lauantai 18. joulukuuta 2010

Irlantilaista talousdemokratiaa: Jim Corr

Irlantilainen the Corrs bändin kitaristi Jim Corr puhuu tässä Russia Today:n haastattelussa.
Jos kuuntelet tarkasti saatat huomata että Jim Corr vaatii Irlannille velatonta omaa rahaa nykyisen velka-hötörahan sijaan. Miksi emme saa kuulla tällaista Suomen televisiosta?
Tässä nimittäin esitetään yksi vaihtoehto velkaiseen nykymenoon. Vaihtoehto jota ei virallisesti ole edes olemassa suomalaispoliitikkojen mukaan.


4 kommenttia:

Kaptah kirjoitti...

Ebolakani on kirjoittanut mielestäni erittäin hyvän artikkelin. Siitä käy mielestäni hyvin ilmi se seikka, minkä takia suomen päättäjät eivät halua tehdä mitään ratkaisevaa kyseisen asian tiimoilta. Eli velkaa, velkaa, velkaa kunnes rommaa oikein kunnolla ja loppu on varsin hyvin arvattavissa ja se on varsin karua touhua.

Itse olen paljolti samaa mieltä kanin kanssa. Alapuolella on linkki ja lainaus ko. artikkelista.

Velkakirjabonzin kitkerä lopputulos.

(Lainaus alkaa)
"
- Jokainen euvostoliiton maa tulee "kaatumaan" euvostoliitto/IMF saattohoitoon. Ranska, UK sekä Saksa eivät tule olemaan poikkeus. Paitsi että siinä vaiheessa kuin em. maat alkavat horjumaan, aletaan puhumaan uusista säännöistä. Ns. Uudesta Maailman Järjestyksestä, jonka tarkoituksena on kirjoittaa rahajärjestelmän pelisäännöt uusiksi.
- Harhaanjohtajat tietävät tilanteen täydellisen mahdottomuuden ja ovat pelaamassa aikaa koko rahajärjestelmän (euro sekä dollari) hallittuun purkamiseen (2013?). Siksipä he eivät tee mitään sellaista, joka korjaisi ongelmaa millään tavalla (tästä syystä velkaa velan päälle)."
(Lainaus päättyy)

Anonyymi kirjoitti...

Ulkomaanuutisia on Suomen tiedotusvälineistä vähennetty.

http://www.journalistiliitto.fi/journalisti/lehti/2010/21-22/debatti/ulkomaanuutiset-pelastettava

Anonyymi kirjoitti...

Suuret irlantilaispankit aiotaan kansallistaa. Onko tämä hyvä asia ?

http://www.taloussanomat.fi/rahoitus/2010/12/20/suuren-irlantilaispankin-kurssi-romahti/201017671/12

Lars Osterman kirjoitti...

Sanoisin ettei pankin kansallistaminen oikein ole sitä miltä se joidenkin korvissa kuulostaa. Kyse ei oikeasti ole siitä että pankki otettaisiin valtion tai yhteiskunnan käyttöön. Ei todellakaan, vaan finanssioligarkia tässä lähinnä käyttää veronmaksajaa hyväkseen ja pakottaa omat kätyrinsä (poliitikot ja virkamiehet) toimimaan oligarkkien etujen mukaisesti. Tietysti pankin pelastuksen myötä muodollinen omistus on kansallistamisen myötä joitain vuosia valtiolla...kunnes oligarkia taas on käärinyt kymmenien miljardien voitot koko muun yhteiskunnan velkaannuttamisella ja korkosriistolla, ja ostaa pankkinsa takaisin.

Lisäksi pankki, oli se valtion tai jonkun toisen omistama, jatkaa rahan luomista tyhjästä, vaatii tästä "palvelusta" korkoa ja rahan palauttamista rehellisen työn tienesteillä. Tämä ei siis ole mitenkään hyvä asia kansan kannalta...paitsi jos pankki jossain vaiheessa ennen kkuin oligarkia ottaa sen takaisin, sattuisi jokunenvuosi maksamaan osinkoa valtion omistaman osakekannan mukaisesti valtiolle.