tiistai 20. huhtikuuta 2010

Talousdemokratiaan siirtyminen on väistämätöntä

Valtionvelka, järjestämättömät velkasuhteet....ja kun hallitus ottaa lisävelkaa se itse asiassa myy meidän, kansalaisten, tulevaisuuden työpanoksen. Verotulot joita hallitus meiltä perii väkivallan uhalla. Muuta varsinaista tulonlähdettä hallituksella ei ole. Katso ja kuuntele mitä Stefan Molyneux toteaa videolla.



Talousdemokratiassa valtiolla on mahdollisuus pankin tavoin kirjata rahaa tililleen ja maksaa velkansa. Nykymenossa ei. Jokohan sinäkin alat ymmärtää että nykymeno on kestämätöntä.
Nykyinen meno missä hallitus lainaa ja lainaa lisää ei itse asiassa ole muuta kuin takuuvarman talousromahduksen jatkuvaa siirtämistä tulevaisuuteen vuoden pari jokaisella kerralla - mutta silti romahdus on väistämätön. Romahduksen myötä maahan tulee syvä lama ja kaikkea mitä lamaan kuuluu - konkursseja, kurjuutta, köyhyyttä, kuolemaa ja kaikenlaista muuta ikävää.

Jokohan sinäkin alat ymmärtämään että talousdemokratian talousmalliin siirtyminen tai siirtymättä jättäminen on monen lähimmäisemme kannalta elämän ja kuoleman kysymys.

9 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vaikea on ymmärtää, ettei näinkään yksinkertainen ja ihmisille painajaismainen asia herätä sellaista vastarektiota, että muutos tapahtuisi.
Miten ihmiset voivat olla niin masentavan saamattomia ja antavat käyttää itseään hyväkseen?
Minun järkeni ei riitä sitä ymmärtämään.
Että hyväksytään orjana olo ja kovalla työllä tehdyn rahan jakaminen joillekin loiseläjille.
Ei hemmetti.

Lars Osterman kirjoitti...

Niin...uskon että syy vastareaktion puuttumiseen on selitettävissä mm sillä että kovin moni ihminen Suomessa ja muuallakin - ei vielä ymmärrä tätä.
Moni joka on saattanut törmätä tähän tietoon lokeroi sen mielessään eikä ehdi työstää asiaa mielessään kovin pitkälle mm siksi että meitä pidetään niin kiireisinä.
Olemme myös kaikki aikamoisessa tietotulvassa - ja on vaikea seuloa jyväset akanoista.


Itsellänikin kesti aikansa. Eikä se että itse tajuaa vaälttämättä tarkoita että osaisi täydellisesti selittää sen toiselle.

Joskus tuntuu että näitä tarvii saada itse oivaltaa - liiallinen tuputtaminen menee vierestä ja torjutaan.

Lars Osterman kirjoitti...

Oman elämäni eräs suurista hetkistä oli se kun tajusin että tämä maallinen köyhyys, kurjuus ja velkasotku onkin sellainen epäkohta joka korjattavissa melko yksinkertaisin keinoin.

Pasi J. Matilainen kirjoitti...

Stefanin videoita ja muita tuotoksia kannattaa katsella enemmänkin esimerkiksi osoitteesta freedomainradio.com. Esimerkiksi hänen viimeisin videonsa on täyttä rautaa: The Story of Your Enslavement.

Lars Osterman kirjoitti...

Itse en ihan kaikki Molyneux-videoita suositelisi. Mies tekee joskus helmiä - mutta yhtä lailla paljastuu hänen libertaari-ideologiansa ja hänen rajoittuneisuutensa. Molyneux ei mm kykene tajuamaan Zeitgeist-liikkeen juttuja vaan sortuu saivarteluun ja olkunukke-kikkailuun esittäessään kritiikkinsä.

Se että Pasi suositteli jotain tarkoittaa mitä ilmeisimmin että videoissa on jotain libertaarihurlumheitä....mutta tietysti voin olla väärässäkin. ;-)

Pasi J. Matilainen kirjoitti...

Olet väärässä, ei ole mitään hurlumheitä. Stefan on muuten voluntaristi.

Hajanaisia ajatuksia kirjoitti...

Ehdottamasi asiat ovat ainoa järkevä vaihtoehto. Niitä kurjuuksia köyhyyttä, työttömyyttä ym. on jo nyt ja tällä menolla lisääntyy.
Mistä muuten johtunee että suomalaiset ovat kovin pelokkaita laumasieluja?
Uskotaan kaikkea mitä uutisissa kerrotaan eli tottahan sen täytyy olla jos kerran uutisissa sanotaan.
Välillä hermostun jopa ystäviini kun välistä tuntuu ettei osata ajatella mitään omin aivoin. Valtava epäluulo kaikenlaista uutta kohtaan.
Minä yritän markkinoida näitä sivujasi ja muita samankaltaisia. Puhun ja puhun sekä lähettelen linkkejä. Toivon mukaan edes pieni siemen lähtee itämään.

Anonyymi kirjoitti...

http://hankamaki.blogit.uusisuomi.fi/2010/04/25/tuhkaa-ja-tulikivea-finanssiviikinkien-maasta/

Lupaavaa että Perussuomalaisissa on yksi pankkikriittinen poliitikko.

Lars Osterman kirjoitti...

Mmmmm...enpä pitäisi Hankamäkeä millään lailla "pankkikriittisenä".
Tuo kirjoitus taitaa olla ihan populismia.

Olen seuraillut hänen blogiaan jonkin aikaa. Tästä näkee myös yhtä ja toista:

http://www.hankamaki.fi/

Eli peräti 33 vaaliohjelmakohtaa - ja yksikään niistä ei koske rahoitusta tai pankkeja.