lauantai 29. syyskuuta 2007

Banking and Money Creation


Kuuntele mielenkiintoista radiohaastattelua. Jeff Rense haastattelee kirjailija Ellen Brownia. Hänen kirjansa Web of Debt (Velkaverkosto) ilmestyi elokuussa 2007. Kirja on ehdottomasti paras kooste keskuspankki- ja pankkitoiminnan valtavista rikoksista ihmiskuntaa kohtaan. Kuuntele ja ihmettele. Linkki tässä.

Tässä linkki Web of Debt kirjan lukijafoorumille missä kirjasta ja sen teemoista keskustellaan.

Ote kirjasta tästä linkistä.

Lisäys: Yksi kirjan kappaleista käsittelee palaamista kultakantaan. Samassa kappaleessa mainitaan Ron Paul useaan otteeseen. Ron Paul on viime vuosina usein esittänyt perusteluja
sille miksi kultakantaan sidottu raha olisi "sound money" eli järkevämpää rahaa. Tosin kultakanta muodostaisi myös ongelmia: kultaa on vain murto-osa maailman nykyrahan arvosta,
kullan hinta on vaihdellut ja vaihtelee kovasti edelleen.

perjantai 28. syyskuuta 2007

Sota "terrorismia" vastaan

World Trade Centerin tuhoutumisen yhteydessä, 11. syyskuuta 2001, Yhdysvaltojen hallinto kiirehti syyttämään Osama Bin Laden´ia tuhotyöstä. Saman tien otettiin valmiit jo vuosia pöytälaatikossa viruneet sotasuunnitelmat käyttöön. Hyökkäyssota Afganistanin talibanhallintoa vastaan alkoi koska väitettiin Osaman piileksivän Afganistanin vuorien luolastossa.
George W. Bush uhmasi maailmaa : " Joko olet puolellamme - tai meitä vastaan". Ja Suomessa johtavat poliitikot olivat valittömästi valmiit lähtemään Afganistaniin koalition mukana. Ja Paavo Lipponen kävi jopa New Yorkissa nuolemassa GWB:n saappaita julistaen että Suomi on mukana koalitiossa joka taistelee "terrorismia" vastaan. Toisaalta terrorismi on pelkkä taktiikka tai keino millä epätoivoinen alakynnessä olevan taho pyrkii tuomaan asiansa julki.
Siis hetkinen ....miten "terrorismia" vastaan edes voi taistella ? Kyttäämällä ja salakuuntelemalla poliittiseen tilanteeseensa tyytymättömiä kansalaisryhmiä kaikkialla maailmassako ?

Ron Paul: "Terrorism is a tactic, not an entity, and it is a tactic used by people who have a political grievance. Therefore, if you want to eliminate terrorism, you have to address the political problems that gave it birth."

Jokaisen suomalaisen pitäisi vilkaista Hannu Yli-Karjanmaan nettisivustoa otsikolla:
" Syyskuun 11
ja "terrorismin vastainen sota".


torstai 27. syyskuuta 2007

Ilmastonmuutos: Pohdintoja Ilmastonmuutoksesta




















Uutisia lähipäiviltä: "YK yleiskokous vaatii tositoimia ilmastonmuutosta vastaan". "Presidentti Tarja Halonen puhui ilmastonmuutoksen vaatimista toimenpiteistä YK:ssä.
Herra Ban-ki Moon, YK:n uusi pääsihteeri levitteli hiljan PR-osastonsa kautta pitkähkön "ilmastonmuutoskirjeen" kaikille päivälehtien toimituksille. Se julkaistiin kuvineen ja kaavoineen useimpien kotimaisen lehtien yleisönosastolla. Ilmeisen ylipitkä vuodatus joka toisaalta oli juuri oikealla paikallaan. Mielipidesivulla.

Surffailin hetki sitten Canadian Action Party kotisivuilla ja löysin ilmastonmuutokseen liittyvän näkemyksen mikä kaipaa tuomista esiin suomenkielelläkin. Siispä toimiin.
Marc Bombois, toteaa kirjoituksensa alussa että mitä ilmeisimmin jonkinlainen muutos todellakin on havaittavissa (itse epäilen tätä vielä tällä erää) mutta Al Gore ja muut ilmastonmuutoksen markkinamiehet ovat jättäneet mainitsematta ne todelliset syyt esim. erilaisten päästöjen lisääntymiseen. (itse tosin en luokittelisi hiilidioksidiä "päästöksi")

Bombois olisi toivonut että Al Gore olisi osoittanut kapitalismia sormella. Koska rajoitukseton, vapaa kapitalismi toimii siten että "osakearvo" ja voitto per osake ovat ne ainoat joilla on merkitystä - ja maapallosta viis.
Nykyisellän talousjärjestelmä on sellainen että se vaatii kasvua ja jälleen lisäkasvua ja palkitsee johtajan joka piilottaa myrkylliset jätteet maahan samalla kuin siirtää julkista vaurautta yksityisomistajiensa taskuihin.
Velkaperusteinen raha- ja pankkijärjestelmä on pienehkön valtaeliitin hallussa. Tämän eliitin ahneudelle ei näytä olevan mitään rajoja. (esim Björn Wahlroos) Eikä eliitin valtajanollekaan näytä olevan rajoja. Tässä ne todelliset syyt saastumiseen joka jo uhkaa jopa meidän henkeämme.

Yleisön välinpitämättömyys talousjärjestelmän rakenteesta on johtanut täähän turmiolliseen valtakeskittymään. Kaikki toimet päästöjen vähentämiseksi ovat pitkälti turhia niin pitkään kun kyseinen valtaelitiin hallitsema raha- ja pankkijärjestelmä jätetään sellaisenaan olemaan.

Kuvitelkaa että Al Gore´n pienen kuvaesityksen sijaan teille osoitettasiin miten valtaeliitti hallitsee meidän kaikkien elämää viekkaan pienen huijauksen avulla. Huijaus jonka yleinen nimitys on pankkitoiminta.
Kuvitelkaa että teille näytettäisiin yksityiskohtaisesti miten eliitin talousjärjestelmä suoraan aiheuttaa ja ylläpitää jatkuvaa köyhyyttä, nälänhätää, kodittomuutta - sekä ympäristön tilan jatkuvaa huononemista.

Asia voisivat hetkessä olla aivan toisin. Mutta kunnes muutos tapahtuu - sama touhu jatkuu.

Tulisi tajuta että ne voimat jotka ovat Al Gore´n kampanjonnin taustalla ovat ne samat jotka ovat kaiken y.m. pahan takana. Valtaeliitti maksaa IPCC:n kampanjan, Al Goren päivärähat samalla kunheidän valtakoneisto sotatoimillaan ja monikansallisilla yrityksillään levittää saasteita ja köyhdytettyä uraania meidän maapallomme ilmakehään ja vesistöihin.

Mikäli haluamme siirtyä TOSITOIMIIN ympäristömme kannalta olisi aika osoittaa sormella ongelman ydintä: valtaeliitti ja heidän velkaperusteinen raha-ja pankkijärjestelmänsä joka loismaisesti ruokkii heitä muun ihmiskunnan työllä, hiellä, kyynelillä ja verellä.

(allekirjoittaneen käännös hieman muunnettuna asioiden selkeyttämiseksi)

Huom. valtaeliitti tarkoitta mm tahoja jotka selviävät näistä linkeistä AAA, BBB ja CCC
Valitettavasti eivät ole suomeksi luettavissa.

Ron Paul ja Israel

Muodostaako Ron Paul´in asennoituminen ulkopolitiikkaan ja Israeliin ongelmaksi hänelle? Presidenttiehdokas Ron Paul erottuu nimittäin muista ehdokkaista myös siinä että hän ei välttämättä tukisi Israelia asein ja verovaroin.
Tästä hänet on jo ehditty leimata "israelvihaajaksi" ja "anti-semitiksi". Jewish Defense League julkaisee asian näin:

"The following is a list of US Senators and Members of the House of Representatives who voted "No" on the resolutions of May 2, 2002 that supported Israel. It is incumbent upon every American supporter of the state of Israel to work to defeat these individuals when they come up for reelection."
Listalta löytyy toistakymmentä kongressihuoneen edustajaa. Näiden joukossa myös Ron Paul.


Moni bloggaaja on huomannut tämän Israel-ongelman ja kysyy kuinka ratkaiseva tuo Israelin tukeminen itse asiassa on. Tässä yksi esimerkki :

"Ron Paul is so corageous: The government of Israel is destroying the nation of Lebanon and killing its people, and the U.S. government is aiding and abetting this destruction. Israel is not an ally of the United States and we have no treaty obligation to it. The Israelis have nuclear weapons but have not signed the non-proliferation treaty."

Tässä - 30 min radiohaastattelu: Ron Paul on Israel and US foreign policy

Päivitys: Michael Collins Piper kirjoittaa uudessa artikkelissa,
"
The long-suppressed topic of inordinate Zionist Jewish influence on American foreign policy is now being openly debated—as it should be."...( )..."The Times headlined Gelb’s review with the notation that Mearsheimer and Walt “contend that the Jewish lobby jeopardizes the national security of the United States.”

Eli suomennettuna lyhyesti Israelin AIPAC-lobbaajien roolista puhutaan nyt vihdoin. New York Times kirjoittaa jopa siitä pohtien vaarantaako AIPAC-lobby peräti Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden.
Ehkä Ron Paul´in edustamalle uudelle " ei-sekaannuta-muiden-maiden-tilanteisiin" ulkopoliittiselle linjalle alkaa näkyä sosiaalinen tilaus.

Todettua USA:n keskuspankista.

"ONE OF THE MOST CORRUPT INSTITUTIONS THE WORLD HAS EVER KNOWN "
1932 kongressiedustaja Louis McFadden:
"Mr. Chairman, we have in this country one of the most corrupt institutions the world has ever known. I refer to the Federal Reserve Board and the Federal Reserve Banks."

Näin sanoi yksi joka oli seuraamasta läheltä miten Wall Street romahti 1929-30.

Josph Stiglitz, Maailmanpankin entinen talousjohtaja arvioi jo vuosi sitten että edessämme on
samanlainen ellei suurempi romahdus: "Former World Bank Vice President, Chief Economist and Nobel Prize winner Joseph Stiglitz has predicted a global economic crash within 24 months - unless the current downturn is successfully managed."

On aika ilmeistä että syntipukkia ei tarvi etsiä tuon kauempaa tälläkään kertaa. Tosin rahan jäljet johtavat useimmin Eurooppaan ja Lontoon City:yn....

maanantai 24. syyskuuta 2007

Ron Paul´n vaalikampanjan lupaukset suomen kielellä

Lasse Pitkäniemi sanoo sen selkeästi blogillaan Vaaleanpunainenelefantti.blogspot.com/
Otan vapauden lainata Lasselta muutaman rivin:

"Poliitikot ovat yhä selkärangattomia limanuljaskoja. Ron Paul on äärimmäisen harvinainen poikkeus. Hän on istunut USA:n kongressissa 20. vuotta ja sinä aikana hän on äänestänyt itsepintaisesti kaikkia veronkorotuksia ja menolisäyksiä vastaan. Jos Ron Paul valitaan Yhdysvaltojen seuraavaksi presidentiksi hän:
- Lakkauttaisi USA:n veroviraston
- Lakkauttaisi USA:n tuloveron
- Lakkauttaisi USA:n keskuspankin
- Palauttaisi kultakannan
- Pysäyttäisi laittoman maahanmuuton
- Lopettaisi Irakin sodan ja vetäisi kaikki USA:n joukot kotiin yli 130 maasta mm. Saksasta ja Etelä-Koreasta.
- Lopettaisi huumeidenvastaisen sodan
- Lakkauttaisi mm. opetusministeriön ja energiaministeriön
- Erottaisi USA:n mm. seuraavista kansainvälisistä järjestöistä: YK, NAFTA, WTO, CAFTA ja NATO.
- Maksaisi valtion velan
- Lakkauttaisi FDA:n ja kaiken muun terveydenhuollon säätelyn"

Kommentti: tuo toiseksi viimeinen kohta on mielenkiintoinen..eli miten ihmeessä Ron Paul maksaisi USA:n valtionvelan joka tällä erää on luokkaa 9.000.000.000.000,00 dollaria..?
Vastaus: siirtämällä nykyisellään yksityinen keskuspankki valtion hallintaan. Valtionvelka on pitkälti kasvanut tällaiseksi VAIN ja ainostaan siksi että keskuspankki ei ole ajanut valtion etua vaan salamyhkäisten omistajiensa. Katso tästä linkistä kuka omistaa Federal Reserven.

Miksi jenkkien keskuspankin kohtalo sitten kiinnostaisi meitä suomalaisia ? No vaikka siksi että jos siellä asiat sattuisivat etenemään siten kuin Ron Paul haluaisi - tästä seuraisi dominoefekti joka pian ulottuisi Suomeenkin. Meilläkin tuo valtionvelka ja tuloverotus ovat itse asiassa aivan turhia. On muita parempia ja luovempia ratkaisuja hoitaa valtion tulopuoli. Näistä vaan ei puhuta. Tästä syystä tarvitaan Talousdemokraattinen puolue tänne Suomeen.

sunnuntai 23. syyskuuta 2007

Miten raha syntyy osa 2. (eli miten pankit toimivat)

Mielenkiintoista. Alla poiminta Ellen Brown, J.D:n kirjoittamasta artikkelista jonka löysin Michael Chossudovsky´n Global Research sivustolla:

Eli yksinkertaisesti käännettynä modernin pankkijärjestelmän ongelma on se että kaikki tavallaan rakentuu luottamuskikkaan. Sama raha joka kuvitellusti on "talletettu" tilille - "lainataan" itse asiassa moninkertaisesti (10x) pitkäaikaisina asuntoluottoina. Edesmennyt Murray Rothbard huomioi:

[The problem reflects a fundamental flaw in the modern banking system: it is built on a confidence trick. The same money that is supposedly being "saved" by depositors is also being "lent" many times over in the form of long-term mortgage commitments. As the late Murray Rothbard observed:]

Tallettajat kuvittelvat että heidän pankkitilinsä on vertailtavissa varastokuittiin. Jos tuolin vie ja jättää varastoon - se on siellä ja sen saa sieltä
haluttaessa. Mutta valitettavasti pankit mielellään vertaavat omaa asemaansa
varastoon - ja näin juuri tallettajia järjestelmällisesti höynäytetään. Sillä tallettajien rahat eivät ole pankissa.

[Depositors] think of their checking account as equivalent to a warehouse receipt. If they put a chair in a warehouse before going on a trip, they expect to get the chair back whenever they present the receipt. Unfortunately, while banks depend on the warehouse analogy, the depositors are systematically deluded. Their money ain't there.

Rehellinen varastopalvelu varmistaa että tavarat sen huostassa ovat varastotiloissa tai holvissa. Mutta pankit toimivat aivan eri lailla. Pankit tienaavat rahaa kirjaimellisesti luomalla rahaa tyhjästä, ja raha on nykyään tilitalletuksia mielummin kuin seteleitä.Tämän sortin huijaaminen tai rahan väärentäminen in nostettu arvoon puhumalla "pankkitoiminnasta joka nojautuu osittaiseen kassavarantoon". Tämä tarkoittaa käytännössä sitä että talletuksista vain murto-osa löytyy varantona pankin holveissa. Pelkkä murto-osa tallettajan rahasta on täten nostettavissa.

An honest warehouse makes sure that the goods entrusted to its care are there, in its storeroom or vault. But banks operate very differently . . . Banks make money by literally creating money out of thin air, nowadays exclusively deposits rather than bank notes. This sort of swindling or counterfeiting is dignified by the term "fractional-reserve banking," which means that bank deposits are backed by only a small fraction of the cash they promise to have at hand and redeem.

Lähde:

Murray Rothbard, "Fractional Reserve Banking," The Freeman (October 1995), reprinted on www.LewRockwell.com

lauantai 22. syyskuuta 2007

Esimerkki miten keskuspankin johtoa kritisoidaan USA:ssa

Alan Greenspan joutuu tässä aikamoisen kritiikin kohteeksi. Senaattori Bernard Sanders ei säästele sanojaan vaan toteaa Federal Reserve´n toimien aiheuttaneen korjaamatonta vahinkoa USA:ssa.


Tässä videolla esimerkki siitä miten vähän kansalaiset arvostavat Greenspania. Hänen tuoreen kirjansa julkistamistilaisuudessa syntyi aikamoista mellakkaa. Ja poliisi korjasi pois ne jotka esittivät mieltään. Nykyään kun saa enää osoittaa mieltään jos valtiaita tukee.

perjantai 21. syyskuuta 2007

Bernanke saa kritiikkiä koronlaskusta

Ron Paul kritisoi keskuspankin toimia ja erityisesti tahallista koronlaskua joka johtaa pankkien laajaan lisäluototukseen eli siihen että uutta rahaa taas syntyy valtavasti. Tämä vuorostaan aiheuttaa lisäinflaatiota eli siihen että jokainen palkansaaja saa palkallaan yhä vähemmän ostettua.

keskiviikko 19. syyskuuta 2007

Maailma jälkeen syyskuun 11. 2001

Tämä video ei käsittääkseni ole olemassa suomenkielisellä tekstityksellä. Koen sen olevan sen verran tärkeä että julkaisen sen silti blogillani.

tiistai 18. syyskuuta 2007

Pankkikriisi leviää maailmalla

Brittipankkien edessä jonottavista asiakkaista edelleenkään aika vähän mainintaa suomalaisessa mediassa. Northern Rock on Ison-Britannian viideksi suurin asuntolainoittaja, sen kurssi laski päivässä 30%, sen kassavaranto on olematon ja varantovarat huomattavasti yliarvostettuja kirjanpidossa.
Lue tästä AP:n artikkeli

"Shares in one of Britain's largest lenders tumbled another 30 percent Monday as customers, driven by fears of insolvency, made run on the bank and withdrew billions"

Lukemissani lehdissä ei näkynyt sanan häivää siitäkään että monen Euroopan maan pankkien osakekurssit laskivat huomattavasti. Lue tästä BBC:n artikkeli aiheesta.

"Banking shares have been falling across Europe as savers continue to withdraw money from the troubled British bank Northern Rock."

Muutama lisäartikkeli:

The Observer

The Scotsman

The Dailymail

Mike Whitney, jonka taloudellisia kirjoituksia olen seurannut pitkään kirjoittaa uusimmassa kolmunissaan:

"This is what a good old fashioned bank run looks like. And, as in 1929, the bank owners and the government are frantically trying to calm down their customers by reassuring them that their money is safe. But human nature being what it is, people are not so easily pacified when they think their savings are at risk. The bottom line is this: The people want their money, not excuses."

Päivitys:joistakin lehdistä löytyi sittenkin joitain Northern Rock-aiheisia kirjoituksia. Hesarista: "
Brittiläisen Northern Rock -pankin asiakkaat jatkoivat tiliensä tyhjentämistä maanantaina, kun Yhdysvalloista liikkeelle lähtenyt luottokriisi ajoi ihmisiä paniikkiin."
Iltasanomistakin löytyi juttu: "Pelästyneet tallettajat vertasivat pankkia uppoavaan Titaniciin."

Myös kauppalehden keskustelusivuilta löytyi googlatessa jotain. Hyvä näin.

Greenspan jätti oleellisimman kertomatta

Alan Greenspan on lehtien otsikoissa koska on muistelmissaan todennut että Irakin sodan todellinen syy olikin öljytoimitusten varmistaminen. Siis syy ei ollutkaan läntisen pehmodemokratian levittäminen tai joukkotuhoaseiden takavarikointi. Mutta onko tässäkään koko totuus ? Enpä usko. Kongressiedustaja Ron Paul joka jo tällä erää on vahvasti esillä republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi 2008 on arviovionut että Saddamm Hussein muodosti uhan vain ja ainoastaan siksi että hän oli vaihtanut öljykaupan euroon. Lue tästä Ron Paul´n alustus 15.2-06 otsikolla "End of dollar hegemony".

Ote: "Concern for pricing oil only in dollars helps explain our willingness to drop everything and teach Saddam Hussein a lesson for his defiance in demanding Euros for oil.

And once again there’s this urgent call for sanctions and threats of force against Iran at the precise time Iran is opening a new oil exchange with all transactions in Euros."


Katso myös 9 minuutin video joka käsittelee samaa aihetta:

maanantai 17. syyskuuta 2007

USA: Tulovero ei perustu lakiin ?

Presidenttiehdokas Ron Paul on vaalikampanjassaan maininnut lopettavansa tuloveron ja verovirasto IRS:n. Tälle on maassamme viisasteltu mm kauppalehden keskustelusivuilla:

"Se että hän tavoittelee esimerkiksi veroviraston alasajoa tulee kilahtamaan omaan nilkkaan."

Faktat ovat silti faktoja. Tässä ote Aaron Russon dokumenttielokuvasta America - From Freedom To Fascism. Aaron Russo itse haastattelee entistä verojohtajaa Sheldon Cohenia (former tax comissioner).



Voisiko kuvitella että näistä asioista syntyisi meidän maassamme kansalaiskeskustelu ? Tuskin.

Lainakriisi levinnyt Iso-Britanniaan

Asiakkaita jonossa pankin edessä perjantaina 14.9













Wall Streetin lainakriisi on leviämässä Eurooppaan. Tietääkseni lehdet tai muut uutisvälineet eivät ole tästä vielä sanaakaan maininneet. Tosiasia on kuitenkin se että brittiläisen Northern Rock pankin kymmenien konttorien edessä jonotti tuhansia ihmisiä päästäkseen nostamaan talletuksensa "turvaan". Northern Rock on uutistietojen mukaan jo saanut "pelastusrahaa" Bank of Englandilta. Mutta kriisi on leviämässä ja paniikki myös.
Kriisistä löytyy useita uutisfilmejä netissä.
Tässä itv uutislähetys aiheesta 15.9-07.Suosittelen.

Ohessa brittilähteestä löytynyt kuva josta välittyy millainen ongelma on - virallisesti.













Kannattaa kiinnittää huomio tuohon kuvan alatekstiin: "the table shows that banks lend enormous amounts of money that they don´t have" - siinä selittämistä jokaiselle pankinjohtajalle joka edelleen epätoivoisesti kieltää pankkien luovan tyhjästä rahaa (luottoa)
osittaisen kassavarantoperiaatteen mukaisesti. Selkokielellä: jos talletat pankkiin 1000 euroa niin pankki kirjaa sen omaksi pääomakseen ja katsoo voivansa talletuksesi perusteella lainata
900 euroa jollekin toiselle asiakkaalle. 10-prosentin sääntä tarkoittaa siis että pankille riittää että sillä on 100 euroa kassassa siitä mitä se on sinulle velkaa. Toinen asiakas tallettaa vuorostaan toiseen pankkiin se 900 euroa sillä seurauksella että tämä toinen pankki katsoo voivansa lainata kolmannelle henkilölle 810 euroa ..pitäen 90 euroa kassavarantona. jne

Lopputulos on se että sinun 1000 euron talletuksesi johtaa siihen että kymmenet pankit ovat
sen perusteella luoneet uutta uutta rahaa :900+810+729+656+590+531+478+430+387+348+ 313+282+254+228+205+185+166+150+135+121+109+98+88+79+72+65+58+52+47+42+38 +34+31+28+25+22+20+18+16+14+13+12+10+9+8+7+6+5+4+3+2+1 (luvut pyöristetty yksinkertaistamisen vuoksi).

Sinun 1000 euron talletuksesi on siis johtanut siihen että pankkijärjestelmässä on yhteensä n. 9300 euron uusia talletuksia joita pankkien tulisi voida antaa käteisrahana jokaiselle halutessaan nostaa omat talletuksensa. Jos kaikki yhtaikaa hakevat pois talletuksensa rahat loppuvat. Näin käsittääkseni tapahtuu nyt Northern Rock pankeissa.

sunnuntai 16. syyskuuta 2007

Ron Paul campaign inpressions

Pakko ottaa vielä tämä video mukaan tämän päivän annokseen. Oheinen siisti juppimies kertoo selkokielisesti miksi Ron Paul on varteenotettava ehdokas jonka tuki on huomattavasti suurempi kuin mitä lehdistö ja muu media väittää.
Huomaa erityisesti että hän viestinsä lopussa mainitsee "repeal the sixteenth amendment" (=perustuslain kuudennentoista lisäyksen kumoaminen) ja "end personal income taxes" (=lopettaa henkilökohtaisen tuloveron) USA valtionhallinto tulisi mainiosti toimeen ilman tuloveroa. Niin pieni Suomikin - usko tai älä.

Ron Paul for president

Seurattuaan republikaanisen puolueen väittelyä televisiosta tämä nuori mies huolestui maansa tilanteesta ja katsoi velvollisuudekseen ottaa kantaa nauhoittamalla oheisen sanomansa.

Hän toteaa vaihtoehtojen olevan kaksi: Vapaus tai poliisivaltio. Ainoa tie vapauteen on Ron Paul.

Nykyistä EU-politiikkaa jälkeen 9/11 ?

Hiipiikö poliisivaltio päällemme ? Jokainen muistaa virkavallan ylilyönnit olemattoman Smash Asem mielenosoituksen yhtedessä. Keneltä virkavalta oikein saa toimintaohjeensa ? Tässä esimerkki siitä miten poliisi toimii Brysselissä estäessään rauhanomaista mielenosoitusta. Kuvanuahassa näemme miten nuoret innokkaat poliisit nujertavat 55-60 vuotiaita nimekkäitä flaamilaispoliitikoita. Etovaa väintäinkin.



Näinkö poliittista oppositiota tulisi käsitellä ? Entä kun valta eduskunnassa vaihtuu ?

lauantai 15. syyskuuta 2007

"Ilmaston muutos" on vain keino millä rahastaa


Tämä ns "ilmastonmuutos" on poliittinen kuuma peruna. Länsimaissa johtavat poliitikot näyttävät hätäilleen aika lailla lähtiessään julistamaan poliittista ohjelmaa millä muka torjutaan ilmastonmuutos. Päästöjä hillitsemällä muka. Veroja korottamalla muka. Lisäksi hiilidioksiidi EI ole päästö vaan luonnollinen kaasu jota tarvitaan jotta fotosynteesi ja assimilaatio toimisi.

Nyt onneksi useimmat tutkijat ovat skeptisiä. Suomessa vaan ei olla. Uusin uutinen aiheesta:

Linkki Daily Mail lehteen
:


"Global warming? It's natural, say experts"

torstai 13. syyskuuta 2007

Edgar J. Steele puhuu dollarin alamäestä ja mahdollisesta sodasta

Edgar J. Steele arvelee dollarin laskevan vielä entisestään ja mitä pahinta - että GWB & muut neokonservatiivit aikovat aloittaa III:n Maailmansodan. Sotia on aina käyty taloudellisista syistä ja rahasta.
Edgar J. Steele muistuttaa myös: "The Federal Reserve Bank, which is private, not federal, has no reserves and is no bank, yet controls the dollar absolutely"

http://www.conspiracypenpal.com/rants/punch.htm

sama aineisto kuunneltuna

Myös Ron Paul on ollut huolissaan koska näkee merkkejä siitä että Irania vastaan aiotaan hyökätä. Tässä puolentoista minuutin video aiheesta:



"
Congressman Ron Paul warns of a contrived incident to provoke war with Iran"

keskiviikko 12. syyskuuta 2007

Miten raha syntyy. Osa 1.

Tässä esimerkki epäkohdasta mitä mahdollinen tuleva presidenttiehdokas Ron Paul myös haluaa muuttaa Yhdysvaltain talousjärjestelmässä. Mutta Suomessa on sama tilanne.
Yritän osoittaa mistä on kysymys. Kuvitellaan seuraavaa:

-Lähtötilanne on se että oman pankkisi kaikilla tileillä on yhteensä esim. 900.000 euroa.
-Sitten sinä menet pankkiin nostamaan sinulle myönnettyä 20.000 euron "lainaa".
-Allekirjoitat velkakirjan, panttaat asunto-osakkeesi ja ojennat velkakirjan pankinjohtajalle.
-Pankinjohtaja näplää tietokonettaan ja siirtää rahan tilillesi.
-Tililläsi näkyy nyt ne uudet 20.000 euroa.
-Jos nyt uudelleen lasketaan pankkisi kaikkilla tileillä olevat rahat tilien saldo on 920.000 euroa.
-Pankki siis loi rahat tyhjästä naputtelemalla tietokonepäätettä. Yksinkertaista.

-Pankki ei välittänyt sinulle kenenkään toisen tallettamaa rahaa vaan teki sen minkä kaikki pankit tekevät: tehtaili salavaivihkaa uutta rahaa.

-Pankki ei siis välittänyt sinulle mitään mitä sillä olisi ollut ennestään mutta haluaa silti sinulle luodut rahat itselleen takaisin korkoineen päivineen. Pankki voi vieläpä asuntosi jos et maksa kaikkea sentilleen sille takaisin lyhennyssuunnitelman mukaisesti. Joskus ne tosin joustaa.

-Pankki silti loi tyhjästä 20.000 euroa UUTTA rahaa ja saa takaisin sinulta korkoineen esim. 20.000 euroa + korot 5.000 euroa eli yhteensä 25.000 euroa.

-Mistä revit ne 5.000 euroa ? No ne ovat jonkun toisen nostamaan lainaa ja muodostavat osan maamme rahahuollosta. Se toinen velkaantunut ei näin ollen pysty maksamaan velkansa omalle pankilleen vaan joutuu selvitystilaan ja menettää vakuutensa pankille. (yksinkertaistus)

-Tästä esimerkistä näemme mistä raha syntyy. Näemme myös sen että jonkun toisen on pakko menettää osan lainapääomastaan jotta sinun pankkisi saisi korkonsa.

-Pankkien tileillä olevasta rahamäärästä 98% on tällaista lainapääomarahaa. (korollinen osuus rahahuollosta)

-Loput 2% on Suomen Pankin levittämiä euroseteleitä ja kolikoita. (koroton osuus rahahuollosta)

-Suomessa korollisen rahan osuus kaikesta rahasta on Euroopan suurin.

-Tällainen finanssijärjestelmä on käytännössä suurta jatkuvaa tulonsiirtoa pankeille ja niiden suuromistajille.

-Monessa maassa on poliittisia puolueita jotka eivät hyväksy tällaista finassijärjestelmää vaan haluavat muuttaa tilanteen. Tällaiset puolueet ajavat taloudellista demokratiaa.

-Useimmin tällaiset puolueet haluaisivat korvata nykyjärjestelmän uuden rahan tuottamisen sosiaalisella luototuksella joka olisi valtiokoneiston hallussa.

-Valtiokoneisto voisi tuottaa uutta rahaa ja luottoa korottomasti. Luottojen hallintokulut olisivat mahdollisesti luokkaa 0,5-1,0%. Korkotuotto menisi suoraan valtion budjettiin.

-Lopputulos sinulle ja minulle olisi se että asuntomme takaisimaksuaika vähintäinkin puolittuisi.

-Mutta tällaista Uutta Talousajattelua tuskin hyväksyttäisiin Lontoon Cityssä. Joutuisimme WTO:n, IMF:n, Maailmanpankin ja YK:n talouspakotteiden uhriksi. Meidät lisättäisiin pahuuden akselille jollain tekaistulla verukkeella.

Mutta ainahan voi leikkiä ajatuksella. Lisään linkit myöhemmin.

Uusimpia Ron Paul-musiikkivideoita !

Näitä tällaisia vaalikampanjaa tukevia videoita tuotetaan ihan omaaloitteisesti siellä täällä. Nettinuoriso näyttää kyntensä ! Enjoy !

sunnuntai 9. syyskuuta 2007

Kelly: Nuoren naisen tapa vetää kortensa kekoon !

Seuraavassa videossa näemme esimerkin siitä miten Ron Paul´in kampanja on saanut nuorison mukaan. Nuoriso ja nuoret äänestäjät tulee mitä ilmeisimmin olemaan se mikä ratkaisee vaalit ensi vuonna. Ja nimenomaan se että nuoriso on aktivoitunut poliittisesti ja yleensäkin äänestää.



Video sai ainakin minut miettimään sitä voisiko samanlaista tapahtua täällä Suomessa? Voisiko edes kuvitella sellaista tilannetta että suomalainen poliitikko tai presidenttiehdokas saisi moisen spontaanisen kansanliikkeen tuekseen ? Tuskin.

perjantai 7. syyskuuta 2007

Eilisen tekstiviestiäänestyksen voittajaksi nousi Ron Paul


Torstaina 6.9 Fox-kanavan suoran tv-väittelyn jälkeen järjestetty tekstiviestäänestys antaa jälleen viitteitä siitä kuka valittaneen republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi.

Lähde: therawstory

USA - tilanne juuri nyt 7. syyskuuta 2007


Kuva sanoo ihan riittävästi. Vertaa sitä siihen mitä Hesari ja kymppiuutiset kertovat tilanteesta. Ei sanaakaan ilmiöstä Ron Paul. Vaikeneminen jatkuu vaikka mies vie potin joka äänestyksessä.

Kuvan lähde: DeesIllustration.com

Ron Paul selittää kantansa tuoreimmassa tv-väittelyssä

"One of the few American politicians with any integrity, Congressman Ron Paul explains why America should get out Iraq, Afghanistan and the Arabian Peninsula"

Eli..suomennettuna: esimerkkinä niistä harvoista amerikkalaisista poliitikoista joilla on itsenäinen kanta asioihin, Ron Paul selittää miksi Yhdysvallat tulisi poistaa joukkojaan Irakista, Afganistanista ja Arabian niemimaalta.

keskiviikko 5. syyskuuta 2007

Välitarkistus: Miten suomalaiset ovat äänestäneet

Häpeäkseni totesin suomalaisten äänestäneen Barack Obamaa - eli äänestäneet sodan puoluesta ja yhtä kansainvälisen rahaeliitin sylikoiraa. Barackin vaimo Michelle Obama on Council of Foreign Relations (CFR) elittikerhon Chicago-osaston johtojäseniä . Näin se tietämättömyys voidaan todeta.
Olin hiljan rapukesteillä missä pöytäseuralaiseni kehui Barack Obamaa mm tietämättä mitään hänen kytkyistään maailman talous- ja finanssieliitin käytäviin. Barack on eliitin juoksupoika jonka presidenttiys merkitsisi täsmälleen samaa linjaa kuin nykylinja.

FINLAND Votes for:

110 votes for Barack Obama
50 votes for Ron Paul
23 votes for Hillary Clinton
14 votes for Dennis Kucinich
5 votes for Mike Gravel
2 votes for John Edwards
2 votes for Tom Tancredo
1 vote for Bill Richardson
1 vote for Tommy Thompson
1 vote for Sam Brownback

Todettakoon että y.m. Gravel ja Kucinich saavat minulta hyväksynnän. Mutta Ron Paul edustaa silti huomattavasti parempaa linjaa. Tämän voi todeta lukemalla blogin aiemmat jutut.

Tässä lyhyt ote englanniksi liittyen CFR-järjestöön:

The CFR is the promotional arm of the Ruling Elite in the United States of America. Most influential politicians, academics and media personalities are members, and it uses its influence to infiltrate the New World Order into American life. Its' "experts" write scholarly pieces to be used in decision making, the academics expound on the wisdom of a united world, and the media members disseminate the message.

Lue lisää.

Ron Paul voitti myös Maryland Straw Poll äänestyksen

Äänet on laskettu. Republikaanisen puolueen sisäisessä paikallisäänestyksessä Ron Paul voitti yllättäen jopa paikallisen ennakkosuosikin New Yorkin ex-pormestarin Rudi Giulianin.
Ehdottomasti Irakin-sodan vastainen Ron Paul vahvistaa näin ollen asemiaan entisestään.
Ron Paul näyttää olevan lähes kaikessa George Bushin täydellinen vastakohta.

Tulokset tässä:

Ron Paul 263 votes - 27.3%
Giuliani 220 votes -22.8%

Thompson 188 votes -19.5%
Mitt Romney - 89 (10%)
John McCain - 54 (6%)
Mike Huckabee - 35 (4%)
Tom Tancredo - 16 (2%)
Sam Brownback - 12 (1%)
Duncan Hunter - 3 (0%)
Write Ins:
New Gingrich - 17 (2%)
Bob Ehrilich - 3 (0%) (Ehrlich is former Republican Governor of MD)
Other - 11 (1%)
Spoiled ballots - 15 (2%) (e.g. voted for more than one candidate)
Total votes cast - 926

Distributismi - suomalainen puheenvuoro

Ilokseni löysin mielenkiintoisen tekstin kerrankin suomeksikin. Onko distributismi kellekään tuttua ? No ei ollut minullekaan. Tässä kuitenkin tullaan taloudellisen demokratian alueelle joten
on kaikki syy lukea Nikolas Ojalan sivu kokonaisuudessaan. Tässä muutamia poimintoja pitkän sivun puolestavälistä:

2.4. Distributismin keinoja: Rahan luominen ja kierrätys

Oikeus ja velvollisuus luoda laillista rahaa kuuluu valtion yksin omistamalle keskuspankille, joka vastikkeetta antaa luomansa rahan valtiolle. Valtio edelleen laskee rahan liikkeelle käyttämällä sen, eikä lainaamalla. Rahan määrää tulee kasvattaa varovaisesti vain suhteessa todelliseen talouskasvuun. Kun kierrossa olevan rahan määrää säädellään oikein, yleinen hintataso ei nouse eikä laske. Vakioidakseen rahan arvon valtio voi myös verotuksen avulla tarvittaessa kerätä ylimääräistä rahaa markkinoilta pois kierrosta. Valtion yksinoikeus käyttää uutta luotua rahaa ei merkitse sitä, että valtiolla olisi oikeus ryhtyä rahoittamaan hankkeitaan luomalla riittävästi uutta rahaa. Perustuslakiin tulee tehdä lisäys, joka määrittelee sellaisen toiminnan laittomaksi. Myös valtion rahoituskeinot perustuvat pääasiassa rahan kierrätykseen, eikä sen luomiseen. Rahan luonti ja poistaminen kierrosta ovat käyttökelpoisia keinoja, mutta vain rahan arvon säätelyyn. Tällä tavoin toimien yleinen luottamus rahan arvoon saadaan pidettyä.

Painottaisin erityisesti oheisen tekstin alkua :

Oikeus ja velvollisuus luoda laillista rahaa kuuluu valtion yksin omistamalle keskuspankille, joka vastikkeetta antaa luomansa rahan valtiolle. Valtio edelleen laskee rahan liikkeelle käyttämällä sen, eikä lainaamalla.

Suomi ja lähes kaikki valtiot lainaavat kiltisti rahansa sieltä täältä - vaikka olisi mahdollista hoitaa raha-asia ilman lainanottoa. Valtionvelkamme kasvoi 1992-1994 n. 400 mrd markkaa.
Yhteenlasketut korkokulut ovat olleet merkittävä menoerä Suomen veronmaksajille. Edelleen maksamme yli 5% korkoa - ja Valtionkonttorin verkkosivujen mukaan valtaosa velkojista istuu ulkomailla. Eli korkomaksuista 85% valuu akselille Lontoo-New York. Näin talousjärjestelmäämme vuodatetaan ihmisenergiasta. Raha on tiivistettyä ihmisenergiaa: hikeä, verta ja kyyneleitä. Korkomenot voisi mennä suomalaisten omalle keskuspankille ja näin ollen siirtyä suoraan valtion budjettin tulopuolelle.


sunnuntai 2. syyskuuta 2007

Ron Paul on huomattu kaikkialla maailmassa


Oletko SINÄ jo kuullut miehestä jonka nimi on Ron Paul ? Lehdistö ja televisio vaikenevat edelleen. Presidenttiehdokas Ron Paul on ilmiö jota ei ole ennen nähty. Google antaa yli 43 miljoonaa linkkiä.
Linkkilistani oikealla antaa ehkä jonkinlaisen käsityksen siitä mitä on odotettavissa jatkossa. Lähes kaikissa Euroopan maissa löytyy ihmisiä jotka haluavat antaa ehdottoman tukensa Ron Paul´in viestille: Sota seis, jenkit kotiin, tukikohdat maailmalla suljetaan, kansalaisoikeudet ja -vapaudet kunniaan, poliisivaltion rakentaminen seis jne jne.