torstai 8. huhtikuuta 2010

Z-liike lehtien palstoilla edelleen

Itä-Suomen Ylioppilaslehti Uljas 26.3 2010 haastatteli Z-liikkeen Tomi Astikaista. Alla artikelin ingressi ja pari poimintaa. ( Lähde )
Maailmanlaajuisen Zeitgeist-liikkeen mukaan ihmiskunnan hyvinvointia eivät rajoita maapallon resurssit vaan keinotekoinen rahapula ja krooninen velkakierre.


Raha on siis velkaa. Se ei ole kolikoita taskussa tai
kultaharkkoja pankissa vaan bittejä tileillä, joissa
rahaa luodaan tyhjästä. Kun pankit saavat asiakkailtaan
talletuksia, ne laskevat liikkeelle moninkertaisen
määrän lainaa, sillä asiakkaat eivät normaalioloissa
nosta rahojaan pois yhtä aikaa. Lainattu raha päätyy
toisiin pankkeihin, jotka lainaavat eteenpäin yhä
enemmän, jonka perusteella lainataan eteenpäin yhä
enemmän. Lopulta Tohmajärven mummon lähipankkiin
tallettama kansaneläke tuottaa markkinoille
viisinumeroisen summan kuvitteellista rahaa.
”Ongelma on velkaan sidottu korko, jonka takia
velkaa on aina enemmän kuin talouden kierrossa
olevaa rahaa. Tämä pakottaa luomaan lisää rahaa,
jolloin noidankehä on valmis. Järjestelmään sisäänrakennettu
inflaatio siis pakottaa meidät kilpailemaan
toisiamme vastaan, jotta saisimme velat maksettua.
Jonkun on aina hävittävä”, Astikainen selittää.

Omat kommenttini: Z-liike näyttää saavan melko paljon julkisuutta. Hieno juttu että suomalaisille suodaan tietoa rahajärjestelmän ongelmallisuudesta myös printtimedian välityksellä eikä pelkästään netissä.

Tomi Astikaisen järkeily tuossa yllä seuraa pitkälti ensimmäisen Money As Debt - elokuvan punaista lankaa. Tämä on kuitenkin - kuten moni on todennut ennenkin - asioiden melkoista yksinkertaistamista. Todellisuudessa korkojen ongelma on huomattavan paljon laajempi ja ongelmallisempi koska pankit korkojen keräämisen ohella myös kuluttavat korkotulojaan jatkuvasti takaisin yhteiskuntaan. Uudempi "Money As Debt II - Promises Unleashed" otti kantaa tähän huomattavasti hankalampaan yhtälöön.

Omasta mielestäni korkojen suurin synti on se että niiden myötä kaikki hinnat ovat kaksinkertaiset suhteessa ssiihen tasoon mitä hinnat voisivat olla korottomassa taloudessa.
Tästä kirjoitti eräs Margrit Kennedy oivallisen tutkielman joka on julkaistu kirjana ja aikanaan ollut saatavissa myös suomeksi.

Löysin myös toisen jutun z-liikkestä maaliskuisesta Uljas-lehdestä:

http://www.uljas.net/ajankohtaiset/z-paivana-ruoditaan-keinoja-maailman-pelastamiseksi/

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Keskustelin tästä Z-liikkeestä erään asiaan perehtyneen kanssa, ja hänen mielestään Z-liike on ns. "controlled opposition", eli on itse asiassa jokin juutalaisjärjestön tai NWOn ajama liike, joka yrittää houkutella sinne valistuneita ihmisiä.
Epäilyttäviä asioista tuossa liikkeessä ovat mm. seuraavat asiat:
holokaustiongelmaa ei mainita lainkaan, ja kristinuskoa pidetään huonona. Lisäksi presidentti Bushia ehdotetaan 9/11 iskun toteuttajaksi, mikä ei varmaankaan ole koko totuus. Viimeisenä naulana arkkuun suositellaan monikulttuurisuutta ratkaisuksi ongelmiin, mitä ei missään nimessä pidä tukea. Jotkut asiat tuossa liikkeessä vaikuttavat kieltämättä ihan järkeviltä, mutta juutalaisten osuutta rahajärjestelmään ei mainita taaskaan (pintaraapaisuna esim. FED ja Ben Bernanke).

Lars Osterman kirjoitti...

Niin - olen toki myös miettiyt tuota vaihtoehtoa. Mutta - vaikka osa z-porukasta, tai johto, olisikin "controlled opposition" niin löytyy monia vapaa-ajattelijoitakin.

On totta että j-sanaa vältetään kuin ruttoa. Sama se on FB-ryhmissä - ollaa hissukseen ja vältetään j-sanaa koska pelätään sitä hirveätä a-sanaa.

;-)