keskiviikko 29. joulukuuta 2010

USA:n virallinen ja epävirallinen (valtion)velka

USA on maailman velkaisin maa, laskettakoon se sitten millä tahansa mittareilla - väestöön tai kansantuotteeseen suhteutetuilla mittareilla. Julkisuudessa esitetään usein se "about fourteen trillion" eli nelisentoista biljoonaa dollaria viralliseksi valtionvelaksi samalla kun päivitellään velan suurta määrää.

US Debt Clock sivusto näyttää velan (nyt $ 13.890 miljardia) ja sen kasvuvauhdin ja ties mitä. Toinen yksinkertaisempi velkamittarisivusto on tämä.

Entä onko tässä kaikki? Tarkkasilmäinen huomaa että eri yhteyksissä vilautellaan isompiakin lukuja. Esim. liittovaltion ns Comptroller of the currency ilmoitti jossain haastattelussa kokonaisvelan olevan luokkaa "$ 53 trillion".

Suosittu tv-persoona ja finanssianalyytikko Max Keiser puhuu usein velasta joka olisi "$ 180 trillion". Aika kaukana vairallisista luvuista.

Suurin luku mihin olen tähän mennessä törmännyt löytyy Money As wealth -blogilta missä asia esitetään näin:

Friday, October 29, 2010 - Over 200 Trillion!

$200 TRILLION!!!!


As I have posted many times on this blog, the real U.S. debt is
In this case, I really do hate to say I was right again.Laskelma on seuraavanlainen:

National Debt Crosses $13 Trillion Mark

But, that's only a small part of the story.
...
TOTAL DEBT & UNFUNDED OBLIGATIONS.
$7.7 Trillion Total Money Supply (Debt - all borrowed money)
$57.0 Trillion Total Combined Debt (National, Business and Personal)
$65.5 Trillion Unfunded Obligation (Soc. Sec., Medicare, Medicaid, etc.)
$23.7 Trillion TARP Bailouts (and you thought it was only $700 Billion)
$3.27 Trillion Stimulus
$2.0 Trillion The Federal Reserve Will Not Disclose
$1.0 Trillion Line of Credit to Greece
$0.275 Trillion Foreclosure Rescue (UPDATED)
plus
$99.0 Trillion Unfunded Pensions and Health Care Liabilities

$259.445 TRILLION in DEBT

This says nothing about the $1.5 Quadrillion derivatives market.

There. Now YOU do the research and the math.

*

Tästä herää luonnollisesti kysymys siitä mikä Suomen Valtion todellinen velka on....?

Ellei suomalainen veronmaksaja/äänestäjä nyt pikkuhiljaa rupea näkemään ettei nykyinen homma oikein suju - niin milloin herää? Kolmen koplan kokonaispolitiikkaan rakentuva velkahelvetti on yksinkertaisesti purettava ja koko talousjärjestelmä rakennettava uusiksi.

Pääongelma on tämä: Yksityistetty ahneuden ja laillistetun korkoriiston varaan rakentuva luottolaitostoiminta. Pankkitoiminta nykyisellään on siis yksinkertaisesti lopetettava. Vaihtoehtoa ei ole. Ratkaisusta voidaan sitten vääntää kättä erilaisten talous-vapaakirkkokuntien kanssa.

Minusta ainoa järkevä malli on se mitä itse kutsun talousdemokratiaksi: talousjärjestelmä missä rahajärjestelmän omistaa valtio. Tämä ei ole sosialismia vaan vapautta korko-orjuudesta.Valtio järjestää näin kansalaisille mahdollisimman hyvät olosuhteet elää ja toimia.

Tähän kuuluu perustulo ja erilaiset hintatukijärjestelmät jotka mahdollistavat että Suomessa tuotetaan kaikki se mikä meillä on järkevä tuottaa.

Tämä mahdollistaa taloudellista toimeliaisuutta aivan eri ehdoilla. Moni tänään "kannattamaton ala" muuttuu kannattavaksi. Pääkaupunkiseudun ruuhkasta voi palata kotiseudulleen. Maaseutu kukoistaa ja asuntojen hinnat kohtuullistuvat. Kaikki voittavat - paitsi korkoriistolla elävät parasiitit ja näiden halukkaat apulaiset politiikan kentällä.

12 kommenttia:

kati kirjoitti...

No,taitaapi piakkoin ollakin USA:n kohtalon hetket!
MIKE RUPPERT - U.S. HAS ONLY WEEKS BEFORE ECONOMIC COLLAPSE
http://www.youtube.com/watch?v=aA6ZzNYQ-fo&feature=player_embedded

Anonyymi kirjoitti...

Jokaisen suhdannesyklin jälkeen Suomenkin valtionvelka on suhteellisesti ja absoluuttisesti suurempi kuin edellisen syklin vastaavassa vaiheessa.

Ratkaisuehdotus voisi korjata tilanteen 10 vuodeksi, jonka jälkeen T-demokraatit tai joku muu valtaan siinä välissä päässyt porukka ajaisi maan hyperinflaatioon painamalla fyrkkaa omiin lempikohteisiinsa. Pankkioligarkit seuraavat touhua vierestä ja hykertelevät.

Hyperinflaation jälkeen pankkiirien sponssaamat poliitikot voivat taas syyttää koko sotkusta rahajärjestelmän ottamista valtion hoitoon ja vaatia paluuta takaisin "vanhaan systeemiin".

Suomi ei ole mikään Sveitsi, missä keskirvertoäänestäjäkin tajuaa jotain taloudellisen ja muun vapauden välisestä linkistä ja äänestää siksi kateusveroja yms. soopaa vastaan. Suomi on sen sijaan maa, jossa säästäjät ja piensijoittajat ovat halveksittuja ja pankkiirit tähtiä.

Jos T-demokraattien ohjelma joskus Suomessa toteutuu ei kukaan järkevä ihminen silti pidä säästöjään kuin jalometalleissa. Poliittiset riskit ovat turhan kovat, ihan niinkuin nykyisessäkin järjestelmässä.

Anonyymi kirjoitti...

John F. Kennedy ja Hitler yrittivät tätä eli poistivat parasiitit rahajärjestelmästä, ja saivat fantastisia tuloksia kansan hyvinvoinnissa.

Mutta vihollinen on voimakas, ja omistaa poliitikot ja muutaman pirun ison armeijan...

Tosin jos kansa haluaa jotain, tulee se muuttumaan. Ihmisten tietoisuus on vain äärimmäisen rajattua, ja ennen kuin paska kuskataan oman oven rapusille ei ihmisten toiminta ala.

Lars Osterman kirjoitti...

Joopajoo Anonyymi...samaa "luomu lannoitetta " olen kuullut kyllästymiseen asti.

Pureskelehan hopealanttejasi kun tulee nälkä!

Tiedätkö yhdenkään nälkäisen joka suostuisi siirtämään ruokailuaan siksi että sinä annat hänelle hopeakolikon?

Mitä mielipiteisiisi muuten tulee niin huomaan ettet näytä ymmärtävän paljon mitään siitä mitä talousdemokratia on tai pitää sisällään.

Hilda K. kirjoitti...

Eurooppalainen pankkiplutokratia tekee "latvialaiset" muillekin euromaille!

Pankkioligarkia sai vahvistuksen, että niukkuustyrannia on ihan ookoo toimenpide, jota jopa kohteiksi joutuneet kannattavat, koska Latvia äänesti viime lokakuussa maan koulut, terveydenhoidon ja muun sosiaalisektorin raa'alla kädellä hävittäneet roistot jatkoon.

Siistiä. Nyt eurooppalaiset pankkiirit ja talousjulkaisut käyvät kuumana "latvialaisen mahdollisuuden" tiimoilla.

"Bankers: Go The ‘Latvian’ Option
December 26, 2010
By Michael Hudson
The “Latvian option” is the buzzword of the moment among European bankers and financial journalists. In October, the Latvian people voted in a coalition headed by the incumbent prime minister Valdis Dombrovskis, whose government had savaged social benefits, cut pay and inflated unemployment in 2009.
Was this proof that austerity measures could not only work, but actually be popular?
Was Latvia the model that Greece, Ireland and Spain should emulate?

The Wall Street Journal, for one, has published several articles promoting this view. Most recently, Charles Doxbury advocated Latvia’s internal devaluation and austerity strategy as the model for Europe’s crisis nations to follow.
The view commonly argued is that Latvia’s economic freefall (the deepest of any nation from the 2008 crisis) has finally stopped and that recovery (albeit very fragile and modest) is under way..."

Lue lisää:

http://michael-hudson.com/2010/12/bankers-go-the-lativan-option

Anonyymi kirjoitti...

Melkoinen klisee tuo viittaus hopean syömiseen. Olisi hauskaa nähdä myös vastaavassa tilanteessa nälkäinen joka vaihtaa ateriansa paperilappuihin tai ylipäätään mihinkään.

Rahanluonnin ottaminen valtion hoitoon on suotavaa, mutta siihen sisältyy myös suuri vastuu. Pankkiirien suosikkitemppu on vetää maa sotaan joka puolestaan johtaa siihen että rahamäärä kasvaa ilman että hyödyllistä reaalista jaettavaa tulee lisää.

Kannattaisi siis keskustella myös näistä hallinta ja rajoitusmekanismeista, koska muuten T-demokratia kuulostaa lähinnä samalta kuin Jehovan todistajien maalailut paratiisista.

Anonyymi kirjoitti...

Hitler nimenomaan oli Talousdemokraatti, ja siitähän pankkiirit eivät pitäneet.
Saksan kansa kukoisti ennennäkemättömällä tavalla, ja pelkona oli että muut huomaavat tämän ja ottavat mallia Saksasta.

Tämä olisi ollut pankkiirien tuho, ja tyhjästä paperilapusta vedätettävä rahahuijaus olisi loppunut.

Totuutta ei voi tukahduttaa, tai muuten se purskahtaa niin kovalla voimalla että tuhoaa tukahduttajat.

Lars Osterman kirjoitti...

Jep..viimeinen anonyymi.

Red Symphony -kulustelupöytäkirja kannattaa lukea läpi kokonaisuudessaa ja todella tarkkana. Sieltä löytyy monta helmeä.

http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/red_symphony.htm

R. - One is that which I had already mentioned. Hitler, this uneducated and elementary man, has restored thanks to his natural intuition and even against the technical opinion of Schacht, an economic system of a very dangerous kind. Being illiterate in all economic theories and being guided only by necessity he removed, as we had done it in the USSR, the private and international capital. That means that he took over for himself the privilege of manufacturing money, and not only physical moneys, but also financial ones; he took over the untouched machinery of falsification and put it to work for the benefit of the State.

Lars Osterman kirjoitti...

ja lisää:

I shall even say that Hitler had been lucky; he had almost no gold and for that reason he was not tempted to create a gold reserve. Insofar as he only possessed a full monetary guarantee of technical equipment and colossal working capacity of the Germans, his "old reserve" was technical capacity and work ..., something so completely counter-revolutionary that, as you already see, he has by means of magic, as it were, radically eliminated unemployment among more than seven million technicians and workers.

Anonyymi kirjoitti...

Knowing the history is VERY important, only way to make correct decisions today.

So, how deep is the rabbit hole ?

Here it is...

http://www.davidicke.com/articles/political-manipulation-mainmenu-72/42734-they-dare-not-speak-its-name-rothschild-zionism

Lars Osterman kirjoitti...

Kritiikkiä saapuu liittyen tuon "trillion"- luvun käyttämiseen.

Ilmoitetaan että se eurooppalaisittain ja suomeksi on biljoona.

*

Ongelma on siinä että täällä päin näitä näin isoja lukuja ei juurikaan arkikielessä käytetä. Harva satunnainen ohikulkija tietää miten paljon biljoona on. Toisaalta samainen ohikulkija saattaa huomata netissä näitä "trillioneita".

Lisäksi kaikki lainaukset on laitettava juuri niin kuin ne ovat.

Anonyymi kirjoitti...

Hieno homma talousdemokraatit, että alatte huomaamaan toisen maailmansodan todelliset syyt ja syyt kansallisosialismin demonisoinnille nykymediassa.