torstai 10. syyskuuta 2009

Ja eikun pahempaa tiedossa..

Tässä väitetään että uusi aalto lyhentämättä jääneitä asuntovelkoja olisi tulossa. Kannattaa siis oppia uusi termi: "option ARM mortgages" entisen "sub-prime mortgages"- käsitteen ohella.

Näiden "option ARM"- asuntolainojen korko on myös alussa ollut houkuttelevan alhainen ja noussut tänä vuonna. Asiantuntijana haastatellaan miestä nimeltä Whitney Tilson joka videossa puhuu tästä uudesta aikapommista joka lähti tikittämään vuosina 2005-2006.

Whitney puhuu myös toisesta lainaluokasta joita on nimetty "Alt-A"-lainoiksi. Kuvan vasemmalla puolella oranssilla sub-primelainat ja oikealla puolella oleva keltaisempi nouseva alue kuvaa näiden uusien ongelmalainojen massaa. Kuvan lähde on pankki Credit Suisse .Part 2. Osa 2.

2 kommenttia:

SamassaVeneessä kirjoitti...

Niin, tämä oli selvää jo 2007 lopussa (lähde: Credit Suisse) - tullut mainittua useampaan otteeseen mm. omilla sivuilla (kuva alla).

http://www.samassaveneessa.info/lyhyet-katsaukset/164-20090127-katsaus

Tällä hetkellä jenkkilän asuntolainoista 90% on valtion takaamia, kohta poistuu tulppa pallosta - ja seuraukset ovat? Useassa yhteydessä on tullut vastaan, että jenkkilässä asuntojen keskimääräinen hintapudotus tullee olemaan 75-90% huipuistaan 2006-07. Maalitaulu 2012 siis 3/4 pois kirjanpidosta - kuin myös pankeista tuolla.

Tänään juuri kirjoitin uusimman lisätipahduksen vimosimpaan katsaukseeni -25% edellisen 10-30% tipahdukseen. Portaita pitkin siis tippuvat tuolla. Suomessa... onneksi tämä ei koske meitä - vai miten se oli?

Melkoista madonlukua tulossa tälle syksylle :-(

Lars Osterman kirjoitti...

Tätä juttua kannattaa lukea niin ymmärtää miksi "asiantuntijat" eli ns ekonomistit ovat kaikki niin samaa mieltä kaikesta - eivätkä näe mitään varsinaisia epäkohtia velkataloudessa.

http://www.huffingtonpost.com/2009/09/07/priceless-how-the-federal_n_278805.html

Vasta kun velkojen korot lähestyvät 10% BKT:sta joku murahtaa että "nyt tarttis tehdä jotain"...

Mikseivät ekonomistit kerro meille että velkaperusteinen rahajärjestelmä on huono malli ja että parempi olisi jos raha olisi työ- tai arvokuitti eikä velkakuitti kuten nyt..?