keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Huckabee heitti pyyhkeen kehään. Onko McCain laillinen ehdokas ?

McCain saamassa riittävästi delegaatteja voittoon. Mike Huckabee ilmoitti luopuvansa kisasta.

[ja edelleenkään minun päähäni ei mahdu se miten McCain voi saada näin paljon ääniä vaikka äänestäjien valtaosa on kyllästynyt moraalittomaan ja laittomaan Irakin-sotaan]

Tässä uutinen:

(March 4, 2008) -- According to The Associated Press, John McCain has gathered enough votes to gain the Republican presidential nomination.

McCain surpassing the requisite 1,191 needed to win the party's nod.

The victory was redemption for the four-term Arizona senator.
He sought the nomination in 2000 but lost to George W. Bush.

GOP opponent Mike Huckabee announced his resignation to a crowd in Irving, Texas Tuesday night.

Meanwhile, McCain has been invited by Republican President Bush to visit the White House Wednesday as a show of support.

Toinen asia on sitten se että joidenkin tietojen mukaan McCAin ei kelpaa presidentiksi koska on syntynyt Panamassa, eikä siis Yhdysvaltain maaperällä. Tästä on ollut useita kirjoituksia mm www.rense.com ja www.newswithnews.com sivustoilla. Perustuslaki kuulemma määrittelee ehdot siitä kuka on kelvollinen kuka ei. McCain näin ollen ei olisi. Mene ja tiedä sitten. Tässä artikkelissaan Devvy Kidd pohtii tilannetta:

U.S. Constitution, Art. II, Sec. 1, Clause 5: The Presidency:

"No person except a natural born citizen, or a citizen of the United States, at the time of the adoption of this Constitution, shall be eligible to the office of President; neither shall any person be eligible to that office who shall not have attained to the age of thirty five years, and been fourteen Years a resident within the United States..."

http://www.newswithviews.com/Devvy/kidd342.htm

4 kommenttia:

JussiR kirjoitti...

Itseasiassa jos kirjaimellisesti pesrustuslakia tulkitaan, niin kukaan nykyisistä ehdokkaista ei kelpaa presidentiksi, sillä heidän täytyisi olla yli 200 vuotta vanhoja täyttääkseen ehdot:

"No person except a natural born citizen, or a citizen of the United States, *at the time of the adoption of this Constitution* ..."

:)

Tästä oli joku artikkelikin netissä, mutta en valitettavasti pikaisella googlaamisella löytänyt uudestaan.

Lars Osterman kirjoitti...

Niinpä niin.

Mutta - tähän täytyy vielä todeta että olen usein ajatellut että Washingtonin valtaelitti, näennäisesti jakautuneena kahteen puolueeseen, pitää amerikan kansaa pihtiotteessa erilaisin keinoin ja että kansan ainoa keino vapautua ja vaikuttaa asioihin on demokraattiset vaalit.

Nyt kun aktiivipuoluejäsenet eli 0.2 % äänestäjistä ovat äänestäneet esiin tulevat ehdokkaat ei voi kun ravistella päätä ja huokaista.

0.2 % määrää siis siitä ketkä kaksi asetetaan pääpuoluehdokkaiksi...?!
Nämä 0.2 määräävät siis presidentin.

Tämä on demokratian irvikuva.

JanusFIN kirjoitti...

Ja yllättäen Hillary voitti pitkän tappioputkensa jälkeen Texasin ja Ohion!?! Kuka enää uskoo...

Mielestäni yhdysvaltain presidentinvaaleja voi verrata yhtä järjenköyhään maan urheilulajiin, vapaapainiin. Molemmissa muka uhotaan ja taistellaan, ja lopputulos on kuitenkin etukäteen kirjoitettu.

Sen Ron Paulin tukeminen ja vaalien seuraaminen aktiivisesti on opettanut, että se joka uskoo USAn vaalien olevan vapaata demokratiaa, on vain naivi ja tietämätön.

New Hampshire sen viimeistään paljasti, enkä usko että vaaleissa on todellisuudessa laskettu yhtään oikeita ääniä. Kenties kongressivaaleissa vilppiä ei ole, ja 70% Ron Paulin kannatus ei oikeasti yllätä yhtään. Vapaassa demokratiassa tämä tulos olisi tullut hänelle myös presidentinvaaleissa.

Koko vaalisysteemin tehtävä on tarjota poliittista viihdettä: Kääntää kansan katseet tulevaan, unohtamaan olemassaolevat ongelmat, ja yhä uskoa parempaan huomiseen.

Vaalien käsikirjoittajat ammentavat ja hyödyntävät ihmisten toivon, samalla raiskaten ja tuhoten sen...

Valtiokoneisto joka on valmis tappamaan 3000 maanmiestään terrorilla, ei välitä vapaudesta eikä demokratiasta, vaan sitä valtiota sitä kutsutaan fasisistiseksi.

Sanoin jo marraskuussa että kävi, miten kävi: John McCain on rebublikaanien ehdokas, ja Hillary Clinton on demokraattien ehdokas.

Seuraava presidentti on "tiukan vaalitaistelun" jälkeen lopulta Hillary Clinton.

Todennäköisesti hän voittaa yhtä pienellä äänienemmistöllä kuin Bush "voitti" Al Coren, jottei vaalivilppiepäilyt pääse liikaa paisumaan.

Väitös että John Mc Cain käänsi kahdessa kuukaudessa kaikkialla noteeratun 1-3% kannatuksen nyt nähtyihin jopa 70% lukuihin on kerrassaan naurettava!

Lars Osterman kirjoitti...

Moi - olet siis palannut lomalta Janus.

Niin, olen itse jo menettänyt motivaation seuraamaan näitä USA vaaleja. Kun on selvillä siitä miten äänestäjiä huijataan tätä touhua ei voi enää katsella.
Ja Suomen lehdistö ihannoi jenkkidemokratiaa samalla kun moittivat Putinin Venäjää vaalivilpistä...

;-)