keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Ron Paul saa tukea Yhdysvaltain poliisijärjestöistä

Yllätyin lukiessani tämänaamuista s-postia. Joukossa oli artikkeli missä todetaan että myös poliisit näyttävät luottavan kaikkein eniten siihen vapaaseen aseomistuspolitiikkaan mitä Ron Paul edustaa.
Moni varmaan olettaisi että poliisit nimenomaan olisivat aseita vastaan. Näin ei kuitenkaan Yhdysvalloissa missä ajatellaan hieman toisin kuin meillä tässä kysymyksessä. Poliisit näyttävät ajattelevan USA:ssa niin että jos kansalaisilla on aseet joilla suojella koskemattomuuttaan ja omaisuuttaan niin poliiseillä on vähemmän työtä koska aseelliset ryöstöt ja varkaudet itse asiassa vähenevät. Eli jos kansalaisilta kerätään aseet pois niin rikollisilla on yhä helpompi korjata säkkiinsä omaisuutta keneltä tahansa. Jos rikolliset taas tietävät että ryöstön kohteella hyvinkin saattaa olla ase jolla laillisesti voi suojella itseään ja omaisuuttaan - rikolliset saattavat empiä ja kokoea kiinnijäämisriskin ja yleensäkin teon riskin liian suureksi ja näin jättää ryöstö tekemättä.

Aseista riisuttu kansa on myös hampaaton virkakoneiston laittomien väärinkäytösten ja uhkailujen edessä. Moni pelkää että Yhdysvaltoja voi uhata Bushin julistama poikkeustila missä eräänlainen poliisivaltio valvoisi kaikkea.

(Oma näkemykseni on se että luonnollisesti on kuitenkin niin että jos joka toisesta talosta löytyy ase niin helposti se voi joutua rikollisten käsiinkin. Asia on kaksipiippuinen.)

Ron Paul on myös ehdottanut muita toimia jotka ovat poliisien mieleen. Rajavalvonnan tiukentaminen. Suojaliivien hankintamenojen verovähennyoikeutta jne.

"In addition, Congressman Ron Paul believes that the Second Amendment is "not about duck hunting." It is an individual right that is guaranteed. He stated that he believes it is about the citizenry having the ability to restrain tyrannical governments and would be dictators.

He believes the Second Amendment is about self-defense from criminal attack and from governments that break away from the chains of the Constitution. According to a poll conducted by the National Association of Chiefs of Police, more than 75% of the nation's police officers agree with Rep. Paul's stance on gun ownership including private citizens carrying concealed weapons for personal protection."Lue lisää artikkelista
.

Poiminta artikkelista:

"Ron Paul is the only Republican candidate who can beat Hillary Clinton," claims political strategist Kent Snyder."


1 kommentti:

JussiR kirjoitti...

Kodissa pidettävillä pistooleilla on vaikea taistella armeijan tankkeja vastaan, joten aseenkantoluvista voi olla nykyään montaa mieltä, mutta historiaa tarkasteltaessa aseenomistusoikeus on hyvin tärkeä. Itseasiassa länsimaisen demokratian juuret ovat 1800-luvussa, jolloin kenellä tahansa tavan ihmisellä oli varaa hankkia parasta mahdollista sotateknologiaa (pistroolit, kiväärit) ja näin ollen valtiot eivät kyenneet sortamaan kansalaisia erikoisarmeijoilla, vaan joutuivat taipumaan kansan tahtoon. Toisin oli aasiassa, jossa kansa oli niin köyhää, ettei se kyennyt hankkimaan sotavälineitä ja näin ollen valtio kykeni (ja edelleen kykenee) sortamaan kansalaisiaan huomattavasti rankemmalla kädellä kuin länsimaissa.