keskiviikko 11. kesäkuuta 2008

Esitelmä viime lauantaina

Tiedoksi vaan mahdollisesti asiasta kiinnostuneille. Tämähän oli ja meni jo. Tuosta Kesäisten Tähtipäivien esittelystä en vastaa itse. Mietin tuota itseoppinut sanaa... olen toki opiskellut yhtä ja toista tuon kasvatustieteellisen 60 op paketin puitteissa. Tietysti aihe "raha ja valta" löytyy jo Platon kirjoissa. Viimeisin "opiskelemani" kirja on tuo Ellen Brownin 500+ sivuinen kohukirja "Web Of Debt". Virallisesti tällaisia ei taideta opettaa missään ainakaan tällä erää.

"Tähtipäivät" voi kuulostaa hömpältä mutta tiedänpä monen vuoden kokemuksella että siellä on varsin fiksua väkeä kaikenkaikkiaan.


La. 7.6. klo 15.00 - 16.30 Uusi Taloudellinen Maailmanjärjestys; KTM, yrittäjä, aikuiskouluttaja, itseoppinut yhteiskuntafilosofi Lars Österman. Talous ja raha määräävät ajankäytöstämme, vapaa-ajastamme, onnellisuudestamme - ja valitettavan usein myös elämästä ja kuolemasta. Talousdemokratian malli perustuu korottomaan omaluototukseen, perustuloon jokaiselle ja hintatasoon joka voi olla alle puolet nykyisestä. Talous ja raha on monella tavoin yksilön ja perheen henkisen hyvinvoinnin ja elämän laadun oleellisimmat tekijät. Talousdemokratia osoittaa miksei lainakorko ole moraalisesti eikä taloudellisesti perusteltavissa. Uuden rahoitusmallin esteinä on lähinnä yleinen tietämättömyys poliittisista vaihtoehdoista sekä nykypoliitikkojen juurtuneet harhakäsitykset siitä mikä on mahdollista ja mikä ei ole. Talousdemokratia on luomassa uutta yhteiskunnallista rahoitusmallia, sellaista joka ei perustu kansalaisten verottamiseen, perittäviin maksuihin eikä julkisyhteisöjen lainanottoon.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

http://kucinich.house.gov/News/DocumentSingle.aspx?DocumentID=93581


Kucinich tehnyt kivan listan.

JussiR kirjoitti...

Onks tää standardi esitelmä jonka oot pitänyt useampaankin kertaan? Kannattaa laittaa videolle ja sit google videoon. Sitä kautta nykyään tieto leviää helpoiten. :)

Lars Osterman kirjoitti...

No ei tämä mikään "vakioesitelmä" ole
vaan tässä lähinnä toin suullisesti julki osan siitä mitä olen itselleni selvitellyt viime vuosina. Ei näitä esitelmäkutsuja (vielä) kovinkaan monta ole tullut. Jos joskus tulee niin ehkä tästä pikkuhiljaa voisi hioitua jonkinmoinen standardiesitelmä.
Lisää esitelmän aiheestä ja koko aukeman juttu löytyy uusimmasta Henkimaailma lehdestä. Miksikö tästä lehdestä - no siksi että sieltä tultiin haastattelemaan.
Kaikki julkisuus on minusta hyväksi kunnäitä asioita yritää tuoda julki.