maanantai 12. marraskuuta 2007
Ron Paul mainitaan jo kahdesti Hbl:ssä
Ilokseni näin nimen Ron Paul kahdesti tämän päivän aamulehdessä. Maanantaisen Hbl:n pääkirjoituksen laatija Sylvia Bjon kirjoittaa republikaanien ehdokasettelusta pitkän jutun. Mainitsee kahdella rivillä Ron Paul´in ja sodanvastaisen vaalikampanjan. Mutta vähättelee sitä
ja ylenkatsoo tosiasioita samanlaisella ylimielisyydellä kuten voisi kuvitella että Fox News tekisi sen. Sylvia Bjon toteaa kylmästi ettei Ron Paul saa riittävästi tukea ollakseen kuvioissa. Kun taas (sodanlietsojat) Giuluani, Thompson, McCain ja Romney hänen mukaansa muka ovat vahvoilla. (mitähän puolueellista tutkimusaineistoa Bjon on käyttänyt lähteenään ?)
Olen jo toista vuotta seurannut sivusta Yhdysvaltain tulevaa presidenttivaalia ja siihen liittyvää kampanjointia ja medioiden kirjoittelua asiasta. Yhdysvaltain presidentillähän on ainakin nimellisesti huomattavasti valtaa, joten meille suomalaisillekaan ei ole samantekevää kuka siellä valkoisessa talossa istuu. Kannattaa miettiä miten paljon USA:n hallinnon tekeleet ja uhkailut ovat medioissa esillä. Etenkin ns "terrorismin" vastaisen sodan alettua. Miten paljon maailman julmuuksista liittyvätkään joko suoraan tai välillisesti Yhdysvaltain sotilaallisiin operaatioihin.
Lehtien kirjoittelua melko aktiivisesti seuraavana minua on häirinnyt se että se ns neljäs valtiovalta, lehdistö - ei ole hoitanut tehtävänsä. Ei ainakaan puolueettomasti ja asiallisesti. Tässä yksi syy miksi itse aloitin tämän bloggaamiseni. Halusin tehdä jotain hyvän asian puolesta.
Uskon edelleen että Ron Paul on hyvä mies. Uskon että jo pelkästään hänen vaalikampanjansa on jättänyt syviä jälkiä maailmaan. Jälkiä jotka näkyy vielä pitkään. Tuhannet ihmiset ovat innostuneet ja saaneet uskoa ja voimaa: maaailmaa voi sittenkin muuttaa politiikalla ! Kansa on sittenkin voimavara joka on uinunut ruususenuntaan tajuamatta että sillä on valta luoda tulevaisuutta - itselleen ja muille. Muille siinä mielessä että Yhdysvallat on sekaantunut niin monen toisen valtion sisäisiin asioihin ja siten omin luvin sekaantunut ja vaikuttanut kymmenien miljoonien ihmisten kohtaloon kaikkialla maailmassa.
Puhumattakaan siitä miten käy jos Ron Paul tulisi republikaanien presidenttiehdokkaaksi. Sodanvastainen mieliala on kasvussa. Ihmiset ovat saaneet tarpeekseen bushin, cheneyn ja ricen valheista. (tarkoituksella pienillä kirjaimilla osoittaen halveksuntaani) Ihmiset ovat saaneet tarpeekseen väärinkäytöksistä ja rikkomuksista perustuslakia kohtaan. Viimeisten mielipidetutkimusten mukaan 68-72 % haluaa joukot pois Irakista. Uskoisin että pelkästään jo
se että Hillary haluaa jatkaa sotaa ja Ron Paul ei - on se ratkaiseva tekijä.
Kaikki muuta republikaanien ehdokkaat ovat yes-miehiä joilla ei näytä olevan kanttia vastustaa sotateollisuuden lobbaajia. Puhumattakaan että uskaltaisivat uhmata erään vieraan valtion - Israelin valtavaan AIPAC-lobbauskoneistoa. Öljyteollisuuden lobbaajatkin halunnevat jatkaa Irakin öljyn varastamista ja se sujuu mainiosti jos USA-joukot jatkossakin pidetään Irakissa.
Tästä näemme että voimakkaimmat lobbaajat ovat kaikki Ron Paul´ia vastaan. Kun huomioimme kytkyt uutismedian ja mainittujen lobbaustahojen välillä ei ole ihmeellistä että Ron Paul on vaimennettu ellei jopa kokonaan vaiettu kuten Fox News - kanavan kohdalla.
Mutta aikaa on vielä. Ron Paul oli hiljan Jay Leno´n vieraana NBC Tonight Show´ssa ja nosti sillä selvästi profiiliaan.
Eilen 11. marraskuuta Ron Paul oli Bob Schieffer´in vieraana CBS -kanavan suositussa ohjelmassa Face of the Nation.
Bob Schieffer talks with Republican presidential candidate Ron Paul about how he became a serious contender for the presidency by raising $4 million in one day via the Internet.
Republican presidential candidate Ron Paul talks with Bob Schieffer about how he believes the U.S. has built an empire overseas that is weakening the nation's security and economy.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
1 kommentti:
Nyt on mainittu jo Ilta-Sanomissakin, huomasin tosin vähän viiveellä. Ei tosin mainita, kuka noin kehnon jutun kirjoitti (, joten en tiedä, oliko yhden IS:n toimittajan kanssa käymistäni sähköpostikeskusteluista hyötyä), mutta kai tuo on parempi kuin ei mitään.
Lähetä kommentti