keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Kurjuutta ja köyhyyttä vaurauden keskellä

Jokainen meistä pyrkii kaikin keinoin velattomaksi. Jokainen haluaa saada asuntolainansa tai autolainansa maksettua mahdollisimman pian. Näin myös jokainen velkaantunut yritys, yhdistys ja muu organisaatio. Tämä koskee myös jokaista kuntaa, kaupunkia, maakuntaa, osavaltiota ja kansakuntaa. Julkisyhteisöjen velka kuitenkin kasvaa. Useimmat ekonomistit eivät näe tässä tilassa mitään erityisen hälyyttävää. Ihmettelen tätä.

Länsimainen sivilisaatio on tuhansia vuosia vanha ja silti edelleen pahasti velkaantunut. Suomen velkaantumista ja taloudellista kokonaistilannetta väitetään paremmaksi kuin monen muun valtion. Julkisyhteisöjen velkataakka maassamme on silti viime vuosina kasvanut yhä raskaammaksi ja uhkaa näillä näkymillä jopa viedä pohjan hyvinvointivaltiomme alta. Eduskuntamme on antanut siunauksensa velan kasvattamiseen jopa sataan miljardiin euroon.

Jopa vauras Helsingin kaupunki aikoo ensi vuonna lainata 1.300 miljoonaa euroa. Suomen Valtio vuorostaan 13.000 miljoonaa - ja kaikki vain jotta kyettäisiin hoitamaan taloudelliset vastuut ja menot.
Samalla monessa Suomen kunnassa esitetään säästämistä, kiinteistöverojen korottamista, opettajia lomautetaan, kyläkouluja suljetaan ja vanhuksia jätetään oman onnensa nojaan - ja kaikki tämä viittaamalla taloudellisiin syihin. Miten tämä on mahdollista? Onko tässä enää mitään järkeä? Miten meillä voi olla kurjuutta ja köyhyyttä kaiken vaurauden keskellä?

Minulla on sekä hyviä että huonoja uutisia sinulle. Huonot ensin. Suurin osa siitä mitä sinulle on kerrottu maamme taloudellisesta ahdingosta on valhetta. Politikkojemme esittämät "tosiasiat" eivät pidä paikkansa. Politikkojen esittämät laskelmat siitä että tähän tai tuohon ei ole rahaa perustuvat vääriin tietoihin. Politikkojen esittämät "pakolliset säästötoimet" tai "tarpeet korottaa veroja" perustuvat joko tietämättömyyteen tai valheisiin.

Kun huomioi miten paljon turhaa kärsimystä tämä kaikki aiheuttaa niin tätä ei voi nimetä muuksi kuin halveksuttavaksi velkateatteriksi.

Kaikkein huonoimmat uutiset ovat lopulta ne että tällä erää kaikki Suomen eduskunnassa edustettuna olevat puolueet ovat valitettavasti mukana rakentamassa kulisseja ja ylläpitämässä tätä traagista ja surkuhupaisaa teatteria.

Hyvät uutiset ovat sitä että yhteiskuntamme on todellisuudessa arviolta jo viitisenkymmentä vuotta sitten ohittanut sen taloudellisen vaurauden pisteen joka olisi mahdollistanut kaiken köyhyyden poistamisen. Olemme siis ohittaneet sen pisteen joka käytännössä olisi tehnyt mahdolliseksi järjestää jokaiselle kelvollinen asunto, perustoimeentulo, terveyspalvelut, maksuttomat kunnalliset palvelut esim vesi- ja viemäripalvelut jne. Jokaisen vammaisen tai vanhuksen arvokkaaseen hoitamiseen on todellisuudessa varaa - samoin meitä ei todellisuudessa uhkaa mikään ns eläkepommi vain siksi että suuri osa työvoimastamme siirtyy eläkkeelle. Mistään hoitohenkilökunnastakaan ei oikeasti ole pulaa, vaan näennäinen pula johtuu vain ja ainoastaan huonosta palkkatasosta. Suomalaisella yhteiskunnalla on varaa maksaa kunnon palkkoja kaikesta työstä.

Jatkaakseni hyviä uutisia niin olemme myös ohittaneet pisteen joka olisi mahdollistanut työajan lyhentämisen lähes puolella, yhden työpaikan jakamisen monen ihmisen välillä, perustulon suorittamisen opiskelijoille, taiteilijoille, itsensä työllistäjille ja muille sadoille tuhansille jotka syystä tai toisesta eivät ole tarpeen yhteiskunnan perushuollon ylläpidossa. Erilaiset laskelmat osoittavat että yhteiskuntamme tulisi mainiosti toimeen sillä työpanoksella minkä jopa alle 40% kansalaisista saa aikaan. Jos sitten vielä se kaikki mikä vielä voidaan automatisoida todellakin automatisoitaisiin tässä päästäisiin vielä pidemmälle.

Väitän siis näiden hyvin uutisten tarkoittavan käytännössä sitä että yhteiskuntamme vauraus olisi kauan sitten riittänyt ratkaisemaan lähes kaikki yhteiskuntaamme tänään kohdistuvat "ongelmat". Kaikki kuntien yhdistämiset ja palvelujen keskittämiset ovat täysin turhia toimenpiteitä. Jokainen kyläkauppa, kyläposti, kyläbaari ja kyläkoulu olisi siis oikeasti voinut jatkaa kuten ennen. Eikä Suomen olisi tarvinnut liittyä Euroopan Unioniin ainakaan taloudellisista syistä. Itse asiassa uskon että näitä keinotekoisia, huonoja taloudellisia olosuhteita on aiheutettu tahallisesti jotta poliitikot epätoivon hetkellä lähtisivät siirtämään valtaa Brysseliin.
Islanti olkoon tuoreena esimerkkinä. Suomen ja Ruotsin kohdalla ns "pankkikriisi" 90-luvulla.

Kaikki yllä mainittu liittyy tavalla tai toisella rahaan, rahan luomismekanismeihin ja sen määrän kontrollointiin ja hallintaan. Tämä on niin totaalisen keskeinen asia että tätä on vaikea tajuta.
Rahan valta ratkaisee - ja erityisesti se onko raha (+) vai (-) -merkkinen. Tämän päivän raha on kaikki miinusmerkkistä, ns "pankkiluottoa" ja katoavaa koska se poistuu kierrosta lyhennysten myötä. Ja ellei joku heti lainaa saman verran uutta velkarahaa - rahamäärä supistuu ja taloudellinen toimeliaisuus lamaantuu. Tästä maailma kärsii tänään. Suomikin kärsii.

Näin ei tarvitse olla. Rahan ei tule olla yksityista pankkiluottoa vaan sen tulee olla julkista yhteistä rahaa ja pysyvää - ja sitä voi olla riittävästi. Inflaatiostakaan ei välttämättä tarvitse kärsiä. Eikä edes korruptiosta.

Suvereenina eli täysivaltaisena Suomen Tasavalta ja sen viisaat päättäjät olisivat vallan mainiosti kyenneet toteuttamaan mainittuja hyviä uutisia yllä. Tätä en epäile hetkeäkään, vaan kohtuullinen vauraus vallitsisi ilman köyhyyttä ja kurjuutta sen keskellä.

Erilaiset vaikutusvaltaiset kansainväliset tahot ovat kuitenkin joillakin keinoin onnistuneet taluttamaan meidänkin maan päättäjät mukaan tähän velkarahateatteriin jolle ei loppua näy.
Onko tässä mahdollisesti käytetty lahjontaa, kiristystä tai muita voimakeinoja on vaikea tietää.

Pääasia on kuitenkin mielestäni tänään, syksyllä 2009 lähinnä se, että kansalaiset tulisi, tavalla tai toisella saattaa tietoisiksi näistä välittämistäni huonoista ja hyvistä uutisista. Eivätkä nämä ole minun omia ideoitani vaan tätä samaa viestiä löytyy kaikkialta internetistä useimmilla kielillä.

Mitä sitten, saatat kysyä. Ovathan kansalaiset jo nyt melko pettyneitä poliitikkoihin ja siihen miten politiikkaa maassamme tehdään.

Voit kuitenkin tehdä jotain. Voit levittää näitä tietoja toisille ja näin varmistaa että tieto leviää. Voit lähteä mukaan poliitikkaan ja tuoda näitä asioita julki eri foorumeissa. Voit puhua näistä asioista niin toreilla kuin työpaikan kahvipöydän äärellä. Vie oma kortesi kekoon levittämällä tietoa omassa piirissäsi.

Olen kyllä hyvinkin tietoinen siitä että ei tämä velkarahalaiva ihan hetkessä käänny. Mutta olen sen verran optimistinen että uskon että se kuitenkin on käännettävissä. Visioni mukaan kaikki voi olla toisin kymmen vuoden sisällä. Toteutuuko se vai ei - se riippuu myös sinusta. Voit nimittäin tehdä paljon muutakin. Voit liittyä mukaan rintamaan yleistä kurjuutta levittävää velkarahateatteria ja sen laillistettua koronkiskontaa vastaan. Voit käyttää kansalaisoikeuksiasi.

Intialaiset pääsivät eroon briteistä. Tänä päivänä elämme internet-yhteiskunnassa missä nettisivut, blogit, sähköposti ja puhelimet mahdollistavat Gandhin Intiaan verrattuna monituhatkertaisesti nopeamman tiedonkulun. Ja sitten kun valistuneitten kansalaisten ääni lopulta kuuluu ja kaikuu äänestyspäivänä - saadaan muutos.

Hyvissä ajoin ennen tätä tarvitaan kuitenkin suuri määrä valistuneita ehdokkaita eri puolueista jotka yhdessä julistavat ja vannovat lopettavansa tätä yhteiskuntaamme tuhoavaa velkarahateatteria.

tiistai 29. syyskuuta 2009

Ron Paul: Iranin tilanne nyt

Kongressiedustaja Ron Paul leikkaa siivet israelilaisten ja sionistimyötäilijöiden levittämistä valheista koskien Irania. On hyvin valitettavaa että EU:n suurvaltioiden johtopiireistä löytyy näitä myötäilijöitä: Milligan, Sarkozy ja Merkel - ehkä muitakin.



Huomaa miten Ron Paulin näkemys myös eroaa suomalaismedioiden Iran-hypestä. Suomimedia näyttää olevan sodanlietsojien puolella ja toistelee papukaijana vain eräiden uutistoimistojen "uutisia".

Lisäys: Katso samalla miten "puolueeton" väitetysti puolueeton nettihakuteos Wikipedia on tässä aiheessa. Vertaile mitä sama "puolueeton" Wikipedia kertoo Israelista ja ydinvoimasta ja huomaa erityisesti kiistelyt.

Lisäys: Tässä mainio listaus kaikista niistä israelilaisten keksimistä valheista, koskien Irania, joita länsimainen lehdistö ja uutismedia(96% erään etnisen ryhmän hallussa) puoliväkisin on tuputtanut kansalaisilleen. Samat valheet näkee lähes viikottain suomalaislehdissä artikkeleissa ja yleisönosastokirjoituksissa.

maanantai 28. syyskuuta 2009

Vähän puoluerahoituksesta ja puoluiden asemasta eräässä nelikenttämallissa

Maassamme juuri nyt niin ajankohtainen vaalirahasotku antaa aihetta pohdiskella Suomessa harjoitettavaa politiikkaa ja nimenomaan tarkastella sitä vähän eri suunnista kuin normaalisti. Poliittiset toimijat ovat lähes kaikkien valveutuneiden tiedossa - nyt vaalirahasotkun myötä osa näiden toimijoiden taustavaikuttajista ovat paljastuneet. Taustavaikuttajien lahjoitukset eivät ole olleet pyyteetöntä hyväntekeväisyyttä. Rahoitukseen on vuorenvarmasti liittynyt yhtä ja toista mielenkiintoista - sellaista mikä tällä erää ei ole kenenkään muun kuin lahjoituksen antajan ja vastaanottajan tiedossa. Rahoitus ehkä kuitenkin ratkaisi joitain isompia asioita kuten sen miten Suomea, euroeliitin päiväkäskyjä seuraten, askel askeleelta liitettiin Euroopan Unioniin?
Rahoitus ratkaisi, ehkä myös viime vaaleissa, sen että Suomen Keskustasta, nipin napin tuli kuin tulikin, suurin puolue - mikä vuorostaan salli Vanhasen jatkaa pääministerinä.
Rahoitus ratkaisi sen että maahamme saatiin porvarihallitus - aivan kuten Novan toimitusjohtaja
myönsi omaksi tavoitteekseen kun A-talkissa perusteli sitä miksi rahoitti ja ketä.

Rahoitus ratkaisi varmasti myös yhtä ja toista mitä Kokoomukseen tulee. Kokoomus nostettiin mitä ilmeisimmin esiin surkuhupaisasta ikuisen opposition roolista 90-luvun mainosnikkareiden iskulauseiden ja televisiomainosajan avulla. Näitä lihavia laskuja oli joku maksamassa. Ei varmastikaan veikkaa kovin pieleen jos arvioi että rahoitus- finanssi- ja vakuutusala maksoi tästä kakusta suurimman osan.

Rahoitus on tuskin ollut yhtä ratkaisevaa vasemmistopuolueiden menestykselle mutta tietysti nämä ovat ammattiyhdistysliikkeen rahan avulla vaalien alla ostaneet näkyvyyttä katukuvassa ja näin pyrkineet pysymään pinnalla vaikka porvarit jyrää Ison Rahan avulla.

Uhosin tuossa alussa jo tehdä jotain poikkeuksellista ja tarkastaa puolueita uudelta kantilta.
Kuvitelkaa siis tyhjä paperi jonka keskelle on piirretty iso (+) plussamerkki.

Pysty- eli Y-akselin alapäässä lukee "Yksityinen (pankki)talousvalta" ja sen yläpäässä "Julkinen (demokraattinen) talousvalta".

Vaaka- eli X-akselin vasemmassa päässä lukee "Perustuloa vastaan" ja sen oikeassa päässä " Perustulon kannalla".

Yrittäkääpäs laittaaa Suomen poliittiset puolueet tähän plussamerkin jakamaan nelikenttäkarttaan.

Sen verran voin auttaa että "Suomen Talousdemokraattinen Puolue" - joka ehkä löytyy puoluerekisteristä ennen vuodenvaihdetta, löytyisi nelikenttäkartan oikean yläruudun oikeasta yläkulmasta. Kokoomus löytyy täysin vastakkaisesta suunnasta alavasemmalta. Perustuloon julkisuudessa myönteisesti asennoituneet puolueet alaoikealta. En lähde sanomaan mistä kohtaa jokainen puolue löytyy - enkä edes tiedä. Ja löytyyhän jokaisen puolueen kannattajista toisinajattelijoita vaikka kuuluvatkin puolueeseen. Tällä nelikenttäkartalla puolueiden välille saadaan eroja ja etäisyyttä - vaikkakin lähes kaikki vallassa olevat nykypuoueet ovatkin pankkivelkarahoituksen kannalla eli kannattavat "yksityistä pankkien talousvaltaa" "julkisen ja demokraattisen talousvallan" sijaan.

Tämänhetkisten tietojeni nojalla yläoikeasta ruudusta löytyy osa Itsenäisyyspuolueen kannattajista, osa Köyhien Asialla r.p:n kannattajista sekä Vasemmistonuoret.

Alla oma ensimmäinen harjoitelmani.














Lisäys: Painottaisin vielä että "Julkinen talousvalta" käytännössä tarkoittaa ehdottamaani talousdemokratian julkisrahoitusmallia eli valtio- ja kunnallistaloutta ilman velkaa ja korkoja. (Ja ilman inflaatiota ja korruptiota - sanoi libertaristiviisastelijat mitä tahansa)

Painottaisin myös että "Yksityinen talousvalta" tarkoittaa nykyistä talousoligarkiaa missä 98,5% rahasta on yksityisomistuksessa ja missä pankit sanelevat yhteiskunnan rahoituksen reunaehdot. Tietysti on myös muistettava että joskus melko kauan sitten eräät korruptoituneet suomipoliitikot ovat erinäisin allekirjoituksin erilaisiin sopimuksiin siirtäneet uuden rahan liikkeellelaskemisen etuoikeuden pankeille - eli poliitikot ovat poistaneet julkisen omarahoituksen mahdollisuuden valtiovallalta ja kunnilta. Silti tätä mahdollisuutta ei tuoda julki minkään puolueen ohjelmassa - ja olen varma että pankeilla on tässä vaikenemispelissä oma osuutensa.

Vielä: on tietysti myös toisenlaisia ja -nimisiä akseleita joilla voidaan erottaa puolueet toisistaan. Näitä ei käsitellä tässä vaan rajaan nämä muut mahdollisesti erottavat tekijät pois.

perjantai 25. syyskuuta 2009

Money As Wealth: Finanssikriisi on teatteria

Blogi Money As Wealth toteaa osuvasti (ihan minun tavoin) tuoreimmassa postauksessaan:

Financial Armageddon? WHY?


There is NO NEED for Financial Armageddon! None!

We do NOT have to be short of money!

Use your head. Why would we be short of money if we can create it legally and Constitutionally.

We are only short of money because we have been overcome by the falsehood that all money must be borrowed.

We could create new money every time we build something, every time we fix our crumbling infrastructure.

Here is the SOLUTION

*

Sama suomeksi:

Finanssikriisille tai talousromahdukselle tai Ei ole mitään syytä . Ei ensimmäistäkään.

Meillä EI tarvitse olla puutetta rahasta!

Käytä päätäsi. Miten meillä voi olla puutetta rahasta jos kerran voimme laillisesti luoda rahaa perustuslain mukaan. (ainakin USA:ssa voidaan)

Me koemme rahapulaa nyt siksi että meidät on saatu uskomaan että kaikki raha on lainattava.

Itse asiassa voisimme luoda uutta rahaa joka kerran kun rakennamme jotain, joka kerran kun korjautamme murenevaa tieverkostoamme ja muuta ns yhteiskunnallista infrastruktuuria.

Tässä ratkaisu.

(Minnesota osavaltion eräs lakiehdotus :The MINNESOTA TRANSPORTATION ACT, jonka idean ja menetelmän mukaan osalvaltio ratkaisee rahapulansa yllä kuvatulla tavalla)


Mitä Suomeen tuleva rokote sisältää ?
























Kannattaa katsella tarkkaan niin huomaa että esim tämä Fluzone sisältää sekä elohopeaa (keltainen korostus) joka hyvin todennäköisesti aiheuttaa autismia ja muita aivohermovaurioita, että H1N1-virusta(sininen korotus) josta pahimmillaan saa itse sikainfluenssan. Suomalaiset viranomaiset vähän välittävät. Sen kun tilaavat. Suomalainen "Lääketehtaiden Hyvinvoinnin Laitos" varmistaa että euromiljoonat virtaavat Big Pharmalle, riippumatta siitä määrääko välinpitämättömät suomalaisviranomaiset rokotteen pakolliseksi tai ei.
Belgia on EU-maista ensimmäinen joka jo nyt on ehtinyt julistaa rokotteen kaikille pakolliseksi.
Tästä on noussut valtava kohu koska ihmiset tietävät mitä myrkkyä rokote sisältää.

Saa nähdä saako lääketehtaat vielä lobbailtua saman läpi meilläkin - vaikka tällä erää näyttääkin siltä kuin että yleiskäsitys olisi se että virus olisi lievä ja vaaraton.



Lähde

Päivitys: 29.9 Red Ice Creations haastattelu: David Icke

Päivitys: 1.10 Sairaanhoitajan tilitys



Päivitys: 3.10 Desiree Röver esitelmä 56 min : Vaccinations Weapons of Mass Destuction
We feel the information presented in this video is so critical to all humans that we would like to encourage you to take this video "viral." By that we mean, please send the link of this video to family and friends... and encourage them to also pass it forward so that everyone learns about this... Only by doing so, can everyone make an informed decision.




Kuva esitelmästä, kaikki on toisinpäin kuin meille sanotaan:






















Päivitys: 7.10 Lääkäri varoittaa ottamasta rokotusta. Rokote sisältää 25.000 kertaa enemmän elohopea kuin sallitut raja-arvot ruoassa ja vedessä. Lisäksi rokotteen tiomersal-elohopea sitoutuu biologisesti kehon rasvakudoksiin mm aivoihin. Rokotusintoilijoilta voi kysyä haluavatko todellakin lapsensa mahdollisen autismin omalletunnolleen ?



Päivitys 8.10 Mike Rivero on Alex Jones Show

torstai 24. syyskuuta 2009

Russia Today: Ahmadinejadin puhe YK:ssa

Russia Today julkaisee lähes ainoana uutismediana Iranin presidentin pitkän YK-puheen kokonaisuudessaan. Videon pituus 35 min ja se tulkataan englanniksi. Puhessa on luonnollisesti iranilaisille kulttuurille tuttua islamilaista retoriikkaa ja on osaksi viesti kotimarkkinoille, mutta sisältä silti paljon kiitettävää asiaa.

Huomaa että Ahmadinejad kaiken muun ohella myös tuomitsee johtavien länsivaltioiden arvottoman rahan ja velkapapereiden tuputtamista toisille valtioille. Ehdotus YK:n turvallisuuneuvoston purkamiselle on myös varsin hyvin perusteltu.

Iranian President Mahmoud Ahmadinejad addressed the United Nation's General Assembly. Delegates from the US, Israel and EU stormed out as Iran's leader was speaking.


Huomionarvoista tässä on se että uutismediat meidänkin maassamme antavat meille varsin väärän kuvan tämän puheen sisällöstä. Kuuntele itse ja vertaa siihen mitä lehdistö kirjoittaa. Minusta on hyvin ilmeistä että lehdistö aina tuo julki sionistisen petollisen kritiikin jonakin "yleistotuutena" mitä Iraniin ja presidentti Mahmoud Ahmadinejadin sanomisiin tulee.

Huomaa myös miten eräät läntisten valtioiden valtuuskunnat toinen toisensa perään marssivat ulos kesken puheen. Näistä ehkä huomionarvoisin on Kanada: melko outo "demokraattinen" maa missä sionismi kuitenkin määrää kaiken, jolloin tietysti kaikenlainen israelkritiikki on kielletty. Pääministeri Steven Harper onkin saanut lempinimen "zionist poodle".

Mitä enemmän tässä asioita on tullut pohdittua ja maailmaa seurattua sitä varmemmalta näyttää että juuri ne maat joita USA, Iso-Britannia ja Israel kaikkein eniten tuomitsevat ja uhkaavat itse asiassa ovat ne maat jotka ovat kaikkein selvimmin rauhan, oikeudenmukaisuuden ja moraalisuuden lipunkantajia maailmalla: Libya, Iran ja Venezuela.

Suomen virallinen asema on melko tukala osana EU:n yhteistä linjaa. Suomen rooli on olla monien äänekkäitten äärisionististen ulkoministereiden hiljaisena taustakuorona vailla omaa kantaa.

tiistai 22. syyskuuta 2009

Krugman vastaan Hotson. Huonot neuvot vastaan hyvät neuvot

Moni on ehkä pannut merkille että talousnobelisti Paul Krugman käväisi Suomessa Sitran kutsusta.

Krugman kävi täällä asti esitelmöimässä julkisen velkatalouden siunauksellisuudesta. Ohessa leike Hbl-etusivulta.

Hbl 22.9-09 etusivun kuvateksti suomennettuna:

"ÄLKÄÄ PELÄTKÖ VALTIONVELKAA"

-Älkää yrittäkö tasapainottaa valtionbudjettia nyt, sanoo Talouden Nobelpalkinnon saanut Krugman.


Ihmettelen suuresti että eilisestä puhetilaisuudesta raportoidaan jo nyt Wikipediassa. Ihmeen ripeää toimintaa.
Vieraillessaan Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran tilaisuudessa Helsingissä syyskuussa 2009 Krugman suhtautui pessimistisesti lähiajan talousnäkymiin, mutta piti yhtä tekijää toivoa herättävänä: jos maailmassa sitouduttaisiin ilmastomuutoksen torjuntaan eli hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen, se saattaisi lisätä investointeja uuteen tekniikkaan ja luoda perustaa talouden elpymiselle. Näin onnistuminen joulukuussa 2009 Tanskan Kööpenhaminassa pidettävässä huippukokouksessa, jossa yritetään sopia ilmastonmuutoksen torjunnasta, ei olisi hänestä hyväksi vain planeetalle, vaan se saattaisi olla hyväksi myös talouden elpymiselle.
Epäilen että Krugmanin visiitti on sopivasti ajoitettu PR-temppu joka liittyy hallituksen velkaohjelmaan. Hallituspuolueet haluavat epätoivoisesti kansainvälistä asiantuntijatukea kaavaillulle velkataloudelleen. Tämän mukaan ensi vuonna otetaan ne reilut 13 miljardia euroa lisää velkaa. Krugmanin tehtävä on hiljentää mahdolliset hajaäänet. Eduskunnnan puhemies Niinistö on mm edustanut näitä hajaääniä. Moni on tulkinnut tätä presidenttipeliksi.

Krugman katsoo että väitetty ilmastonmuutos olisi sopiva mörkö jonka hätyyttäminen metsään teknologian keinoin loisi sen verran paljon uusia työpaikkoja ja taloudellista toimintaa että tällä nostettaisiin länsimaat nykyisestä talousahdingosta. Minä tohdin olla eri mieltä.

Kaikki teknologiset ratkaisut CO2-päästöjen minimoimiseksi ovat ensinnäkin täysin turhia koska hiilidioksiidi on kasvien elämänkaasu eikä siis ollenkaan mikään ongelma jota vastaan täytyy lähteä taisteluun järein teknologia-asein.

Toiseksi, jos kuitenkin olisi niin surullista että suomalaiset poliitikot jo ovat nielleet ilmastoalarmistien koukun, ja erilaisin päätöksin päätetään lähteä Krugmanin ehdottamaan taisteluun niin tässäkin on muutamia vaihtoehtoja.

-On se Wahlroos-Krugman velkarahatalousmalli jolla ajetaan talous vielä pahempaan kestämättömään velkatilaan.

-On talousdemokratian mallin mukainen julkinen omarahoitus, jolla minimoidaan tämän turhan CO2-retken kansantaloudelliset haitat.

Selväkielellä ilmaistuna: rakennetaan mitä rakennetaan, tehdään mitä tehdään - mutta rakennetaan se julkisella omarahoituksella ilman velkaa. Tähän oivallukseen nobelisti Krugmanin mielikuvitus ei taida yltää.

Vielä liittyen Krugmaniin, Richard C Cook kirjoitti artikkelin, Bailout For The People - The Cook Plan, missä Cook osoitti Krugmanin olevan ajatuksineen ja ideoineen ajastaan pahasti jäljessä.

Viime keväänä kun Paul Krugman USA:ssa ehdotti samaa kestämätöntä lääkettä - lisävelkaa Obaman hallinnolle, Cook totesi osuvasti:
The prescriptions of people like Stiglitz and Krugman, and even those now being presented President Barack Obama, are like offering a pair of crutches to a cancer patient so ill he can no longer even stand up.
Stiglitzin ja Krugmanin reseptit talouden elpymiselle, jopa ne keinot joita nyt suosittelevat Presidentti Obamalle, ovat verrattavissa siihen kuin että tarjottaisiin kainalosauvat kuolemansairaalle syöpäpotilaalle joka on niin sairas ettei enää omin päin pääse jaloilleen.

Sitra olisi Paul Krugmanin sijaan voinut käyttää rahojaan paremmin ja kutsua toinen, huomattavasti viisaampi ja hyödyllisempi vieras Suomeen: Kanadalainen professori John H. Hotson

John H. Hotson on mm toiminut Waterloon Yliopiston kansantalouden emeritusprofessorina sekä ollut johtajana mielenkiintoisessa komiteassa - Committee on Monetary and Economic Reform (www.comer.org/) joka laati seuraavat neljä ohjetta velkaantuneille valtioille.

These measures would address the errors made by all Western governments by which, according to Canadian professor of economics John H. Hotson, they have violated “four common sense rules regarding their fiscal and monetary policies.” Hotson was professor emeritus of economics at the University of Waterloo and executive director of the Committee on Monetary and Economic Reform (COMER), when he identified these rules in 1996 as:

1. No sovereign government should ever, under any circumstances, give over democratic control of its money supply to bankers.

Yhdenkään suvereenin valtion hallinnon ei tulisi missään olosuhteissa luovuttaa demokraattisen valvonnan alla olevaa rahamäärän hallintaa yksityisille pankeille.

2. No sovereign government should ever, under any circumstances, borrow any money from any private bank.

Yhdenkään suvereenin (täysivaltainen) valtion hallinnon ei tulisi koskaan missään olosuhteissa lainata minkäänlaista rahaa miltkään yksityispankilta.

3. No national, provincial, or local government should borrow foreign money to increase purchases abroad when there is excessive domestic unemployment.

Mikään kansallinen, alueellinen tai paikallinen hallinto ei saisi lainata vieraan valtion rahaa elvyyttääkseen ulkomaanostojaan samalla kun oma kotimaa kärsii ylisuuresta työttömyydestä.

4. Governments, like businesses, should distinguish between ‘capital’ and ‘current’ expenditures, and when it is prudent to do so, finance capital improvements with money the government has created for itself.

Hallitusten tulisi, yritysten tavoin, erottaa varsinaisten pääomamenojen ja juoksevien menojen välillä ja aina kun on tarpeen rahoittaa pääomaan liittyvät korjaukset julkisella kansallisella omarahoituksella.

Tällaiset neuvot ovat Suomessa tarpeen.

Emme todellakaan kaipaa Krugmanin tapaista ulkomaista pankkivelkaa suosittelevaa lipeväsuista lainakonsulenttiä.

Päivitys: Professori Michel Chossudovsky olisi myös ollut Krugmania sopivampi vieras kutsua Sitran tilaisuuteen. Chossudovsky selittää videolla miten pankit "pankkielvytyksen" avulla röhkeästi kähmivät itselleen (ja omistamiensa yritysten kautta) julkista omaisuutta.

maanantai 21. syyskuuta 2009

Olen niin kyllästynyt

Olen todellakin niin kyllästynyt kuulemaan uutisista kaiken maailman politikkojen ja ekonomistien ontuvia puujalkaselityksiä siitä miksi tämä ns talouskriisi kaikkine lieveilmiöineen on iskenyt. Syytetään jotain kaukaisia vastuuttomia amerikkalaisia, syytetään sub-prime-asuntovelallisia ihan kuin maailmanlaajuinen talouskriisi olisi näiden syytä - ja ikään kuin missään muualla ei olisi mitään pielessä.

Olen niin kyllästynyt kuulemaan kaiken maailman politikkojen selityksiä siitä miksi valtion muka pitää säästää ja leikata menojaan koska talouskriisistä johtuen tarvittavaa rahaa ei ole eikä tule vuosiin. Tätä toitotetaan joka tuutista ikään kuin mitään muita rahoitusvaihtoehtoja ei olisi.
Mitä raha on ellei ihmisten omaa tuotosta? Miten siis rahasta muka voi olla pulaa? Jos rahasta on pulaa, niin rahaa joko tuotetaan väärin keinoin tai sitten rahapolitiikkaa hallitsee väärät tahot.

Olen niin kyllästynyt kuulemaan uutisia paikallispolitikkojen kaavailemista säästötoimista. Kyläkouluja pitää muka sulkea, vanhustenhuoltopalveluita muka karsia, koululaisten välipaloja karsia, kuntien työväkeä muka lomauttaa jne - ikään kuin muita ratkaisuja ei olisi.

Olen niin kyllästynyt kuulemaan erilaisten politikkojen perusteluja sille miksi hallituksen muka on pakko lainata 13 miljardia euroa joiltain ulkomaisilta pankeilta. Tämä lainaaminen esitetään ikään kuin tästä vallitsisi täysi yksimielisyys - ja ettei muita ratkaisuja olisi edes pohdittu tai ehdotettu?

Olen niin kyllästynyt kuulemaan ja lukeman näitä "tosiasioita" valtakunnan medioista.

Onko todellakin niin että yhdelläkään politikolla ei ole esittää mitään vaihtoehtoista ratkaisua?
Onko todellakin niin että yhdelläkään taloustieteilijällä ole esittää mitään vaihtoehtoja?
Vai onko tilanne ehkä se että näitä on tehty mutta että media ei julkaise kenenkään toisinajattelijan ajatuksia julkisen talouden rahoittamiseksi?

Olen niin kyllästynyt kuulemaan että julkisyhteisöjen ainoat mahdolliset tulonlähteet rajoittuisivat näihin:

A. Kansalaisten ja yritysten verottaminen pakkokeinojen uhalla
B. Kansalaisten ja yritysten rahastaminen erilaisilla maksuilla pakkokeinojen uhalla
C. Lainanotto pelkästään yksityisomisteisilta voittoa tavoittelevilta pankeilta velkakirjaa ja vuosien korkoja vastaan - ja näin korkojen lopullinen osuus nousee usein yli itse lainapääoman.

Välillä tuntuu siltä kuin minä olisin ainoa ihminen Suomessa jolla on esittää vaihtoehtoisia ratkaisuja. Tietenkin vaihtoehtoisia ratkaisuja on - mutta miksi näistä ei koskaan kuule mitään puhuttavan? Yritän joskus mielessäni itselleni selittää vaihtoehtoisten talousmallien puuttumisen julkisuudesta mm näin:

A. Ehkä monet suomalaiset lähettävät tietoa vaihtoehdoista eri keinoin mutta uutiset ja media ei julkaise mitään mikä eroaa yleisesti tunnetuista ja tunnustetuista ratkaisuista?

B. Ehkä ne harvat joilla olisi esittää toisenlaisia ratkaisuja eivät edes yritä tai uskalla esittää ne julkisesti koska luulevat että uutiset ja mediat eivät kuitenkaan julkaisisi näistä mitään?

C. Maamme taloudenhoidon kannalta kehnointa olisi selitys jonka mukaan kukaan ei edes olisi yrittänyt tai viitsinyt luovasti ratkaista julkistalouden rahoitusongelmat? Tuskin näin.

Vaikea tietää missä oikeasti mättää. Arvioisin kuitenkin että suomalaisessa yhteiskunnassa karkeasti arvioiden on kolmenlaista väkeä:

1. Ne jotka tarkkaan tietävät miten nykyinen pankki- ja rahoitusjärjestelmä Suomessa toimii - ja ovat näillä tiedoillaan kasanneet itselleen suhteellisen suuren omaisuuden. Nämä henkilöt osaisivat vuorenvarmasti ratkaista julkisen talouden rahoitusongelmat, mutta ovat mielummin hiljaa koska haluavat kasata itselleen mahdollisimman paljon henkilökohtaista omaisuutta lisää. Nämä henkilöt eivät tunne minkäänlaista yhteiskunnallista tai sosiaalista vastuuta, vaan käyttävät siis kylmästi nykyistä talousmallia ja sen finanssirahastusautomaattia hyväkseen. Alle 1% väestöstä ja enimmäkseen hyvin suurituloisia rahoitusalan ammattilaisia.

2. Ne jotka ovat nähneet ja huomanneet yhtä ja toista ja siksi sisimmissään aavistavat tai tietävät että jotain on pielessä mutta eivät uskalla, viitsi tai osaa tehdä asialle mitään. Osa näistä on ehkä lukenut netistä jotain mikä on herättänyt epäluulot. Pienenpieni osa näistä ehkä jopa käynyt blogillani. Ehkä 5-9 % väestöstä.

3. Ne joilla ei ole harmaintakaan aavistusta siitä miten järjestelmä toimii ja siksi eivät myöskään
osaa kuvitella että olisi jotain muita talousmalleja joista asiantuntijat vaikenisivat. Nämä ovat perusrehellisiä suomalaisia jotka edelleen luottavat asiantuntijoihin, uutisiin ja johtavien politikkojen sanaan. 90% väestöstä.


Olen melko kyllästynyt tähän tilanteeseen koska tiedän että Suomen talousongelmat ovat ratkaistavissa. Tiedän että jokaisen kaupungin ja kunnan rahoitusongelmat yhtä lailla olisivat ratkaistavissa. Oli aika jolloin minäkään en tiennyt vaan luulin että olemme aina vallitsevien olosuhteiden armoilla ikään kuin taloustilanne Suomessa olisi sääolosuhteita vastaava tila.

Olen kyllästynyt koska tiedän että kaikki kärsimys joka johtuu rahanpuutteesta onkin pelkkää politiikkaa. Ainoa valonpilkku on tietämys siitä että jos nykytilanne kerran on politiikasta johtuva niin se on myös politiikalla korjattavissa. Tämä taas tarkoittaa että mahdollisuus parempaan huomiseen on olemassa niin pitkään kuin suomalaisilla on äänestysoikeus poliittisissa vaaleissa.

Paremmalla huomisella tarkoitan taloudellista tilaa missä julkishallinto ei ole enää velkaantunut, missä julkishallinnolla on varoja toteuttaa kaikki se mitä on fyysisesti mahdollista ja taloudellinen tilanne missä ei ole tarvetta säästää missään. Parempi huominen on taloudellinen tila missä yhteiskunnalla on varaa huolehtia jokaisen perustarpeista, tarkoittaen siis sellaista yhteiskuntaa missä ei ole köyhyyttä eikä minkäänlaista kurjuutta.

Se parempi huominen on saavutettavissa sillä hetkellä kun riittävän moni suomalainen alkaa olla tietoinen siitä että surkean taloudellisen tilan määräävät pelisäännöt ovat pelkkä politiikkaa - eli harhakuva jota mieleemme on iskostettu. Kansantalouden nykyiset säännöt ovat ihmisten tekemiä ja tästä syystä ihmiset voivat ne myös muuttaa paremmiksi.

Parempi huominen on toteutettavissa kun valtaosa äänestäjistä tajuaa että on aika jättää vanhat kuviot taka-alalle ja ruveta äänestämään aivan uusien puolueiden edustajia tulevissa eduskuntavaaleissa.

Tietenkin uusissa ihmisissä aina on omat riskinsä - mutta kun katsoo millaisen mahdottoman taloustilanteen, velkasotkun - millaisen myrkkykeitoksen nykyisten puolueiden edustajat ovat meille järjestäneet niin ainakin minusta on selvää että on huomattavasti suurempi riski antaa vanhojen voimien jatkaa tätä vanhaa peliään. On poliittisen suursiivouksen aika.

Ja huomaa että mikäli EU-jäsenyys estää suursiivouksen ja paremman huomisen toteuttamisen niin Suomi voi erota EU:sta yhtä helposti kun Suomi aikanaan siihen liitettiin. Siinä tarvitaan vain muutama allekirjoitus muutamaan paperiin. EU ei siis ole este vaan pelkkä hidaste.

Lissabonin sopimuksesta päätetään pian eduskunnassa

Hannu Yli-Karjanmaa kirjoittaa:
Lissabonin sopimus sammutetuin lyhdyin… Lissabonin sopimuksesta, joka on "Suomen tärkein kansainvälinen sopimus", päätetään ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona eduskunnassa. Media vaikenee, eikä kansalaiskeskustelua ole käyty. Valta siirtyy EU-liittovaltiolle enenevässä määrin (mikäli irlantilaiset saadaan peloteltua kyllä-kannalle parin viikon päästä pidettävässä äänestyksessä). Suomessa EU-liittovaltiosta on päätetty kabineteissa jo vuosia sitten. Tämä on "demokratiaa".
Lisäpoiminta tekstistä:

Näyttäisi, että Lissabonin sopimus tullaan karkeasti ottaen hyväksymään Suomessa lukematta ja ymmärtämättä sekä keskustelematta ja tietämättä sen sisällöstä. Hyväksyttekö tämän? Minun ainakin on vaikea tätä hyväksyä demokraattiseksi toimintatavaksi.

perjantai 18. syyskuuta 2009

Rauni-Leena äänessä

Joskus suomalainenkin pääsee ääneen.



Rouva Luukanen näyttää tietävän näistä asioista yhtä ja toista. Haastattelu tehty 30. elokuuta 2009.

Lisäys: Tässä vuorostaan kanadalainen lastenneurologi Andrew Moulden varoittaa kaikista rokotteista. Linkki avaa mm kuvapankin mistä omin silmin näkee erilaiset rokotusvauriot.
Samainen Andrew Moulden on Canadan Action Party-puolueen viime elokuussa eronnut ex-puheenjohtaja.

ALL vaccines are causing immediate and delayed, acute and chronic, waxing and waning, impairments to blood flow, throughout the brain and body. This IS causing us all to become chronically ill, sick, and causing brain damages along a continuum of clinically silent to death. This is causing ischemic “strokes”. In some respects, this is also “aging.” Since the damages are microscopic, we cannot see them as they occur. However, we can now see the neurological aftermath of these damages – within hours and days of vaccination – all vaccinations.

Naissotilaan tilitys tulevasta

Tämä amerikkalaissotilas tuntuu olevan hyvin huolissaan sikainfluenssasta johtuvasta tilanteesta ja siitä mitä virkavallan tuleviksi tehtäviksi on määrätty. Julkaisemalla tämän videon hän sanoo rikkovansa ohjeita ja olettaa joutuvansa tästä pian vastuuseen. Hän haluaa silti paljastaa tämän kansalaisilleen.

Sotilas väittää että kaikki sikainfluenssalle rokotetut amerikkalaiset tulevat saamaan "ikuisen" RFID-rannekkeen (RFID=mikrosiru) ja että kaikkien tulee kantaa tätä jatkossa.

Katso myös tämä video missä kerrotaan Oklahoman osavaltion suunnitelmista käyttää rannekkeita ja pakottaa kaikki ottamaan rokotuksen.

Naisen mukaan viranomaiset tulevat tuhansien tiesulkujen avulla metsästämään kaikkia niitä joilla ei vielä ole tätä ranneketta. Joka tavoitetaan ilman ranneketta saa kaksi vaihtoehtoa. Joko valita rokote tai astua bussin joka vie keskitysleirille. (tässäkö selitys sille miksi USA:ssa on ollut satoja tyhjiä FEMA:n keskitysleirejä tavallaan odottamassa että ne otetaan käyttöön?)

Sotilaan mukaan rokotteen ottaminen ei ole suositeltavaa koska siihen myöntyminen on tavallaan varma itsetuho. Nainen muistuttaa myös että siitä että sotilasvala sitoo perustuslain kunnioittamiseen eikä sido ketään valtionhallinnon tai nykyhallituksen oikkujen toteuttamiseen.



Videon lopussa näkyy jonkinlainen infrapunalähetin joita on tarkoitus kiinnittää ajoneuvoihin joita halutaan seurata. Nainen manitsee että kaikki tämä alkaa 15.10 2009.

Totean että tästä samasta aiheesta on netissä kiertänyt tietoa jo toista viikkoa.

Huom. Poistan tämän blogipostauksen jos tietooni tulee jotain mikä osoittaa että naisen tilitys olisi liioiteltu tai muuten virheellinen.

P.S. Epäilevät Tuomakset katsokoot myös sen Oklahoma-videon.

*
Päivitys sunnuntai 20.9-09 Tällainen video löytyi nyt. Onko kaikki tämä pelkkää pelottelua vai onko tässä perää? Tähän on vaikea vastata Suomesta käsin. Amerikkalainen kansanedustuslaitos demokratioineen näyttää ainakin menettäneen pelin lopullisesti.



Huomaa myös lastenneurologi Andrew Mouldenin tilitys: Avoid Vaccinations. Miten on mahdollista että virallisen lääkärikoulutuksen saaneen lääkärin ja asiantuntijan näkemys voi erota näin ratkaisevasti suomalaisläkäreiden lausunnoista ja mielipiteistä????? Moulden on lisäksi poliittisen puolueen Canadian Action Party:n puheenjohtaja.

Video postattu uudelleen Project Camelotin toimesta:



Forced vaccinations : a whistleblower's warning - reposted by Project Camelot

The original poster of the video was endtimes777 - a very brave young woman. She is (as far as we know) a 37 year old Army Engineer and over the weekend of Sept 12-13 in the LA are attended a drill with colleagues, including California Highway Patrol, LA County Sheriffs, and LAPD.

One of these colleagues told her that he had recently been training to establish roadblocks in the LA area. She references the testimony of former State Trooper Greg Evensen here:

http://youtube.com/watch?v=P3DpNBToYl4

...and shows clearly readable documentation and a photo (taken by her colleague) of what she states is an RFID tracking device, more information about which is here:

http://cejayeng.com/products.php?id=59

http://sovereign-publications.com/s-l...

http://blutube.policeone.com/Clip.asp...

http://soldiersystems.net/tag/cejay-e...

It's a little unclear what information she has learned at first hand and what she's learned from others whom she trusts. She states that she knows that the dates for the two waves of forced vaccinations are October 15 and November 15. It's not stated how she knows this. However: the information reported seems credible and if true, could not be more important.

Watch carefully and please distribute widely. If you do so, please copy the above information - which is important to understand clearly.

We ask the young woman concerned to contact us at support@projectcamelot.org so that we can talk to her personally in full confidence.

torstai 17. syyskuuta 2009

Robert Gaylon Ross on Alex Jones Show

Sanokaa mitä haluatte Alex Jonesista - mutta mies tekee paljon hyvää työtä, kuten esim. tässä kuusiosaisessa haastattelussa. Robert Gaylon Ross on pian julkaisemassa uutta kirjaa: What The Elite Have Done to America and How To Fix It ja kertoo tämän sisällöstä ja muista ajatuksistaan

Mitä sisältöön tulee lainaisin tässä mielummin erästä tuttavaa (JK) joka kirjeessä kertoi haastattelun sisällöstä minulle:

1. Äänestyssysteemin uusiminen. Demokraatit, Rebublikaanit ja kaksi muuta puoluetta joilla kaikilla 25%. Ehdokkaille taattava samat mahdollisuudet mediassa. (Suomessakin tarvittaisiin tätä eikä mitään suurta vaalirahoitusta tarvittaisi jos jokainen puolue saisi samat mahdollisuudet tuoda ohjelmansa julki mediassa. Nythän suositaan suuria ja he vielä painottavat että suuria äänestämällä äänesi vaikuttaa paremmin)
2. FED-uudistus. Esimerkiksi FEDin Kansallistaminen mahdollistaa sen, että nykyisen korkojen maksamisen sijaan veroista, ainakin turhista sellaisista voidaan luopua. (Tätähän talousdemokratiakin on, kai?)
3. Ulos kaikista järjestöistä Nafta, IMF ... ja kauppa tasapainoon, kun viedään miljoonalla niin samoin ostetaan k.o. maasta miljoonalla. "Ilman" myynti eli sellaisen myynti mitä ei ole/omista ei myöskään voi myydä. Osakkeiden shorttaus ja muut vastaavat kielletään.(Onhan se aika outoa että nämä uhkapeliä muistuttavat toimet ovat hyväksyttyjä ja myös niin arvostettuja).

Osa 1.



Osa 2.



Osa 3.
Osa 4.
Osa 5.
Osa 6.

keskiviikko 16. syyskuuta 2009

Nekrologi: The Truthseeker

Otsikko yllä viittaa brittiläiseen nettisaittiin, The Truthseeker, jonka linkki löytyy blogin oikeasta reunasta. Olen itse seurannut saitin ylläpitäjän, Dixon Stewartin uutispostauksia ainakin jo viiden vuoden ajan. Olen usein poiminut monet omat blogilla postaamani uutiset sieltä.

The Truthseeker on aina ollut hyvin valistunut, tarkoittaen kriittinen finanssivaltaa kohtaan, kaavailtua "uutta maailmanjärjestystä" kohtaan ja muutenkin kaikenlaisia, liittoutuneiden sotapropagandasta historiallisiksi tootuuksiksi muodustuneita valtavirtakatsomuksia kohtaan.

Kirjoitan tämän nekrologin nyt siksi että kyseiseen saittiin ei ole enää päässyt kymmeneen päivään. Myös Smoking Mirrors-blogin taustahahmo Les Visible on ottanut näkyvästi kantaa The Truthseekerin katoamiseen internetistä. Tämä on hänen mielestään hyvin huolestuttavaa ja ehkä merkki siitä että internetin vapaus on katoamassa.

Omasta mielestäni tärkein pohtimisen arvoinen asia on se onko The Truthseeker ehkä tällä kertaa kadonnut brittiviranomasten toimesta? Se että sivustolle jatkuvasti on hyökätty on monien mielestä tulkittu siten että se on merkki siitä että The Truthseeker julkaisee joillekin valtapiireille noloja tosiasioita.
Stewart on itse moneen otteeseen, saamastaan vihapostista tulkinnut tilanteen niin että erityisesti poliittisen sionismin linnakkeet olisivat kaikkein agressiivisimmin järjestäytyneiden höykkäysten takana. Ilmankos Les Visible otsikoi postauksensa: The Truthseeker imprisoned in Rothschild castle.

Smoking Mirrors:
I’ve been patient. Each day I go to The Truthseeker web site and find that it’s gone- or still gone- as the case may be.

(...)

The simple answer to most of what is going on everywhere is that humanity has an enemy whose intent is to enslave and torment it and all roads lead to The Rothschild Castle. The intention is clearly stated in the founder’s own words. The solution is for humanity to storm the castle and take back what has been stolen.

(...)

The Truthseeker web site has been a thorn in the side of the ruling elite. The other sites mentioned are also annoyances whose intent is the single most dangerous action that can be contemplated by the psychopath bloodlines; waking the populations up. I would have thought that whatever has happened to The Truthseeker, Rixon Stewart would have found a way to travel to an internet café or a friend’s home and, at the very least, notify me or some other contributor so that the many readers who are concerned about the situation might have some news of what is going on.

(...)

How did those who are in control get into control? It’s quite simple. They got control of a nation’s money supply just as the quote suggests and then it is a simple matter of determining who gets money and who doesn’t. When you can print the money you can control who gets the money and that money can then be used to purchase the infrastructure that administers the nation as well as the information centers that manufacture the news that tells you what to believe. You can purchase the politicians and you can influence legislation. This is why they don’t want The Federal Reserve audited. This is why enormous sums of money have disappeared and no one knows where it went. Uh huh.

(...)

The Truthseeker was shut down by those who oppose the truth and whose profit and control rests upon the relentless manufacture of lies. Other alternative news sites are under attack by agents employed by those who own the S&MSM as well as the governments and the banks and most of everything else. Apparently we have been successful in our work.

PS. Toivon tietysti että selitys olisikin jokin toinen.

PÄIVITYS:
Les Visible said...

I finally heard from Rixon at The Truthseeker. I can tell you he is fine and working on the site. It's just taking him a lot longer to move to the new server and whatever other details are involved.

He'll be back up shortly.

maanantai 14. syyskuuta 2009

Miten varautua mahdolliseen pakkorokottamiseen

Jos epäilet että sikainfluenssarokote on haitallinen terveydelle ja että sinua ja läheisiäsi mahdollisesti aiotaan rokotuttaa vasten tahtoasi, sinun kannattaa tietää seuraavaa.

Kanamunalle allergisia ei voida pakolla rokotuttaa koska viranomaisetkin myöntävät että kyseessä on silloin hengenvaarallinen toimenpide.

Ehkä sinä ja läheisesi olettekin kanamunalle allergisia? Kutina kielellä kananmunan syönnistä riittää. Muista ilmoittaa tästä yllättävästä allergiasta rittävän ajoissa kaikissa mahdollisissa terveydenhuoltoon liittyvissä, sinua koskevissa lomakkeissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivulta poimittua:

Kananmunalle allergisten rokottaminen

Suomessa on käytössä kaksi rokotetyyppiä, joiden käyttö kananmuna-allergikoilla vaatii paneutumista ja harkintaa.

1. Rokotteet valmistettu hedelmöitetyissä kananmunissa
  • Influenssarokotteet
  • Keltakuumerokotteet
  • Hepatiitti A -rokote Epaxal

Näissä rokotteissa voi olla jääminä kanan proteiineja ja kananmunan valkuaista, ovalbumiinia. Kananmunalle voimakkaasti allergisille henkilöille näitä rokotteita ei pidä antaa, koska seurauksena voi olla henkeä uhkaava reaktio. Voimakas kananmuna-allergia on kyseessä, kun kananmunaa sisältävän ravinnon nauttiminen riittää aiheuttamaan anafylaksian. Myös henkilöt, jotka ovat lievemmin allergisia kananmunalle voivat saada näistä rokotteista allergisia oireita. Heidän kohdallaan rokottamisen hyödyt ja haitat on punnittava tapauskohtaisesti. Lievempi yliherkkyys on kysymyksessä silloin, kun kananmunan syönti aiheuttaa esimerkiksi ihottumaa.

**


Mitä muuten tuohon "terveydenhuollon ja hyvinvoinnin laitokseen" www.thl.fi , tulee niin olisi mielenkiintoista tietää millaisia kytkyjä sen johdolla ja muulla henkilökunnalla on Big Pharmaan.

Jonkun toimittajan olisi hyvä lähteä tutkimaan THL:n henkilökunnan urakehitystä ja mikäli THL:n johto istuu tai on istunut lääketeollisuuden hallituspaikoilla. THL on tällä erää hyvin ratkaiseva taho kymmenien miljoonien rokotekauppojen portinvartijana.

Pitäisin hyvin mahdollisena että monikansallinen lääketeollisuus jo on vaikuttanut THL:n henkilökunnan "puolueettomiin käsityksiin" rokottamisen sivuvaikutuksiin ja että lobbailu jatkuu entistä vahvempana sitä mukaan kun mahdollisuudet tehdä bisnestä pelkokertoimilla kasvaa.

Onko meillä kansalaisilla tai edes kansanedustajilla mitään mahdollisuutta tarkistaa että THL:n lausunnot "tilanteesta" tai "sen kehityksestä" edes pitää paikkansa? Onko THL:n minkään demokraattisen kontrollin alainen? Voimmeko ollenkaan luottaa siihen että vahvistetut "sikainfluenssatapaukset" todellakin ovat sikainfluenssatapauksia eikä pelkkää perusvilustumisoireilua? Käsittääkseni kaikki on pitkälti mielipiteitä - ja tarkoitushakuisia.

Vuorenvarmana pitäisin sitä että THL ei ole puolueeton. Pahimmillaan se on jopa itse osa Big Pharman eli monikansallisen lääketeollisuuden suomalaista lobbausorganisaatiota vaikka esittää ulospäin olevansa jonkin yhteishyvän enkelivartija. "Hyvinvoinnin laitos" muka. Ikään kuin kansalaisten hyvinvointi olisi tuollaisesta laitoksesta kiinni. Sen sijaan kansalaisten hyvinvointi pitkälti seuraa taloudellisia olosuhteita ja turvallisuutta - kuin hai laivaa.

Talousdemokratian uudistusohjelman myötä todellinen hyvinvointi varmistuu ja kehittyy - ja se heijastuisi myös terveydenhuollon peilissä. Toimeentuleva kansalainen joka syö hyvin ja monipuolisesti, ehtii liikkumaan ja ulkoilemaan sairastuu harvoin eikä näin ollen rasita "kallista" järjestelmää. Osoitin edellisessa blogipostuksessa että terveydenhuoltojärjestelmäkin on rahoitettavissa muilla keinoin kuin maksuin ja verovaroin - jos poliittista tahtoa vaan löytyy.

Lisäys -Antti Heikkilän puheenvuoro :




Päivitys : Antin Blogi 14.9

H1N1 –SIKAINFLUENSSA


Päivitys: Tällä erää ei näytä siltä että meitä suomalaisia pakotettaisiin rokottautumaan. Monissa muissa maissa tilanne sen sijaan on pahempi. Tässä esimerkiksi Irlannin tilanteesta:

The Irish government plans to introduce compulsory "swine flu" vaccinations and is preparing to jail people if they refuse the jab. ( lähde Jim Corr )

Myös monet USA:n osavaltiot ovat hiljan määränneet rokotukset pakollisiksi. Suomen tilanne voi kuitenkin muuttua. Ja toisaalta Pig Pharma on jo rahastanut Suomea koska Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen outo mediaääni, Ros-Marie Ölander on kertonut tilanneensa miljoonia annoksia rokotteita. Ehkä Big Pharma tyytyy tähän päästyään rahastamaan suomalaisia näillä keinoin. Toisaalta tuntien suomalaispoliitikkojen naurettavan tarpeen esiintyä luokan mallioppilaana EU:ssa, antaa aihetta pelätä että vielä meilläkin kaikkia rokotetaan varmuuden vuoksi ja useampia kertoja kuin muualla.

Oli miten oli - hype jatkuu ja pelkokertoimilla pyritään vielä rahastamaan mahdollisimman paljon. Ja monet tulevat sairastumaan ja kuolemaan rokotteiden vaikutuksesta. Oletettavaa on että nämä kuolemat selitetään itse sikainfluenssalla vaikka totuus on toinen. On viitteitä sillekin että koko "Espanjan Tauti" 1918 itse asiassa johtui holtittomasta rokottamisesta eikä mistään aidosta viruksesta. Tiedä sitten....

Päivitys: http://www.organicconsumers.org/articles/article_19044.cfm

In summary, although the situation doesn't look good on paper, there are many reasons to be optimistic. We believe the most likely outcome of all is that this vaccine will remain a matter of choice. Even if it is (or already has been) declared "mandatory" by your country, it remains unlikely that it will be forced on anyone who is prepared to stand up for their unalienable right to choose what goes into their body.

Talousdemokratian mallin ydinsanoma

Eräät tahot ovat kritisoineet ehdottamiani uudistuksia. Ennen kuin menen tähän muistutan mitkä ns talousdemokratian ehdottamat reformit kaikessa lyhykäisyydessään ovat:

1. Rahan hallinnan valta palautettava demokratian alaisuuteen - käytännössä julkiselle sektorille - tarkoittaen lähinnä valtion elimiä. Valtio voisi vuorostaan demokratian nimissä delegoida osan tästä kaupungeille ja kunnille.

Tämä ratkaisisi kerralla julkisen sektorin rahoitusongelmat ja tarkoittaisi käytännössä myös sitä että koko julkisen sektorin lainanotto loppuisi. Julkisen sektorin ei tarvitsisi enää velkaantua ja se kykenisi maksamaan pois vanhat velkansa arviolta kymmenessä vuodessa. Tänäänhän tilanne on se että kuntasektorin kokonaisvelat ovat luokkaa 10 mrd euroa ja kasvamassa samalla kuin hyvinvointia puretaan ennätysvauhtia palveluita leikkaamalla.
Jokainen muistanee myös mikä valtiotalouden tilanne tällä erää on. Katainenhan suunnittelee 13 miljardin lainanottoa - ja eduskunta on omassa ymmärtämättömyydessään antanut vihreää valoa jopa 100 miljardin kokonaisvelalle.

2. Näin pankkijärjestelmä joutuisi luopumaan uuden rahan synnyttämisen etukoikeudesta ja supistaisi toimintansa siihen mitä kansalaiset tänään luulevat pankkien tekevän - eli todellisen olemassa olevan asiakastilirahan elektroniseen varastointiin, hallinnointiin ja mahdolliseen edelleen välittämiseen. Tietysti pankkeja tarvitaan myös maksuliikenteen hoitamiseen.

3. Valtion tehtäväksi tulisi näin varmistaa että talousalueen asukkailla on riittävästi rahaa mikä vuorostaan mahdollistaa hyödykkeiden vaihtamisen. Valtiolla on tässä tehtävässään monia erilaisia vaihtoehtoja. Taloudellisen demokratian, oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon nimissä valtion tulisi ensinnäkin reilun (a) perustulon (national dividend) avulla varmistaa kansalaisten riittävä ostovoima.
Samalla valtio voisi (b) subventoida yritystoimintaa (compensated price) siten että yritysten ei tarvitsisi haalia kaikki tarvittavat varat toimintaan pelkästään myynnin kautta. Talousdemokratian "isä"C.H. Douglas itse asiassa ehdotti näiden molempien yhdistelmää.

Julkisen sektorin kolmas keino levittää uutta rahaa yhteiskuntaan on (c) infrastruktuurin omarahoitteisen rakentamisen ja kunnossapidon avulla. Tiestön, satamien, kanavien, vesi- ja viemärihuoltoverkostojen rakentaminen jne.

Neljäs keino levittää rahaa on (4) omarahoitteisen sosiaali-, sivistys- ja terveyssektorin kautta. Tämä tarkoittaa että yhteiskunnan neuvola-, päivähoito-, koulutuspalvelut rahoitettaisiin ilman verotusta. Tämä tarkoittaisi että terveyskeskukset ja sairaalat - vanhainkodit ja erilaiset palvelukeskukset saisivat kaikki tarvittavat varansa ilman verotusta tai maksujen keräämistä.
Sivistysektoriin kuuluu peruskoulujen lisäksi lukiot, ammattikoulut, ammattikorkeakoulut, korkeakoulut, yliopistot - sekä työväenopistot, kansalaisopistot ja muut vapaan aikuisopetuksen ja sivistystyön piirissä olevat koulut ja laitokset.

Ei tätä kaikkea välttämättä ehdoin tahdoin ole pakko rahoittaa julkisella omarahoituksella mutta tällä pyrin osoittamaan että kanavia on monenlaisia - kun pohditaan mitä kautta julkisyhteisöt voivat laskea liikkeelle uutta rahaa.

Kun pankkisektori menettää etuoikeutensa tätä uutta rahaa nimittäin tarvitaan aika lailla. Ben Dyson on vertaillut vuosittain kasvavia M4-lukuja ja todennut että esim. Iso-Britanniassa pankit ovat laskeneet liikkeelle uutta rahaa 10-15% - viimeisten vuosien 2000-2007 aikana. (ja huomattavasti enemmän 2008, 2009)

Tässä alla taulukko brittirahan kasvusta - ja huomaa pelkästään pankkilainojen myötä. Ja huomaa tätä ei ole tuomittu inflaatiota aiheuttavaksi...mutta auta armias mikä haloo nousee kun valtio painaa lisäseteleitä. Silloin ekonomistipalkkakoira-armeija haukkuu.

Year

£bns created by

commercial banks

2000
68
2001
59
2002
65
2003
72
2004
94
2005
148
2006
168
2007
177

(Source: Bank of England official statistics – derived by measuring the annual increase in M4)

Suomen kohdalla tilanne on mitä todennäköisimmin lähes sama. Kun julkisesta velkataakasta päästään niin uutta lisärahaa tarvittaneen silti vuosittain arviolta 4-6% . Näin mm sekä American monetary Institute että Richard C. Cook omissa laskelmissaan.

Seuraavassa blogipostauksessa pyrin vastaamaan talousdemokratian vastaiseen kritiikkiin jonka mukaan joku on näkevinään tässä korruption vaaraa tai inflaation vaaraa. Linkit menevät Ben Dysonin sivuille missä hän vastaa tähän samaan kritiikkiin englanniksi. Nojaudun tällä erää hänen järkeilyynsä ja logiikkaansa - ainakin kunnes joku uskottavalla tavalla osoittaa ne vääriksi.

perjantai 11. syyskuuta 2009

Jane Burgermeister Project Camelotin haastattelussa

Jane Burgermeister on tällä erää maailman suurin sikainfluenssajulkkis. Katso niin tiedät miksi.



Niille jotka ei ymmärrä englantia voin todeta että JB on tehnyt usieta rikosilmoituksia jotka liittyvät todistetusti tahalliseen epidemian levittämiseen. Bill Ryan haastattelee osaavasti ja sympaattisesti.
JB näyttää meille muille mallikelpoisesti mikä päättäväisyys on. Uskon että meissä jokaisessa on sama voima kuin JB:ssä - kunhan se riittävästi ärsykkeitä ja herää ruususenunestaan. Tarkoittaen: Maailmaa voi parantaa jos niin todellakin päättää tehdä.

Charlie Sheen ja Obama



Näyttelijä Charlie Sheen patistaa viestissään Barack Obamaa avaamaan 9/11- tutkimukset uudelleen.

“We want our country back Mr. President, therefore I’m not just calling on you I’m calling on your team, I’m calling on each and every American citizen to wake up, stand up, and demand the truth,” states Sheen in the video.

Päivitys: Muistuttaisin vielä että tämän Charlie Sheenin esityksen taustahahmo on pitkälti Alex Jones ja Prison Planet. Julkaistu "Sheen-Obama keskustelu" on saanut kritiikkiä vaikka sitä alun perin tuotiin julki kuvitteellisenä.

Tasapainon vuoksi vähän AJ kritiikkiä erään lukijan toivomuksesta.

Jupakka on saanut paljon melua aikaiseksi ja siitä on mm mainittu pääuutisissa. Monet poliittiset kommentaattorit ovat (yllätys-yllätys) tuominneet Charlie Sheen´in. Jopa John McCain on sanonut mielipiteensä. Viimeisin käänne tässä:

Following the publication of Sheen’s “20 Minutes With The President,” a fictionalized account of a meeting with Barack Obama in which Sheen implores the President to reopen the investigation of 9/11 in light of the majority of the 9/11 Commission members publicly denouncing the official story as a deception, McCain attacked Sheen on ABC’s top rated show The View, comparing people who question 9/11 with holocaust deniers.

torstai 10. syyskuuta 2009

Ja eikun pahempaa tiedossa..

Tässä väitetään että uusi aalto lyhentämättä jääneitä asuntovelkoja olisi tulossa. Kannattaa siis oppia uusi termi: "option ARM mortgages" entisen "sub-prime mortgages"- käsitteen ohella.

Näiden "option ARM"- asuntolainojen korko on myös alussa ollut houkuttelevan alhainen ja noussut tänä vuonna. Asiantuntijana haastatellaan miestä nimeltä Whitney Tilson joka videossa puhuu tästä uudesta aikapommista joka lähti tikittämään vuosina 2005-2006.

Whitney puhuu myös toisesta lainaluokasta joita on nimetty "Alt-A"-lainoiksi. Kuvan vasemmalla puolella oranssilla sub-primelainat ja oikealla puolella oleva keltaisempi nouseva alue kuvaa näiden uusien ongelmalainojen massaa. Kuvan lähde on pankki Credit Suisse .







Part 2. Osa 2.

Kestävää Taloutta nykyisen talouskasvun tilalle

Taustaa

Teollisen vallankumouksen alkuajoista asti talouskasvun doktriini on ollut vallitseva talousfilosofia riippumatta siitä että kasvu on ahminut maailman luonnonvaroja ja sama jatkuu edelleen yhä kiihtyvässä tahdissa. Talouskasvun pysähtyminen on väistämättömästi edessämme. Samalla yläpuolellemme on kasaantunut tummia pilviä:

- ilmastonmuutos ("tosiasia"?)
- "peak oil", eli öljyn teoreettinen huipputuotanto on ohitettu (Lindsey Williams kiistää tämän)
- maaperän, ilman ja merien saastuminen (tästä tuskin kukaan on eri mieltä)
- kasvava määrä raaka-aineita joista alkaa olla pulaa, ja joiden louhiminen on yhä kalliimpaa ja hankalampaa. (selvä asia kaikille)

Talouskasvu on jo aikoja sitten ohittanut sen pisteen missä jo olisi ollut mahdollista tyydyttää kaikkien ihmisten perustarpeet - jopa turhia nuukailematta. Silti kaikki valtiot pyrkivät edelleen kohti tämäntapaista hyvinvointia, kilpailevat keskenään verisesti päästääkseen kasvattamaan vientiään - samalla kun kuumeisesti pyrkivät saamaan investointeja tuontina itselleen - eivät todellista vaurautta.
Hukumme kaikki velkoihin samalla kun meitä patistetaan kuluttamaan enemmän jotta järjestelmä edelleen kasvaisi. Miksi näin?


Vaietut syyt

Maailmaa ajetaan tuhoon syistä jotka liittyvät rahan liikkeelle laskun seurauksista. Tämä on aihe jota visusti pidetään poissa otsikoista ja julkisesta keskustelusta, sillä jos nämä asiat olisivat laajemmin yleisön tiedossa, nykyisen (hullun) järjestelmän ei annettaisi enää jatkua.

Velkaantumisen kasvutahti on kiihtynyt vuosi vuodelta nykyisen järjestelmän alkuajoilta asti suorana seurauksena järjestelmän luonteesta. Lisääntyvä velkaantuminen on pohjimmainen syy siihen että maamme poliitikot yhteen ääneen toitottavat talouskasvua, talouskasvua...vientiä, vientiä. Tässä on myös perimmäinen syy siihen miksi luonnonvaroja ja energiaa tuhlataan siinä määrin että monet ovat näkevinään ilmaston lämpenemistä tapahtuvan. (osa tosin epäilee että ilmasto muuttuu ja elää omia kylmiä ja lämpimämpiä kausia ihmisen tekeleistä riippumatta)

Miksi velkaantumisen kasvutahti on aina vaan kiihtymässä? Mistä mahtaa oikeasti olla kysymys?

Tarkasteltaessa edessämme olevia tosiasioita voimme todeta että pääongelma ei näytä olevan se että tuotteista ja palveluista olisi puutetta. Ongelma on pikemminkin hyödykkeiden tuhlaaminen sekä niihin oikeuttavan rahan epäoikeudenmukainen jakelu. Velkojen jatkuvan kasvun johdosta voimme havaita yhä toivottomampaa taistelua työpaikoista toimeentulon ja velanhoidon varmistamiseksi.


Pankki luo luoton tyhjästä

Vallitseva myytti on se että kun pankki myöntää lainan, se lainaa edelleen säästötiliasiak-kaittensa rahatalletuksia. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa eikä se selitä sitä miten talletusten volyymi on jatkuvasti kasvanut. Tosiasiassa tilanne on se että kun pankki myöntää lainan, se luo täysin uutta rahaa tyhjästä, eikä vain rahaa vaan samalla myös itselleen korkoa tuottavan saatavan - pankkiluottoasiakkaan velkana.
Lainaaja vuorostaan saa pankkiluoton eli ns. ”rahaa”, mitä voi kuluttaa kiertoon, mutta lainaaja saa myös korollisen velan joka pysyy hänen nimissään kunnes velka kokonaisuudessaan on maksettu. Ja kun velka on maksettu, pankki toteaa lainan pääoman saaduksi ja pääoma poistetaan kierrosta - mutta korko-osuus on revittävä muusta kierrossa olevasta rahasta.

Tämäkin raha on samalla tavoin laskettu liikkeelle korollisen velan myötä. Voimme edelleen todeta että pankin saama korkokin pysyy poissa rahakierrosta kunnes pankki lopulta kuluttaa korkotuoton kokonaisuudessaan. Täten muiden tahojen velkojen maksamiseen jää vähemmin rahaa ellei jossain päin oteta uutta velkaa.
Luototus on siis eräänlainen pyramidipeli joka romahtaa, ellei sitä jatkuvasti ruokita uusilla pankkiluotoilla. Tässä siis voidaan laskemalla osoittaa että kokonaisrahamäärän on jatkettava kasvamista, muuten koko järjestelmä romahtaa ja jäljelle jäävien velkojen hoitaminen jää mahdottomaksi. Tämä selittää myös ns. suhdanne-vaihtelut tai suhdanteiden sahaaminen inflaation ja laman välillä, johtuen siitä että vuoroin luottoa myönnetään kevyin perustein, myöhemmin samanlaisen luoton saamisen ehtoja tiukennetaan.


Nykyjärjestelmä luo velkaa

Kaikkien näiden velkojen korot, yhteiskunnan kaikilta sektoreilta: yksilöiltä, yhtiöiltä ja julkis-hallinnolta, menevät pankkien toimintakuluihin ja näiden kassavarantojen korottamiseen sekä jo ennestään vauraiden osakkeenomistajien osinkoihin. Nämä vuorostaan käyttävät usein osinkonsa ylellisyyksiin ja antiikkiesineisiin, mutta myös osakesijoituksiin, valuuttakauppaan, johdannaisiin jne. eli tavallaan uhkapeliin millä pyritään keräämään itselle vielä lisää vaurautta reaalitalouden tuottajilta.

Näin rahaa imuroituu pois reaalitaloudesta, tuotannon ja kuluttamisen järjestelmästä, ja tilanne pahenee entisestään kun tähän uhkapeliin käytetään pankkilainaa. Pankit osallistuvat nykyään tähän kasinopeliin itsekin, niitä koskevan säännöstelyn loputtua.

Tästä syystä voidaan nähdä joidenkin vaurauden kasvavan ja toisten kurjuuden lisääntyvän sitä mukaan kun yritykset epätoivoissaan pyrkivät kasvuun, jotta kykenisivät sekä hoitamaan rahoituskulunsa että pysymään voitollisina.
Samasta syystä ihmiset kaikkialla lähes epätoivoissaan pyrkivät palkkatyöllä tienaamaan toimeentulonsa - ja valtionhallinto vuorostaan luomaan työpaikkoja palkkatyölle. Tämä vuorostaan johtaa yltiöpäiseen tavaroiden ylituotantoon, raaka-aineiden tuhlaamiseen sekä monen tuotteen osalta tarkoitukselliseen mahdottomuuteen korjata tuote tai vaihtaa osia siihen.

Seuraukset ovat yleensäkin monien tuotteiden tarkoituksellinen lyhytikäisyys, alati muuttuva vaatemuoti - ja valtavat mainosbudjetit, joilla kaikki tehtaat pyrkivät myymään omia tuotteitaan ja näin pitämään kysynnän kasvussa.


Pankkien valta demokratian ulkopuolella

Pankkien valta myöntää lainoja antaa vuorostaan pankeille valtavasti valtaa vaikuttaa talouselämään. Näin siis pankkien voidessa yksin päättää kenelle myönnetään ja kenelle ei myönnetä lainaa, ja mihin tarkoituksiin yleensäkin lainaa myönnetään. Pankkien ensisijainen huoli on laina-asiakkaan kyky maksaa laina korkoineen päivineen, eikä lainan tarkoituksen sosiaalinen tai yhteiskunnallinen hyöty tai arvo. Huomionarvoista on että esim. aseteollisuudelle lainaaminen pidetään pankkimaailmassa huomattavasti varmempana kuin esim. uudistuvan energiantuotannon rahoittaminen.
Karu totuus on se että, viimeisten satojen vuosien aikana, yksityisten liikepankkien omistajat ja pankkien ympärillä kasvaneiden teollisuusryppäiden johtajat ovat järjestelmällisesti manipuloineet järjestelmää oman valtansa ja vaurautensa varmistamiseksi. (CFR, TC, Bilderberg, Davos, EU)

Poliitikkojen lahjominen, väärien väitteiden esittäminen, talousrikokset - joita myöhemmin muutetaan laillisiksi, hampaattomien ekonomistien rahoittaminen sekä valtavirtamedian omistaminen ja ohjaaminen jotta suodatettaisiin ja vääristeltäisiin uutisia ja vältettäisiin julkista keskustelua ratkaisevista aiheista - on kaikki johtanut nykyiseen tilaan. Näistä syistä myös kehitysmaiden musertava velkataakka on kasvanut entisestään ja sekä globalisaatio että tuotannon siirto halpamaihin tuodaan aina mediassa julki myönteisenä kehityksenä.


Ratkaisuna julkisen rahan osuuden kasvattaminen

Useiden vuosisatojen ajan, täysivaltaisten valtioiden talousalueella kierrossa oleva raha oli kokonaan tai pääosin valtiovallan omaa luomusta ja vain pieni, täydentävä osuus rahasta oli yksityisissä käsissä. Valtiovallan luoman oman velattoman korottoman rahan, valtiovallan tulee kuluttaa kiertoon, esim. rakentamalla tieverkostoa ja ostamalla tuotteita ja palveluita. Näin toimittaessa talousalueella käytettävä raha ei missään vaiheessa synnytä mitään velkasuhteita suuntaan tai toiseen. Tällaista täysivaltaisen valtiovallan liikkeelle laskemaa rahaa nimetään yleisesti julkiseksi rahaksi.

Raha maksaa valtiolle vain sen minkä se maksaa kolikkojen metallista ja lyömisestä - tai vaihtoehtoisesti seteleiden paperista ja painamisesta. Nykyinen digitaaliraha ei maksa edes sen vertaa, vaan kulut ovat lähinnä se mitä numeroiden kirjoittaminen tietokonepäätteellä maksaa. Rahan nimellisarvon ja sen raaka-aine- ja tuotantokulujen erotus on ns. seigniorage, ja tämä kate kuuluu perinteisesti valtiovallalle.

Bank of England pystytettiin 1694 ja tämän jälkeen pankit ovat vaiheittain kasvattaneet osuuttaan yhteiskunnasta kiertävästä rahamäärästä. Tätä pankkien kasvanutta osuutta sanotaan pankkiluotoiksi tai yksityiseksi rahaksi. Vielä Toisen Maailmansodan jälkeen, julkisen rahan - eli kolikoiden ja seteleiden osuus, jota siis valtiovalta kulutti kiertoon, edusti silloin vielä noin puolta koko silloisesta rahamäärästä, esim. Iso-Britanniassa. Kehitys, ja erityisesti pankkitilirahan osuuden kasvaminen käteisen ohi, johti kuitenkin siihen että pankkiluottojen osuus kasvoi voimakkaasti julkisen rahan kustannuksella.


Velkarahan osuus rahamäärästä 97- 98 %

Tänä päivänä Iso-Britanniassa pankkiluottojen osuus on luokkaa 97- 98 % maassa kiertävästä rahasta. Tämän johdosta, eli velkojen suhteettomasta kasvusta johtuen, koko rahajärjestelmää uhkaa nyt romahtaminen, koska korollisten velkojen hoitokulut vievät pian valtaosan kansalaisten osto-voimasta eikä varoja näin enää riitä normaalikysynnän ylläpitämiseksi. Suomessa tilanne on sama. Näin kokonaiset valtiot ovat joutuneet kokemaan talousromahduksia, ja USA:n liittovaltio, nykyään maailman ylivoimaisesti johtava velallinen, on selvitystilassa. Tämä on ennennäkemätöntä ja sen vaikutukset ulottuvat kaikkialle maailmaan.


Uudistusliikkeitä nousee

Erilaisia rahapoliittisia uudistuksia ajavia kansalaisliikkeitä on ollut olemassa jo parisen vuosisataa - mutta vasta tänä päivänä näistä näkee ja kuulee useammin kiitos internetin ja vaihtoehtoisten riippumattomien uutismedioiden. (Canadian Action Party, Money Reform Party, American Monetary Institute, Prosperity, Web of Debt, Richard C. Cook, JAK Bank, Democrats for Social Credit)

Uudistusta ajavien liikkeiden sanomat voidaan tiivistää: Valtiovallan tulee palauttaa itselleen kansallisen rahan liikkeelle laskemisen etuoikeus ja pankkien vuorostaan tulisi pysytellä siinä mitä ne ovat tekevinään - eli pelkästään lainata eteenpäin jo olemassa olevaa rahaa!

Kun näitä muutoksia ruvetaan toteuttamaan, olemassa olevien velkojen poiskirjausten myötä tullaan tarvitsemaan valtavasti uutta korvaavaa rahaa, jottei rahamäärä supistuisi. Tässä tilanteessa valtiovallan tulee ryhtyä luomaan uutta julkista rahaa ja kuluttaa se kiertoon ja ilman minkäänlaista kytkentää pankkivelkaan. Näin toimittaessa päästään sekä valtiovelasta että muuta julkista sektoria rasittavista veloista.


Julkisen rahan kanavointi perustulona

Suuri osa tästä uudesta julkisesta korottomasta velattomasta rahasta voitaisiin kanavoida kansalaisille perustulona - eli toistuvina maksuosoituksina jokaiselle. Näin valtiovalta varmistaisi kaikille riittävän ostovoiman elääkseen niukan vaatimattomasti työttömänäkin. Perustulon myötä kansalaiselle avautuisi mahdollisuus päättää omasta elämäntavastaan, sopia hyväksyttävistä työehdoista, jättää epäeettiset työpaikat, (puhelinmyynti, aseteollisuus, palkka-armeija jne.) ja siirtyä kestävän kehityksen työaloille (esim. uudistuvan energian) tai työllistää itse itsensä, muodostaa osuuskuntia, nauttia vapaa-ajastaan, lähteä mukaan politiikkaan, huolehtia perheestään, ystävistään, kotipaikkakunnistaan ja ympäristöstään.

Näitä muutoksia pitäisi toteuttaa jokaisessa maassa ja näin jokainen maa kykenisi rahoittamaan omaa kotimarkkinatuotantoaan. Nykyiset kansainväliset velkasuhteet poistuisivat, ja ns. Kolmas Maailma olisi pian velaton. Kansainvälinen kauppa perustuisi jatkossa todellisten tuotteiden vaihtamiseen eri valtioiden välillä, yhteisen hyvän nimissä.

Aidot ruokatuotannon ylijäämät tulisi luovuttaa maille joissa ruoan tarvetta ilmenee. Tietotaitoa ja osaamista tulisi taas vapaasti jakaa kaikkien kesken. Kaikenlaisen kansainvälisen yhteistyön pitäisi ja tulisi kukoistaa ilman nykyistä velkapainetta. Kilpailuasetelma jäisi näin taka-alalle ihmisten välisessä kanssakäymisessä.

Jopa nykyinen maailman väestönkasvu huomioiden, monet asiantuntijat ovat laskeneet, ettei kenenkään tarvitsisi nähdä nälkää, kunhan erilaiset varastointi-, kuljetus- ja logistiikkaongelmat saadaan hoidettua ja oikeudenmukaisuuden periaate pääsisi valloilleen.

Nykyisten petollisten ja laittomien velkasuhteiden purkaminen ja poistaminen mahdollistaisi kaiken muun ohella myös pikaisesti erilaista matalan energiankulutuksen asumisen kehittämistä - jotain minkä luulisi kiinnostavan kaikkia jotka omalla esimerkillään mielellään pyrkivät hillitsemään ns. ilmastonmuutosta.

_______________________________________________________

Alkuperäisteksti: Brian Leslie,, Sustainable Economics, http://www.sustecweb.co.uk/ Käännös ja muokkaus: Lars Osterman, Talousdemokratia, http://talousdemokratia.blogspot.com/

tiistai 8. syyskuuta 2009

Life Inc. The Movie

Douglas Rushkoff puhuu tässä niistä ideoistaan jotka johtivat siihen että hän kirjoitti kirjan, "Life Inc. How The World Became A Corporation And How To Take It Back"



http://www.sott.net/articles/show/192773-Life-Inc-The-Movie


Douglas Rushkoff talks about the ideas behind his book, "Life Inc. How The World Became A Corporation And How To Take It Back"

In Life Inc., award-winning writer, documentary film-maker, and scholar Douglas Rushkoff traces how corporations went from a convenient legal fiction to the dominant fact of contemporary life. Indeed as Rushkoff shows, most Americans have so willingly adopted the values of corporations that they're no longer even aware of it.

Ihanaa kuultavaa. Rushkoff toteaa että ns finanssi- tai talouskriisi on ainutkertainen tilaisuus kerrankin hankkiutua eroon pankeista jotka ovat olleet kimpussamme tarpeettomina loisina satoja vuosia.

"The banks are the very things that suck us dry. The banks are not the institutions to rescue. They are the institutions the we need to let die , so we can go on with bisnes."

Pankkeja ei tulisi pelastaa nykyisessä tilanteessa. Ei sen sijaan näiden tulisi antaa kaatua jotta voisimme jatkaa elämäämme ja liiketoimiamme suotuisimmissa olosuhteissa.

"This isn´t just a crises. This is actually an opportunity. This is propably the first moment in the last couple of hundred years.. that we have had to rebuild our society and our economy on principles that serve humanity - instead of killing life."

Tämä ei ole pelkkä kriisi. Tämä on itse asiassa oiva tilaisuus. Tämä on todennäköisesti ensimmäinen hetki pariin sataan vuoteen..muokata yhteiskuntaamme ja talouttamme ihmiskuntaa palvelevien periaatteiden mukaisesti - sen sijaan että jatkaisimme entiseen malliin elämän tuhoamista.

Rushkoff osoittaa myös että suuryrityskulttuuri ja näiden yritysten tarjoama palkkatyö on johtanut ihmisten eriytymiseen toisistaan. Renesanssikaudella alkanut liiketoimilupamenettely johti siihen että tärkeille aloille pikkuhiljaa syntyi monopoleja ja oligopoleja. Nykyinen työ- ja kulutuskuttuuri vie meiltä kaikki voimat - jaksamme enää painella kaukosäädintä sohvalla.

Tarkka kuulija huomaa myös miten Rushkoff kertoo esimerkin siitä miten eräs ravintoloitsija rahoitti toimintansa laajentamista myymällä lähitienoon asukkaille comfort dollars-nimisiä omia arvoseteleitä. Näin satasella sai 120 edestä ostovoimaa ravintolasta. Oiva idea kenelle tahansa.

*

Kerran vielä: "The banks are the very things that suck us dry. The banks are not the institutions to rescue. They are the institutions that we need to let die , so we can go on with bisnes."

Ja mitä sanoo vuorostaan Jyrki Katainen Savon Sanomien haastattelussa:
Katainen kertoo Savon Sanomien tällä viikolla ilmestyvässä erikoisnumerossa tilanteen näyttäneen hetken niin lohduttomalta, että koko eurooppalainen pankkijärjestelmä saattaisi kaatua.

"Oltiin ihan muutaman päivän päässä totaalikatastrofista, joka olisi ollut kymmenen kertaa pahempi kuin nykyinen tilanne. Riski eurooppalaisen pankkijärjestelmän romahdukseen oli suuri. Talouden verenkierto olisi pysähtynyt kertaheitolla", Katainen kuvailee haastattelussa.

Kenen leipää syöt sen lauluja laulat! Ja onhan Katainen joutunut myöntämään että soittelee Nalle Wahlroosille ainakin herran viikossa kysyäkseen neuvoja....miten toimia "kansalaisten" rahaministerinä.

Ilokseni huomasin aika monen lukijan suhtauvan kriittisesti Kataiseen. Harvoin näkee noin tuomitsevia ja ankaria kommentteja julkaistun Hesarissa joka siis raportoi Savon Sanomien jutusta.

Esimerkki:
"Mitä jos pankkijärjestelmä olisi kaatunut? Rikkaat olisivat menettäneet rikkautensa, he eivät enää olisi olleet rikkaita. Köyhien varat olisi maksettu takaisin 50000 euroon asti ja pysyneet edelleen köyhinä. Tässä taas näkee, ketkä maailmaa pyörittää? Rikkaat, joilla raha on, poliitikot, jotka haluavat osan rikkaiden rahoista."



Huomasin että tästä samasta aiheesta kirjoittaa toinenkin kotimainen blogi:

http://teroheiskanen.net/2009/07/10/raha-on-vain-yhdenlainen-raha-ja-ylhaalta-alas-hallinnon-tuhoisuus/