perjantai 2. huhtikuuta 2010

Lumien sulaessa

Joskus tuntuu siltä kuin eläisi keskellä informaatio-pommitusta. Tämä tunne on vahvistunut tänä keväänä - ja erityisesti sen jälkeen kun rupesin aktiivisemmin olemaan Facebookissa.

Naamakirjan viestit, kommentit, kommenttien kommentit ja vielä kommenttien kommenttien kommentit, linkit, linkkien jatkolinkitykset, kuvat ja videopätkät - ja kaveripiirin kasvaessa joutu yhä suuremman informaatiopommituksen kohteeksi. Tuntuu että tällainen imee energiaa ihmisestä - ja toisaalta tämä kaikki myös antaa energiaa. Jos lukisin kaiken, katsoisin kaiken mistä saa vihjeita ja vieläpä vastaisin kaikille niin tuntuu ettei paljon muuhun enää olisi aikaa.

Suurin haaste on siis suodattaminen ja seulominen - eli käytännössä omaan intuitioon luottaminen jos päättää olla katsomatta tai lukematta jotain mitä joku suosittelee katsottavaksi tai luettavaksi. Joku ehkä kokee että tämä on ihan sama asia kun paksun hesarin selaaminen - artikkelin tai uutisen otsikot ja kuvat ohjaavat meitä päätöksenteossa kun nopeasti päätämme joko lukea tarkemmin tai jättää lukematta jotain mitä on tarjolla.
Facebook on erilainen sikäli, että informaatiovirta etenee nopeasti ja tästä syystä voi jopa olla vaikea löytää jotain mitä oli tarjolla vuorokausi sitten. Se on joko tuhansien uusien postausten alla tai voi olla jopa poistettu. Jos muistaa kuka julkaisija oli tai millä seinällä juttu julkaisiin niin siitä on tietysti paljon apua...

Kirjoitan tämän monestakin syystä. Yksi on se että haluan tällä selittää miksen ole päivittänyt blogia niin ahkerasti kuin aikaisemmin. Toinen on se että haluan suositella Facebookia sellaisille jotka eivät vielä ole siihen tutustuneet - ja samalla varoittaa sen informaatiovirrasta, ainakin jos liittyy satoihin ns Facebook-ryhmiin ja solmii satoja facebook-kaverisuhteita. Varoituksen sana myös siitä että Facebook-peleihin saattaa jäädä koukkuun - ainakin hetkellisesti. Jopa Hesarissa on kirjoitettu siitä että esim. virtuaalimaatila-pelia nimeltä Farmville pelaa kuulemma yli 80 miljoonaa ihmistä. Jouduin itsekin sen lumoihin tyttäreni laitettua pystyyn farmin minulle ihan vain saadakseen uuden tarvittavan lisänaapurin ja toivomiaan virtuaalilahjalähetyksiä tilauksensa mukaan. Onneksi alkuinnostus on jo mennyt ohi ja kuvittelen osaavani keskittyä taas keskittyä oleellisempiin asioihin. (ja kuten kuvasta näkyy suuri osa minun energiastani on myös mennyt lumitöihin - erityisesti kattolumen alaslapiointiin...)

Kirjoitan tämän myös siksi että haluan ilmoittaa talousdemokratia-tiedonjanoisille niistä Facebook-ryhmistä missä olen itse mukana ja missä siis saattaa olla mielenkiintoista ajatustenvaihtoa.

Suomen Talousdemokraattinen Puolue

Paljastetaan Rahan Valhe

Totuus Rahasta ja Pankkitoiminnasta


Nätverket mot bankernas skapande av pengar ur luft

Talousdemokratia


Zeitgeist-liike

Economic Democracy

Birigitta Jonsdottir (Islannnin tilanteesta)

Lisäksi olen ihan uteliaisuuttani liittynyt Itsenäispuolueen eri ryhmiin, Vihreän Puolueen ryhmään, support Marko Sihvonen ryhmään ja moneen muuhun. Ryhmään liittyminen on helppoa - yksi klikkaus vain. Ja yhtä helppo on poistua ryhmästä jos sen seinäjutut eivät olekaan kiinnostavia.

Loppukaneettina tämä: Sosiaaliset mediat ovat ilman muuta tulleet jäädäkseen. Olen varma siitä että esim. tulevien eduskuntavaalien kampanjointi on siirtymässä pois teiden varsilta ja yhä enemmän näkyväksi blogien ja hakukoneiden google-mainoksina ja tietysti osaltaan Facebookiin.
Uskon myös että meidän mahdollinen puoluehanke tulee saamaan kannattajakorttinsa kasaan pääosin sosiaalisten medioiden avulla.

8 kommenttia:

Ukkonoa kirjoitti...

Suosittelen kaikille jotka ovat facebookissa seuraavaa videota:

TheAntiTerrorist on Romancing the DATA
http://www.youtube.com/watch?v=VUvQUXMCNTw

"Because it is important to make Goog, Twit, YT, MS and FB work FOR you, not against you, empower yourself by cultivating your privacy."

Yksityisyys on nopeasti hupeneva luonnonvara!

Lars Osterman kirjoitti...

Juu-u tuo kaikki tiedetään. Mutta omalta kohdaltani päätin tehdä kaiken julkisesti omalla nimelläni sen sijaan että leikkisin ylivainoharhaista esiintymällä joka paikassa nimimerkillä kuten eräät.

Aika sitten näyttää oliko päätös oikea vai väärä.

Omat mielipiteeni ja kirjoitukseni kestävät päivänvaloa ja seison niiden takana. Toisaalta jos jokin osoittautuu harhaksi tai vääräksi tiedoksi pyrin korjaamaan kantani ja myöntämään erehtyneeni.

Erehtyminen on aika yleistä loppujen lopuksi. Harvalla on sama jääräpäinen mielipide jostain vuosikymmen toisensa jälkeen.

Anonyymi kirjoitti...

Sivuja ja ryhmiä on tavalliselle tallaajalle ja informaation etsijälle liikaa. Hajoita ja hallitse taktiikka toteutuu itsestään kun tiedon jakaminen on muuttunut netin myötä näin helpoksi. Eikö Talousdemokratiasta keskustelevien FB ryhmien kannattaisi keskittää voimansa yhteen ryhmään...?

Tomi Astikainen kirjoitti...

Höh, etkö muka tykkää Zeitgeist-liike ryhmästä? :)

Tuo on ihan totta mitä puhuit, joka sana. Otin just noita notificationeita pois, ettei emailia tule ihan joka asiasta. Suosittelen, jos et oo vielä niin tehny: Account settingsistä löytyy.

Miulle tuli yks päivä 58 kommenttia yhteen wall-postaukseen. Se ja sen jälkipyykki sähköpostikeskusteluna vei kyllä mehut.

Kävin miettimään onks se reiluu jos ensiks aukoo päätään julkisuudessa ja sen jälkeen kieltäytyy kommentoimasta? En välttämättä aina jaksa väitellä ihmisten kanssa, jotka tulenpalavasti puolustaa kapitalismia mitä erinäisimmistä syistä.

Huomasin myös, että kaks ihmistä voi puolustaa ns. "vapaata markkinataloutta" täysin keskenään ristiriitaisilla kommenteilla - toinen peräänkuuluttaa lisää kontrollia ja toinen poistaisi kaiken valtion väliintulon, että rikkinäinen järjestelmä toimis... huhheijaa.

No jaa, ehkä se on kaikkien kannalta reiluu, että niin pitkään kun levitän faktapohjaista propagandaa niin jatkan myös siitä kumpuaviin kysymyksiin vastailemista sittenkin, vaikka se veisikin omaa energiaa kohtuuttomasti.

Mitä oot mieltä? (Vinkki: älä vastaa) :)

Lars Osterman kirjoitti...

Anonyymi,

Sivuja on paljon se on totta. Itse en ole perustanut näistä kuin tuon ensimmäisen. Loput ovat toisten perustamia. Ville Iivarinen on mm ollut aktiivinen tuo Paljastetaan RAhan Valhe ryhmän kanssa.

Kuka tahansa voi perustaa ryhmän...koska vain.

Mutta - ei näiden ryhmien seinäkirjoituksia ole vaikea seurata koska kaikki tulee SINUN eteesi - ei sinun tarvitse erikseen mennä näille ryhmien sivuille.

Ebe kirjoitti...

Ei facebook ole mitenkään mullistava, kaikki nämä ovat olleet jo pitkään internetissä uutisryhmien, keskustelunpalstojen ja irc:n muodossa. Itseäni ei saisi kirveelläkään facebookkiin, kun tietää sen olevan CIA:n perustama informaation keräystyökalu.

Lars Osterman kirjoitti...

Facebook on talousdemokratian ajatusten leviämisen kannalta nimenomaan mullistava. Tietysti nörtti joka ei ole muuta tehnyt kuin surffailut ja sosiaalimediasoinut koko pienen elämänsä ei näe tässä mitään uutta tai kummallista.

Voi hyvinkin olla että CIA on rahoittanut Zuchermania. Ja voi hyvin olla että FB on CIA:lle tai joillekin toisille keino pitää kirjaa "tulevan poliisivaltion" vastarintaliikkeistä. Uskon kuitenkin että Facebookia voi yhtä hyvin käyttää CIA:ta vastaan...ainakin niin pitkän kun meillä on äänioikeus ja siinä mielessä edes mahdollisuus äänestää korruptoitunut valta nurin.

Jos joku sitten väittää ettei tämä voi onnistua siksi että jokin taho juuri FB:n avulla on valvoo ja paikallistaa vastarintaa....niin tähän en usko.

Lars Osterman kirjoitti...

Tomi,

Olen kanssasi samaa mieltä. Olenhan itsekin täällä blogilla joutunut huomaamaan miten erilaisia korjausratkaisuja esitetään kun pyritään korjaamaan nykytilannetta ja karsimaan pankkien oikeuksia ja vanhaa valta-asemaaa joka on itse asiassa jopa näyttää olevan valtiovallan yläpuolella.

On free-market banking porukkaa jotka haluavat kaiken säätelyn pois ja tilalle villin lännen meininkiä vapaan kilpailun merkeissä.
On kultaintoilijat jotka ovat tietävinään että kaikki korjautuu kunhan kultakanta palautetaan eli sidotaan rahan arvo kultaan. (tämä tietysti mitä ilmeisimmin myös tarkoittaa että nämä "kultabugit" henkilökohtaisesti tienaisivat tällä toimenpiteellä....)

Yksi syy miksi aikanaan laitoin kommenttitarkistuksen päälle oli juuri se että tästä blogista yritettiin tehdä y.m. free-market banking ja kultakanta-ajatusten propagandan välityspiste.

Itse en usko freemarket pankkitoiminnan tai kultakannan ratkaisevan mitään.

Ja Tomi, tosiaankin ei joka kommentoijalle aina erikseen voi lähteä vastaamaan - enkä edes usko että sitä odotettaisiin - paitsi jos esitetään suora kysymys.