keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Vihje kokoomuslaisille: Nato ei edusta hyviksiä

Vajaan kymmenen minuutin dokumentti uraanipommien terveyshaitoista entisessa Jugoslaviassa.

Naton uraaniammuspommitukset alkoivat entisessä Jugoslaviassa - ja jatkuvat edelleen tänään Afganistanissa.

Samalla kannattaa ihmetellä miten vähättelevästi ja vääristellen Wikipedia valistaa lukijaa köydytetyn uraanin käytöstä mm pommeissa ja ammuksissa:

Köyhdytettyä uraania käytetään mm. lentokoneissa, lääketieteellisissä laitteissa, panssareissa ja panssarinläpäisevissä ammuksissa. Sitä käytettiin aikaisemmin myös tekohampaissa. Se on tiheä, edullinen ja terveysriskit ovat vähäisiä tai olemattomia verrattuna esimerkiksi lyijyyn.

Köyhdytetyllä uraanilla ei ole merkittäviä terveyshaittoja [6], mutta esimerkiksi Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan [7] köyhdytetylle uraanille altistuminen saattaa aiheuttaa häiriöitä munuaisten ja keuhkojen toiminnassa.

Kenen asialla Wikipedia on?

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Wikipedia on oman näkemykseni mukaan käyttäjien asialla. Jos joku kohta on mielestäsi väärin, voi korjata sen :)

Tero Heiskanen kirjoitti...

Wikipediahan on avoin sivusto, jonne kuka tahansa voi kirjoittaa. On ihan turhaa miettiä "kenen asialla" wikipedia on, koska me kaikki voimme käydä kirjoittamassa tuon artikkelin uudelleen vaikka samantien, jos se ei miellytä.

Wikipedian yksittäiset artikkelit, joiden sisällöstä ei ole wikipediassa edes käyty keskustelua puhumattakaan erimielisyyksistä, ovat kyllä vihoviimeinen asia, jonka ylle on mielekästä heittää "salaliitto"-epäilyjä.

Jos wikipedia-artikkelissa huomaa virheitä, niin ensimmäisenä kannattaa kyllä epäillä ihan vaan yksinkertaisesti artikkelin laatua, eikä piilotettuja agendoja. Sen jälkeen voi sitten vaikka käydä muokkaamassa artikkelia paremmaksi.

Lars Osterman kirjoitti...

Ovatko pojat todellakin noin pihalla?

Wikipediaa on kauan ilmoitettu ajavan pro-israelilaista kantaa KAIKESSA - niin historiassa kuin nykyfaktoissa. Jokainen voi mielessään pohtia mitä tämä käytännössä tarkoittaa.

Netti vilisee esimerkkejä siitä miten määrätyt wikieditoijat ovat muita "tasa-arvoisempia".

Israel Shamir kirjoittaa:

"Now, when the amateurs are disgraced and gone, the professionals remain. Wiki is as partial to Jews as the Jewish Chronicle. The picture of the world it offers is being edited and shaped in full accordance with general Jewish world view thanks to a group of permanent and devoted editors and arbiters."

Shamir jatkaa:

"Conclusion

Wikipedia is an important asset, like the New York Times, but both are in the hands of enemies of freedom. Sometimes good and truthful articles or entries are to be found in both, but these are specks of gold dust placed there to salt the dud mine. We certainly want to democratise both; to make both really democratic and accessible. Until this is done, we should explain that both are tools of mind control not to be trusted or taken at face value. If Wiki wants to preserve some of its reliability, it must get rid of its Zionist enforcers. Not only of the CAMERA bumpkins, but of the hard men in black suits, the Agents Smith. "

Ei pitäisi tulla esittämään jotain salaliittoteoria-jorinoita näin ilmiselvässä asiassa.

Kaptah kirjoitti...

Wikileaksissa on järkyttävä videopätkä jenkkejen touhuista Irakissa. Videon katsomisen jälkeen ei voi muuta todeta kuin, että jenkkisotilaille ei ole järkeä siunaantunut juuri laisinkaan.

http://wikileaks.org/

Torrenttina:

Tiivistetty pätkä noin 17 min

Koko videopätkä noin 39 min

Anonyymi kirjoitti...

Natohan on pienen rosvoeliitin työrukkanen.
Kai sen nyt luulisi olevan selvä asia jokaiselle täyspäiselle.
Valitettavasti vain aivopesu on niin kovaa nykyään kuten tuo wikipediakeskustelukin osoittaa.
Ihmiset eivät kertakaikkiaan osaa epäillä ja käyttää järkeään. Rahalla, jota tietyllä ryhmällä on, muokataan aktiivisesti massojen tietoisuutta ja samalla muurataan selliä niille, joilta kyky omien aivojen käyttöön puuttuu. Tai tavallan he itse rakentavat omaa selliään naiviudellaan.

Anonyymi kirjoitti...

Natohan on pienen rosvokoplan työrukkanen.
Naiveja ihmisiä on paljon kuten tuo wikipedia keskustelukin kertoo.

Lars Osterman kirjoitti...

Ujon kommentoijan viesti minulle:

Joku Virkkunen puolusteli NATOa hesarissa tänään.

Onkohan väistyneen Virkkusen lähiomaisia? Sen verran lehden linjaa oli.

Pahoinvointia aiheutti välittömästi lukijalle.

mr A.

**

Olisikohan tämä juttu:

virkkunen+nato

Miksi suomalaiset vastustavat Natoa?

Suomalaisten nihkeä suhtautuminen Natoon kävi jälleen ilmi HS:n teettämästä kyselystä (Kotimaa 6. 4.). Olisi mielenkiintoista ymmärtää paremmin, mitkä asiat Natossa ovat sellaisia, mihin me suomalaiset emme ole valmiita sitoutumaan.

. . . se jokin Naton arvoista eli. . .

7.4.2010 Mielipide

Anonyymi kirjoitti...

En millään lailla meuho Naton tai köyhdytetyn uraanin puolesta, mutta ehkä Wikipedian juttu ei niinkään viittaa vaarallisuudessa tuohon ammuskäyttöön. Vähäisen ymmärykseni perusteella uraaniammuksistakin tulee vaarallisia vasta siinä vaiheessa kun ne osuvat kovalla nopeudella panssariin ja hajoavat pölyksi. Sitten jos hengittelet näitä pölyjä keuhkoihisi altistut kaikenmaailman karsinogeeneille. Lisäksi kaikenlaisten viimeisen 70 vuoden aikana käytyjen sotien jäljiltä taistelukentät ovat enemmän tai vähemmän pahasti saastuneita esimerkiksi polttoaineiden ja muiden kemikaalien jäljiltä.

Tuo wikileaksin video on sitten taas ihan vaan sotaa, joka ei ole koskaan tai missään ollut mitään hauskaa touhua koko ihmiskunnan historian aikana. Amerikkalaisilla ei ole mitään syytä tai hyötyä (siis veronmaksajan näkökulmasta) olla Irakissa, mutta sotilaiden arvostelu siitä että he sotivat on täysin pöhköä.

Lisäksi videosta ei käy ilmi kokonaistilanne taistelukentällä. Lähi-ilmatukea maajoukoille antavan Apachen tehtävä on juuri tuo vihollisen pyyhkiminen pois kuviosta ennen kuin ne pääsevät ottamaan jonkun omista mosureista AK:n hahlolle.

Anonyymi kirjoitti...

Koko länsimainen media on sionistien kontrollissa. Se mitä meille opetetaan kouluissa ja "dokumenteissa" on voittajien propagandaa.

Mutta, internet on avannut ihmisten silmiä ennennäkemättömällä tavalla, ja se on todellinen uhka valtaeliitille.

Kaptah kirjoitti...

Yle areenalla on mielenkiintoinen radio-ohjelma, joka koskee Israelia.

Kirsi Virtanen: Kulkeeko muu maailma Israelin talutusnuorassa?

Kyseinen radio-ohjelma MP3-muodossa.

Lars Osterman kirjoitti...

Vielä wikipediasta ja sen "luotettavudesta"..

Jani Laasonen kirjoittaa blogissaan näin:


"Climategatessa Orwellilaiseen yhteiskuntaideologiaan perustuva todellisuudenhallinta, eli reaaliaikainen historian muokkaus, toteutettiin ensimmäisen kerran todistetusti ja laajassa mittakaavassa nettitietosanakirja Wikipedian englanninkielisiä artikkeleita muokkaamalla. Wikipedian Administrator-rooliin hakeutuneet henkilöt muuttivat tuhansia ilmastonmuutokseen liittyviä kirjoituksia ilmastonmuutosteoriaa tukeviksi.

Muun muassa keskiajalla koettu lämmin ajanjakso, niin sanottu keskiajan lämpömaksimi, sekä pienen jääkauden kylmä ajanjakso, niin sanottu pieni jääkausi, saivat kyytiä näiltä uuden ajan tarpeita ajavan virallisen totuuden synnyttäjiltä."