perjantai 25. syyskuuta 2009

Money As Wealth: Finanssikriisi on teatteria

Blogi Money As Wealth toteaa osuvasti (ihan minun tavoin) tuoreimmassa postauksessaan:

Financial Armageddon? WHY?


There is NO NEED for Financial Armageddon! None!

We do NOT have to be short of money!

Use your head. Why would we be short of money if we can create it legally and Constitutionally.

We are only short of money because we have been overcome by the falsehood that all money must be borrowed.

We could create new money every time we build something, every time we fix our crumbling infrastructure.

Here is the SOLUTION

*

Sama suomeksi:

Finanssikriisille tai talousromahdukselle tai Ei ole mitään syytä . Ei ensimmäistäkään.

Meillä EI tarvitse olla puutetta rahasta!

Käytä päätäsi. Miten meillä voi olla puutetta rahasta jos kerran voimme laillisesti luoda rahaa perustuslain mukaan. (ainakin USA:ssa voidaan)

Me koemme rahapulaa nyt siksi että meidät on saatu uskomaan että kaikki raha on lainattava.

Itse asiassa voisimme luoda uutta rahaa joka kerran kun rakennamme jotain, joka kerran kun korjautamme murenevaa tieverkostoamme ja muuta ns yhteiskunnallista infrastruktuuria.

Tässä ratkaisu.

(Minnesota osavaltion eräs lakiehdotus :The MINNESOTA TRANSPORTATION ACT, jonka idean ja menetelmän mukaan osalvaltio ratkaisee rahapulansa yllä kuvatulla tavalla)


1 kommentti:

köpä kirjoitti...

Teatteri , teatteria ja valhetta

Luin taloussanomien nettiversiosta uutisen missä kerrottiin, että kotitietokoneen osia tehdään edelleen kelvottomissa oloissa nälkäpalkalla.
Olen juuri ostanut uuden läppärin, kun halvalla sain.
Mutta mutta... googlasin sanan vapaakauppa. http://fi.wikipedia.org/wiki/Vapaakauppa
"Vapaakauppa tarkoittaa yleensä ihmisten ja yritysten oikeutta käydä kauppaa keskenään vapaasti myös valtakunnanrajojen yli. Se siis tarkoittaa rajoitusten, kuten tullien ja tuontirajoitusten puuttumista kahden tai useamman valtion välillä. Vapaakauppa on siis markkinatalouden rajoittamattomin ja kansainvälisin muoto, jossa ihmisten keskinäiselle kanssakäymiselle, kaupankäynnille ja sopimuksille asetetaan mahdollisimman vähän rajoituksia. Vapaakauppasopimuksissa pyritään yleensä myös yhdenmukaistamaan tai poistamaan markkinoita sääteleviä sääntöjä."

Meillehän kerrotaan, että on hyvä, että kehittymättömän maiden kansalaiset saavat näin työtä ja toimeentuloa. Ja näin heidän kansantalouden kehittyessä he nousevat edistyksen myötä länsimaiden tasolle hyvinvoinnissa.

Näinkö on? Minusta taas näyttäisi siltä, että tavaroiden tuottaminen on siirretty maihin, joissa poljetaan kansalaisten ihmisoikeuksia, teetetään työt kurjissa hikipajoissa ja nälkäpalkalla. Hyödyn korjaavat monikansalliset yhtiöt ja kyseisen maan eliitti. Hurjinta tässä on , että on syntynyt voisiko sanoa “epäpyhä allianssi” kapitalismin ja totalitaarisen kommunismin välillä (Kiina).

Ehkä tarkoituskin onkin tämä.
Eli kilpailukyvyn nimeen myös kehittyneiden maiden palkat ja työolosuhteet tulee sopeuttaa markkinavoimien luomalle tasolle( nälkäpalkka, hikipajat) Ja johtuneesta syystä verotulot pienevät ja näin taas hyvinvointipalveluja on leikattava jne.
Tähän kun lisää maailman talouden käyttämä raha ,joka on kaikki käytännössä velkarahaa, niin mietityttää onko tässä enää mitään toivoa paremmasta?