tiistai 11. toukokuuta 2010

Webster Tarpley: syylliset ihan muualla - naurettavaa syytellä kreikkalaisia

Alex Jones puhuu Webster Tarpleyn kanssa talouskriisistä, eurosta ja muista ajankohtaisista aiheista. Suomalaisten kannalta mielenkiintoisin kohta on kakkososan alussa missä Tarpley muistuttaa siitä ketkä oikeasti ovat eurokriisin ja Kreikan talousongelmien takapirut.

"..they should be attacking the banks and the hedge funds instead of attacking the people of Greece but they lack the political courage to do it. This is a crises caused by globalisation, Soros, hot money, derivatives, casino economy and it has nothing to do with that greeks retire at fifty or so."

Part 1




Part 2



Muistuu mieleen Suomen eduskunnan suuri Kreikka keskustelu missä kansaedustajat toinen toisensa perään haukkuivat kreikkalaisia ymmärtämättä mistä todellisuudessa on kyse.

Tulee myös mieleen pääministeri Vanhasen haastattelu televisiossa missä hän heti kättelyssä kieltäytyi hyväksymästä sitä että Kreikan kriisin taustalla muka olisi mitään muuta kuin vastuuttomia kreikkalaisia joilla liian hyvät eläke-ja palkkaedut. Mokomaa itseriittoista ylimielisyyttä saa etsimällä etsiä. Vanhanen ohjasi näin keskustelun heti väärille raiteille ja osoitti jälleen kerran ettei enää ole kunnioituksemme arvoinen.

Vertaa Vanhasen höpötyksiä kreikkalaisten eläkeiästä Webster Tarpleyn sanoihin:

"..debt moratorium for Greece, Italy, Spain. " = Velkajärjestely ja velkojen alaskirjaaminen.

"..freeze international payments on derivatives." = Kansainväliset johdannaismaksut jäädytettävä.

Päivitys: Kaiken kukkuraksi väitteet Kreikkalaisten velttoilusta ovat tuulesta temmattuja:

“Eurostatin mukaan kreikkalaiset työläiset tekevät keskimäärin pidempää työviikkoa kuin muut eurooppalaiset. Heidän työviikkonsa on 42-tuntinen, kun 27:n EU-jäsenmaan keskiarvo on 40,3 tuntia, ja euroalueen keskiarvo 40 tuntia.”

Eurostatin mukaan kreikkalaisten palkat kuuluvat euroalueen huonoimpiin. “Kreikassa keskimääräinen bruttopalkka kuukaudessa, mukaanlukien sosiaaliturvamaksut ja verot, on 803 euroa.” Jo ennen nykyistä kriisiä hallituksen erinäiset ohjelmat olivat polkeneet yksityisen sektorin reaalitulot vuoden 1984 tasolle.

Myöskään tarinat alhaisesta eläkeiästä ja muhkeista eläkkeistä eivät pidä paikkaansa. “Keskimääräinen eläkeikä Kreikassa on 61,4 vuotta, eli jonkin verran korkeampi kuin Euroopan keskiarvo, 61,1 vuotta. Entä eläkkeet? Ay-keskusjärjestö GSEE:n mukaan keskimääräinen eläke Kreikassa on 750 euroa kuukaudessa”.


Lähde: http://sosialismi.net/blog/2010/05/06/kreikka-suuret-palkat-ja-alhainen-elakeika-myytteja/

Lisäksi on varsin aiheellista myös pohtia itse kysymystä työstä ja työnteosta enemmän filosofisesti. Tässä varsin hyvä linkkki: http://www.whywork.org/

Erityisesti tämä : http://www.whywork.org/rethinking/whywork/rawilson.html

3 kommenttia:

Hajanaisia ajatuksia kirjoitti...

Vieläkö joku Vanhasta kunnioittaa?
Minä en ainakaan enkä ole koskaan sitä tehnyt. Suoraan sanoen Vanhanen on jotenkin "hölmö" mielestäni ollut aina. Ei hänessä ole valtiomiesainesta.
Eihän se ole Kreikan kansalaisten vika jos heillä on huonot rahakirstun vartijat. Liekö kehumista suomalaisissakaan?
Miten mahtanee käydä koko unionin?
Epäilenpä että huonosti.
Kovat ajat ovat tulossa.

Anonyymi kirjoitti...

Ja juuri nuo Eurostatin luvut on ne mitkä on eniten pielessä. Maassa on 40% harmaa talouden osa joka ei näy missään luvuissa. Jos vajaa 90% kaikista transaktioista tehdään käteisellä, niin siihen on kyllä syynsä. Sama koskee oikeastaan kaikkia Sveitsin eteläpuolisia maita, jotka sattumalta ovat juuri niitä ketkä ovat myös eniten kuopassa.

On totta että kreikkalaiset yksityisen sektorin työntekijät eivät välttämättä nauti kovin kaksisista eduista ja tekevät pitkää päivää ainakin osan vuotta, mutta julkisen vallan koko on sitten sitäkin massiivisempi ja varsinkin kun ottaa huomioon miten vähän se saa aikaan.

Kreikka käyttää myös järjettömän 4,3% siivun BKT:stä puolustusmenoihin, vaikka kuuluu samaan sotilasliittoon kuin suurin "uhkansa".

Mitenkään Goldmania ja muita pankkireja puolustelematta täytyy taas todeta että velanottoon tarvitaan sekä velan (tyhjästä) luova taho sekä sen ottaja. Kreikkalaiset ovat äänestäneet oikealta ja vasemmalta kleptokraatteja ja nyt sitten reilun kolmen vuosikymmenen jälkeen ihmettelevät missä rahat ovat.

Lars Osterman kirjoitti...

No jaa en olisi niinkään varma tuosta. Varmaan eurostatin lukut ovat pielessä kaikkien maiden kohdalla. Se että osa kaupanteosta tehdään pimeästi ei välttämättä ole lainkaan huono asia. Se tarkoittaa että ihmisten ostovoima on tilastoitua parempi ja että tavaraa ja palveluja ostetaan enemmän kuin tilastoitua. Noin huonoilla tuloilla ja eläkkeillä onkin pieni pakko tehdä jotain asialle. Itse en näe mitään pahaa pimeissä kaupoissa - koska ei todellakaan ole niin että valtiovallan olisi pakko valvoa ja rahastaa kaikkea. Valtiovallan ja muun julkisen vallan tulisi voida luoda tarvitsemansa varat itse itselleen verottamatta kansalaisia.
Valvontakoneisto maksaa todella paljon ylläpitää ja se houkuttelee korruptiooon.

Näkisin itse että kaupankäynti voisi kaikkialla olla kuititonta.
ALV ja muut verot ovat nimenomaan sitä palon puhuttua inflaatiota tuottavia. Korkojen ohella.

Kirjanpito on kallista leikkiä ja ruokkii kaiken maailman oheisloisia jotka eivät tuota mitään lisäarvoa - vaan pelkkiä lisäkustannuksia. Nostan hattua Kreikan pimeän kaupan perinteelle.