tiistai 27. toukokuuta 2008

Vallan Vahtikoira

Jos joku ei vielä ole huomannut niin tässä oivallinen tekstinikkari joka kirjoittaa mielenkiintoisesti, pitkään ja hartaasti.

Helsingin Sanomien johtama mediakontrolli Suomessa


"Euroopasta saa kauan hakea maata, jossa tiedonvälitys on yhtä monopolisoitunut kuin Suomessa. Käytännössä Suomessa on vain yksi aidosti valtakunnallinen lehti – Helsingin Sanomat. Useimmat suomalaiset kuitenkin elävät hyvässä uskossa, että kotimainen tiedonvälitys on maailman mittakaavassa poikkeuksellisen puolueetonta, korruptoitumatonta, asiantuntevaa ja sensuurista vapaata. Tätä mantraanhan puolueellinen, korruptoitunut ja sensuroitu media vuodesta toiseen meille toistaa. Ja kun vastaväittäjiä monopolien maassa ei ole, on helppo tähän uskoon tuudittautua, ellei sitten omaa riittävää älyä ja sen lisäksi puhtia, jotta näkisi vaivaa ottaa itse asioista selvää."

(lue loputkin)

5 kommenttia:

misterjukka kirjoitti...

tuolla on muuten hyvä kirja jossa kerrotaan mitä muutakin sensuroidaan suurelta yleisöltä, kirja perustuu tositapahtumiin, kirjassa Viktor Ostrovsky kertoo kuinka ja miten hänet koulutettiin toimimaan Mossadin agenttina, ja kuinka hän tajuttuaan ammattinsa epäoikeutuksen, pakeni kanadaan.

Claire Hoy ja Viktor Ostrovsky : Petoksen Kautta
HYVINKÄÄ : BOOK STUDIO, 1991 (HANKO : HANGON KIRJAP.

Olli kirjoitti...

Onkohan sensuuri iskenyt? "The authors have deleted this blog. The content is no longer available."

Vahinko, kirjoituksia oli mukava lukea.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin Olli. Tuota samaa on huomauteltu muualtakin. Tiedä sitten. Selityksiä voi toki olla muitakin. Toisaalta ei Tomi Ahola Vallan Vahtikoira blogissaan minusta ole kirjoittanut mitään sellaista mikä voisi antaa aihetta "toimenpiteisiin".

Vai olisiko ne mustapukuiset miehet koputelleet ovelle ja pakottaneet poistamaan blogin..?

Tiedän että blogin tekstejä on kopioitu ja tallennettu muualle joten ne voidaan julkaista uudelleen milloin tahansa - vaikkapa täällä Tomin luvalla.

Seurataan tilannetta.

Anonyymi kirjoitti...

Sisäpiirin tieto: blogi palaa viimeistään syksyllä takaisin eri nimellä, eri osoitteessa ja laajennetuilla teemoilla. Sensuuri ei iskenyt eikä "mustapukuisilla miehillä" ole mitään tekemistä asian kanssa. Blogin sisältöä alettiin käyttää ulkopuolisten toimesta negatiivisuuden kylvämiseen, joten lähestymistapaa oli mietittävä uudelleen.

Lars Osterman kirjoitti...

jeps..no se mustapukuisista puhuminen oli tietysti vitsi..kai sä sen tajusit, heh.

Hienoa kuitenkin jos homma jatkuu.

;-)