maanantai 14. joulukuuta 2009

Richard Wolff: Capitalism Hits the Fan (must-see)

Professori Wolffin luennoi kapitalismista, taloudesta ja siitä miten on tultu tähän missä olemme. Tämä luento, jos mikään osoittaa että kapitalismi sellaisena kuin me sen tunnemme, todellakin on tiensä päässä.
Wolff torpedoi samalla erään Stubbin jokaisen teesin siitä miksi globalisaatiota muka tulisi kehittää ja kiirehtiä. Globalisaatio ja äärimmilleen viety vapaakauppa on tosiasiassa pelkästään pienenpienen eliitin etujen mukaista politiikkaa. Suomalaisten valtaväestön kannalta kotimainen tuotanto ja työllistyminen on toistaiseksi ainoa keino jakaa ostovoimaa (rahaa). Gobalisaatio ja integraatio ei ole minkään maan työväestön kannalta suositeltavaa.
Suosittelen lämpimästi englaninkielentaitoisille. Wolff puhuu niin elävästi että tätä yli tunnin luentoa todella jaksaa seurata. Lopussa hän vastaa yleisön kysymyksiin.

Richard Wolff: Capitalism Hits the Fan (must-see)Economist, author, Professor emeritus U Mass, Amherst, Richard Wolff, speaks about the current economic crises, its’ roots and what we can do about it.

Filmed by Paul Hubbard at Brown University, Providence RI on 12-2-09

Source/Lähde: http://dandelionsalad.wordpress.com/2009/12/11/richard-wolff-capitalism-hits-the-fan/#more-63620

Päivitys: EAP - tiesitkö tällaisesta: Euroopan työväenpuolue on olemassa ja ajaa täysin vastakkaista politiikkaa kuin eurokraatit. Eurokraatit edustavat uusfeodalismia ja plutokratiaa (bankers rule) EAP:n politiikka on jossain määrin talousdemokratian kanssa sukulaisuussuhteessa. EAP on Lyndon LaRouche-liikkeen europpalainen siipi.

5 kommenttia:

Tero Heiskanen kirjoitti...

Uskomattoman hyvä, kannattaa katsoa ehdottomasti.

Hilda K. kirjoitti...

Kiinnostava ja eloisa luento, lopussa myös käytännön keinoja tilanteen parantamiseksi.
Seikka, joka tuntui jo hiukan erikoiselta oli, ettei luennoitsija hylännyt puolueasetelmaa. Hän puhui republikaaneista ja demokraateista tavalla, jonka sijoittaa jo hiukan menneeseen. Lopussa sodan vääjäämättömyys perustellaan. Huhhuh.

Anonyymi kirjoitti...

Täysi off-topic mutta voisi olla hyvä keino herätellä ihmisiä. Tietäisikö joku tai saisiko jostain selville onko länsimaailman kaikki valtiot ja muut taloudellisesti merkittävät valtiot velkaisia. Jos näin on, se tarkoittaa sitä että jokainen näiden maan kansalainen joutuu maksamaan velkaansa.

Uskoisin että paradoksi jossa jokainen maa on jollekkin pankille velkaa pistäisi sisäisen herätyskellon kongit pärisemään:

Jokainen maa velkainen, kaikki kansalaiset riippumatta omasta velkaisuus asteestaan joutuu tätä velkaa ja eteenkin korkoja maksamaan

Lars Osterman kirjoitti...

Olen kirjoitellut euromaiden velkaantumisesta mm tässä

Käsittääkseni ainoat maat maailmassa jotka eivät ole korviaan myöten velassa ovat Norja, Taiwan, Malta, Vatikaani, Iran, Venezuela, Kiina - ja tietysti Arabiemiraatit, Saudi-Arabia.

Venäjä lie melko hyvässä mallissa sekä Luxenburg ja muut ns off shore veroparatiisit.

Kaikki maat jotka ovat sekä BIS-pankin jäseniä ja joilla yksityisomisteinen keskuspankki ovat yleensä "persaukisia".

Keille ollaan sitten velkaa..? Sitä kysyin itseltäni jo 20 vuotta sitten - ja vastaus on vaikea löytää. Vastaus lie kuitenkin se että lähes kaikki valtiot ovat velkaa:

1. oman maansa ökyrikkaille
2. velattomien maiden keskuspankeille
3. 15 suurimmalle yksityispankille
- joista suuri osa on esittänyt kirjanpidollista tappiota saadakseen ilmaista elvytysrahaa.
4. Rothschildien omaisuudeksi on arvioitu 500 biljoonaa - tästä suuri osa lie erilaista valtiovelkapaperia.

Kriittinen tila kirjoitti...

Hyvä luento oli kyllä. On tämä internet hieno kun saa huippuluokan yliopistoluentoja kuka vaan maksutta seurata kotonaan! Tämä kattava tietoverkko saattaa vielä hyvinkin pelastaa meidät globaalin omistajaluokan ikäviltä aikeilta!

Videosta linkkiä jakoon vaan, hyvää settiä.