perjantai 22. toukokuuta 2009

Palautetta 2

Otan vapauden julkaista saapuvan postin parhaat palat. Tämä ei siis ole minun kirjoittamani vaan "Nimimerkki Jussi" on näiden ajatusten takana.

UUSI PUOLUE VAIKO PUOLUEET UUSIKSI.

Tarttis tehrä jottai sanoi "Manu " aikanaan, vaan samoja uria yhä tallataan.
Usko ja kiinnostus poliittiseen toimintaan on heikentynyt.

Luulen, että suurelle osalle kansaa elämä on kuin sekahedelmäsoppa josta ei enää tunnista yksittäisiä makuja. Kunhan siinä on vain makeutta. Kaksinaismoraali on niin monitahoista ja räikeää ettei sitä enää yleisesti tunnisteta. Esikuvamme kansanedustajat, nostavat itse palkkojaan joista eivät maksa veroja, ilman että sitä edes yleisesti huomioitaisiin muulla kuin olankohautuksella. Eläkkeelle siirtymisen siirtymistä kuulutetaan suureen ääneen, silti taantumaa hyväksikäyttäen vivutetaan porukkaa eläkeputkeen, jotta eläkekarttumat jäisivätvät pienemmiksi.
Edustaja saa kyllä eläkkeen kahden kauden jälkeen. Eikö olisi oikein, että heilläkin eläke tulisi vasta iän myötä kuten muilla pätkätyöläisillä?

Esimerkkejä löytyy aina Väyrysen jalasmökkiä myöten.

Aatteellisuus ja tekemisen into on heikentynyt saavutusten myötä. Vasemmisto on saavuttanut miltei kaikki vanhat tavoitteensa. Elämme aikaa jolloin Kokoomus käyttää vasemmistolaisia iskulauseita, ikään kuin ne olisivat aina olleet heidän tavoitteitaan.

Silti saavutettuja tuloksia voidaan romuttaa, kunhan elämä vain tarjoaa makeaa edes joillekin.

Terävillä ilmaisuilla voidaan tietysti edistää tunnettavuutta ja nostaa pinnalle uusi puolue. Esimerkkeinä SMP, Vihreät, Perussuomalaiset tai henkilönä Toni Halme. Ennen uutta puoluetta olisi mielestäni kuitenkin luotava teoria uudesta järjestelmästä.

Uuden järjestelmän puolueeseen liittyminen edellyttäisi myös uudenlaista sitoutumista. Esim. kansanedustajaksi noussut tyytyisi keskiarvopalkkaan. ( 3 tuloluokan keskiarvon keskiarvo). Ylijäämätulo korvamerkittäisiin nimetylle asialle.

Nyt idealistinen poliitikko on yksin ja sopeutetaan nopeasti hyvävelijärjestelmään. Pieni puolue on myös yksin ilman puoluesidonnaista virkakoneistoa.

Valmisteltavien asioiden salassapitovelvoite estää puolestaan tilanteen syväluotaamisen kansan avulla. Kuka uskoo, että kansanedustajat ovat lukeneet eduskunnan istuntopöydillä näkyvät suuret paperikasat lävitse, niiden sisällön täysin oivaltaen.

Jotta voitaisiin luoda uusi, edistynyt valtio / talous manifesti, pitäisi varmaan perustaa bloki
jossa luotaisiin uutta maailman järjestys wikibedian tapaan. Ainakin tulisi aineistoa uuden mallin luomiseen. Samoin pitäisi lakien läpäistä kansan arvostelun jotta vaikutus nähtäisiin etukäteen eri väestön osissa.. Lääkkeetkin testataan ennen käyttöä?

Yhteenvetona: Maailman järjestystä on ryhdyttävä kirjoittamaan uusiksi kynällä, ei aseilla.
Asioiden päätösvaltaa on siirrettävä laajemmalle kansanosalle. (Vaikutusmahdollisuuksia).
Tulorajat luotava niin että niissä on kannustavuutta, muuta myös ylärajat asetettuna.

Sosiaalitukiverkosta siirryttävä kansalaispalkkaan, josta lupa osallistua työntekoon, ilman, että matto vedetään välittömästi alta. Luotava ymmärrettäviä, kokonaisstrategioita joita suuret kansanjoukot voisivat pitää uskottavina. Oltava tavoitteellisia oivalluksia, joita nykyisten puolueiden on pakko ottaa ohjelmiinsa kannatuksen säilymiseksi.

Nimimerkki Jussi

(teksti on bloginpitäjän muokkaama)

4 kommenttia:

Anung kirjoitti...

Näin juuri tulisi toimia ja aloittaa mahdollisimman pian.

Kimmo S kirjoitti...

Hyviä ideoita, mutta Jussin kannattaisi olla huolellisempi oikeinkirjoituksessa. :)

Kirjoitusvirheet syövät tekstiltä uskottavuuden.

Oli miten oli, mutta ajatus "Uuden Järjestyksen Wikipediasta" on helpommin sanottu kuin tehty. Itse en ainakaan pidä itseäni millään tapaa pätevänä päättämään siitä, mitkä ajatukset tällaiseen blogiin kelpaisivat ja mitkä eivät. Mielivallan ja eriävien mielipiteiden torjuntariski on aina olemassa.

En kyllä osaa kuvitella, kuka olisi pätevä asettumaan "maailmanjohtajaksi" nykyisessä hurlumhei-yhteiskunnassa, joka kehittyy eksponentiaalisesti joka suuntaan.

Ehkä maailmanjohtajalta kaivataan neutraalia asennetta enemmän kuin johtamistaitoja. Kun johtaja kohtelee kaikkia tasapuolisesti, niin tasapaino ja kyvykkyys pääsevät itsestään pinnalle. Vastuu ja ansio kehityksestä siirtyy johtajalta kansalle. Luonnollisesti tällöin johtajia ei voi syyttää kaikista ongelmista, kuten tänä päivänä on tapana (ja aihettakin). Nykyjohtajat tuntuvat vain sotkevan asioita. Mitä enemmän hallitus tunkee nokkaansa joka paikkaan, sitä pahemmaksi ongelmat kansan parissa kasvavat.

Tällöin kansalaiset eivät myöskään omaksu vastuuta omista teoistaan, vaan voidaan syyttää hämäriä ulkopuolisia tahoja ja päättäjiä. Johtajat eivät kyllä tätä koskaan myönnä, vaan ovat vakuuttuneita siitä, että he tietävät mikä on kansan kannalta parasta (vaikka itselleen he tämän järjestelmän ovat rakentaneet).

Mielestäni tällä hetkellä on tärkeää pysyä kiinnostuneena kaikesta mitä maailmalla tapahtuu ja yrittää kasata koherentti kokonaisuus kaikista ilmiöistä. Vaikeaa on. On niin paljon seurattavaa.

Anung kirjoitti...

Toiminta täytyy aloittaa pian ennen kuin se on ehkä mahdotonta. Niille jotka eivät ole vielä avanneet mieltään totuuden esiin kaivamiseen niin voisi suositella:

http://radio.olotila.net/cms/arkisto

Hyvin kiihkotonta ja asiallista puhetta maailman menosta.

Lars Osterman kirjoitti...

Kimmo,

Korjasin ne pienet kirjoitusvirheet. Minusta ei tarvitsisi tarkertua pieniin muotoseikkoihin koska sellainen ehkä antaa eräänlaisen kuvan että edustaisimme jonkinmoista kielielitismiä. Pääasia on että ymmärrämme toisiamme, vaikka ehkä pitääkin pyrkiä täydellisyyteen.

Tiedän lisäksi että maailmassa on yhä enemmän lukihäiriöisiä joille oikeinkirjoitus tuottaa vaikeuksia.
Kokemukseni ammattikoulunopettajana vahvisti tämän minulle lopullisesti.

*

Anung,

Joo, tiedän tuon radion - kuuntelin itsekin sitä tänään ja totesin ettei ole 9.5 uudempaa lähetystä.
Sattumoisin juttelin myös eilen Jyrin kanssa puhelimessa.

Todettiin että "jottai tarttis tehrä" - ja Jyri lupasi olla mukana siinä minkä nyt kiireiltään ehtii.

Lisäksi minähän en - toisin kuin moni muu bloginpitäjä - en ole koskaan salannut nimeäni tai kotipaikkaani. Tänne voi siis myös soittaa jos haluaa ilmaista ajatuksiaan blogista suullisesti.

Koska myös teinityttäreni puhelin on minun nimissäni kerron tässä oikean numeron jotta tyttö ei säikähdä mahdollisia "outoja puheluja" vierailta sediltä.

Kännykkä 0500-840083