aloitemietintö. Siis ei lainsäädäntömietintö. Oma-aloitemietinnöistä ei seuraa mitään säädöstä tai direktiiviä, ne ovat EP:n itsekseen ja huvikseen tekemiä mielipiteitä, jotka lähetetään tiedoksi sinne ja tänne (ja usein vastaanottajalle yllätyksenä ja pyytämättä)."

Lars Osterman kirjoitti...

Niin tiedä sitten. Onhan teksti kuitenkin aika karua luettavaa vapaan sensuroimattoman kirjallisen netti-kirjoittelun ja ilmaisun kannattajille.

"Euroopan parlamentin kulttuuri- ja koulutusvaliokunnan hyväksymä mietintö suosittelee blogeille kirjoittajan rekisteröintiä, luokittelua sekä sisältöä koskevaa laatumerkintää, joiden hallinnoinnista vastaisi erityinen media-asiamies."

Minua itseäni kismittää lähinnä se että joku virrkunen joka on itse itseään salonkikelpoiseksi nostava pitää omia Hesarijuttujaan jotenkin totuudellisina ja sit suunnilleen niin että kaikki se mitä joku hesari ei katso tarpeelliseksi kertoa meille on sitten "disinformaatiota"...

ttl kirjoitti...

Jotain huvittavaakin tuossa on. Miksi ennakkosensuuri koskisi vain blogeja, eikä vebbisivustoja yleensä?

Välillä ei tiedä itkeäkö vai nauraako noiden virkamiesten tyhmyydelle.

Lars Osterman kirjoitti...

Ehkä blogeihin yleisesti ottaen suhtaudutaan vähän vakavammin kuin "pelkkiin verkkosivuihin"...?

Onhan blogit "liputettavissa" ja blogin sisältöä voi ilmoittaa "sopimattomaksi" jollekin k.o blogiverkostomoderaattorille.

Blogithan lisäksi ovat ilmaista tilaa kun taas verkkosivusta usein joutuu maksamaan. Ainakin jos käyttää niihin normaalia enemmän tilaa ja bittejä.

Ehkä on niin että itse itseään oikeina aitoina lehtimiehinä pitävät tahot haluavat erottua muista huuhaata kirjoittavista.

Mutta tuossa Virkkusen kommentissa oli selvästi viittaus WTC 9/11 tapahtumiin..joita herra Virkkunen pitää sellaisena mistä ei tulisi saada julkaista vapaasti juttuja blogissa. Onhan jo Hesari kertonut meille tismalleen miten kaikki tapahtui ja ketkä 19 "arabieterroristia" olivat kaiken takana. Virkkusen mielestä on hällä väliä vaikka Hesarin versio onkin ihan täyttä puppua. (kuten virallinen versio on useimmista tapahtumista kautta historian)

sami holmstrom kirjoitti...

Kun myös monikulttuurivouhotus alkaa pikku hiljaa kusta reisille suunnalla jos toisella niin pitäähän se myös suitisia kuriin. Eihän sitä nyt saa sanoa, että kulttuuri ei rikastanut ihan sillä tavalla kuin "eliitti" kansalle lupasi.

Anonyymi kirjoitti...

Virkkunen on itse Bilderberg-pupetti, osallistunut kahdesti. HS haukkuu WTC-iskuja kriittisesti tutkivia suoraan tyhmiksi. Mitään asiallista keskustelua aiheesta ei ole lupa käydä. Vajotkoon HS tulevan kriisin mukana samaan tuhoon, minne pankitkin ovat menossa.