torstai 22. marraskuuta 2007

Ilta-Sanomat mainitsi Ron Paul´in

Lehti otsikoi juttunsa 16.11 2007 näin:

USA:n vaalien väriläiskä kampanjoi kauhuelokuvan avulla

"16.11.2007 06:41 Texasilainen kongressiedustaja Ron Paul hämmentää Yhdysvaltain presidentinvaaleja radikaaleilla ajatuksillaan ja omintakeisella kampanjoinnillaan.

Republikaanipuoluetta edustavan Paulin tukijoukot avasivat toissa viikolla netissä keräyksen, jossa Paulia verrattiin tunnetun kauhuelokuvan päähenkilöön, 1600-luvulla eläneeseen brittiläiseen palkkasoturiin Guy Fawkesiin. "

"Paul on ainoa republikaaniehdokas, joka vaatii USA:n joukkojen kotiuttamista Irakista heti. Hän on arvostellut myös presidentti George W. Bushin hallitusta kansainvälisestä terrorismista ja kansalaisoikeuksien rajoittamisesta.

- Yhdysvaltain demokratiasta on jäljellä vain rippeet. Maasta on tulossa sotilasdiktatuuri, ja vain harvaa tuntuu se kiinnostavan, Paul on laukonut."

2 kommenttia:

pasi kirjoitti...

Jep, näin ne faktat vääristyvät matkalla rapakon yli. Kauhuelokuva? Verrattu Guy Fawkesiin? :D Muuten kyllä ihan hyvä, että mainittiin suomenkielisessäkin lehdessä. :)

Lars Osterman kirjoitti...

Niin Ilta-Sanomien toimittajalla olisi ollut syytä käyttää kaksi minuuttia aikaa tuon Guy Fawkes-asian tutkimiseen.

Silloin olisi oitis selvinnyt että sekä pvm 5.11 että kyseisen maineikkaan soturin nimen käyttäminen varainkeruussa oli ihan vain spontaani yksityinen ehdotus joka sitten levisi verkossa.
RP tai kampanjavastaavat eivät sitä keksineet eivätkä edes olisi voineet vaikuttaa asiaan.

Tuleva seuraava Boston Tea Party-varainkeruupäivä voidaan myös kytkeä vaikka mihin tyhmyyksiin jos niin haluaa.

Tosin historia tietää nykyään että Brittihallinnon tee-vero ei ollut se varsinainen syy kapinaan vaan se että brittihallinto tuhosi paikallisen hyvin toimineen rahajärjestelmän josta mm Benjamin Franklin kertoi jälkipolville.