maanantai 21. syyskuuta 2009

Lissabonin sopimuksesta päätetään pian eduskunnassa

Hannu Yli-Karjanmaa kirjoittaa:
Lissabonin sopimus sammutetuin lyhdyin… Lissabonin sopimuksesta, joka on "Suomen tärkein kansainvälinen sopimus", päätetään ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona eduskunnassa. Media vaikenee, eikä kansalaiskeskustelua ole käyty. Valta siirtyy EU-liittovaltiolle enenevässä määrin (mikäli irlantilaiset saadaan peloteltua kyllä-kannalle parin viikon päästä pidettävässä äänestyksessä). Suomessa EU-liittovaltiosta on päätetty kabineteissa jo vuosia sitten. Tämä on "demokratiaa".
Lisäpoiminta tekstistä:

Näyttäisi, että Lissabonin sopimus tullaan karkeasti ottaen hyväksymään Suomessa lukematta ja ymmärtämättä sekä keskustelematta ja tietämättä sen sisällöstä. Hyväksyttekö tämän? Minun ainakin on vaikea tätä hyväksyä demokraattiseksi toimintatavaksi.

2 kommenttia:

JussiR kirjoitti...

Katselin eduskunnanan sivuilta että tänään siellä käsitellään jotain veroparatiiseihin liittyviä lakiesityksiä ja kuntaliitoksia. Huomisen istonnosta ei ollu tarkempaa tietoa...

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/organisaatio/taysistunto/taysistuntokaynnissa/index.htx

Lars Osterman kirjoitti...

OK..outoa - no katsos minä otin tuon jutut suoraan Hannun nwo-sivulta. Siellä tosin luki "ensi viikon tiistaina ja keskiviikkona" ..eli olisinkohan ymmärtänyt sen väärin. Ehkä se onkin vasta viikon päästä?

Korjaan otsikon.