sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Palautetta

Välillä tuntuu että ei tässä tämän kaiken kanssa tavallaan tallaa paikallaan eikä pääse hitustakaan eteenpäin. Etenkin juuri nyt taas kesän kynnyksellä kun on kaikenlaisia ylimääräisiä velvoitteita. Mutta - kun pieni epätoivon tunne uhkaa niin juuri oikeaan aikaan tulee myönteistä palautetta josta taas saa lisävoimia. Tässä erään anonymin tämän päivän kirje jonka julkaisen omin luvin:
Ehkä pientä toivoa on vielä jos porukalla tämä Talousdemokraattinen puolue voisi osallistua jo seuraaviin eduskunta vaaleihin. Surullista mutta totta, että vaikka Timo Soinin porukat ajattelevat ehkä samansuuntaisesti niin heidänkin vaikutusmahdollisuutensa lienevät aika niukat. Talousdemokraattiselle puolueelle löytyisi varmasti kannattajia ja itsekin tukisin tätä toivottavasti parempaan maailmaan johdattavaa mallia jossa olisi oikeaa demokratiaa mahdollisimman lähellä jokaista kansalaista.

5000 nimen kerääminen tuskin on liian hankalaa. Sitten sen jälkeen asiat tulisi tuoda julki selkeästi ja ymmärrettävästi ns. kansan kielellä. Sitä on kyllä vaikea uskoa etteikö tälle liikkeelle olisi kannatusta. Toisaalta vastarintaa tulee varmasti olemaan valtaeliitin ja valtamedian puolesta odotettavissa. Radio Rock on käsitellyt aihetta kiitettävästi joten ehkä tietoa saadaan levitettyä jotenkin kaikesta huolimatta. Itse olen havainnut että Markku Uusipaavalniemi (lienee kepun oppositiolainen), Reino Nordin, Kari Peitsamo ja Kalle Isokalliokin (ainakin jossain mielessä) ovat myöskin esittäneet ainakin valtavirran vastaisia näkemyksiä.

Kukaan tuskin toivoo suurempaa romahdusta kun ja jos rahatalouden perusta muutetaan realistisemmaksi jossa ei ole kuplia. Valtion raha ja perustulo on mielestäni avainsana tai perusta uudelle alulle joka uskoakseni tekee ihmisen onnellisemmaksi ja hyvinvoivaksi.
Nykysysteemi tuntuu siltä kuin huijaaminen ja suurin ahneus voittaa mutta mitä tästä jää käteen kun kuitenkin jokainen kuolee enen pitkää eikä tiettävästi mitään saa mukaansa. Siis perustulo kaikille kansalaisille jolla tulee toimeen ja tämä olis ainut "tulonsiirto", ei tarvitsisi sossua, kelaa, työttömyyskassoja, jne. Sen päälle tietysti voi tehdä työtä josta maksetaan kohtuullinen korvaus.
Valtio hoitaa peruspalvelut: koulu, hoiva, infra,... kaikki tämä mahdollistaisi paremman elämänlaadun ja oman elämän hallinnan ilman tarpeetonta ja äärimmäistä kilpailua. Ihminen voisi halutessaan opiskella uusia asioita miettimättä onko siihen taloudellisesti mahdollisuuksia, työuupumusta ei olisi varmastikaan samalla lailla kuin nykyään, masennuskin varmaan vähenisi: ainakin omalla kohdalla - ja muuttaisin varmaan pois pk-seudulta pohjoiseen kotiseuduille. Jos en opiskelisi uutta ammattia niin ainakin ehkä kädentaitoja ja tekisin käsitöitä joita voisin myydä pienimuotoisesti.

Nykymenossa on sekin outo piirre, että ihmiset ostavat kaikenlaista turhaa "roinaa" joka monesti hajoaa viimeistään takuun loputtua. Luin kai jostain, että tällaisiin tuotteisiin lisätään jotain ainetta jotta se hajoaisi nopeammin eli valmistajan voitot luultavasti kasvavat koska tilalle täytyy hankkia uusi laite. Sekin on perin outoa, että koko ajan vedotaan kilpailuun ja sen kovenemiseen jonka takia Suomessakaan ei kohta voi valmistaa yhtään mitään - siis miksi kansalaisemme haluaisivat tätä sen sijaan, että asiat mietittäisiin uudelleen perustuksia myöten. Liekö sitten niin, että enemmistö virkamiehistä pitää tätä lumedemokratiaa yllä kun muut joutuu kilometritehtaalle.

Päivän kansanedustajaa kun olen kuullut radiosta niin heistäkin suurin osa sanoo äänestysinnon putoamisen syyksi ensimmäisenä sen että ehkä asiat ovat liian hyvin. No totuus on ehkä jotain muuta ja eipä poliitikkoja kansan mielipide paljon tunnu kiinnostavan ja rikkailta ei voi ottaa mitään pois kun se ei tuottaisi suuria summia - käsittämätöntä!

No sainpahan taas purettua mieltäni ja nimien keruuseen ilmottaudun jo jos tätä ilosanomaa halutaan lähteä jakamaan.

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen itse vasta pari viime kuukautta yrittänyt ottaa selvää tästä rahataloudesta ja rahab luomisesta. Katsottuani zeitgeist-elokuvat pää on mennyt melko sekaisin ja olen viettänyt varmaan jo satoja tunteja eri blogeissa liittyen salaliittoteorioihin ja katsellut kymmeniä dokkareita. Olen melko huono keskustelemaan täällä internetin maailmassa, kun se on itselle hieman outo ympäristö, mutta on mahtavaa, kun tietoa löytyy ja näitä blogeja ylläpidetään. Kannatan täysiä puolueen perustamisideaa. Asiat ovat vaan itselleni niin uusia, että ei ole vielä uskaltanut kommentoida juuri mitään. Tässä on viety koko perusta alta: Historiaa kirjoitetaan uudelleen ja kaikki mitä on pitänyt itsestään selvyytenä onkin jotain ihan muuta.
Tässä on todennut vain sen avopuolisolle, että ei tästä maailmasta tule mitään, jos ei perusteta yhteisöä ja muuteta maalle viljelemään omaa plänttiä ja yritetään elää mahdollisimman erillään tässä rahamaailmassa. Kaikki mitä on pitänyt normaalina. Eri palveluiden ja tuotteiden ostaminen tuntuu järjettömältä, kaikki maksaa ja kallistuu koko ajan. Sosiaalinen piiri tulisi yrittää perustaa niin, että vuokrat, ruokailu ja muukin toiminta tehdään kimpassa. Ei tarvtise niin paljoa rahaa ja olla riippuvainen koko ajan juoksemaan sen perässä. Kulttuuria tietenkin pitää harrastaa ja yrittää sekin tehd yhteisöllisesti. Omalla tavallaan viime pari kuukautta on myös tavallaan tuonut elämään uudenlaista sisältöä, kun ymmärtää paremmin elämän pikkuasioiden hienouden ja mainosten, pankkien, rahan ja menestymisen naurettavuuden...

Anonyymi kirjoitti...

Kaveripiirissä näistä asioista juttelu on kuin seinille puhuisi.

Ei kiinnosta, aihepiirit ovat liian vaikeita ja jutut kuulostavat kuulemma keksityltä "foliohattutouhulta". Ei kyetä minkäänlaiseen kriittiseen ajatteluun tai edes miettimään miksi asiat menevät näin.

Ei itse asiassa edes tiedetä, miten asiat ovat menossa. Ei jakseta lukea uutisia tai talousjuttuja tai muutakaan. Yhteiskunta ei kiinnosta.

Kun yhteiskunta ei kiinnosta, niin siitä puhuminen on raskasta ja kurjaa. Täytyisi jaksaa vetää itsensä pois sieltä television ja shoppailun maailmasta. Ei haluta, että joku tulee kertomaan ikäviä totuuksia sellaisista asioista, jotka todella elämään suorasti vaikuttavat. Kun kyselee ja ottaa näitä asioita esille, niin sitten suututaan ja pilkataan ja raivotaan.

Tyydytään siihen kivaan versioon, joka tulee telkasta ja elellään tyytyväisinä lintukodossa, tehdään työtä ja lapsia, ostellaan onnellisuutta ja vietetään kulutusjuhlaa. Ollaan kiitollisia siitä, että on "vapaus" valita.

Auta armias, jos joku kehtaa tämän illuusion rikkoa ja kysyä sellaisia kysymyksiä, joihin vastaaminen tekee kipeää. Oman elämän, arvomaailman, ajattelun ja käytöksen pohtiminen on ylivoimasta 95 prosentille porukasta.

Täällä on yksi kannattaja, jos puolue/liike/yhdistys saa alkunsa.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, itse olen huomannut samanoliosia reaktioita kuin Anonyymi edellä kertoo, asiasta puhuessani.Mutta ei sen pidä antaa häiritä. Aina jotain jää kuulijalle puseroon ja kun ajatus/asia on jollain tavalla jo entuudestaan "tuttu", sen jalostaminen on helpompaa.. Älkäämme siis luovuttako vaikka kynnös on kivinen ja katkoo kuokanvarsia.
Saahan tästä sisältöä omaan elämään ainakin.
Ei muuta kun puolue pystyyn, hyvinvoinnin puolesta, oligarkiaa vastaan...MUKANA!

Lars Osterman kirjoitti...

Tervetuloa vaan yhteiskunnallisten hylkiöiden kerhoon. ;-))

Minusta tuntuu joskus siltä että vaikka tosiasiat vääntäisi rautalangasta ja esittäisi kaikki todisteet mustana valkoisella niin silti suurin osa väestöstä sulkisi silmänsä, ravistelisi päätään ja kiljuisi että noin se ei ole....

Englanniksi on hyvä ilmaisu:

"Living in denial"

Sota on rauhaa! Valvonta on vapautta!

Jokkis kirjoitti...

Vaikka minusta on saanut ehkä hieman vänkääjän kuvan, koska olen kritisoinut tiettyjä asioita tällä blogilla, niin rahan suhteen olen samaa mieltä kanssasi. Tämä nykyinen talous ei toimi ja ajaa maailman päin seinää. Miten voidaan samanaikaisesti ensimmäisessä uutisessa ihailla Kiinan talouskasvua ja heti perään seuraavassa kauhistella, miten koko maa hukkuu omaan paskaansa...

Olen huomannut saman anonyymien kanssa, että järkevän keskustelun aikaansaaminen on todella vaikeaa.

Mitä hommaan muuten tulee, niin tällainen puolue olisi todella tervetullut. Voisin vaikka äänestääkin, vaikkakin natsiteknologiavideo olikin minun mielestäni kaikkea muuta kuin vakuuttava. Rokotuksista minun pääni on alkanut hieman kääntymään...

Mutta joka tapauksessa hyvä blogi, jota luen lähes päivittäin, joten älä lopeta hommaa!

Anonyymi kirjoitti...

Minua kiinnostaisi tietää, mikä on tämän blogin pitäjän ja lukijakunnan suhtautuminen huumausainepolitiikkaan.

Kannattaisiko Talousdemokraattinen puolue kieltolakia vai ajaisiko se uudistusta myös huumelakeihin?

Kuten jokainen asiaa syvemmin tutkinut tietää, kieltolaki aiheuttaa paljon enemmän ongelmia, kuin ratkaisee niitä.

Varsinkin kannabiksen kasvatusta ja käyttöä koskevaa kieltolakia ylläpidetään vain siksi, että kasvia ei voi patentoida ja näin ollen sillä ei voi rahastaa.

Lisäksi kannabis on uhka lääketeollisuudelle, koska se on monia synteettisiä mömmöjä parempi lääke useisiin vaivoihin.

Raportti Portugalin mallista (kaikki huumeet dekriminalisoitu)
http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=10080

Anonyymi kirjoitti...

Jonkun sortin epävirallisen tapaamisen voisi sopia jonne halukkaat voivat tulla asioista vaapamuotoisesti keskustelemaan. Itse asun Helsingissä eli täälläpäin asuvien kanssa voisi vaikka johonkin pubiin tapaamisen sopia.

Anonyymi kirjoitti...

Itsekin olen mukana, jos uusi puolue perustetaan. Tämä on liian tärkeä asia sivuutettavaksi.

Mitä huumausaineisiin tulee (kun edellinen kyseli), niin olen täydellisen vapauttamisen kannalla, vaikka itse kartan kahviakin. Sota huumeita vastaan on samanlainen kupla kuin sota terrorismia vastaan. Se on samanlainen kusetus, jolla väestöä hallitaan ja tehdään alkuperäinen ongelma moninkertaisesti suuremmaksi.

Hajanaisia ajatuksia kirjoitti...

Minä en käyttäisi sanaa hylkiöt vaan valistuneet/valaistuneet.
Onneksi joukkomme on kasvamaan päin;))

Lukijoita näyttää täällä riittävän ja hyvä niin.

Anonyymi kirjoitti...

Tarvittaisiin tekijöitä, eikä vain netissä suunnittelijoita ja haaveilijoita (kuten esim itsekin). Tuleva "Homma"-puolue näyttää itselleni ainakin potenttiaaliselta vaikutuskanavalta.

Lars Osterman kirjoitti...

Kiitos hienoista kommenteista.

Mitä huumeisiin tulee: Kannatan mahdollisimman laajaa yksilön vapautta päättää omista asioistaan. Ei me tarvita mitään holhoamista. Ei itse itseään tukasta nostavalle itseriittoiselta korporatismiä harrastavalta nykymallin valtiovallalta eikä ainakaan mistään EU:n suunnalta. Tässä olen Ron Paulin kannalla. Kieltolait kumoon! Näiden myötä mafia ja läntiset tiedustelupalvelut vain pääsevät rahastamaan.

Viitaukset kustannuksiin ovat tekopyhiä kun esim urheiluvammat maksavat yhteiskunnalle todella paljon - silti ministerit tukevat tätä miljooneilla.

Alkoholilla rahastaminenkin on todella tekopyhää koska nyky-yhteiskunnan kateelisuus ja sairas kilpailuhenki ajaa monet tuhoon ja epätoivoon.
Ei ihminen joka voi hyvin, jota arvostetaan, joka arvostaa itseään ja jolla on sisältöä elämässään sorru mihinkään alkoholiin.

Talousdemokratiassa olisi vähemmän sosiaalisia ongelmia koska hyvin monet näistä ovat loppujen lopuksi rahasta ja taloudesta johtuvia.

Eronneita, epätoivoisia ja onnettomia olisi vähemmän joten viinan läträäminenkin vähenisi - ja rikokset sen myötä. Jos joku siinä ohella sitten haluaisi poltella ruohoa tai maistella kärpässientä niin ei sellainen minusta kuulu poliisille.

Hajanaisia,

Se hylkiöjuttu tulee siitä että kun yksi sun toinen tällaisia täällä touhuilee niin monen vanha kaveripiiri hylkii. Sinusta "puhutaan", sinua pidetään outona ja erilaisena - eikä sinua enää kutsuta mihinkään kekkereihin esim siksi koska johdattelet joskus keskustelua aiheisiin mistä ei haluta tietää mitään.

Muistan aina miten minun eräät synttärivieraani kerran lähtivät ovet paukkuen kun pöytäkeskustelu heidän mielestään ylitti taburajan.
No toisaalta ei kaipaakaan niitä tänne enää.

Ehkä hylkimisilmiön voisi pitää jonain uusryhmittelynä "tietoisuuden
evoluution" mukaan - eli ne jotka ovat jääneet tallaamaan paikalleen eivät näin ollen siedä niitä joilla askel vienyt eteenpäin?


Tuumasta toimeen.

Totta on että nyt tarvitaan oikeata toimintaa eikä vain teoriaa, toiveajattelua ja blogikirjoittelua. Ja kyllä - olen huomannut että Halla-Ahon Tampereella asuva tukijoukko Mäki-Ketelä & co väitetysti aikovat perustaa uuden puolueen.

Lehdessä mainittiin kolme kohtaa jonka ympärillä näiden ideologia pyörisi:

1. Suora demokratia (kansanvalta)
2. Järkevämpi maahanmuuttopolitiikka
3. Henkilökohtainen tasa-arvo

Hmm....vähän kyllä epäilen.

21 v. miekkonen Helsingistä kirjoitti...

Ehdottomasti olen mukana menossa parhaani mukaan, jos puoluetta lähdetään perustamaan. Tiedän lisäksi ihmisiä, jotka voisivat todennäköisesti myös lähteä toimintaan mukaan.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.infowars.com/bilderberg-2009-attendee-list/

Infowars ilmoitti saaneensa Bilderberg osallistujien listan. Jyrki Katainen (väärinkirjoitettu) komeilee siellä myös.

Anonyymi kirjoitti...

Halla-aho muistuttaa lähinnä koulukiusaajaa jolta puuttuu ymmärtämys/mielenkiinto selvittää yhteiskunnallisten ongelmien todelliset syyt. Siispä hän suuntaa negatiivisen energiansa ja turhautumisensa helppoon kohteeseen eli tässä tapauksessa maahanmuuttajiin joita Suomessa esimerkiksi muihin Euroopan maihin nähden on erittäin vähän. Mies joka ei missään sodassa koskaan ole taistellut teeskentelee olevansa "isänmaallinen". Jos haluaa olla isänmaallinen niin on aika taistella pankki-korporaatio miehitystä vastaan jonka alla kaikki olemme, eikä lietsoa vihaa heikomassa asemassa olevia vastaan koska se on helppoa eikä tarvitse todellista sisäistä voimaa. Mediakin saa itselleen sätkynuken jota kutsua "oppositioksi" ja pääpuolueet saavat näyttäytyä paremmassa valossa pellen rinnalla.

Lars Osterman kirjoitti...

Tuo isänmaallisuus on mielenkiintoinen aihe. Tavallaan se voidaan nähdä sekä hyvässä että hieman huonossa valossa.

Se voidaan nähdä kotimaan rakkautena, laajana välittämisenä kotimaan kanssaihmisistä mutta myös äärimmilleen vietynä monokultturisuutena ja nurkkakuntaisuutena eli ahdasmielisyytenä ja epäilynä tai varovaisuutena muukalaisia kohtaan.
(toisaalta äitihän varoittaa lapsia muukalaisista ja vieraista sedistä)

Suurin osa Suomen ensimmäisistä perusisänmaallisista eivät olleet osallistuneet mihinkään sotiin. Ei Runeberg, ei Topelius, ei Sibelius, ei Järnefelt...ilmaisivat silti melko uskottavaa isänmaallisuutta.

Tänä päivänä kun laajan monikulttuurisuuden nimiin vannominen on ollut ainoa poliittisesti korrekti linja heiluri on kai lyönyt jo ääriasentoon.

En siis ollenkaan ihmettele että moni suomalainen, olematta erityisen ahdasmielinen silti salaa ehkä toivoo että tänne ei tuotaisi ulkomaalaisia "elintasopakolaisia" - vaikka olisivatkin aitoja poliittisia pakolaisia joita ehkä vainottiin kotimaassaan.

Minusta mielipiteenvapaus ja sananvapaus pitää tulkita niin että jos joku ei jostain syystä välttämättä katso suopein silmin tätä pakolaisvirtaa Suomeen niin kyllä tästä (kun mistä tahansa asiasta) on saatava sanoa mielipiteensä ääneen.

Mikä tahansa mielipide on voitava sanoa ääneen ja jopa painaa paperille ja levittää ilman että joku viisasteleva Mika Illman katsoo että mielipiteen ilmaisu olisi rikos. Minusta Illman itse syyllistyy suurempaa rikokseen yrittäessään rajoittaa laillisia vapauksiamme ja perusoikeuksiamme.

Naurettavinta tässä kaikessa on se että monet pakolaiset kai ovat pakolaisia juuri siksi että ovat esittäneet mielipiteensä tai toimineet omantuntonsa mukaan kotimaassaan. Eli joku paikallinen Mika Illman on ajanut ne pakosalle - kotimaastaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mielstäni tämän blogin / sivuston kannattaa keskittyä rahauudistukseen, eli siihen alkuperäiseen juttuun, jossa bloginpitäjä on omimmillaan.

Kannattaa jättää nämä NWO jutut, salaliittoteoriat, Israelit ja Iranit, pakolaiset, kannabikset, jne muille sivustoille. Rahauudistuksessa on riittävästi haastetta ja jos siinä haluaa olla terävä ja vaikuttaa, niin kannattaa olla erikoistunut ja "viisas".

Nämä muut jutut on mielenkiintoisia ja herättävät varmasti keskustelua, mutta hajottavat fokusta. Kannattaa pysyä siinä, missä on hyvä.

seita kirjoitti...

Todella mielenkiintoisia ajatuksia.
Olen mukana hakemassa oikeudenmukaisuutta WinCapitan jäsenten laittomassa syyllistämisessä. Jäsenistön keskuudessa on laajalti tyytymättömyytä nykyiseen "rahan valtaan".Tavallisen kansan rikastumista ei haluta sallita.

Olemme mukana uuden puolueen perustamisessa ja tarvitaessa otan asian esille omilla keskustelusivuilla ja tapahtumissa.
Kiitos hyvin laadukkaasta sivustosta.

Anonyymi kirjoitti...

Uuden puolueen puuhaaminen alkaa tuntua ainoalta vaihtoehdolta, kun vanhat eivät taida auttaa näissä talousasioissa.

Kelpaisiko nimeksi lyhyempi

TALOUSPUOLUE?

Ensikuulemalta vähemmän on enemmän ja ihmisiä ei tunnu yksityiskohdat kiinnostavan. Kunhan joku laittaisi asiat kuntoon!

Lyhyt nimi mahdollistaisi moniarvoisen keskustelun tyyliin "seinät leveällä ja katto korkealla".

TLe

Lars Osterman kirjoitti...

Jaa että pitäisi pysytellä pelkässä rahauudistus-teemassa...

"Rahauudistus" on lisäksi hankala termi. Veikkaan että jos ihmisiltä kysyttäisiin mitä rahauudistus voisi tarkoittaa niin 99,9% veikkaisi pieleen.

Uskon että veikattaisiin että se voisi tarkoittaisi rahan fyysisen ulkonäön muuttamista toisenlaiseksi - uudenlaiseksi, uudistetuksi. Ehkä joka muistaisi miten markka uudistettiin euroksi..

Hyvin harva ihminen osaisi arvata että rahauudistuksella tarkoitetaankin sitä että rahan nykyistä luomisprosessia pankeissa luotottamisen yhteydessä halutaan kyseenalaistaa. Tai oikeastaan tuo etuoikeus halutaan lopettaa ja siirtää rahan määrän hallinta enemmän tai vähemmän totaalisesti julkisen vallan haltuun - minne se oikeasti kuuluukin.

Mikään poliittinen puolue ei voi menestyä pelkästään yhdellä teemalla. Eri asia on sitten jos koko puolueajatus jostain syystä kuopataan - ja sen tilalle pystytetään eräänlainen "Anti-Pankki Lobby" tai "Suomalaisen Julkisen Rahan Lobby" joka hyväksyy kaikki muut epäkohdat yhteiskunnassa...

Lars Osterman kirjoitti...

Talouspuolue on minusta liian rajoittava vaikka onkin sopivan lyhyt. Se on myös liian yleisluontoinen. Kaikkien puolueiden toiminta pyörii lisäksi talousasioiden ympärillä: määrärahoja sinne - määrärahoja tänne.

Ruotsissa olevat tuttavani jotka ovat samoilla linjoilla kanssani pohtivat paraikaa mikä parhaiten sopisi ruotsalaisen puolueen nimeksi. On ehdotettu mm seuraavaa, käännän ehdotukset suomeksi:

Talousuudistus
Talousdemokratia
Keskuspankkipuolue
Pro-julkinen raha
Anti NWO

Tällä erää Ekonomisk Demokrati lienee nimenä etusijalla juuri siksi että se antaa laajemman pohjan ja yhdistetään johonkin myönteiseen - laajempaan hyvinvointiin ja nykyistä oikeudenmukaisempaan vaurauden jakoon mm perustulolla.

Tarkoitus olisi ihan jo yhteisellä nimellä kytkeä Ruotsin puolueen toiminta meidän toimintaan vähän kuin Kokoomus ja Moderaterna tai Vihreät ja Miljöpartiet. Näin kahden tai useamman maan samansuuntainen uusi Talousdemokratia-aate saisi enemmän uskottavuutta ja voimaa taakseen.

Kokemusten ja tietojen vaihtaminen ruotsalaisten kanssa on lisäksi kuin "rahaa pankkiin".

Meidän leimaaminen paikallisten hörhöjen utopiakerhoksi on tällöin myös vaikeampiaa.